Kezdőlap (Törökország)

 Utazás 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Utazás » Törökország


 

Törökország

Utazás  Tower-híd  Trafalgar Square

Törökország - ezerarcú világ

Törökország területének kisebbik része Európában, nagyobbik része Ázsia területén helyezkedik el. Területének nagysága 780. 580 km2, lakosainak a száma közel 69 millió fő.


legjobb strandjai 2. - Konyaalti
Antalya két fő strandja közül az egyik, Konyaalti, a város kikötőjétől kb. 3 km-re nyugatra fekszik.

Törökország
Törökország 4 tengerparttal is büszkélkedhet, hiszen partjait mossa a Fekete-, ...
1 ...


Útikalauz - Európa
A türkizkék tenger, festői öblök, narancs-, banán-, és pinea fenyőligetek országába magyar állampolgároknak szükséges a vízum, amelyet a repülőtéren érkezéskor vehetünk meg 20 USD ellenében.

TÖRÖKORSZÁG
körutazások, utazási ajánlatok
Egzotikus látnivalók:
Európai látnivalók: ...


Az utóbbi húsz évben az egyik legkedveltebb turisztikai céllá vált a Földköz- tenger térségében, az idegenforgalmi infrastruktúra ma is, főleg a Földközi -tenger partszakaszán gyors ütemben fejlődik.

Törökország portál
A Török Köztársaság (törökül: Türkiye Cumhuriyeti) területének kisebbik része Európában, nagyobbik része Ázsia délnyugati részén fekszik.

Budapest,
Reggel 9 órakor indulunk Budapestről. Találkozás 8.30-kor a Hősök terén, az Időkeréknél. Rövid szünetekkel tarkított utazás következik ig, Szerbián és Bulgárián keresztül.

Törökország az ókori Kis- Ázsia területén fekvő 780.000 km2 nagyságú ország. Államformája köztársaság.


Side városát a barátságos kis panziók és a megmaradt történelmi emlékek együttélése teszi egyedivé ...

Törökország történelme
A mai Törökország területe számos civilizációnak adott otthont, történelme számot ad arról, hogy több nagy birodalom váltotta itt egymást.

nem elérhetetlen álom. Ha kedvezményesen nyaralnál, eláruljuk, hova érdemes menned!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Törökország
Jövő héten pénteken (08.05-én) elutazom Törökországba. Innen tudósítok majd.
Remélem eljutok mindenhová ahová szeretnék: Alanya, Burdur tó és környéke, Cappadocia, Ankara, Ephesos.....
...és ami még belefér. Gyertek velem.

tartalomjegyzék
TARTALOMJEGYZÉK A CSALÁDI UTAZÁS BAN CÍMŰ BEJEGYZÉSEKHEZ
I. BEVEZETŐ
Út az isztambuli reptérről Ankarába ...

Törökország gyöngyszeme, Antalya
Antalya a török turizmus fellegvára, ahol a síelés és a tengerparti fürdőzés egyszerre megvalósítható, hiszen földrajzi elhelyezkedése mindezt biztosítja.

Ázsia nyugati részén fekszik. A Kis-Ázsiai félsziget egy központi fennsíkból és keskeny tengerparti síkságokból áll, északon a Pontus, délen a Taurus hegylánc határolja.

Szeretek Törökországban nyaralni, most Marmarisba repülünk, hajnali 3-kor kelünk - ez amúgy elég brutális dolog, viszont 20 perc alatt érünk ki taxival Ferihegyre a kihalt utcákon.

- kelet és nyugat találkozása
egyszerre két kontinensen is elterül. Kisebbik része Európában, a nagyobbik pedig Ázsiában. Isztambul az egyetlen város a világon, amelyet megoszt e két kontinens.

Törökország egyik jelképe Kusadasi, azaz Madár-sziget. Történelmi város, homokos tengerpart, csodás vár és számos látnivaló várja az ide érkezőket.

...

- PlastEurasia, Istambul November
A Mac-Line Hungary Kft. 14 éve minősített külföldi kiállítás-szervezőként működik.

Törökország
Törökország, Alanya: Antique Roman Palace Hotel 4*, all inclusive, pozsonyi indulással
...

(1983)
- Isztanbul történelmi negyedei (kulturális/1985)
- Göreme Nemzeti Park és Kappadókia sziklatemplomai (kulturális/természeti/1985)
- A divrigi Nagymecset és kórház (kulturális/1985) ...

Törökország - Kaputas

Török Saint Tropez-nak is nevezik Kaputas városát, amely a bulizós hangulatú strandok világa mellett eldugott kis szabad strandokkal kedvez a családoknak is.


A mai ban kb. 570 000 hektár területen található szőlőültetvény, amelynek csak mindössze 5%-ából készül ital. Ennek 75%-a bor és 25%-a "raki" alapanyag. Az országban a Bizánci időkben általános borkészítés a 7.

Törökország azonban szinte egyik napról a másikra jelentős versenytárs lett a vakációt szervező idegenforgalmi piacon.

első ismert lakosai a Földközi-tenger vidékéről i.e. 7500-ben érkeztek az ország területére, a birodalomépítés, kibővítés és hanyatlás időszakait végigélve.

Törökországban megtalálható a mesés kelet tulajdonsága, az antik templomok, a csodálatosan megépített szerájok, dzsámik és varázslatosan szép paloták megszámlálhatatlan sokasága, a városi bazársorok a rejtélyes utcácskákban, ...


(Cikkek/Utazás)
Ez az utazás 2003 augusztusának végén vált valóra, rövid, de intenzív szervezés után. A repülőgép Antalya-i repülőtéren szállt le, innen transzfer légkondicionált buszokon a szálláshelyre.

Törökország
Télen is izgalmas!
Drága Anita! Az érzékek birodalmából, Törökországból írok neked. Nyilván felkaptad a fejed arra, hogy az érzékek birodalmát emlegetem, pedig nem úgy értem.


Háttérképek
Ausztria Österreich
Ausztriában sokféle táj, klimatikus és vegetációs forma találkozik; földrajzi helyzeténél fogva mindig csomópontja volt a különböző európai gazdasági és kulturális területeket összekötő utaknak.

Törökországban, Isztambul európai felében található a Cevahir Bevásárló- és Szórakoztató Központ, mleyet 2005-ben nyitottak meg. Ez Európa legnagyobb bevásárlóközpontja. 343 üzlet, 34 gyorsétterem és 14 exkluzív étterem található itt.


'Ázsia országai' kategóriába tartozó szócikkek
48 lap található a kategóriában.

Törökországi utazás célpontjai
Antalya
Antalya a Földközi-tenger partjánál található, az Anatóliai-félsziget déli részén az ország legnagyobb nyaralóközpontja. Tengerpartja kavicsos, a víz pedig gyorsan mélyül.

ismer el. Ezzel a sziget megosztottsága állandósult, ma
mindkét közösségnek külön elnöke, kormánya, törvényhozása van.
1988 óta minden békéltetési, újraegyesítési törekvés kudarcba fullad, ...

Törökország egy roppant stopposbarát állam. Az első kamion rögtön meg is állt, és elvitt az elágazásig.

Goreme -
Kalandkedvelők figyelem! A Dream Cave Pension szolgáltatása által igazi nomádokká válhatunk. Sziklába vájt szobáikkal meglehetősen különcnek számít, hiszen a régi idők életmódját imitálja.

Az egyik legjobb törökországi 5* all inclusive szálloda: Hotel Alba Resort*****
Körutak indulási garanciával
Igazi családi luxus hotelek Egyiptomban ...

Ő ugyanis, a ban rejtve lappangó Nakisbendi rendhez tartozott, s ez magyarázta meg előttem azon bensőbb viszonyt, melyben Bokharához állott.

(Szrbija, l. a mellékelt térképet), királyság a Balkán-félsziget északi részében, a magyar korona országai, Románia, Bulgária, Törökország és Bosznia közt.

században felfedezték a terület stratégiai fontosságát, ezért több ország (Perzsia, , Omán, később Portugália) is versenybe szállt a terület birtoklásáért. Az első portugál az emirátusok partjainál Vasco da Gama volt.

Lásd még: Lásd még: Görögország, Magyarország, Európa, Velence, Moszkva

Utazás  Tower-híd  Trafalgar Square

 
RSS Mobile