Kezdőlap (Törökország)

 Utazás 

  » »
 
   

Törökország

Utazás  Tower-híd  Trafalgar Square

Törökország - ezerarcú világ

Törökország területének kisebbik része Európában, nagyobbik része Ázsia területén helyezkedik el. Területének nagysága 780. 580 km2, lakosainak a száma közel 69 millió fő.


Törökország legjobb strandjai 2. - Konyaalti
Antalya két fő strandja közül az egyik, Konyaalti, a város kikötőjétől kb. 3 km-re nyugatra fekszik.

Törökország
Törökország 4 tengerparttal is büszkélkedhet, hiszen partjait mossa a Fekete-, ...
1 ...

Törökország
Útikalauz - Európa
A türkizkék tenger, festői öblök, narancs-, banán-, és pinea fenyőligetek országába magyar állampolgároknak szükséges a vízum, amelyet a repülőtéren érkezéskor vehetünk meg 20 USD ellenében.

Törökország portál
A Török Köztársaság (törökül: Türkiye Cumhuriyeti) területének kisebbik része Európában, nagyobbik része Ázsia délnyugati részén fekszik.

Budapest, Törökország
Reggel 9 órakor indulunk Budapestről. Találkozás 8.30-kor a Hősök terén, az Időkeréknél. Rövid szünetekkel tarkított utazás következik Törökországig, Szerbián és Bulgárián keresztül.

Törökország az ókori Kis- Ázsia területén fekvő 780.000 km2 nagyságú ország. Államformája köztársaság.

Törökország
Side városát a barátságos kis panziók és a megmaradt történelmi emlékek együttélése teszi egyedivé ...

Törökország történelme
A mai Törökország területe számos civilizációnak adott otthont, történelme számot ad arról, hogy több nagy birodalom váltotta itt egymást.

Törökország nem elérhetetlen álom. Ha kedvezményesen nyaralnál, eláruljuk, hova érdemes menned!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Törökország
Jövő héten pénteken (08.05-én) elutazom Törökországba. Innen tudósítok majd.
Remélem eljutok mindenhová ahová szeretnék: Alanya, Burdur tó és környéke, Cappadocia, Ankara, Ephesos.....
...és ami még belefér. Gyertek velem.

Törökország tartalomjegyzék
TARTALOMJEGYZÉK A CSALÁDI UTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN CÍMŰ BEJEGYZÉSEKHEZ
I. BEVEZETŐ
Út az isztambuli reptérről Ankarába ...

Törökország gyöngyszeme, Antalya
Antalya a török turizmus fellegvára, ahol a síelés és a tengerparti fürdőzés egyszerre megvalósítható, hiszen földrajzi elhelyezkedése mindezt biztosítja.

Törökország Ázsia nyugati részén fekszik. A Kis-Ázsiai félsziget egy központi fennsíkból és keskeny tengerparti síkságokból áll, északon a Pontus, délen a Taurus hegylánc határolja.

Szeretek Törökországban nyaralni, most Marmarisba repülünk, hajnali 3-kor kelünk - ez amúgy elég brutális dolog, viszont 20 perc alatt érünk ki taxival Ferihegyre a kihalt utcákon.

Törökország - kelet és nyugat találkozása
Törökország egyszerre két kontinensen is elterül. Kisebbik része Európában, a nagyobbik pedig Ázsiában. Isztambul az egyetlen város a világon, amelyet megoszt e két kontinens.

Törökország egyik jelképe Kusadasi, azaz Madár-sziget. Történelmi város, homokos tengerpart, csodás vár és számos látnivaló várja az ide érkezőket.

...

Törökország - PlastEurasia, Istambul November
A Mac-Line Hungary Kft. 14 éve minősített külföldi kiállítás-szervezőként működik.

Törökország
Törökország, Alanya: Antique Roman Palace Hotel 4*, all inclusive, pozsonyi indulással
...

Törökország (1983)
- Isztanbul történelmi negyedei (kulturális/1985)
- Göreme Nemzeti Park és Kappadókia sziklatemplomai (kulturális/természeti/1985)
- A divrigi Nagymecset és kórház (kulturális/1985) ...

Törökország - Kaputas

Török Saint Tropez-nak is nevezik Kaputas városát, amely a bulizós hangulatú strandok világa mellett eldugott kis szabad strandokkal kedvez a családoknak is.

TÖRÖKORSZÁG
A mai Törökországban kb. 570 000 hektár területen található szőlőültetvény, amelynek csak mindössze 5%-ából készül ital. Ennek 75%-a bor és 25%-a "raki" alapanyag. Az országban a Bizánci időkben általános borkészítés a 7.

Törökország azonban szinte egyik napról a másikra jelentős versenytárs lett a vakációt szervező idegenforgalmi piacon.

Törökország első ismert lakosai a Földközi-tenger vidékéről i.e. 7500-ben érkeztek az ország területére, a birodalomépítés, kibővítés és hanyatlás időszakait végigélve.

Törökország az Anatóliai-félszigeten található, egy része Európához, míg másik része Ázsiához tartozik, az országot határolja a Fekete-tenger és a Földközi-tenger is.

Törökországban megtalálható a mesés kelet tulajdonsága, az antik templomok, a csodálatosan megépített szerájok, dzsámik és varázslatosan szép paloták megszámlálhatatlan sokasága, a városi bazársorok a rejtélyes utcácskákban, ...

Törökország
(Cikkek/Utazás)
Ez az utazás 2003 augusztusának végén vált valóra, rövid, de intenzív szervezés után. A repülőgép Antalya-i repülőtéren szállt le, innen transzfer légkondicionált buszokon a szálláshelyre.

Törökország
Télen is izgalmas!
Drága Anita! Az érzékek birodalmából, Törökországból írok neked. Nyilván felkaptad a fejed arra, hogy az érzékek birodalmát emlegetem, pedig nem úgy értem.

Törökország
Háttérképek
Ausztria Österreich
Ausztriában sokféle táj, klimatikus és vegetációs forma találkozik; földrajzi helyzeténél fogva mindig csomópontja volt a különböző európai gazdasági és kulturális területeket összekötő utaknak.

Törökországban, Isztambul európai felében található a Cevahir Bevásárló- és Szórakoztató Központ, mleyet 2005-ben nyitottak meg. Ez Európa legnagyobb bevásárlóközpontja. 343 üzlet, 34 gyorsétterem és 14 exkluzív étterem található itt.

Törökország
'Ázsia országai' kategóriába tartozó szócikkek
48 lap található a kategóriában.

Törökországi utazás célpontjai
Antalya
Antalya a Földközi-tenger partjánál található, az Anatóliai-félsziget déli részén az ország legnagyobb nyaralóközpontja. Tengerpartja kavicsos, a víz pedig gyorsan mélyül.

Törökország ismer el. Ezzel a sziget megosztottsága állandósult, ma
mindkét közösségnek külön elnöke, kormánya, törvényhozása van.
1988 óta minden békéltetési, újraegyesítési törekvés kudarcba fullad, ...

Törökország egy roppant stopposbarát állam. Az első kamion rögtön meg is állt, és elvitt az elágazásig.

Goreme - Törökország
Kalandkedvelők figyelem! A Dream Cave Pension szolgáltatása által igazi nomádokká válhatunk. Sziklába vájt szobáikkal meglehetősen különcnek számít, hiszen a régi idők életmódját imitálja.

Az egyik legjobb törökországi 5* all inclusive szálloda: Hotel Alba Resort*****
Körutak indulási garanciával
Igazi családi luxus hotelek Egyiptomban ...

Ő ugyanis, a Törökországban rejtve lappangó Nakisbendi rendhez tartozott, s ez magyarázta meg előttem azon bensőbb viszonyt, melyben Bokharához állott.

(Szrbija, l. a mellékelt térképet), királyság a Balkán-félsziget északi részében, a magyar korona országai, Románia, Bulgária, Törökország és Bosznia közt.

században felfedezték a terület stratégiai fontosságát, ezért több ország (Perzsia, Törökország, Omán, később Portugália) is versenybe szállt a terület birtoklásáért. Az első portugál az emirátusok partjainál Vasco da Gama volt.

Reggeli után indulás Törökország irányába, útközben a Trák-tenger és a természet megkapó szépségeiben gyönyörködhetnek. Megtekintik Amphipolist, a várost, mely Fülöp és Nagy Sándor idején élte virágkorát.

Izrael, úgy tűnik előrébb jár a vízellátás biztosítása terén, hiszen már a kilencvenes évek során megállapodást kötött Törökországgal, melynek keretében napi rendszerességgel tankerhajók szállítják a vizet a Földközi-tengeri Ashkelon kikötőjébe, ...

Törökország
Címke felhő
anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, éire, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, franciaország, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, ireland, ...

1381-ben született, mégpedig a mai Törökország területén. Apja pénzért adta el az akkori fáraónak, III.Amenhotepnek, aki idős korában feleségül is vette az akkor még csak 15 éves lányt. Két évvel később, a fáraó halála után, annak fia, az akkor kb.

Az ő nevét elsősorban a mai Törökország területén fekvő Trója feltárása tette ismertté. Kevésbé köztudott azonban, hogy a félsziget számos ókori műemlékét is ő tárta fel.

A természeti képződmény Törökországban található, 20 kilométerre Denizli városától.

Az Európai Gazdasági Térséghez tartozó államok (EU tagállomok + Izland, Liechtenstein, Norvégia), Svájc, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Szerbia, Montenegró és Törökország egészségügyi biztosítással rendelkező lakosai, ...

A századok elmúltával igen sok ókori márványszobor került Rómába és Törökországba. I.e. 30-ban a rómaiak elfoglalták Alexandriát, ekkor már a város etnikai összetétele igen vegyes volt.

Határos a Fekete-tengerrel, Romániával, Szerbiával és Törökországgal
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: bolgár ...

Bangkok, Srí Lanka, Egyiptom, Marokkó, Törökország... minden érdekel... Rió, amikor karneváloznak... hm.... fincsi!:) ...

Budavári Labirintus, Budapest
A törökországi Kappadókia, és a kaliforniai borospince illetve földalatti kert- túrák mellett, a Budavári labirintus is szerepel a weburbanist legérdekesebbnek ítélt földalatti látványosságai között.

Ciprus a Földközi-tenger keleti részének legnagyobb szigete, mely Törökországtól délre fekszik. A sziget két hegyvonulata közül a Pentadaktilosz északon, a Troodos-hegység pedig a sziget középső és délnyugati részén húzódik.

Északon Albániával, Macedóniával, Bulgáriával, keleten pedig Törökországgal határos. Keleti és déli partjainál az Égei-tengerben, míg az ország nyugati részén a Jón-tengerben fürdőzhetünk.

Egyfajta összefoglalását adja a turisztikai nevezetességeknek a Miniatürk nevet viselő park, amelyben 2003 óta mintegy 60 km2 területen találhatjuk meg Törökország és az egykori Oszmán Birodalom több mint száz látványosságának 1:25 arányú ...

vasárnapja: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia,Japán, Kanada, Németország, Olaszország, Peru, Svájc, Szlovákia, Tajvan, Törökország ...

kívül kínálja Agios Ioannis o Rosos teplomát is, ahol Szt. János testi maradványait őrzik. Ez az ukrán a császári hadseregben szolgált, akit a törökök elfogtak, rabszolgasorsba vetettek és végül megöltek Prokopion városában Közép - Törökországban.

Lásd még: Lásd még: Görögország, Magyarország, Európa, Velence, Moszkva

Utazás  Tower-híd  Trafalgar Square

 
RSS Mobile