Kezdőlap (Törökország)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Törökország

Utazás  Tower-híd  Trafalgar Square

Törökország - ezerarcú világ

Törökország területének kisebbik része Európában, nagyobbik része Ázsia területén helyezkedik el. Területének nagysága 780. 580 km2, lakosainak a száma közel 69 millió fő.


Törökország legjobb strandjai 2. - Konyaalti
Antalya két fő strandja közül az egyik, Konyaalti, a város kikötőjétől kb. 3 km-re nyugatra fekszik.

Törökország
Törökország 4 tengerparttal is büszkélkedhet, hiszen partjait mossa a Fekete-, ...
1 ...

Törökország
Útikalauz - Európa
A türkizkék tenger, festői öblök, narancs-, banán-, és pinea fenyőligetek országába magyar állampolgároknak szükséges a vízum, amelyet a repülőtéren érkezéskor vehetünk meg 20 USD ellenében.

Törökország portál
A Török Köztársaság (törökül: Türkiye Cumhuriyeti) területének kisebbik része Európában, nagyobbik része Ázsia délnyugati részén fekszik. Az Anatóliai-félsziget, mely a Fekete-tenger és a Földközi-tenger között helyezkedik el, alkotja az ország fő területét.

Budapest, Törökország
Reggel 9 órakor indulunk Budapestről. Találkozás 8.30-kor a Hősök terén, az Időkeréknél. Rövid szünetekkel tarkított utazás következik Törökországig, Szerbián és Bulgárián keresztül. Az éjszakát a buszon utazással, ismerkedéssel töltjük.
2 ...

Törökország az ókori Kis- Ázsia területén fekvő 780.000 km2 nagyságú ország. Államformája köztársaság. Délnyugat-Ázsia, a Fekete-tenger határán fekszik, Bulgária és Grúzia között, valamint az Égei-tenger és a Földközi-tenger határán, Görögország és Szíria között.

Törökország
Side városát a barátságos kis panziók és a megmaradt történelmi emlékek együttélése teszi egyedivé ...

Törökország történelme
A mai Törökország területe számos civilizációnak adott otthont, történelme számot ad arról, hogy több nagy birodalom váltotta itt egymást. Ezen a földön keresztül vezetett Keletet Nyugattal és Ázsiát Európával összekötő útvonal.

Törökország
Jövő héten pénteken (08.05-én) elutazom Törökországba. Innen tudósítok majd.
Remélem eljutok mindenhová ahová szeretnék: Alanya, Burdur tó és környéke, Cappadocia, Ankara, Ephesos.....
...és ami még belefér. Gyertek velem.

Törökország tartalomjegyzék
TARTALOMJEGYZÉK A CSALÁDI UTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN CÍMŰ BEJEGYZÉSEKHEZ
I. BEVEZETŐ
Út az isztambuli reptérről Ankarába ...

Törökország gyöngyszeme, Antalya
Antalya a török turizmus fellegvára, ahol a síelés és a tengerparti fürdőzés egyszerre megvalósítható, hiszen földrajzi elhelyezkedése mindezt biztosítja.

Törökország Ázsia nyugati részén fekszik. A Kis-Ázsiai félsziget egy központi fennsíkból és keskeny tengerparti síkságokból áll, északon a Pontus, délen a Taurus hegylánc határolja.

Szeretek Törökországban nyaralni, most Marmarisba repülünk, hajnali 3-kor kelünk - ez amúgy elég brutális dolog, viszont 20 perc alatt érünk ki taxival Ferihegyre a kihalt utcákon.

Törökország - kelet és nyugat találkozása
Törökország egyszerre két kontinensen is elterül. Kisebbik része Európában, a nagyobbik pedig Ázsiában. Isztambul az egyetlen város a világon, amelyet megoszt e két kontinens.

Törökország egyik jelképe Kusadasi, azaz Madár-sziget. Történelmi város, homokos tengerpart, csodás vár és számos látnivaló várja az ide érkezőket.

...

Törökország - PlastEurasia, Istambul November
A Mac-Line Hungary Kft. 14 éve minősített külföldi kiállítás-szervezőként működik. Az általuk ajánlott fontosabb kiállítási helyszínek, melyeken a kiállítási díjak nagy részét az ITDH által meghírdetett pályázatokból finanszírozzák.
Románia ...

Törökország
Törökország, Alanya: Antique Roman Palace Hotel 4*, all inclusive, pozsonyi indulással
...

Törökország (1983)
- Isztanbul történelmi negyedei (kulturális/1985)
- Göreme Nemzeti Park és Kappadókia sziklatemplomai (kulturális/természeti/1985)
- A divrigi Nagymecset és kórház (kulturális/1985)
- Hattusa (a hettiták egykori fővárosa) (kulturális/1986) ...

Törökország - Kaputas

Török Saint Tropez-nak is nevezik Kaputas városát, amely a bulizós hangulatú strandok világa mellett eldugott kis szabad strandokkal kedvez a családoknak is. Közülük a Kaputao fürdő az, ami leginkább említésre méltó: egy szurdok lábánál bukkanhatunk rá.

TÖRÖKORSZÁG
A mai Törökországban kb. 570 000 hektár területen található szőlőültetvény, amelynek csak mindössze 5%-ából készül ital. Ennek 75%-a bor és 25%-a "raki" alapanyag. Az országban a Bizánci időkben általános borkészítés a 7. századi arab, majd a 10. századi szeldzsuk, és 13.

Törökország azonban szinte egyik napról a másikra jelentős versenytárs lett a vakációt szervező idegenforgalmi piacon.

Törökország első ismert lakosai a Földközi-tenger vidékéről i.e. 7500-ben érkeztek az ország területére, a birodalomépítés, kibővítés és hanyatlás időszakait végigélve. Az első nagy civilizáció a Hettita birodalom volt, amely a nap istennőt és a vihar istenséget imádta.

Törökország az Anatóliai-félszigeten található, egy része Európához, míg másik része Ázsiához tartozik, az országot határolja a Fekete-tenger és a Földközi-tenger is. Az ország fővárosa Ankara, azonban Isztambul a leginkább kedvelt úti cél az országon belül.

Törökországban megtalálható a mesés kelet tulajdonsága, az antik templomok, a csodálatosan megépített szerájok, dzsámik és varázslatosan szép paloták megszámlálhatatlan sokasága, a városi bazársorok a rejtélyes utcácskákban, ...

Törökország
(Cikkek/Utazás)
Ez az utazás 2003 augusztusának végén vált valóra, rövid, de intenzív szervezés után. A repülőgép Antalya-i repülőtéren szállt le, innen transzfer légkondicionált buszokon a szálláshelyre.

Törökország
Télen is izgalmas!
Drága Anita! Az érzékek birodalmából, Törökországból írok neked. Nyilván felkaptad a fejed arra, hogy az érzékek birodalmát emlegetem, pedig nem úgy értem.

Törökország
Háttérképek
Ausztria Österreich
Ausztriában sokféle táj, klimatikus és vegetációs forma találkozik; földrajzi helyzeténél fogva mindig csomópontja volt a különböző európai gazdasági és kulturális területeket összekötő utaknak.

Törökországban, Isztambul európai felében található a Cevahir Bevásárló- és Szórakoztató Központ, mleyet 2005-ben nyitottak meg. Ez Európa legnagyobb bevásárlóközpontja. 343 üzlet, 34 gyorsétterem és 14 exkluzív étterem található itt.

Törökország
'Ázsia országai' kategóriába tartozó szócikkek
48 lap található a kategóriában.

Törökországi utazás célpontjai
Antalya
Antalya a Földközi-tenger partjánál található, az Anatóliai-félsziget déli részén az ország legnagyobb nyaralóközpontja. Tengerpartja kavicsos, a víz pedig gyorsan mélyül. Számos szórakozási lehetőség és történelmi látnivalók sokasága várja az ide látogatókat.

Törökország közép-anatóliai régiójában található Kaymakli, a föld alatti város, mely a maga nyolcszintes mélységével és több száz folyosójával az egyik legzegzugosabb építmény a múltból. Régészek szerint több ezer ember élhetett itt egykor, még a hettita időkben.

Törökország ismer el. Ezzel a sziget megosztottsága állandósult, ma
mindkét közösségnek külön elnöke, kormánya, törvényhozása van.
1988 óta minden békéltetési, újraegyesítési törekvés kudarcba fullad, ...

Törökország egy roppant stopposbarát állam. Az első kamion rögtön meg is állt, és elvitt az elágazásig. Sokat nem tudtunk meg az egyszerű ember életéről, mert egy szót nem beszélt semmilyen nyelven se, ennek ellenére jó fejnek tartottuk, amiért ilyen szépen elvitt minket, vagy 13 km-en keresztül.

Goreme - Törökország
Kalandkedvelők figyelem! A Dream Cave Pension szolgáltatása által igazi nomádokká válhatunk. Sziklába vájt szobáikkal meglehetősen különcnek számít, hiszen a régi idők életmódját imitálja. Azért nem kell nagyon megijedni, a kiszolgálás fantasztikus minősítést kapott.

Az egyik legjobb törökországi 5* all inclusive szálloda: Hotel Alba Resort*****
Körutak indulási garanciával
Igazi családi luxus hotelek Egyiptomban ...

Ő ugyanis, a Törökországban rejtve lappangó Nakisbendi rendhez tartozott, s ez magyarázta meg előttem azon bensőbb viszonyt, melyben Bokharához állott. Én azonban féltem hajdani főnököm fanatizmusától, s minden ajánlatot köszönettel visszautasítottam.

(Szrbija, l. a mellékelt térképet), királyság a Balkán-félsziget északi részében, a magyar korona országai, Románia, Bulgária, Törökország és Bosznia közt.

században felfedezték a terület stratégiai fontosságát, ezért több ország (Perzsia, Törökország, Omán, később Portugália) is versenybe szállt a terület birtoklásáért. Az első portugál az emirátusok partjainál Vasco da Gama volt.

Reggeli után indulás Törökország irányába, útközben a Trák-tenger és a természet megkapó szépségeiben gyönyörködhetnek. Megtekintik Amphipolist, a várost, mely Fülöp és Nagy Sándor idején élte virágkorát.

Izrael, úgy tűnik előrébb jár a vízellátás biztosítása terén, hiszen már a kilencvenes évek során megállapodást kötött Törökországgal, melynek keretében napi rendszerességgel tankerhajók szállítják a vizet a Földközi-tengeri Ashkelon kikötőjébe, de a két ország tervbe vette egy állandó, ...

Törökország
Címke felhő
anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, éire, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, franciaország, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, ...

1381-ben született, mégpedig a mai Törökország területén. Apja pénzért adta el az akkori fáraónak, III.Amenhotepnek, aki idős korában feleségül is vette az akkor még csak 15 éves lányt. Két évvel később, a fáraó halála után, annak fia, az akkor kb. 12 éves IV.

Az ő nevét elsősorban a mai Törökország területén fekvő Trója feltárása tette ismertté. Kevésbé köztudott azonban, hogy a félsziget számos ókori műemlékét is ő tárta fel. A Trójával kapcsolatos történelmi (de lehet, hogy csak mitológiai) események szorosan kötődnek a félszigethez.

A természeti képződmény Törökországban található, 20 kilométerre Denizli városától. A hófehér mészkőmedencéket a földfelszín alól feltörő, kalcium-hidrogénkarbonátban és szén-dioxidban gazdag, körülbelül 35 °C forrásvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon.

Az Epheszoszi Artemisztemplom (ma: Törökország); épült: i.e. 6. század. A hatalmas épületet a vadászat görög istennőjének, Artemisznek szentelték.
Az olümposzi Zeusz-szobor (ma: Görögország); épült: i.e. 5. század. A 12 méter magas szobor a görög főistent, Zeuszt ábrázolta.

Az Európai Gazdasági Térséghez tartozó államok (EU tagállomok + Izland, Liechtenstein, Norvégia), Svájc, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Szerbia, Montenegró és Törökország egészségügyi biztosítással rendelkező lakosai, ...

A századok elmúltával igen sok ókori márványszobor került Rómába és Törökországba. I.e. 30-ban a rómaiak elfoglalták Alexandriát, ekkor már a város etnikai összetétele igen vegyes volt.

Határos a Fekete-tengerrel, Romániával, Szerbiával és Törökországgal
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: bolgár ...

Bangkok, Srí Lanka, Egyiptom, Marokkó, Törökország... minden érdekel... Rió, amikor karneváloznak... hm.... fincsi!:) ...

Ciprus a Földközi-tenger keleti részének legnagyobb szigete, mely Törökországtól délre fekszik. A sziget két hegyvonulata közül a Pentadaktilosz északon, a Troodos-hegység pedig a sziget középső és délnyugati részén húzódik. Köztük terül el a Mezaorea nevű termékeny síkság.

Északon Albániával, Macedóniával, Bulgáriával, keleten pedig Törökországgal határos. Keleti és déli partjainál az Égei-tengerben, míg az ország nyugati részén a Jón-tengerben fürdőzhetünk. Mindkettő a Földközi-tenger medencéjének részét képezi, s számtalan szigetnek ad helyet. Fővárosa Athén.

Egyfajta összefoglalását adja a turisztikai nevezetességeknek a Miniatürk nevet viselő park, amelyben 2003 óta mintegy 60 km2 területen találhatjuk meg Törökország és az egykori Oszmán Birodalom több mint száz látványosságának 1:25 arányú kicsinyített mását, ...

május második vasárnapja: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia,Japán, Kanada, Németország, Olaszország, Peru, Svájc, Szlovákia, Tajvan, Törökország ...

Hegyi falucska, amely a gyönyörű kilátáson kívül kínálja Agios Ioannis o Rosos teplomát is, ahol Szt. János testi maradványait őrzik. Ez az ukrán a császári hadseregben szolgált, akit a törökök elfogtak, rabszolgasorsba vetettek és végül megöltek Prokopion városában Közép - Törökországban.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Görögország, Magyarország, Európa, Velence, Moszkva?

◄ Tower-híd   Trafalgar Square ►
 
RSS Mobile