Kezdőlap (Svájc)

 Utazás 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Utazás » Svájc


 

Svájc

Utazás  Suzhou  Svalbard

Svájc - Gleccsersí és panoráma
Tél külföldön
Hóbiztos pályák és gleccsersízés - ezek csábítják leginkább a Svájcba utazókat.


Svájc, a béke országa
Svájc szinte miniatűr Európa. Határain belül megtalálható a kontinens valamennyi izgalmas ellentéte, sokszínűsége. Az ország szívében, a Vierwaldstatti-tó partja mentén elterülő vidéket Svájc bölcsőjének is nevezzük.

Svájc - a béke szigete

Svájc területe 41. 293 km2, ahol a lakosok száma közel 7, 5 millió főt közeli meg. Talán az egyetlen egy ország, ahol négy különböző népcsoport tud egymással békében és szövetségben élni.

Svájc - A tökéletesség télen-nyáron
Pontos, mint a svájci óra, tartja a mondás, de a ...
1 ...

SVÁJC
körutazások, utazási ajánlatok
Egzotikus látnivalók:
Európai látnivalók: ...

Svájc
Európa ékkövének aposztrofálható ország Svájc. Csodás ékszerek és luxus órák aranyozzák be nevét, fenséges csokoládék és sajtok jutnak említésétől rögtön eszünkbe, bankközpontok és üzletemberek hazája.
Átlagos időjárás ...

Svájci városokban
Részletek Kategória: Utazás, úti beszámolók ...

Svájc
(Schweiz, Suisse, Svizzera, l. a mellékelt térképet), szövetséges köztársaság (Bundesstaat) Közép-Európában, az É. sz. 45° 48' - 47° 48' és a K. h. 5° 57' és 10° 29' közt.

Svájc továbbra is vonzó és biztonságos úti cél a magyar turisták számára. A Svájcba utazó magyar állampolgárok figyelmét azonban feltétlenül fel kell hívni egy esetleges kórházi ápolás költségeit is térítő utasbiztosítás megkötésére.

Svájc több nagy európai hatalom közötti ütközőállam szerepét töltötte be, ami nagyban befolyásolta az ország nyelvét és kultúráját.

Svájcról az első írott források a kelta korban tesznek említést, a római híradások közül kiemelkedik Julius Caesar leírása (i.e. 58) a helvétek ellen viselt háborúkról.

Svájcban gyakoriak az autópálya-felújítások. Ilyenkor részleges útlezárások, sávszűkítések nehezítik a közlekedést. A forgalom biztonságát a megengedett sebességhatár jelentős csökkentésével próbálják elérni.

Svájc
Bázeli panoráma a Rajna felől
Aki nem járt még Svájcban, nem is sejti, hogy a lehetőségek milyen hatalmas tárházát rejti magában ez a kis ország.

SVÁJC
Zürich
Továbbmegyünk és nézzük a vidéket, a jellegzetes svájci tájat. Az út mentén mindenütt legelésző állatok. A felhajtást követő 3 hétben a teheneket az istállóban tartják, majd csak fokozatosan szoktatják a legelőhöz.

Svájci Alpok
Öt tátrai, és két ausztriai-szlovéniai csomagos kerékpártúra tapasztalatával a hátam mögött, 2001-ben - csatlakozva szüleim nyaralásához - a svájci Alpok hágóin terveztem átkelni.

Rigi - Svájc szívében, a Vierwaldstatti-tó felett a hegyek királynője egész évben nagyszerű turisztikai lehetőségeket kínál.

Nevére nem találtam magyarázatot, mivel Svájcra semmiféleképpen nem hasonlít. A szintkülönbség max. 200-300 m (egy sziklacsoportra számítva), inkább dombos, de ha több sziklacsoporthoz felmegyünk, akkor bizony tekintélyes méter mennyiség összegyűlik.

Egy röpke buszozás után Rathen településen találjuk magunkat, innen az egyedülálló kábeles komppal jutunk át a túlsó partra Niederrathen falucskába, ahonnan a Szász-Svájc emblematikus pontjára, a Bastei-re fogunk felkaptatni, ...

Svájc: Fedezd fel a hegyi vonatállomást és a Lucerne-t.
Velence: Végignézhetjük Velencét a Dózse-Palotától a Szent Márk Katedrálisig.
Hamburgi kikötő: A kikötő miniatűr változata nagy élmény a kis embereknek :) ...

Svájc (1975)
- St. Gallen kolostora (kulturális/1983)
- A müstairi Szent János benedekrendi kolostor (kulturális/1983)
- Bern óvárosa (kulturális/1983) ...

"Svájci barátaink látogatása"
A "Fasírt falás" hagyománya az ötvenes évekre nyúlik vissza Tieschnhofban, és minden vendég "konyhaművészeti különlegességnek" tartja!
Hangulatos este régi törzsvendégeinkel.

Ha Svájcba utazol, ne érd be a szokásos helyekkel! Látogass el a lenyűgöző Valais tartományba!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Zürich, Svájc
Igényes programnak ígérkezik a Zürich Parade, ami a szerelem, a szabadság és tolerancia jegyében minden év augusztusában óriási tömegeket mozgat meg.

Svájc utazásai
Ismertető
Országnév: Svájci Államszövetség
Népesség: 7,3 millió fő
Kiterjedés: 41 285 km² ...

Svájc
Az Alpok országa
Európa földrajzilag legegységesebb országa az Alpok lélegzetelállító csúcsai között fekvő Svájc.

Svájc
A tradiciókban gazdag síterület és üdülőközpont az Alpok szívében fekszik. Kitünő szolgáltatásokkal rendelkezik.

Svájc mesés fővárosa
Gondolnád, hogy három barnamackó társaságában ülök jóllakottan Svájc fővárosában?

Svájci irányból Zermatt a kiindulópont (kocsival csak Taschig lehet eljutni, utána vonat, taxi, vagy gyalog). Olaszországból Gressoney vagy Alagna jöhet szóba, felvonóval egészen 3300m magasságig lehet feljutni.
Szállás: ...

Svájci
Viel Glück zum Geburtstag (formal) / Viel Glück zum Geburi (informal)
Tahiti ...

Svájc
Németország tizenhat tartományra tagolódik. Ezek közül tizenhárom szövetségi állam (Länder, egyes száma Land) és három város.
Tartomány Német elnevezés Főváros
Baden-Württemberg ...

A Svájci udvarból nyílik a Kincstár.
Napjainkban a Hofburgban található az ország miniszterelnökének hivatala, egy jelentős kongresszusi központ, a Wiener Sängerknaben fellépőhelye, a Spanyol Lovasiskola lipicai lovai, ...

A svájci határhoz közel fekvő sírégió, mely 4 különböző sícentrumból (Bormio, Livigno, Santa Caterina, Valdidentro-S. Colombano) áll. >>>
Bormio - Livigno - S. Caterina - Valdidentro ...

-A Svájci evangélikus templom (Schweizerische Evangelische Kirche) a királynő zárdájának egykori kápolnája volt. Az udvaron még láthatók az egykori zárda maradványai. A templomba csak istentisztelet idején (vasárnap 10-óra) léphetünk be.

Lásd még: Lásd még: Magyarország, Franciaország, Velence, Olaszország, London

Utazás  Suzhou  Svalbard

 
RSS Mobile