Kezdőlap (Svájc)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Svájc

Utazás  Suzhou  Svédország

Svájc - Gleccsersí és panoráma
Tél külföldön
Hóbiztos pályák és gleccsersízés - ezek csábítják leginkább a Svájcba utazókat. Nemcsak azért, mert itt találjuk Európa legmagasabban fekvő és legnagyobb szintkülönbségű pályáit, hanem mert Svájc híres "hóbiztosságáról" is.


Svájc, a béke országa
Svájc szinte miniatűr Európa. Határain belül megtalálható a kontinens valamennyi izgalmas ellentéte, sokszínűsége. Az ország szívében, a Vierwaldstatti-tó partja mentén elterülő vidéket Svájc bölcsőjének is nevezzük.

Svájc - a béke szigete

Svájc területe 41. 293 km2, ahol a lakosok száma közel 7, 5 millió főt közeli meg. Talán az egyetlen egy ország, ahol négy különböző népcsoport tud egymással békében és szövetségben élni.

Svájc - A tökéletesség télen-nyáron
Pontos, mint a svájci óra, tartja a mondás, de a ...
1 ...

Svájc
Európa ékkövének aposztrofálható ország Svájc. Csodás ékszerek és luxus órák aranyozzák be nevét, fenséges csokoládék és sajtok jutnak említésétől rögtön eszünkbe, bankközpontok és üzletemberek hazája.
Átlagos időjárás ...

Svájci városokban
Részletek Kategória: Utazás, úti beszámolók ...

Svájc
(Schweiz, Suisse, Svizzera, l. a mellékelt térképet), szövetséges köztársaság (Bundesstaat) Közép-Európában, az É. sz. 45° 48' - 47° 48' és a K. h. 5° 57' és 10° 29' közt.

Svájc továbbra is vonzó és biztonságos úti cél a magyar turisták számára. A Svájcba utazó magyar állampolgárok figyelmét azonban feltétlenül fel kell hívni egy esetleges kórházi ápolás költségeit is térítő utasbiztosítás megkötésére.

Svájc több nagy európai hatalom közötti ütközőállam szerepét töltötte be, ami nagyban befolyásolta az ország nyelvét és kultúráját.

Svájc
Bázeli panoráma a Rajna felől
Aki nem járt még Svájcban, nem is sejti, hogy a lehetőségek milyen hatalmas tárházát rejti magában ez a kis ország. Ámulatba ejtő, ahogy néhány óra utazás után a csipkés hegyeket és a hófehér gleccsereket felváltják a kellemes mediterrán vidékek és a pálmafák.

SVÁJC
Zürich
Továbbmegyünk és nézzük a vidéket, a jellegzetes svájci tájat. Az út mentén mindenütt legelésző állatok. A felhajtást követő 3 hétben a teheneket az istállóban tartják, majd csak fokozatosan szoktatják a legelőhöz. A pásztorélet nem könnyű! ...

Svájcban megtalálja a nyaraláshoz szükséges minden összetevőt - lélegzetelállító hegyek 4000 m magasságban és tavak déli hangulattal! Ha tökéletes nyaralásra vágyik, akkor irány Svájc! Hihetetlen hegyek, festői vidék és álomszép tavak.

Svájci Alpok
Öt tátrai, és két ausztriai-szlovéniai csomagos kerékpártúra tapasztalatával a hátam mögött, 2001-ben - csatlakozva szüleim nyaralásához - a svájci Alpok hágóin terveztem átkelni.

Rigi - Svájc szívében, a Vierwaldstatti-tó felett a hegyek királynője egész évben nagyszerű turisztikai lehetőségeket kínál.
Saas-Fee - Wallisban, Svájc legnagyobb hegyei között a völgyben fekszik Saas-Fee, amelyet nem véletlenül neveznek az Alpok gyöngyének.

Nevére nem találtam magyarázatot, mivel Svájcra semmiféleképpen nem hasonlít. A szintkülönbség max. 200-300 m (egy sziklacsoportra számítva), inkább dombos, de ha több sziklacsoporthoz felmegyünk, akkor bizony tekintélyes méter mennyiség összegyűlik.

Egy röpke buszozás után Rathen településen találjuk magunkat, innen az egyedülálló kábeles komppal jutunk át a túlsó partra Niederrathen falucskába, ahonnan a Szász-Svájc emblematikus pontjára, a Bastei-re fogunk felkaptatni, ahol enyhe lejtőn kiépített lépcsősor van, és minél magasabbra haladunk, ...

Svájc: Fedezd fel a hegyi vonatállomást és a Lucerne-t.
Velence: Végignézhetjük Velencét a Dózse-Palotától a Szent Márk Katedrálisig.
Hamburgi kikötő: A kikötő miniatűr változata nagy élmény a kis embereknek :) ...

Svájc (1975)
- St. Gallen kolostora (kulturális/1983)
- A müstairi Szent János benedekrendi kolostor (kulturális/1983)
- Bern óvárosa (kulturális/1983)
- Bellinzone három kastélya (Castel Grande, Sasso Corbaro,
Montebello), és mezővárosának védőfala és bástyái (kulturális/2000) ...

"Svájci barátaink látogatása"
A "Fasírt falás" hagyománya az ötvenes évekre nyúlik vissza Tieschnhofban, és minden vendég "konyhaművészeti különlegességnek" tartja!
Hangulatos este régi törzsvendégeinkel.

Zürich, Svájc
Igényes programnak ígérkezik a Zürich Parade, ami a szerelem, a szabadság és tolerancia jegyében minden év augusztusában óriási tömegeket mozgat meg.

Svájc utazásai
Ismertető
Országnév: Svájci Államszövetség
Népesség: 7,3 millió fő
Kiterjedés: 41 285 km² ...

Svájc
Az Alpok országa
Európa földrajzilag legegységesebb országa az Alpok lélegzetelállító csúcsai között fekvő Svájc. Ezen a végtelenül szép vidéken, a gazdagság, a luxus, a pénz, no és a híres svájci pedantéria, pontosság, tisztaság érződik mindenütt. Nem csoda, hogy meglehetősen drága.

Svájc mesés fővárosa
Gondolnád, hogy három barnamackó társaságában ülök jóllakottan Svájc fővárosában?

Svájci irányból Zermatt a kiindulópont (kocsival csak Taschig lehet eljutni, utána vonat, taxi, vagy gyalog). Olaszországból Gressoney vagy Alagna jöhet szóba, felvonóval egészen 3300m magasságig lehet feljutni.
Szállás: ...

Svájci
Viel Glück zum Geburtstag (formal) / Viel Glück zum Geburi (informal)
Tahiti ...

Svájc
Németország tizenhat tartományra tagolódik. Ezek közül tizenhárom szövetségi állam (Länder, egyes száma Land) és három város.
Tartomány Német elnevezés Főváros
Baden-Württemberg ...

A Svájci udvarból nyílik a Kincstár.
Napjainkban a Hofburgban található az ország miniszterelnökének hivatala, egy jelentős kongresszusi központ, a Wiener Sängerknaben fellépőhelye, a Spanyol Lovasiskola lipicai lovai, valamint több szabadon látogatható gyűjtemény és nevezetesség: a Sisi Múzeum, ...

A svájci határhoz közel fekvő sírégió, mely 4 különböző sícentrumból (Bormio, Livigno, Santa Caterina, Valdidentro-S. Colombano) áll. >>>
Bormio - Livigno - S. Caterina - Valdidentro ...

-A Svájci evangélikus templom (Schweizerische Evangelische Kirche) a királynő zárdájának egykori kápolnája volt. Az udvaron még láthatók az egykori zárda maradványai. A templomba csak istentisztelet idején (vasárnap 10-óra) léphetünk be.

Az Inn a svájci Engadinban található Malojapassnál ered és Naudersnél ér át Ausztriába, ahol első szakaszán az 'Oberes Gericht' keskeny völgyében folyik a Samnaungruppe mentén.

A francia-svájci határon található Portes du Soleil több mint 650 kilóméternyi jelzett lesiklópályával, 14 völggyel, 1000 km2-es területével az egyik legnagyobb síterep a világon.

Johannes Rebmann, svájci misszionárius volt az első fehér ember, aki az újkorban megpillanthatta a Kilimandzsárót. 1848-ban hiteles beszámolót adott közre a hegyről, amit azonban akkor még kétkedve fogadtak.

Bajawa, a majdnem svájci hegyi falu
Kelimutu / Moni, trikolór tórendszer a hegyekben
Mamere, egy újjáépült város ...

Rajna-vízesés - Svájc
Magasság: 24 méter
Szélesség: 113 méter
Általános vélekedés szerint a Rajna-vízesés a legnagyobb Európában, bár egyes szakértők úgy vélik, hogy Izlandon, Norvégiában és Svédországban vannak olyan zuhatagok, amelyek vízhozamban felülmúlják svájci ellenfelüket.

Gúnyosan a "Balti Svájcnak" nevezik az országot, amely azonban inkább Hollandiához hasonlítható, mivel területének 10%-a tengerszint alatt fekszik. A tengerparton fekvő Riga mágnesként vonzza a turistákat.

Kisvártatva elértük a Stein am Rhein nevezetű svájci városkát, ami nevének megfelelően (Stein=kő) egy drágakő a Rajna zöldes bársonyszalagján. Itt tartottuk a déli szünetünket, amibe belefért a városka megtekintése is, amit igazán nagy kár lett volna kihagyni.

Szomszédai: Belgium, Luxembourg, Németország, Svájc, Olaszország, Spanyolország, és a két törpeállam Monaco és Andorra. Javarészt természeti határok választják el a többi országtól, ezek a Pireneusok, Atlanti-óceán, La Manche, Rajna, Alpok hegygerince, Földközi-tenger.

Határos Svájccal, Lichtensteinnel, Németországgal, Csehországgal, Magyarországgal, Szlovéniával és Olaszországgal. Kilenc tartománya van: Bécs, Burgenland, Alsó Ausztria, Felso Ausztria, Karintia, Stiria, Tirol, Vorarlberg és Salzburgi Föld.

A Kakadu Nemzeti park egy változatos, nagyjából fél Svájcnak megfelelő területen fekvő vidék Ausztrália Északi Territóriumában. A park vízföldje egyike a legjobb megfigyelő helyeknek.

Ismerje meg velünk Európa harmadik legnagyobb folyóját, amely a svájci Alpoktól 1320 kilométer hosszan kanyarog Rotterdamig, ahol az Északi-tengerbe ömlik. A nagy hajóforgalom ellenére sem vesztette el régi vadregényességét.

Mivel az ókori világ hét csodájából csak az egyiptomi piramisok maradtak fenn, ezért 2000-ben Bernard Weber svájci üzletember és filmproducer az újkori világ hét csodájának kiválasztását kezdeményezte azzal a céllal, hogy kiegészítsék az ókori világ csodáinak listáját.

A valaha volt indián táborhely helyén alapították a várost német, francia és svájci bevándorlók, akik művelhetővé tették a környéket. 1782-ben egy bostoni hajóraj megtámadta és kifosztotta a települést.

A svájci, és francia határhoz egyaránt közel található, 1975-ben megnyílt vidámpark fő attrakciója talán Európa legnagyobb hullámvasútja, a Silverstar, de ezen kívül is számos fantasztikus, és minőségi attrakció található itt. Az Europa Park a párizsi Disneyland után Európa 2.

Németországból újból Ausztriába jutottunk, onnan Svájc következett, és aztán végre átjutottunk a francia határon is. Már csak egy hegy választott el minket Chamonix völgyétől, amely tulajdonképpen a végállomást jelentette számunkra.

Az országot Ázsia Svájcának is nevezik gyönyörű hegyvidékei miatt. Fővárosa: Bishkek. Területe: 198.500 km². Népessége: 5 213 898 fő (2006. júliusi becslés). Népsűrűsége: 26 fő/km². Kirgizisztán teljes területe hegyvidék.

Nem véletlen, hogy a Dera-patak szurdokvölgyét vadregényes mivolta miatt magyar Svájcként is előszeretettel emlegetik, meredek falai, kis vízesései, romantikus hídjai tökéletes úti céllá teszik a természet szerelmeseinek körében, nem árt azonban tudni azt sem, ...

Mauritius - Anglia, Svájc és Brazília után - a világon a negyedik olyan ország, amely bélyeget adott ki. A kék Mauritius, aminek mindössze tizenkét példánya ismert (a vörös Mauritiusnak tizennégy) a legendásan ritka bélyegek szimbóluma.

Európa legnagyobb vízesese: Rheinfall, Svájc
A kontinens legnagyobb vízesése a Svájc északi, Németországgal határos részén található Rajna-vízesés, vagyis a Rheinfall. Ez Európa egyik legvarázslatosabb természeti csodája.
0 komment ...

A Kavaklidere céget - amely a legelső magán török borászat - a svájci-török származású Cenap And úr alapította, a Török Köztársaság létrejöttét követő modernizációs időszakban, 1929-ben, aki kiváló kapcsolatot ápolt az ország történelmének meghatározó egyéniségével, az első köztársasági elnökkel, ...

Kanton
Szövetségi állam Svájcban, illetve kisebb közigazgatási egység Franciaországban.
Francia szó (canton), forrása az olasz cantone, a canto (él, oldal, rész, vidék) nagyító képzős formája, latin előzménye azonos a kantni szóéval.

Az interaktív kampány élére egy svájci filmproducer, Bernard Webber állt. A szabályok szerint olyan ember alkotta építményre adhatók le szavazatok, amelyek még ma is láthatók, megcsodálhatók.

Mindehhez gyönyörű díszletet adnak az örökké havas svájci hegycsúcsok és a megcsillanó tengerszemek, amelyek úgy sziporkáznak, mint a földi csillagok.
Jó későn érkezünk Lisszabonba. A hőmérséklet kellemes, éjfélkor +25 fok.

békekötési elképzelést javasol. A tervezet a svájci államszerkezet
mintájára javasolja a rendezést Cipruson. Emellett előirányozza, hogy
a ciprusi törökök kisebb területeket átadjanak a görög közösségnek, és ...

A négy ország találkozáspontján - Ausztria, Németország, Svájc és Liechtenstein - igazán különleges elhelyezkedéssel büszkélkedhet a város.

Az országot északról az Alpok határolja. Északról Franciaország, Svájc, Ausztria és Szlovénia határolja. Az ország területén két önálló állam létezik, Vatikán, a pápai állam, továbbá San Marino, a világ legrégibb köztársasága.

Horvátország közvetlen vasúti összeköttetésben áll Szlovéniával, Magyarországgal, Olaszországgal, Ausztriával, Svájccal, Szlovákiával, Franciaországgal, Németországgal, Bosznia és Hercegovinával és Jugoszláviával, átszállással pedig szinte valamennyi európai országba el lehet jutni.

Ausztria Közép-Európában fekszik, határai: Németország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Olaszország és Svájc. Az ország déli és nyugati részét az Alpok uralja, legmagasabb pontja a Großglockner (3797 m). Az ország legtermékenyebb területe a Duna-völgye.

A kincseskamra bejárata a Schweizerhofban található, amelynek neve az egykor itt posztoló svájci gárdistákra emlékeztet.
Hofburg: áttekintés
Kincseskamra (Schatzkammer ) ...

Portugál gyarmat volt a 60-as évek elejéig, jelentős keresztény behatással, az indiai átlagnál magasabb életszínvonallal, ezért nem is tekinthető "igazi" Indiának. Gondolhatjuk, hogy ez a terület "India Svájca", bár a mi szegényeink mégis valóságos arisztokraták a helyi nincstelenekhez képest.

a szakma és a különböző technológiák folyamatosan fejlődnek, a változó trendekkel lépést kell tartani. Mihályi László a kilencvenes években folyami és óceánjáró hajókon, illetve szárazföldön számos országban megfordult, többek között Libanonban, Norvégiában, Ausztriában, Olaszországban, Svájcban, ...

mondható, hogy keletről az Adriai és a Ión-tenger, délen a Földközi-tenger, nyugatról pedig a Tirrén-tenger határolja a félszigetet. Szicília dél-nyugati partjánál a Szicíliai-tenger válassza el a Földközi-tengertől, észak-nyugaton pedig a Ligur-tenger. A kontinentális részén Franciaország, Svájc, ...

A kereskedelemben főként euróban számolnak, a koszovói közigazgatás kizárólag eurót fogad el, és az összes kereskedelmi banknak is euró az elsődleges pénzneme. A többi nemzetközi pénznem közül az USA dollár és a svájci frank a legelterjettebb.

Aki tehát megújuló egészségre vágyik, akár felüdülni, felfrissülni kíván, látogasson el Gyilkostóra és a Békási-szorosba! A századfordulótól kezdődően éppen a gyógyüdülés igénye pezsdítette fel a "Székely Svájc" e szegletének idegenforgalmát ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Magyarország, Franciaország, Velence, Olaszország, London?

◄ Suzhou   Svédország ►
 
RSS Mobile