Kezdőlap (Salzburg)

 Utazás 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Utazás » Salzburg


 

Salzburg

Utazás  Salvador  Salzkammergut

Salzburg, Österreich
Salzburg, Österreich az interaktív térképen
Salzburg igazi gyöngyszem Európa szívében ...


az egyetlen olyan osztrák város, amely Bécs szépségével, pompájával vetekedhet. Gyönyörű óvárosa a Mönchsberg és a Salzach folyó között pompázik. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

Salzburg
(l. a mellékelt térképet), 1. hercegség és a birodalmi tanácsban képviselt országok egyike Felső-Ausztria, Stájerország, Karintia, Tirol és Bajorország közt, 7152 km2 területtel. Felület. S.


Adnet Hotel Hubertushof
Bad Hofgastein Grand Parkhotel
Bad Hofgastein Vital & F.X. Mayr Zentrum Hotel St. Georg
Leogang Krallerhof
Mattsee Vitalhotel Seewirt
Puch b. Gesundheitszentrum Vollererhof, Kurhotel ...

Salzburg
Salzburg, az azonos nevű tartomány fővárosa, kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően minden irányból kényelmesen megközelíthető.


tartomány fővárosa a történelemben oly nagy jelentőségű ásványkincsről, a sóról kapta a nevét. város jelképe a XI.

Salzburg tartományban gyógyító források, egészséges klíma és modern termálfürdők várják a pihenni, gyógyulni vagy egyszerűen csak ellazulni vágyókat. Válogasson kedvére a jobbnál-jobb helyszínek és ajánlatok közül! ...

- Getreidegasse
Tipikus szuvenírek ból: eredeti Mozart-golyó, minden, ami Mozarttal kapcsolatos (CD, könyv, póló, érme, poszter).

Salzburg tartomány
Ausztria talán legszebb természeti adottságokkal rendelkező területe kiterjedt nemzeti parkkal, kellemes klímával, számos turista úttal és a kristálytiszta vizű zelli tóval várja vendégeit.

Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival.

Salzburg
Salzburgnak közkedvelt elnevezése - a Mozart-város mellett - a 'világ színpada“. Rászolgált erre az elnevezésre is, hiszen a Salzburgi Ünnepi Játékok idején világhírű művészek lépnek fel.

óvárosa gyönyörű helyen, a Salzbach-folyó és a Mönchsberg-hegy között fekszik, maga fölött a tekintélyt parancsoló Hohen nevezetű várral. Az óvárost és az újvárost a folyó választja el egymástól.

Salzburgerland, a bajnokok síparadicsoma
A tél közeledtével szinte bizsereg a sielés szerelmeseinek talpa, s egyre gyakrabban böngészik a környező országok síterepeit tartalmazó kiadványokat.

, Mozart szülővárosa
Tudod, hogy imádom a spontán kalandozásokat, és gondolom, nem is lepődsz meg túlzottan azon, hogy most éppen ból írok neked.

Salzburg alatt emelkedik ki az ismert mészkőhegység. Északról szerpentinutak és gleccserek visznek fel a csúcsgerincig, délről függőleges falak kedveznek a sziklát mászni kedvelőknek.
Megközelítés: ...

Bécs után a második legjelentősebb osztrák városnak tekinthető, amelyet elsősorban rendkívül magas szintű kulturális értékeinek köszönhet. Egész évben rendkívül sok és sokszínű rendezvényt rendeznek meg a városban.

Ami Salzburg után szembetűnő, hogy Ausztriában a természet steril, mesterségesen alakított.

7Hohen vára
flickr/DHausBT
Ez a csodálatos i vár az egyik legnagyobb és legjobban megőrzött középkori vár egész Európában.

Salzburg
Innsbruck
Graz
Linz
Klagenfurt
Az osztrák turizmusban alapvetően két főszezon van, a téli és a nyári. Télen Ausztria Európa egyik legjelentősebb síterepe, nyáron pedig a túrázókat és város látogatókat vonzza.

Az egész napos síelést követően wellness részleggel rendelkező sí hotelekben pihenhetünk, ahol megismerkedhetünk a hamisítatlan osztrák konyhával, csak úgy, mint a szomszédos tartományban.

Legjobb ajánlat: Salzburg Világörökség Hét
Új szálláshelyek
Hotel Haus am See
Obertraun, 3 csillagos szálloda
0.8 km távolságra a központtól ...

Gastein-völgy - tartomány gyöngyszeme
Annaberg és Hochkar után haladjunk egy kicsit beljebb Ausztriában. ...
Hochkar - Alsó-Ausztria - hó biztos terep ...

Budapest - Bécs - Salzburg - Brenner hágó -Trento útvonalon Segonzano-ba (920 km, 12 óra).
Majd tovább Veronán keresztül Firenzébe (338 km, 4 óra).

kultúrtáj (hivatalos megnevezéssel Salzkammergut hallstatt-dachsteini kultúrtája) Ausztria 1997 óta világörökségi védelmet élvező alpesi térsége a Salzkammergut déli vidékén, a Dachstein hegység Hallstatt városát övező részén, tól 50 ...

Ausztria másik leglátogatottabb városa Salzburg, Mozart szülővárosa. Itt található Közép-Európa legnagyobb, teljes épségben megmaradt vára, amely a XI. században épült. A barokk óváros - hasonlóan Bécshez és Grazhoz - a világörökség része.

Kitűnő autópályán haladunk a busszal a Hegyeshalom-Bécs-Linz- útvonalon. Nem mozdulunk a jármű ablakából, élvezzük a táj nagyszerűségét, szépségét. Svájc a legrégibb, modern értelemben vett demokrácia a világon. Területe 41.

Kilenc tartománya van: Bécs, Burgenland, Alsó Ausztria, Felso Ausztria, Karintia, Stiria, Tirol, Vorarlberg és Salzburgi Föld. Az ország területének 75 %-át az Alpok és annak elotere foglalja el. Ausztria fovárosa Bécs.

Kaprunk egy kis alpesi falu tartományban, a Kitzsteinhorn gleccser lábánál. Lakossága körülbelül 3000 fő. Az egyik legismertebb síelő hely Ausztriában, pályái szinte egész évben síelhetőek.

kősóbányászata (Halstatt, Salzburg), jelentős a magnezit-, ólom-,
cink-, antimon- és rézérc kitermelése. A villamosenergia 70
százalékát vízerőművek szolgáltatják, szénhidrogénekből és szénből ...

Ekkorra azonban az egészsége nagyon megromlott, és bár Ausztriában is kezelték, 1951-ben ban meghalt. ...

Buzás Péter polgármester az uniós támogatással, 224 millió forintból épült létesítmény pénteki átadóján elmondta: hasonlóan egyedi, a lombkorona szintjében futó tanösvény Makóhoz legközelebb 800 kilométerre, Salzburgtól északra található.

A népessége ma már nem növekszik, az urbanizáció mértéke közepes: Ausztria lakosságának mintegy fele él városokban, melyek közül Graz, Linz, , Innsbruck és természetesen Bécs a legjelentősebbek.

Hasonlóan élvezetes az Alpok-Adria kerékpárút végigtekerése: a túra három hegyláncon át vezet a Salzburg tartománybeli Mariapfarrból indul a Mur irányába, majd Karintiát átszelve érinti a tartomány legmagasabban fekvő fürdőtavát, a Weissentavat, ...

Lásd még: Lásd még: Ausztria, Alpok, Bécs, Karintia, Tirol

Utazás  Salvador  Salzkammergut

 
RSS Mobile