Kezdőlap (Salzburg)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Salzburg

Utazás  Salvador  Salzkammergut

Salzburg az egyetlen olyan osztrák város, amely Bécs szépségével, pompájával vetekedhet. Gyönyörű óvárosa a Mönchsberg és a Salzach folyó között pompázik. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Közigazgatási központ, a tartomány kulturális és művészeti fővárosa.


Salzburg tartomány: Café Tomaselli Salzburgban
A salzburgi óvárosban, a régi piac mellett található Café Tomaselli már 150 éve a Tomaselli család tulajdonában van.

Salzburg
Tél
Nyár
Salzburgban egy önfeledt nyaralásban lehet része: mindegy, hogy fürdőtavak, gleccser, a Nemzeti Park vagy a Salzburgi Ünnepi Játékok.

Salzburg
(l. a mellékelt térképet), 1. hercegség és a birodalmi tanácsban képviselt országok egyike Felső-Ausztria, Stájerország, Karintia, Tirol és Bajorország közt, 7152 km2 területtel. Felület. S.

Salzburg
Adnet Hotel Hubertushof
Bad Hofgastein Grand Parkhotel
Bad Hofgastein Vital & F.X. Mayr Zentrum Hotel St. Georg
Leogang Krallerhof
Mattsee Vitalhotel Seewirt
Puch b. Salzburg Gesundheitszentrum Vollererhof, Kurhotel
Saalbach-Hinterglemm Gartenhotel Theresia ...

Salzburg
Salzburg tartomány fővárosa a történelemben oly nagy jelentőségű ásványkincsről, a sóról kapta a nevét. Salzburg város jelképe a XI. századból szinte teljesen épen megmaradt Fellegvár, egyik leglátogatottabb épülete pedig híres szülöttének, Mozartnak a szülőháza.

Salzburg tartományban gyógyító források, egészséges klíma és modern termálfürdők várják a pihenni, gyógyulni vagy egyszerűen csak ellazulni vágyókat. Válogasson kedvére a jobbnál-jobb helyszínek és ajánlatok közül! ...

Salzburg - Getreidegasse
Tipikus szuvenírek Salzburgból: eredeti Mozart-golyó, minden, ami Mozarttal kapcsolatos (CD, könyv, póló, érme, poszter).

Salzburg tartomány
Ausztria talán legszebb természeti adottságokkal rendelkező területe kiterjedt nemzeti parkkal, kellemes klímával, számos turista úttal és a kristálytiszta vizű zelli tóval várja vendégeit.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le a Hohensalzburg Kastély.

Salzburg
Salzburgnak közkedvelt elnevezése - a Mozart-város mellett - a 'világ színpada“. Rászolgált erre az elnevezésre is, hiszen a Salzburgi Ünnepi Játékok idején világhírű művészek lépnek fel.

Salzburgerland, a bajnokok síparadicsoma
A tél közeledtével szinte bizsereg a sielés szerelmeseinek talpa, s egyre gyakrabban böngészik a környező országok síterepeit tartalmazó kiadványokat. Honfitársaink közül legtöbben évek óta az osztrák Alpok felé veszik az irányt, ha lehullik az első hó.

Salzburg, Mozart szülővárosa
Tudod, hogy imádom a spontán kalandozásokat, és gondolom, nem is lepődsz meg túlzottan azon, hogy most éppen Salzburgból írok neked.

Salzburg alatt emelkedik ki az ismert mészkőhegység. Északról szerpentinutak és gleccserek visznek fel a csúcsgerincig, délről függőleges falak kedveznek a sziklát mászni kedvelőknek.
Megközelítés:
Bp-Linz-Bad Ischl-Gosau kb. 6 óra majdnem végig autópályán.

Salzburg Bécs után a második legjelentősebb osztrák városnak tekinthető, amelyet elsősorban rendkívül magas szintű kulturális értékeinek köszönhet. Egész évben rendkívül sok és sokszínű rendezvényt rendeznek meg a városban.

Salzburg Â- Schönbrunn Â- Hallstatt-dachsteini kultúrtáj Â- Semmeringi vasút Â- Graz óvárosa és a Eggenberg-kastély Â- Wachau Â- Bécs történelmi központja Â- Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj (Magyarországgal közös) Â- Történelem előtti cölöpházak az Alpok közelében (Franciaországgal, Németországgal, ...

Ami Salzburg után szembetűnő, hogy Ausztriában a természet steril, mesterségesen alakított. Erdélyben viszont sokkal romantikusabb kirándulásokat tehetünk és kellemes meglepetésként éri az először ide látogatókat, hogy az itt élő magyar emberek mennyire szeretik az anyaországból érkezőket.

7Hohensalzburg vára
flickr/DHausBT
Ez a csodálatos salzburgi vár az egyik legnagyobb és legjobban megőrzött középkori vár egész Európában.

Salzburg
Innsbruck
Graz
Linz
Klagenfurt
Az osztrák turizmusban alapvetően két főszezon van, a téli és a nyári. Télen Ausztria Európa egyik legjelentősebb síterepe, nyáron pedig a túrázókat és város látogatókat vonzza.

Legjobb ajánlat: Salzburg Világörökség Hét
Új szálláshelyek
Hotel Haus am See
Obertraun, 3 csillagos szálloda
0.8 km távolságra a központtól ...

Gastein-völgy - Salzburg tartomány gyöngyszeme
Annaberg és Hochkar után haladjunk egy kicsit beljebb Ausztriában. Salzburg ...
Hochkar - Alsó-Ausztria - hó biztos terep ...

Budapest - Bécs - Salzburg - Brenner hágó -Trento útvonalon Segonzano-ba (920 km, 12 óra).
Majd tovább Veronán keresztül Firenzébe (338 km, 4 óra).
Innen az út központi részét adó szállásunkra, a Casole D'Elsa közelében lévő Selvatellino villába. (70 km, 1,5 óra).

Ausztria másik leglátogatottabb városa Salzburg, Mozart szülővárosa. Itt található Közép-Európa legnagyobb, teljes épségben megmaradt vára, amely a XI. században épült. A barokk óváros - hasonlóan Bécshez és Grazhoz - a világörökség része.

Kitűnő autópályán haladunk a busszal a Hegyeshalom-Bécs-Linz-Salzburg útvonalon. Nem mozdulunk a jármű ablakából, élvezzük a táj nagyszerűségét, szépségét. Svájc a legrégibb, modern értelemben vett demokrácia a világon. Területe 41.

Kilenc tartománya van: Bécs, Burgenland, Alsó Ausztria, Felso Ausztria, Karintia, Stiria, Tirol, Vorarlberg és Salzburgi Föld. Az ország területének 75 %-át az Alpok és annak elotere foglalja el. Ausztria fovárosa Bécs. Ausztriában 8 millió ember lakik, akiknek 97 %-a osztrák.

Kaprunk egy kis alpesi falu Salzburg tartományban, a Kitzsteinhorn gleccser lábánál. Lakossága körülbelül 3000 fő. Az egyik legismertebb síelő hely Ausztriában, pályái szinte egész évben síelhetőek. Magassága 900-3000 méter közé esik és 41 km sípályával, továbbá 200 km sífutópályával rendelkezik.

kősóbányászata (Halstatt, Salzburg), jelentős a magnezit-, ólom-,
cink-, antimon- és rézérc kitermelése. A villamosenergia 70
százalékát vízerőművek szolgáltatják, szénhidrogénekből és szénből ...

Ekkorra azonban az egészsége nagyon megromlott, és bár Ausztriában is kezelték, 1951-ben Salzburgban meghalt.
Fenti ismereteimet a közelmúltban megjelent Salaam Almásy című könyvben olvastam, ( szerző: Török Zsolt ) amely az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában jelent meg.

Buzás Péter polgármester az uniós támogatással, 224 millió forintból épült létesítmény pénteki átadóján elmondta: hasonlóan egyedi, a lombkorona szintjében futó tanösvény Makóhoz legközelebb 800 kilométerre, Salzburgtól északra található.

Ausztria a természeti viszonyaihoz mérten sűrűn lakott ország, az aktív népesség aránya azonban alacsony, mert a lakosság átlagéletkora magas. A népessége ma már nem növekszik, az urbanizáció mértéke közepes: Ausztria lakosságának mintegy fele él városokban, melyek közül Graz, Linz, Salzburg, ...

Salzburg, Ausztria "
Santiago de Compostela zarándokút, Spanyolország "
Sardona Tektonikus Aréna, Svájc "
Semmeringi vasút vonala, Ausztria "
Sintra, Portugália "
Skocjan-barlangrendszer, Szlovénia "
Split óvárosa, Horvátország "
Surtsey-sziget, Izland "
Vatikánváros, Vatikán " ...

Hasonlóan élvezetes az Alpok-Adria kerékpárút végigtekerése: a túra három hegyláncon át vezet a Salzburg tartománybeli Mariapfarrból indul a Mur irányába, majd Karintiát átszelve érinti a tartomány legmagasabban fekvő fürdőtavát, a Weissentavat, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Ausztria, Alpok, Bécs, Karintia, Tirol?

◄ Salvador   Salzkammergut ►
 
RSS Mobile