Kezdőlap (Salzburg)

 Utazás 

  » »
 
   

Salzburg

Utazás  Salvador  Salzkammergut

Salzburg az egyetlen olyan osztrák város, amely Bécs szépségével, pompájával vetekedhet. Gyönyörű óvárosa a Mönchsberg és a Salzach folyó között pompázik. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.


Salzburg
Salzburg az interaktív térképen
A Salzburg szívében található Várhegy lélegzetelállítóan meredek sziklafalakkal magasodik a város felé.

Salzburg
Tél
Nyár
Salzburgban egy önfeledt nyaralásban lehet része: mindegy, hogy fürdőtavak, gleccser, a Nemzeti Park vagy a Salzburgi Ünnepi Játékok.

Salzburg
(l. a mellékelt térképet), 1. hercegség és a birodalmi tanácsban képviselt országok egyike Felső-Ausztria, Stájerország, Karintia, Tirol és Bajorország közt, 7152 km2 területtel. Felület. S.

Salzburg
Adnet Hotel Hubertushof
Bad Hofgastein Grand Parkhotel
Bad Hofgastein Vital & F.X. Mayr Zentrum Hotel St. Georg
Leogang Krallerhof
Mattsee Vitalhotel Seewirt
Puch b. Salzburg Gesundheitszentrum Vollererhof, Kurhotel ...

Salzburg
Salzburg tartomány fővárosa a történelemben oly nagy jelentőségű ásványkincsről, a sóról kapta a nevét. Salzburg város jelképe a XI.

Salzburg tartományban gyógyító források, egészséges klíma és modern termálfürdők várják a pihenni, gyógyulni vagy egyszerűen csak ellazulni vágyókat. Válogasson kedvére a jobbnál-jobb helyszínek és ajánlatok közül! ...

Salzburg - Getreidegasse
Tipikus szuvenírek Salzburgból: eredeti Mozart-golyó, minden, ami Mozarttal kapcsolatos (CD, könyv, póló, érme, poszter).

Salzburg tartomány
Ausztria talán legszebb természeti adottságokkal rendelkező területe kiterjedt nemzeti parkkal, kellemes klímával, számos turista úttal és a kristálytiszta vizű zelli tóval várja vendégeit.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival.

Salzburg
Salzburgnak közkedvelt elnevezése - a Mozart-város mellett - a 'világ színpada“. Rászolgált erre az elnevezésre is, hiszen a Salzburgi Ünnepi Játékok idején világhírű művészek lépnek fel.

Salzburg óvárosa gyönyörű helyen, a Salzbach-folyó és a Mönchsberg-hegy között fekszik, maga fölött a tekintélyt parancsoló Hohensalzburg nevezetű várral. Az óvárost és az újvárost a folyó választja el egymástól.

Salzburgerland, a bajnokok síparadicsoma
A tél közeledtével szinte bizsereg a sielés szerelmeseinek talpa, s egyre gyakrabban böngészik a környező országok síterepeit tartalmazó kiadványokat.

Salzburg, Mozart szülővárosa
Tudod, hogy imádom a spontán kalandozásokat, és gondolom, nem is lepődsz meg túlzottan azon, hogy most éppen Salzburgból írok neked.

Salzburg alatt emelkedik ki az ismert mészkőhegység. Északról szerpentinutak és gleccserek visznek fel a csúcsgerincig, délről függőleges falak kedveznek a sziklát mászni kedvelőknek.
Megközelítés: ...

Salzburg Bécs után a második legjelentősebb osztrák városnak tekinthető, amelyet elsősorban rendkívül magas szintű kulturális értékeinek köszönhet. Egész évben rendkívül sok és sokszínű rendezvényt rendeznek meg a városban.

Ami Salzburg után szembetűnő, hogy Ausztriában a természet steril, mesterségesen alakított.

7Hohensalzburg vára
flickr/DHausBT
Ez a csodálatos salzburgi vár az egyik legnagyobb és legjobban megőrzött középkori vár egész Európában.

Salzburg
Innsbruck
Graz
Linz
Klagenfurt
Az osztrák turizmusban alapvetően két főszezon van, a téli és a nyári. Télen Ausztria Európa egyik legjelentősebb síterepe, nyáron pedig a túrázókat és város látogatókat vonzza.

Legjobb ajánlat: Salzburg Világörökség Hét
Új szálláshelyek
Hotel Haus am See
Obertraun, 3 csillagos szálloda
0.8 km távolságra a központtól ...

Gastein-völgy - Salzburg tartomány gyöngyszeme
Annaberg és Hochkar után haladjunk egy kicsit beljebb Ausztriában. Salzburg ...
Hochkar - Alsó-Ausztria - hó biztos terep ...

Budapest - Bécs - Salzburg - Brenner hágó -Trento útvonalon Segonzano-ba (920 km, 12 óra).
Majd tovább Veronán keresztül Firenzébe (338 km, 4 óra).

kultúrtáj (hivatalos megnevezéssel Salzkammergut hallstatt-dachsteini kultúrtája) Ausztria 1997 óta világörökségi védelmet élvező alpesi térsége a Salzkammergut déli vidékén, a Dachstein hegység Hallstatt városát övező részén, Salzburgtól 50 ...

Ausztria másik leglátogatottabb városa Salzburg, Mozart szülővárosa. Itt található Közép-Európa legnagyobb, teljes épségben megmaradt vára, amely a XI. században épült. A barokk óváros - hasonlóan Bécshez és Grazhoz - a világörökség része.

Kitűnő autópályán haladunk a busszal a Hegyeshalom-Bécs-Linz-Salzburg útvonalon. Nem mozdulunk a jármű ablakából, élvezzük a táj nagyszerűségét, szépségét. Svájc a legrégibb, modern értelemben vett demokrácia a világon. Területe 41.

Kilenc tartománya van: Bécs, Burgenland, Alsó Ausztria, Felso Ausztria, Karintia, Stiria, Tirol, Vorarlberg és Salzburgi Föld. Az ország területének 75 %-át az Alpok és annak elotere foglalja el. Ausztria fovárosa Bécs.

Kaprunk egy kis alpesi falu Salzburg tartományban, a Kitzsteinhorn gleccser lábánál. Lakossága körülbelül 3000 fő. Az egyik legismertebb síelő hely Ausztriában, pályái szinte egész évben síelhetőek.

kősóbányászata (Halstatt, Salzburg), jelentős a magnezit-, ólom-,
cink-, antimon- és rézérc kitermelése. A villamosenergia 70
százalékát vízerőművek szolgáltatják, szénhidrogénekből és szénből ...

Ekkorra azonban az egészsége nagyon megromlott, és bár Ausztriában is kezelték, 1951-ben Salzburgban meghalt. ...

Buzás Péter polgármester az uniós támogatással, 224 millió forintból épült létesítmény pénteki átadóján elmondta: hasonlóan egyedi, a lombkorona szintjében futó tanösvény Makóhoz legközelebb 800 kilométerre, Salzburgtól északra található.

A népessége ma már nem növekszik, az urbanizáció mértéke közepes: Ausztria lakosságának mintegy fele él városokban, melyek közül Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck és természetesen Bécs a legjelentősebbek.

Hasonlóan élvezetes az Alpok-Adria kerékpárút végigtekerése: a túra három hegyláncon át vezet a Salzburg tartománybeli Mariapfarrból indul a Mur irányába, majd Karintiát átszelve érinti a tartomány legmagasabban fekvő fürdőtavát, a Weissentavat, ...

Lásd még: Lásd még: Ausztria, Alpok, Bécs, Karintia, Tirol

Utazás  Salvador  Salzkammergut

 
RSS Mobile