Kezdőlap (Salzburg)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Salzburg

Utazás  Salvador  Salzkammergut

Salzburg az egyetlen olyan osztrák város, amely Bécs szépségével, pompájával vetekedhet. Gyönyörű óvárosa a Mönchsberg és a Salzach folyó között pompázik. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Közigazgatási központ, a tartomány kulturális és művészeti fővárosa.


Salzburg
Tél
Nyár
Salzburgban egy önfeledt nyaralásban lehet része: mindegy, hogy fürdőtavak, gleccser, a Nemzeti Park vagy a Salzburgi Ünnepi Játékok.

Salzburg
Főoldal
Város és kultúra
Salzburg
Rendelés
Salzburg tartomány kb. 150 000 lakosú fővárosa, a világörökség része.

Salzburg
(l. a mellékelt térképet), 1. hercegség és a birodalmi tanácsban képviselt országok egyike Felső-Ausztria, Stájerország, Karintia, Tirol és Bajorország közt, 7152 km2 területtel. Felület. S.

Salzburg
Adnet Hotel Hubertushof
Bad Hofgastein Grand Parkhotel
Bad Hofgastein Vital & F.X. Mayr Zentrum Hotel St. Georg
Leogang Krallerhof
Mattsee Vitalhotel Seewirt
Puch b. Salzburg Gesundheitszentrum Vollererhof, Kurhotel
Saalbach-Hinterglemm Gartenhotel Theresia ...

A ~ Card kártya a városba érkező turisták legjobb barátja. Ingyenes belépést biztosít valamennyi ~i múzeumba, ingyenes utazást a Festungsbahn (várnál lévő sikló) és az Untersbergbahn (Untersberg lábánál lévő) felvonókon, a Salzach folyón járó hajón, ...

~
~ tartomány fővárosa a történelemben oly nagy jelentőségű ásványkincsről, a sóról kapta a nevét. ~ város jelképe a XI. századból szinte teljesen épen megmaradt Fellegvár, egyik leglátogatottabb épülete pedig híres szülöttének, Mozartnak a szülőháza.

~ tartományban gyógyító források, egészséges klíma és modern termálfürdők várják a pihenni, gyógyulni vagy egyszerűen csak ellazulni vágyókat. Válogasson kedvére a jobbnál-jobb helyszínek és ajánlatok közül! ...

~ tartomány
Ausztria talán legszebb természeti adottságokkal rendelkező területe kiterjedt nemzeti parkkal, kellemes klímával, számos turista úttal és a kristálytiszta vizű zelli tóval várja vendégeit.

~ Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le a Hohen~ Kastély.

~
~nak közkedvelt elnevezése - a Mozart-város mellett - a 'világ színpada“. Rászolgált erre az elnevezésre is, hiszen a ~i Ünnepi Játékok idején világhírű művészek lépnek fel.

~erland, a bajnokok síparadicsoma
A tél közeledtével szinte bizsereg a sielés szerelmeseinek talpa, s egyre gyakrabban böngészik a környező országok síterepeit tartalmazó kiadványokat. Honfitársaink közül legtöbben évek óta az osztrák Alpok felé veszik az irányt, ha lehullik az első hó.

~, Mozart szülővárosa
Tudod, hogy imádom a spontán kalandozásokat, és gondolom, nem is lepődsz meg túlzottan azon, hogy most éppen ~ból írok neked.

~ alatt emelkedik ki az ismert mészkőhegység. Északról szerpentinutak és gleccserek visznek fel a csúcsgerincig, délről függőleges falak kedveznek a sziklát mászni kedvelőknek.
Megközelítés:
Bp-Linz-Bad Ischl-Gosau kb. 6 óra majdnem végig autópályán.

~ Bécs után a második legjelentősebb osztrák városnak tekinthető, amelyet elsősorban rendkívül magas szintű kulturális értékeinek köszönhet. Egész évben rendkívül sok és sokszínű rendezvényt rendeznek meg a városban.

~ Â- Schönbrunn Â- Hallstatt-dachsteini kultúrtáj Â- Semmeringi vasút Â- Graz óvárosa és a Eggenberg-kastély Â- Wachau Â- Bécs történelmi központja Â- Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj (Magyarországgal közös) Â- Történelem előtti cölöpházak az Alpok közelében (Franciaországgal, Németországgal, ...

Ami ~ után szembetűnő, hogy Ausztriában a természet steril, mesterségesen alakított. Erdélyben viszont sokkal romantikusabb kirándulásokat tehetünk és kellemes meglepetésként éri az először ide látogatókat, hogy az itt élő magyar emberek mennyire szeretik az anyaországból érkezőket.

7Hohen~ vára
flickr/DHausBT
Ez a csodálatos ~i vár az egyik legnagyobb és legjobban megőrzött középkori vár egész Európában.

~
Innsbruck
Graz
Linz
Klagenfurt
Az osztrák turizmusban alapvetően két főszezon van, a téli és a nyári. Télen Ausztria Európa egyik legjelentősebb síterepe, nyáron pedig a túrázókat és város látogatókat vonzza.

Gastein-völgy - ~ tartomány gyöngyszeme
Annaberg és Hochkar után haladjunk egy kicsit beljebb Ausztriában. ~ ...
Hochkar - Alsó-Ausztria - hó biztos terep ...

Kitűnő autópályán haladunk a busszal a Hegyeshalom-Bécs-Linz-~ útvonalon. Nem mozdulunk a jármű ablakából, élvezzük a táj nagyszerűségét, szépségét. Svájc a legrégibb, modern értelemben vett demokrácia a világon. Területe 41.

Kilenc tartománya van: Bécs, Burgenland, Alsó Ausztria, Felso Ausztria, Karintia, Stiria, Tirol, Vorarlberg és ~i Föld. Az ország területének 75 %-át az Alpok és annak elotere foglalja el. Ausztria fovárosa Bécs. Ausztriában 8 millió ember lakik, akiknek 97 %-a osztrák.

Kaprunk egy kis alpesi falu ~ tartományban, a Kitzsteinhorn gleccser lábánál. Lakossága körülbelül 3000 fő. Az egyik legismertebb síelő hely Ausztriában, pályái szinte egész évben síelhetőek. Magassága 900-3000 méter közé esik és 41 km sípályával, továbbá 200 km sífutópályával rendelkezik.

kősóbányászata (Halstatt, ~), jelentős a magnezit-, ólom-,
cink-, antimon- és rézérc kitermelése. A villamosenergia 70
százalékát vízerőművek szolgáltatják, szénhidrogénekből és szénből ...

Ekkorra azonban az egészsége nagyon megromlott, és bár Ausztriában is kezelték, 1951-ben ~ban meghalt.
Fenti ismereteimet a közelmúltban megjelent Salaam Almásy című könyvben olvastam, ( szerző: Török Zsolt ) amely az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában jelent meg.

Buzás Péter polgármester az uniós támogatással, 224 millió forintból épült létesítmény pénteki átadóján elmondta: hasonlóan egyedi, a lombkorona szintjében futó tanösvény Makóhoz legközelebb 800 kilométerre, ~tól északra található.

Ausztria a természeti viszonyaihoz mérten sűrűn lakott ország, az aktív népesség aránya azonban alacsony, mert a lakosság átlagéletkora magas. A népessége ma már nem növekszik, az urbanizáció mértéke közepes: Ausztria lakosságának mintegy fele él városokban, melyek közül Graz, Linz, ~, ...

~, Ausztria "
Santiago de Compostela zarándokút, Spanyolország "
Sardona Tektonikus Aréna, Svájc "
Semmeringi vasút vonala, Ausztria "
Sintra, Portugália "
Skocjan-barlangrendszer, Szlovénia "
Split óvárosa, Horvátország "
Surtsey-sziget, Izland "
Vatikánváros, Vatikán " ...

Bilgeri vezette be a két bot használatát is. 1895 telén alakult meg az Österreichischer Skiverein (Osztrák Síegyesület). Hegyi vezetők részére először 1902-ben tartottak sítanfolyamot St. Antonban és a ~ melletti Raurisban.

Hasonlóan élvezetes az Alpok-Adria kerékpárút végigtekerése: a túra három hegyláncon át vezet a ~ tartománybeli Mariapfarrból indul a Mur irányába, majd Karintiát átszelve érinti a tartomány legmagasabban fekvő fürdőtavát, a Weissentavat, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Ausztria, Alpok, Bécs, Karintia, Tirol?

◄ Salvador   Salzkammergut ►
 
RSS Mobile