Kezdőlap (Loire menti kastélyok)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Loire menti kastélyok

Utazás  Lódz  Loire völgye

A Loire menti kastélyok története Párizs feldúlásának idején kezdődött, amikor VI. Károly egyik hűséges embere a királyi palotába sietett, és a tizenöt éves francia trónörököst lovagi kísérettel Párizsból kimentve, Chinon kastélyában helyezte biztonságba.


A Loire menti kastélyok évszázadok óta a francia udvar és a főurak pompakedveléséről tanúskodnak. De Chambord, Amboise, Chenonceaux, Cháteaudun és annyi más kastély a korábbi századok zseniális építőművészetének és kézművességének is bizonyítékai.

Felejthetetlen élményt kínál, ha bejárjuk Normandia vagy Bretagne tájait, megismerjük a Loire menti kastélyokat, vagy csatangolunk a Cote d'Azur híres városaiban.

Chenonceau az egyik legszebb a Loire menti kastélyok közül, a francia reneszánsz gyöngyszeme.
A VII. században a vikingek által használt hajó.
A román stílus német elterjedésére egyik példa a speyeri dóm, melynek alapját 1030-ban II. Henrik császár rakta le.

Össze lehet hasonlítani a Loire menti kastélyokkal, és mindenki eldöntheti, hogy számára melyik volt a legszebb. Párizsba visszaérve az Eiffel-toronynál lesz szabadidő, és aki akar, lifttel vagy gyalog felmehet a híres acéltoronyba. Este még egy érdekességet kínálunk, hajózás a Szajnán.

Sok látnivalót nyújtanak még a vidéki városok is, történelmi örökségeikkel, kastélyaikkal. Nagyon híresek a ~ (Chambord, Amboise, Chenonceaux, Cháteaudun..stb.) , melyek a kultúra egyik központját képezik Franciaországban.

A Loire folyóra néző kilátással csodás pihenésben lehet részünk. A hotelben teljes panziós és félpanziós ellátásra is van lehetőség. Érdekes élmény megtapasztalni a ~ hangulatát, nem csak látogatóként, de pár napra lakóként is élvezni azt.
Kedvelt nyaralóhelyek ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kastélyok, Franciaország, Európa, Párizs, Magyarország?

◄ Lódz   Loire völgye ►
 
RSS Mobile