Kezdőlap (Loire menti kastélyok)

 Utazás 

  » »
 
   

Loire menti kastélyok

Utazás  Lódz  Loire völgye

A Loire menti kastélyok története Párizs feldúlásának idején kezdődött, amikor VI.


A Loire menti kastélyok évszázadok óta a francia udvar és a főurak pompakedveléséről tanúskodnak. De Chambord, Amboise, Chenonceaux, Cháteaudun és annyi más kastély a korábbi századok zseniális építőművészetének és kézművességének is bizonyítékai.

Felejthetetlen élményt kínál, ha bejárjuk Normandia vagy Bretagne tájait, megismerjük a Loire menti kastélyokat, vagy csatangolunk a Cote d'Azur híres városaiban.

Össze lehet hasonlítani a Loire menti kastélyokkal, és mindenki eldöntheti, hogy számára melyik volt a legszebb. Párizsba visszaérve az Eiffel-toronynál lesz szabadidő, és aki akar, lifttel vagy gyalog felmehet a híres acéltoronyba.

Chenonceau az egyik legszebb a Loire menti kastélyok közül, a francia reneszánsz gyöngyszeme.
A VII. században a vikingek által használt hajó.

Nagyon híresek a Loire menti kastélyok (Chambord, Amboise, Chenonceaux, Cháteaudun..stb.) , melyek a kultúra egyik központját képezik Franciaországban. Ezek az épületek tanuskodnak az egykori pompáról és nagyságról.

A Loire folyóra néző kilátással csodás pihenésben lehet részünk. A hotelben teljes panziós és félpanziós ellátásra is van lehetőség. Érdekes élmény megtapasztalni a Loire menti kastélyok hangulatát, nem csak látogatóként, ...

Lásd még: Lásd még: Kastélyok, Franciaország, Európa, Párizs, Magyarország

Utazás  Lódz  Loire völgye

 
RSS Mobile