Kezdőlap (Kordillerák)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kordillerák

Utazás  Korcula-sziget  Koreai Köztársaság

Kordillerák: A Pacifikus-hegységrendszer tagja; a part menti Nyugati-Kordillerákból, a Keleti-Kordillerákból és a köztük húzódó belső medencéből, illetve fennsíkból áll.


A Kordillerák vidékének éghajlata sokféle, a Csendes-óceántól való távolság és a tengerszint feletti magasság függvényében változik. Az éjszaki hegyek kivételével mérsékelt időjárási övben fekszik a terület.

...Bogota a Kordillerák legszebb városa, Dél-Amerika egyik legfényesebb metropolisza. Hatalmas üzletházai, bankjai, felhőkarcolói a modern települést jellemzik. Jól fogják érezni magukat! ...

Az egyik a Kordillerák láncai, amely az ország északi és északkeleti részén húzódik. A hegyek magassága helynként meghaladja az 5000 m-t. Ezen a területen hegyvidéki éghajlat uralkodik. A hegyek növényzete övezetességet mutat.

Ettől délre a Kordillerák vonulatai és a közéjük zárt medencék következnek. A Vulkáni-kordillera tűzhányókúpjai közt emelkedik Közép-Amerika legmagasabb csúcsa, a Tajumulco (4220 méter). A részben még ma is aktív vulkánoktól délre 30-70 km szélességben húzódik a Csendes-óceánt követő parti síkság.

A tengerpartok közelében, illetve a ~ magaslatai és szélirányos völgyei az átlagosnál többször kapnak csapadékot.

Ennek a medencének a keleti határa a Nagy Vízválasztó-hegység (Ausztráliai-~), mely 3000 kilométer hosszú, legmagasabb pontja - egyben Ausztrália legmagasabb pontja is - a Mount Kosciusko, amely 2228 méter magas. A hegységet keskeny síkság követi a parton.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Amerika, Csendes-óceán, Dél-Amerika, Európa, Kolumbia?

◄ Korcula-sziget   Koreai Köztársaság ►
 
RSS Mobile