Kezdőlap (Kanada)

 Utazás 

  » »
 
   

Kanada

Utazás  Kampor  Kanári-szigetek

Kanada nevezetességei:

De lépjünk túl a határainkon és emelkedjünk egy kicsit magasabb síkra, mondjuk a népesség szintjére.


Kanada
Óriási tavak, végtelen fenyvesek, híres vízesések, látnivalókban gazdag városok, közvetlen emberek: Kanada minden látogatót magával ragad. Kevés hely van még a világon, ahol természet és ember ilyen harmóniában élne egymással.

A kanadai Sziklás-hegységtől a Csendes-óceán parvidékéig
Időpontok
Indulás-érkezés* ...

Kanada a második legnagyobb területű ország (Oroszország után). Népsűrűsége viszont igen alacsony, mindössze 3 fő/km²; ...

Kanada Kalauz
Kanada a világ második legnagyobb állama, tíz tartományból és három területből álló föderáció, fővárosa Ottawa. Sokunk álma, hogy egyszer, esetleg többször eljusson ebbe a kontinensnyi országba.

Oaks boldogan élte a kanadai magyarok álmosítóan unalmas életét egy hamiltoni kertes házban: önként hódolt be felesége egyre-másra következő aktuális hóbortjának, néha meglátogatta kissé bogaras édesapját az öregek otthonában.

Toronto Kanada délkeleti részén a Nagy Tavak szívében fekszik, az Ontario folyó délnyugati partján. Az ország legnagyobb városa, az üzleti és a társasági élet központja.

Kanada
Kanada az észak-amerikai kontinens északi felén helyezkedik el, államformája alkotmányos monarchia. Az ország területe az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjed, északon pedig az Arktiszra benyúlva egész az Északi-sarkig.

Kanada - FELTÖLTÉS ALATT
Karib-tengeri szigetek - FELTÖLTÉS ALATT
Kína - FELTÖLTÉS ALATT ...

Kanada (1976)
- "L'Anse aux Meadows" Történelmi Nemzeti Park (viking település) (kulturális/1978)
- Nahanni Nemzeti Park (természeti/1978)
- Dinusaur Provincial Park / Dinoszaurusz Tartományi Park (természeti/1979) ...

Kanada
Kanada mind földrajzi, mind etnikai szempontból rendkívül sokszínű ország, kultúrájának különböző árnyalatai területenként megmutatkoznak. Ez a színes végeredmény....
Mit vigyek Kanadába? :..

A kanadai whisky kukorica, búza és rozs keverékéből készül (ennek ellenére gyakran nevezik egyszerűen ryenak). Könnyed íze miatt szívesen használják koktélok alkotóelemeként. (Ismertebb márkái: Black Velvet, Canadian Mist, Crown Royal) ...

Kanada nyugati partján fekvő városok legnagyobb előnye a kedvező klíma.

Kanada utazásai
Ismertető
Kanada Észak-Amerika nagy területű, ám viszonylag kis népességű állama. Területe alapján Oroszország után a második legnagyobb ország. Délről és nyugatról az Amerikai Egyesült Államok határolja.

Kanada (← links)
USA (átirányítás) (← links)
Sóhajok hídja (← links) ...

Kanada - British Columbia
Országismertető
Vadászható fajok
Vadászterület, szállás
Vadászati ajánlatok ...

Kanada részvételével 1973-1975 között a finn főváros volt az
Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet színtere. A
tanácskozás 1975. augusztus 1-jén aláírt okmányát azóta is helsinki ...

Kanada harmadik legnagyobb városa több szempontból is különleges hely: amellett, hogy a fontos gazdasági, politikai és kulturális központként működő város Észak-Amerika 4.

A kanadai Albertában, Edmontonban található West Edmonton Mall 1981-2004 között, valamint jelenleg is a legnagyobb bevásárlóközpont Amerikában.

A kanadai Montreal alatt valóságos földalatti birodalom található, nem véletlen, hogy hivatalosan is Földalatti Városnak hívják a világ legnagyobb, ember építette felszín alatti hálózataként számon tartott helyet.

Foltos tó, Kanada
Olyan, mintha twisterezni is lehetne a Washington állami határtól alig 2 kilométerre lévő Foltos tavon.

A kanadai követség közel van, gyalog mentünk oda - így olcsóbb volt. 830-ra oda is értünk. Nyitniuk kellett volna, de nem volt bent senki. 837-kor végre elkezdtek beszállingózni a hivatalnokok, leadhattuk a vízumkérelmet.

amerikai Egyesült Államok egyike (Empire State), Vermont, Massachusetts, Connectucut, az Atlanti-oceán, New-Jersey, Pennsylvania és Ontario meg Quebec kanadai tarományok közt, 2815 km. kerülettel, 127,350 km2 területtel, (1890) 5.

Leginkább a mai Kanada-USA határ keleti részén folytak a harcok. Ekkoriban kezdődött a harc az indiánokkal is, akik francia támogatást élveztek, de ahogy a franciák, úgy ők sem bírtak az angol erőkkel.

CN Torony, Toronto, Kanada
A CN Tower-t 1973 és 1976 között építették a kanadai Torontóban, az ottani ipar erősségének demonstrálása céljából.

Az Amerikai Egyesült Államok az észak-amerikai kontinensen fekszik, északról Kanada, délről Mexikó határolja. Két, az ország területén kívüli állam, Alaszka és Hawaii, is az országhoz tartozik.

A kanadai lány beszélt törökül, neki könnyű volt, de sikerült kiszedni belőle, hogy végül is háromkor indul vissza a busz, de nem onnan, ahol kiszálltunk, hanem le kell menni a parkolóba, mert ott fog várni.

Fekvés: Észak-Amerika, Kanada és Mexikó, valamint az Atlanti- és a Csendes-óceán között fekszik.
Államforma: szövetségi köztársaság
Hivatalos nyelv: angol
Beszélt idegen nyelvek: angol, spanyol ...

Így érez sok ezer távolba szakadt skót származású amerikai, kanadai, ausztráliai és új-zélandi, akik igyekeznek minél többször visszatérni őseik földjére, a Felföldre. A saját, a szüleik, avagy dédapáik gyökereihez.

A vízesés legszebb látványát a kanadai oldalról nyújtja, de aki igazán bátor, a Maid of the Mist nevű hajóval alulról is megtekintheti a zuhatagot.

A második világháború alatt állítólag a Sun Life Insurance biztosító cég alagsorában őrizték őket a kanadai Montrealban, a Bank of England aranytartalékával együtt.

Létrehozása egy kanadai diplomatának köszönhető, aki attól tartott, hogy a szívai berber kultúra és az agyagházak egyszer örökre eltűnnek; a kicsi, de érdekes szívai házmúzeumot azért alakították ki, ...

május második vasárnapja: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia,Japán, Kanada, Németország, Olaszország, Peru, Svájc, Szlovákia, Tajvan, ...

A szivar a régi, a korrupció és a prostitúció egyenes arányban nő az új impozáns kanadai koprodukcióban épített szállodasorokkal.

Egy Christopher Robin nevű szereplő a Micimackó-történetekben is felbukkant, magyar nevén Róbert Gidaként ismerjük. A medve egyébként a Királyi Winnipeg Gyalogezred (innen a név), az első világháborúban részt vevő egyik kanadai zászlóalj ...

Paramount's Canada Wonderland, Ontario, Kanada 3 pont
29. Coney Island (Astroland Amusement Park), Brooklyn, New York, USA 2 pont
Knoebels, Elysburg, Pennsylvania, USA 2 pont
Seaworld, Orlando, USA 2 pont
32. Huis Ten Bosch, Nagasaki, Japán 1 pont ...

Lásd még: Lásd még: Európa, Csendes-óceán, Moszkva, Frankfurt, Yosemite

Utazás  Kampor  Kanári-szigetek

 
RSS Mobile