Kezdőlap (Kanada)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kanada

Utazás  Kampor  Kanári-szigetek

Kanada nevezetességei:

De lépjünk túl a határainkon és emelkedjünk egy kicsit magasabb síkra, mondjuk a népesség szintjére. Bár Kanada a második legnagyobb állam a világon, mégsem mondhatjuk el, hogy területe egyenes arányosságban állna a rajta élő lakosság számával.


Kanada
Óriási tavak, végtelen fenyvesek, híres vízesések, látnivalókban gazdag városok, közvetlen emberek: Kanada minden látogatót magával ragad. Kevés hely van még a világon, ahol természet és ember ilyen harmóniában élne egymással.
Gyakorlati tudnivalók ...

A kanadai Sziklás-hegységtől a Csendes-óceán parvidékéig
Időpontok
Indulás-érkezés* ...

Kanada a második legnagyobb területű ország (Oroszország után). Népsűrűsége viszont igen alacsony, mindössze 3 fő/km²; a népesség megoszlása szélsőséges: a kedvezőbb éghajlat miatt a mintegy 32 millió kanadai 80%-a a déli határ 200 kilométeres körzetében él.

Kanada Kalauz
Kanada a világ második legnagyobb állama, tíz tartományból és három területből álló föderáció, fővárosa Ottawa. Sokunk álma, hogy egyszer, esetleg többször eljusson ebbe a kontinensnyi országba.

Oaks boldogan élte a kanadai magyarok álmosítóan unalmas életét egy hamiltoni kertes házban: önként hódolt be felesége egyre-másra következő aktuális hóbortjának, néha meglátogatta kissé bogaras édesapját az öregek otthonában.

Toronto Kanada délkeleti részén a Nagy Tavak szívében fekszik, az Ontario folyó délnyugati partján. Az ország legnagyobb városa, az üzleti és a társasági élet központja.

Kanada
Kanada az észak-amerikai kontinens északi felén helyezkedik el, államformája alkotmányos monarchia. Az ország területe az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjed, északon pedig az Arktiszra benyúlva egész az Északi-sarkig.

Kanada - FELTÖLTÉS ALATT
Karib-tengeri szigetek - FELTÖLTÉS ALATT
Kína - FELTÖLTÉS ALATT ...

Kanada (1976)
- "L'Anse aux Meadows" Történelmi Nemzeti Park (viking település) (kulturális/1978)
- Nahanni Nemzeti Park (természeti/1978)
- Dinusaur Provincial Park / Dinoszaurusz Tartományi Park (természeti/1979)
- SGaang Gwaii (Anthony-sziget) (kulturális/1981) ...

Kanada
Kanada mind földrajzi, mind etnikai szempontból rendkívül sokszínű ország, kultúrájának különböző árnyalatai területenként megmutatkoznak. Ez a színes végeredmény....
Mit vigyek Kanadába? :..

A kanadai whisky kukorica, búza és rozs keverékéből készül (ennek ellenére gyakran nevezik egyszerűen ryenak). Könnyed íze miatt szívesen használják koktélok alkotóelemeként. (Ismertebb márkái: Black Velvet, Canadian Mist, Crown Royal) ...

Kanada nyugati partján fekvő városok legnagyobb előnye a kedvező klíma.

Kanada utazásai
Ismertető
Kanada Észak-Amerika nagy területű, ám viszonylag kis népességű állama. Területe alapján Oroszország után a második legnagyobb ország. Délről és nyugatról az Amerikai Egyesült Államok határolja.

Kanada (← links)
USA (átirányítás) (← links)
Sóhajok hídja (← links) ...

Kanada - British Columbia
Országismertető
Vadászható fajok
Vadászterület, szállás
Vadászati ajánlatok ...

Kanada részvételével 1973-1975 között a finn főváros volt az
Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet színtere. A
tanácskozás 1975. augusztus 1-jén aláírt okmányát azóta is helsinki ...

Kanada harmadik legnagyobb városa több szempontból is különleges hely: amellett, hogy a fontos gazdasági, politikai és kulturális központként működő város Észak-Amerika 4. legsűrűbben lakott területe, Vancouver évek óta előkelő helyen végez a világ legélhetőbb, 'legzöldebb' városainak listáján.

A kanadai Abraham tó varázslata abban rejlik, hogy a föld mélyéről érkező gázokat csodálatos fagyott buborékokká alakítja a természet a felszínre érkezésük idejében. Összegyűjtöttünk nektek néhány fotót erről a csodás természeti jelenségről. Tekintsétek meg képgalériánkat!
olvass tovább ...

A kanadai Albertában, Edmontonban található West Edmonton Mall 1981-2004 között, valamint jelenleg is a legnagyobb bevásárlóközpont Amerikában.

Foltos tó, Kanada
Olyan, mintha twisterezni is lehetne a Washington állami határtól alig 2 kilométerre lévő Foltos tavon.

A kanadai követség közel van, gyalog mentünk oda - így olcsóbb volt. 830-ra oda is értünk. Nyitniuk kellett volna, de nem volt bent senki. 837-kor végre elkezdtek beszállingózni a hivatalnokok, leadhattuk a vízumkérelmet. 910: Tomit "interview"-ra hívták az 1. ablakhoz. 915: kérelem elutasítva.

amerikai Egyesült Államok egyike (Empire State), Vermont, Massachusetts, Connectucut, az Atlanti-oceán, New-Jersey, Pennsylvania és Ontario meg Quebec kanadai tarományok közt, 2815 km. kerülettel, 127,350 km2 területtel, (1890) 5.997,853, 1 km2-re 47 lak. N.

Leginkább a mai Kanada-USA határ keleti részén folytak a harcok. Ekkoriban kezdődött a harc az indiánokkal is, akik francia támogatást élveztek, de ahogy a franciák, úgy ők sem bírtak az angol erőkkel.

CN Torony, Toronto, Kanada
A CN Tower-t 1973 és 1976 között építették a kanadai Torontóban, az ottani ipar erősségének demonstrálása céljából. Építése idején a világ legmagasabb szabadon álló tornya volt a maga 553 méteres magasságával, amely címet 2007-ig meg is tartott.

Az Amerikai Egyesült Államok az észak-amerikai kontinensen fekszik, északról Kanada, délről Mexikó határolja. Két, az ország területén kívüli állam, Alaszka és Hawaii, is az országhoz tartozik. 3 nagy hegyvonulata a Sziklás-hegység, az Appalache-hegység és a Sierra Nevada.

A kanadai lány beszélt törökül, neki könnyű volt, de sikerült kiszedni belőle, hogy végül is háromkor indul vissza a busz, de nem onnan, ahol kiszálltunk, hanem le kell menni a parkolóba, mert ott fog várni.
Az idő gyönyörű volt, sütött a nap, kék volt az ég.

Fekvés: Észak-Amerika, Kanada és Mexikó, valamint az Atlanti- és a Csendes-óceán között fekszik.
Államforma: szövetségi köztársaság
Hivatalos nyelv: angol
Beszélt idegen nyelvek: angol, spanyol ...

Így érez sok ezer távolba szakadt skót származású amerikai, kanadai, ausztráliai és új-zélandi, akik igyekeznek minél többször visszatérni őseik földjére, a Felföldre. A saját, a szüleik, avagy dédapáik gyökereihez.

A vízesés legszebb látványát a kanadai oldalról nyújtja, de aki igazán bátor, a Maid of the Mist nevű hajóval alulról is megtekintheti a zuhatagot.

A második világháború alatt állítólag a Sun Life Insurance biztosító cég alagsorában őrizték őket a kanadai Montrealban, a Bank of England aranytartalékával együtt. Más híresztelések szerint viszont a Windsori kastély tornyában vagy az Egyesült Államokbeli Fort Knoxban voltak letétbe helyezve.

Chichen Itza, Mexikó "
Everglades Nemzeti Park, USA "
Grand-kanyon, USA "
Havanna óvárosa, Kuba "
Joggings, Kanada "
Mesa Verde Nemzeti Park, USA "
Monarch Pillangórezervátum, Mexikó "
Teotihuacán, Mexikó "
Yellowstone Nemzeti Park, USA "
Yosemite Nemzeti Park, USA " ...

Létrehozása egy kanadai diplomatának köszönhető, aki attól tartott, hogy a szívai berber kultúra és az agyagházak egyszer örökre eltűnnek; a kicsi, de érdekes szívai házmúzeumot azért alakították ki, hogy megőrizze és bemutassa az oázis életének különböző oldalait.

május második vasárnapja: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia,Japán, Kanada, Németország, Olaszország, Peru, Svájc, Szlovákia, Tajvan, Törökország ...

A szivar a régi, a korrupció és a prostitúció egyenes arányban nő az új impozáns kanadai koprodukcióban épített szállodasorokkal.

Egy Christopher Robin nevű szereplő a Micimackó-történetekben is felbukkant, magyar nevén Róbert Gidaként ismerjük. A medve egyébként a Királyi Winnipeg Gyalogezred (innen a név), az első világháborúban részt vevő egyik kanadai zászlóalj kabalaállataként került Nagy-Britanniába.

Paramount's Canada Wonderland, Ontario, Kanada 3 pont
29. Coney Island (Astroland Amusement Park), Brooklyn, New York, USA 2 pont
Knoebels, Elysburg, Pennsylvania, USA 2 pont
Seaworld, Orlando, USA 2 pont
32. Huis Ten Bosch, Nagasaki, Japán 1 pont
Legoland (Dánia, USA, Németország, Anglia) 1 pont ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Európa, Csendes-óceán, Moszkva, Frankfurt, Yosemite?

◄ Kampor   Kanári-szigetek ►
 
RSS Mobile