Kezdőlap (Göteborg)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Göteborg

Utazás  Görögország  Gradac

Göteborg
Útikalauz - Európa
Stockholm után Svédország második legnagyobb városa 600.000 lakossal. Göteborgot 1621-ben alapították, német és holland tapasztalatok alapján csatornarendszerekkel, hiszen a település mocsaras talajra épült.


Göteborg
Svédország második legnagyobb városa, csodálatos kikötőjéről és bevásárló utcájáról híres. Svédország legnépszerűbb, a világ egyik legjobb szórakoztatóparkja, a Liseberg, is itt található.

1. Stockholm
2. Göteborg
3. Malmö
(Ezek a városok európai mértékben azonban kicsinek számítanak, Stockholmnak, - a legnépesebb városnak - a lakosságszáma alig éri el a félmilliót.

Az átlagos országos hőmérséklet februárban 0°C alatt van, Stockholmban ez inkább -3°C, Göteborgban -1°C, míg az északon fekvő Haparandában mindössze -12°C. A legmelegebb hónapban, júliusban, az átlagos hőmérséklet Stockholmban 18°C, Göteborgban 17°C, Haparandában 15°C.

Liseberg, Göteborg, Svédország 8 pont
14. Holiday World, Santa Claus, Indiana, USA 7 pont
Thorpe Park, Chertsey, Surrey, Anglia 7 pont
16. Kennywood, West Miffin, Pennsylvania, USA 6 pont
Alton Towers, Alton, Staffordshire, Anglia 6 pont ...

Svédország fővárosa mellett, a turisták szívesen felkeresik ~ot, Malmöt és Vadstenat. ~ az ország második legnagyobb városa, mely nemcsak kikötőiről híres, hanem múzeumairól, színházairól és vidámparkjáról is. A városban található botanikus kert, amit szintén érdemes megtekinteni.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Stockholm, Svédország, Visby, Királyi Palota, Balti-tenger?

◄ Görögország   Gradac ►
 
RSS Mobile