Kezdőlap (Csendes-óceán)

 Utazás 

  » »
 
   

Csendes-óceán

Utazás  Csehország  Csomolungma

Bora Bora, a Csendes-óceán gyöngyszeme
Bora Bora maga a földi paradicsom, az álomszerű béke szigete, amely Francia-Polinézia szívében, a Társaság-szigetek szélcsendes szigetcsoportjának tagja.


A csendes-óceáni partvidék: A partvidék kellemesen kombinálja a luxust és a magányt. Golfito, a déli részen fontos kiinduló pont ahhoz, hogy a fantasztikus partokat bejárjuk.

A Csendes-óceán és Karib-tenger összesen 1180 kilométeren mossa partjait, helyenként szelíden paskolva, máshol hatalmas hullámokkal szaggatva-morzsolva a homokot és sziklákat.

A Csendes-óceán partján, 2400 hektár sziklás és bokros vidékkel körbevett, 22 lakosztályból álló Lodge at Kauri Cliffs, egy a New York-i Robertson család három szállodája közül.

A Csendes-óceánban fekvő szigetcsoport mintegy 800 kilométerre keletre helyezkedik el Új-Zélandtól, a dátumválasztó vonaltól nyugatra. A szigetek 1842 óta Új-Zélandhoz tartoznak.

A Csendes-óceán nyugati részén, Mikronéziában található kis sziget a világ legkisebb független országa. Az előzőekhez képest nagyobb számú, becsült érték szerint 13 005 lakossal rendelkezik, fővárosa viszont hivatalosan nincs.

A Csendes-óceán szigetein élő népek közül a húsvét-szigetiek voltak a legügyesebb kőfaragók azoknak a szobroknak a tanúsága szerint, amelyeket ott láthatunk. A Húsvét-sziget a moai-nak nevezett kőszobrok révén...
0 komment ...

A Csendes-óceánnal és a Karib-tengerrel hosszú partszakaszon érintkező ország Közép-Amerikában. A parti síkságokból a Kordillerák vulkáni kúpokkal tarkított láncai emelkednek ki, amelyek az 1200 m magas Központi-völgyet ölelik körül.

A Csendes-óceán partvidékén olyan csodaszép tengeri régiók léteznek, mint a Coiba-sziget a "Coiba Nemzeti Park"-ban.

A Csendes-óceán gyöngyszeme, földi paradicsom, az álmok szigete - ezeket az elismerő neveket mind Bora Bora érdemelte ki.

Kanada a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig, a Jeges-tengertől az Egyesült Államokig terjedő, mintegy 10 millió négyzetkilométeres területével a világ második legnagyobb országa, ami azt is jelenti, ...

Az ázsiai-csendes-óceáni régió növekvő népszerűségét jelzi, hogy a rangsorolt 132 városból 32 ebben a térségben található. Bangkokot Szingapúr, Kuala Lumpur, Hong Kong, Szöul, Sanghaj és Tokió követi a régiós listán.

Tuvalu a Csendes-óceán déli részén szétszórt kilenc szigetecskéből áll. Ennek a miniországnak még a neve sem érvényes: Tuvalu polinéz nyelven azt jelenti, hogy "nyolcas csoport", ám az országhoz összesen kilenc sziget tartozik.

Kiribati a Csendes-óceán kevésbé ismert és kedvelt turistadesztinációi közé tartozik. A korallzátonyt a turisták elkerülik, ezért, aki tényleg nyugodt pihenésre vágyik, annak az ország tökéletesen megfelel.

Érdekesség, hogy a Csendes-óceánban fekvő Kiribati-szigetcsoportban is van egy Karácsony-sziget, amelynek helyi neve: Kiritimati.
Bejegyezte: Migrant dátum: 19:46 1 megjegyzés
Kyomizu-templom (Kyoto, Japán) ...

A Csendes-óceán viharaitól csendes öböl zárja el, melybe csak egy helyen, az Aranykapun lehet bejutni. A varázshoz elengedhetetlen az itt uralkodó klíma, mely igen kellemes.

Fontos még tudni, hogy a Földünkön napjainkban is működő mintegy hétszáz tűzhányó nagyobb része itt, a Csendes-óceán körüli térségben található, mivel Indonézia szigetcsoportjai épp az amerikai és az ázsiai földrész peremét kísérő, ...

Az ország déli és keleti területei monszunhatás alatt állnak: tavasszal és nyáron a Csendes-óceán felől érkező meleg monszun szelek sok csapadékot hoznak, így a nyár Kína nagy részén meleg és csapadékos.

Eljutottak egészen a Csendes-óceán partjáig, ahol a Bering-szoroson keresztül eljutottak Alaszkába és a mai Kalifornia területéig is. Meghódítottak számos szigetet is, többek közt a Csendes-óceán közepén fekvő Hawaii-t.

Kanada legnyugatibb tartományát, Brit Columbiát (British Columbia) a Csendes-óceán kapujának is szokták nevezni.

Új-Zéland két nagyobb és számos kisebb szigetből álló állam a Csendes-óceán délnyugati részén. A Föld legelszigeteltebb állama: még Ausztráliától is kb. 2000 km-re fekszik. Fővárosa Wellington, a legnagyobb városa Auckland. Területe 268.

A csendes-óceáni sziget évszázadokon át teljes elszigeteltségben élt, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a világ különböző tájairól érkező hatások nem lazították fel az elődöktől örökölt kultúrát, szokásokat.

A Galapagos-szigetek kis vulkanikus szigetek a Csendes-óceán keleti részén, melyek Ecuador területéhez tartoznak. A szigetcsoport viszonylag távoli és elszigetelt, kb. 1000 km-re nyugatra fekszik Dél-Amerikától.

A Déli-sziget keleti oldalán hajóra szállunk, bálnákat lesünk meg, a bátrabbak akár delfinek között is úszkálhatnak a Csendes-óceánban, majd északra indulunk, hogy megkóstoljuk a híres blenheimi chardonnay-t.

A Földközi-tenger hullámaitól a Csendes-óceán hatalmas víztömegéig fiatal, magas, gyakran jégmezőkkel borított hegységek övezik a földrészt: Kaukázus, Zagros, Hindukus, Pamír, Himalája (Mount Everest, 8848 méter, a világ legmagasabb csúcsa), ...

Később azúrkék vonal tűnik föl a láthatáron: a Csendes-óceán. Kirajzolódnak a nagyváros körvonalai, s mire felocsúdnánk, már San Francisco panorámája tárul elénk. Ez a város olyan, mint a kultúra által teremtett gyöngy a vad tengerparton.

3 millió lakosú Csendes-óceáni szigetcsoport ma az Egyesült Államok ötvenedik tagállama. Trópusi természeti kincseit korszerű amerikai közlekedés, távközlés, higiénia és közbiztonság egészíti ki.

Régebben, ha az ember trópusi szigetre gondolt, mindenkinek a Karib-térség vagy egy csendes-óceáni sziget jutott az eszébe.

Fekvés: Észak-Amerika, Kanada és Mexikó, valamint az Atlanti- és a Csendes-óceán között fekszik.
Államforma: szövetségi köztársaság
Hivatalos nyelv: angol
Beszélt idegen nyelvek: angol, spanyol ...

Az indonéz szigeteket körülvevő tengerek az Indiai és a Csendes-óceán találkozásánál páratlan fajgazdagságot rejtenek.

Nyugat-Kanada: Nemzeti Parkok a Sziklás-hegységtől a Csendes-óceánig
Gleccserek, türkizkék tavak, nemzeti parkok.

Csendes-óceáni térségben. Földszinti lakás fákkal szegélyezett kertben, annak ellenére, hogy a hő és nem belső levegőjének cool. Host barátságos és nagyon segítőkész, beszél angolul, olaszul és németül.

D-en és Ny-on pedig a Csendes-óceán. Legdélibb pontja a Hoorn-fok. Az Argentinával 1881., illetőleg 1886. kötött szerződés szerint e két ország Patagoniát is felosztotta egymás közt, ugy hogy a d. sz.

Az "Óceánia" jelentése: Földünk legnagyobb szigetvilága a Csendes-óceánban, Ausztrália, Kelet-Ázsia és Amerika között.

A homokdeszkázás e Csendes-óceánján meg is szállhat sátorban, ellátással, de egynapos túrára is indulhat. Profi vezetőre mindenképpen szüksége lesz. Itt mindenki megtalálhatja a kedvére való formájú és méretű homokdűnét a szörfözéshez.

Lásd még: Lásd még: Európa, Kanada, Moszkva, Frankfurt, Tonga

Utazás  Csehország  Csomolungma

 
RSS Mobile