Kezdőlap (Csendes-óceán)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Csendes-óceán

Utazás  Csehország  Csokoládé múzeum

Bora Bora, a Csendes-óceán gyöngyszeme
Bora Bora maga a földi paradicsom, az álomszerű béke szigete, amely Francia-Polinézia szívében, a Társaság-szigetek szélcsendes szigetcsoportjának tagja.


Egyedül evezi át a Csendes-óceánt egy nő
Nő még soha nem evezte át egyedül a Csendes-óceánt. A floridai Sonya Baumstein autóbalesete után vállalkozott a hétköznapinak nem nevezhető utazásra.
Ajánlom a Facebookon ...

A csendes-óceáni partvidék: A partvidék kellemesen kombinálja a luxust és a magányt. Golfito, a déli részen fontos kiinduló pont ahhoz, hogy a fantasztikus partokat bejárjuk.

Csendes-óceán
Földrajzportál - összefoglaló, színes tartalomajánló lap
Nemzetközi katalógusok ...

A Csendes-óceán partján, 2400 hektár sziklás és bokros vidékkel körbevett, 22 lakosztályból álló Lodge at Kauri Cliffs, egy a New York-i Robertson család három szállodája közül. Az amerikai tulajdonosok ellenére, a hotel szerencsére 100 százalékig Kiwi.

A ~ és Karib-tenger összesen 1180 kilométeren mossa partjait, helyenként szelíden paskolva, máshol hatalmas hullámokkal szaggatva-morzsolva a homokot és sziklákat. A strandok egy része gyakorlatilag néptelen, ám általában ezek közelében is várja egy-egy kisebb hotel a tengerimádókat.

A ~ szigetein élő népek közül a húsvét-szigetiek voltak a legügyesebb kőfaragók azoknak a szobroknak a tanúsága szerint, amelyeket ott láthatunk. A Húsvét-sziget a moai-nak nevezett kőszobrok révén...
0 komment
A világ egyik legnagyobb forró tava a Boiling-tó ...

A ~nal és a Karib-tengerrel hosszú partszakaszon érintkező ország Közép-Amerikában. A parti síkságokból a Kordillerák vulkáni kúpokkal tarkított láncai emelkednek ki, amelyek az 1200 m magas Központi-völgyet ölelik körül. Legmagasabb pontja a Chirripó Grande (3810 méter).

A ~ partvidékén olyan csodaszép tengeri régiók léteznek, mint a Coiba-sziget a "Coiba Nemzeti Park"-ban. Itt találhatók Közép-Amerika ~i térségének legnagyobb korallzátonyai, amelyek egy hatalmas, sajátos világot alkotnak a víz alatti világban.

Az ázsiai-~i régió növekvő népszerűségét jelzi, hogy a rangsorolt 132 városból 32 ebben a térségben található. Bangkokot Szingapúr, Kuala Lumpur, Hong Kong, Szöul, Sanghaj és Tokió követi a régiós listán.

Érdekesség, hogy a ~ban fekvő Kiribati-szigetcsoportban is van egy Karácsony-sziget, amelynek helyi neve: Kiritimati.
Bejegyezte: Migrant dátum: 19:46 1 megjegyzés
Kyomizu-templom (Kyoto, Japán) ...

A ~ viharaitól csendes öböl zárja el, melybe csak egy helyen, az Aranykapun lehet bejutni. A varázshoz elengedhetetlen az itt uralkodó klíma, mely igen kellemes. A hóviharokkal tarkított kemény tél és a hosszú perzselő nyár nem jellemző ezen a területen az óceán hatása miatt.

Fontos még tudni, hogy a Földünkön napjainkban is működő mintegy hétszáz tűzhányó nagyobb része itt, a ~ körüli térségben található, mivel Indonézia szigetcsoportjai épp az amerikai és az ázsiai földrész peremét kísérő, ...

Az ország déli és keleti területei monszunhatás alatt állnak: tavasszal és nyáron a ~ felől érkező meleg monszun szelek sok csapadékot hoznak, így a nyár Kína nagy részén meleg és csapadékos. Télen viszont északnyugat felé haladva egyre szárazabb és hidegebb az időjárás.

Eljutottak egészen a ~ partjáig, ahol a Bering-szoroson keresztül eljutottak Alaszkába és a mai Kalifornia területéig is. Meghódítottak számos szigetet is, többek közt a ~ közepén fekvő Hawaii-t. Terjeszkedésükben csupán csak a japánok képeztek akadályt.

Kanada legnyugatibb tartományát, Brit Columbiát (British Columbia) a ~ kapujának is szokták nevezni. Kanada harmadik legnagyobb tartománya, területe közel 950 000 km2, akkora, mint Németország, Franciaország, Ausztria, Hollandia és Belgium együttvéve.

Új-Zéland két nagyobb és számos kisebb szigetből álló állam a ~ délnyugati részén. A Föld legelszigeteltebb állama: még Ausztráliától is kb. 2000 km-re fekszik. Fővárosa Wellington, a legnagyobb városa Auckland. Területe 268.000 km2, tehát Magyarországnál háromszor nagyobb.

A ~i sziget évszázadokon át teljes elszigeteltségben élt, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a világ különböző tájairól érkező hatások nem lazították fel az elődöktől örökölt kultúrát, szokásokat.

Atacama sivatag: Földünk legszárazabb helye nem a Szahara, nem is az Arizonai-sivatag, hanem egy keskeny földsáv, az Atacama az Andok hegyvonulatai és a ~ között. Átlagos szélessége (kelet-nyugat) kevesebb mint 160 km, hossza 1000 km.

A Galapagos-szigetek kis vulkanikus szigetek a ~ keleti részén, melyek Ecuador területéhez tartoznak. A szigetcsoport viszonylag távoli és elszigetelt, kb. 1000 km-re nyugatra fekszik Dél-Amerikától.

A Déli-sziget keleti oldalán hajóra szállunk, bálnákat lesünk meg, a bátrabbak akár delfinek között is úszkálhatnak a ~ban, majd északra indulunk, hogy megkóstoljuk a híres blenheimi chardonnay-t.

A Földközi-tenger hullámaitól a ~ hatalmas víztömegéig fiatal, magas, gyakran jégmezőkkel borított hegységek övezik a földrészt: Kaukázus, Zagros, Hindukus, Pamír, Himalája (Mount Everest, 8848 méter, a világ legmagasabb csúcsa), és az indonéz szigetekben folytatódó, ...

Később azúrkék vonal tűnik föl a láthatáron: a ~. Kirajzolódnak a nagyváros körvonalai, s mire felocsúdnánk, már San Francisco panorámája tárul elénk. Ez a város olyan, mint a kultúra által teremtett gyöngy a vad tengerparton.

3 millió lakosú ~i szigetcsoport ma az Egyesült Államok ötvenedik tagállama. Trópusi természeti kincseit korszerű amerikai közlekedés, távközlés, higiénia és közbiztonság egészíti ki.

Régebben, ha az ember trópusi szigetre gondolt, mindenkinek a Karib-térség vagy egy ~i sziget jutott az eszébe. Mára ez megváltozott, kedvező árai és csodálatos környezete évről-évre több turistát vonzanak, sőt napjainkban már Mauival és Martinique-kel említik egy lapon.

Fekvés: Észak-Amerika, Kanada és Mexikó, valamint az Atlanti- és a ~ között fekszik.
Államforma: szövetségi köztársaság
Hivatalos nyelv: angol
Beszélt idegen nyelvek: angol, spanyol ...

Az indonéz szigeteket körülvevő tengerek az Indiai és a ~ találkozásánál páratlan fajgazdagságot rejtenek. Sok búvár álma, hogy egyszer eljusson ezekbe a vizekbe, ahol a cápától kezdve a mola molan át egészen a murénákig szinte minden megtalálható, ami előfordul trópusi vizekben.

Nyugat-Kanada: Nemzeti Parkok a Sziklás-hegységtől a ~ig
Gleccserek, türkizkék tavak, nemzeti parkok. Nyugat-Kanada végeláthatatlan természetét, hegyeit, gleccsereit, tavait: a világ második legnagyobb országának álomszép tájait ismerjük meg ezen a Repülj és vezess! úton.

Nagyon jó helyen, közel a strandhoz, egy kicsit távolabb a központtól. ~i térségben. Földszinti lakás fákkal szegélyezett kertben, annak ellenére, hogy a hő és nem belső levegőjének cool. Host barátságos és nagyon segítőkész, beszél angolul, olaszul és németül.
Rosszul tisztítani.

D-en és Ny-on pedig a ~. Legdélibb pontja a Hoorn-fok. Az Argentinával 1881., illetőleg 1886. kötött szerződés szerint e két ország Patagoniát is felosztotta egymás közt, ugy hogy a d. sz. 52°-tól kezdve a föld Chileé Territorio Magalhăes néven.

Az "Óceánia" jelentése: Földünk legnagyobb szigetvilága a ~ban, Ausztrália, Kelet-Ázsia és Amerika között.

A homokdeszkázás e ~ján meg is szállhat sátorban, ellátással, de egynapos túrára is indulhat. Profi vezetőre mindenképpen szüksége lesz. Itt mindenki megtalálhatja a kedvére való formájú és méretű homokdűnét a szörfözéshez.
Kattintással felvehetiKattintással törölheti ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Európa, Kanada, Moszkva, Frankfurt, Tonga?

◄ Csehország   Csokoládé múzeum ►
 
RSS Mobile