Kezdőlap (Csehország)

 Utazás 

  » »
 
   

Csehország

Utazás  Cseh Köztársaság  Csendes-óceán

Csehország - 4. rész
Csehország
Šumava
A Csehország délnyugati határai mentén húzódó Šumava hegylánca Közép-Európa legnagyobb természeti parkjának számít.


Csehország izgalmas és semmihez sem hasonlító
Csehország Közép-Európában található, lakossága 10, 3 millió fő. Három történelmi régióból jött létre: Csehország, Morvaország és Cseh-Szilézia.

Csehország
Csehország sokak kedvence, nem véletlenül: könnyen megközelíthető, gyönyörűek a látnivalók, finom a sör, számtalan hangulatos kisvendéglő közül választhatunk.

Csehország
Csehország elbővülő ország Európa szívében, a nyugalom és kikapcsolódás szinonimájaként él mindazok emlékezetében, akik jártak már itt.

Csehországi fürdővárosok
A legismertebb fürdővárosok Nyugat-Csehországban, a német határ közelében találhatók: Karlsbad /csehül Karlovy Vary/, Marienbad azaz Mariánské Láznì, Franti¹kovy Láznì, Kyn¾vart, Jáchymov, Kon¹ ...

Csehország 1918 előtt
Csehország területén az őskorban jóval kevesebben éltek, mint a délebbi, melegebb vidékeken, ám mindamellett szép számú lelet került elő a középső paleolitikumtól kezdve (főleg Morvaország területén). Az i.e. 2.

Csehország: tudnivalók
Biztonság
Az általános közbiztonság jó, de a turisták gyakran esnek zsebtolvajok áldozatául.

Csehország
(csehül Čechy, latinul Bohemia; lásd a mellékelt térképet), egykoron önálló királyság, ma a birodalmi gyülésben képviselt tartományok és országok egyike, az é. sz. 48° 34' és 51° 3 1/2', a kel. h.

Csehország
Fent: a prágai régi főtér a városháza épületével
Lent: 1,a harmonikánál svejk, tubán Fidel Castro kíséri 2,az u Fleku kocsma a városi legendák állandó szereplője 3,a skoda igen sokoldalú gyártmány 4,Borral is bátran koccinthatunk
...

Csehország történelme
Az első évezred előtt az ország a Nagymorva Fejedelemség volt, melyet a magyarok vertek szét. Ezután Prága környékén egy cseh törzs települt le, amely a szomszédos szláv törzseket igázta le, így egyesítve az országot.

Bruno Csehország
Egyéni keresés
Területe: 230,2 km²
Népessége: 367.183 fő
Népsűrűsége: 1595 fő/ km²
Földrajzi fekvése: 49° 11' É, 16° 36' K.
Tengerszint feletti magassága:200-479 m.

Csehország közép-európai ország. Fővárosa Prága, ami egyben az ország legnagyobb városa is. Területe északon Lengyelországgal, keleten Szlovákiával, délen Ausztriával, nyugaton pedig Németországgal határos.
A cseh táj nagyon változatos.

Dél-Csehországban, Budejovicétől 25 km-re, a Moldva egy nagy hurkot ír le - ez a kis majdnem félsziget épült be a középkorban gótikus és reneszánsz házakkal.

Csehország mesebeli vidéke és Szász megfelelője, valamint a világ sörfővárosa, a varázslatos Prága
Időpontok
Telítettség ...

Csehország
Szlovákiából továbbhaladva Csehországba maximum egy tábla, illetve néhány elhagyatott határátkelőhely figyelmeztet minket arra, hogy új országba érkeztünk.

Csehország
A Cseh Köztársaság (csehül: Česká republika vagy röviden Česko) Közép-Európa egyik állama. Kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos.

Csehország fővárosa, Prága a Vltava (Moldva) folyó partjára települt, mely kitűnő vízi utat jelentett, a Balti tenger, az Adria, a Duna vidék és az Elba táj irányában. A várost a dombokra épített erősségekből jól meg lehetett védeni.

Csehország határolja.
NÉPCSOPORTOK: szlovák 85,79 százalék, magyar 9,68 százalék, roma
1,67 százalék, cseh 0,83 százalék, ruszin és ukrán 0,65 százalék, ...

Csehország fővárosa Prága, megszámlálhatatlan történelmi nevezetességet hagyott ránk. A város ...
Irány Dublin - Sörre fel!
Idén ismét megrendezésre került a dublini Oktoberfest, ahol a ...

Csehország
Címke felhő
anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, éire, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, franciaország, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, ireland, ...

Prága Csehország fővárosa, 1,1 millió lakosú város. Prága Csehország közepén helyezkedik el a Moldva (Vltava) folyó partján. Hármas központi szerepet tölt be: kormányzási, kulturális és kereskedelmi csomópont.

Prágán kívül Csehországban számos gyönyörű, és érdekes helyet érdemes meglátogatni, a Prágán kívüli nevezetességek közül elsőként Karlovy Vary városát mutatjuk be, amely Prágából kicsivel több, mint 2 órás buszozással elérhető, ...

A Lengyel Köztársaság Közép-Európában fekszik, nyugaton Németországgal, délen Csehországgal és Szlovákiával, keleten Litvániával, Belorussziával és Ukrajnával határos, míg északon Oroszországgal (Kaliningrádi övezet) és a Balti-tengerrel határos.

Eddig inkább amolyan titkos tippnek számítottak a Thaya és a March folyón tett kenutúrák, amelyek közben Alsó-Ausztria csehországi és szlovákiai határán található varázslatos ártéri vidékeket ismerhettük meg testközelből.

Csehország (← links)
Lengyelország (← links)
Ukrajna (← links)
Közép-Európa (← links)
Szerbia (← links)
Horvátország (← links)
Szlovénia (← links)
Nyugat-Európa (← links)
Egyesült Királyság (← links)
Dél-Európa (← links) ...

Csehország fővárosa az ország legnagyobb városa, és egyben a közép-csehországi Středočeskỳ körzet központja. A Moldva két partján elterülő város Rómához hasonlóan hét dombra épült. A 9.

Liechtensteini György uralkodó lakosztálya, melynek falait a nemzetközi udvari gótikus festészet egyik legszebb műalkotása, egy ismeretlen mester (talán csehországi Wenceslas) "Hónapok körforgása" című festménye borítja.

Ezzel a jeggyel többek között Ausztriába, Németországba, Csehországba, Lengyelországba és Olaszországba utazhatsz kedvezményesen, ha Németországba mész, mindkettő, a többi esetben pedig a másodosztályú kocsikat veheted igénybe.

Csehországba is átnyúlik ez a nemzeti park. Thaya völgy az egyik legszebb áttöréses völgy Ausztriában. Számos pannon növényfajta legnyugatibb előfordulási helye.

417 km-es szakaszon Csehországban folyik, majd Németországba lép át, s végül az Északi-tengerbe torkollik. Vize tiszta, sodrása közepes, nehézségek nélkül evezhető.

A Morvaország déli területein és Csehország egyes részein termesztett szőlőből bort készítenek. Az ország egyedülállóan sok - mintegy 900 - természetes forrással rendelkezik, ezek vizét palackozzák. Sok hagyományos cseh étel készül knédlivel.

Ausztria Közép-Európában fekszik, határai: Németország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Olaszország és Svájc. Az ország déli és nyugati részét az Alpok uralja, legmagasabb pontja a Großglockner (3797 m).

Közép-Európa, Németországgal, Csehországgal, Szlovákiával, Ukrajnával, Belorussziával, Litvániával és Oroszországgal határos. Északon közel 500 km hosszan a Balti-tenger a határa.
Lakossága:
38 millió lakos.

Ezen kívül közös határa van még Ausztriával, Csehországgal, Lengyelországgal, Ukrajnával. Legjelentősebb folyója a Duna, összeköti a fővárost Béccsel és Budapesttel. Az ország északi részén a Kárpátok miatt, döntően hegyvidékeket láthatunk.

Cimkék:
Prága városlátogatás utazás Csehország külföld
Felhasználónév: Jelszó: Belépés
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.

Hatalmas csillár kézzel csiszolt üvegpoharai ontják a fényt az impozáns előcsarnokban. Ez a csillár-költemény Csehországból származik.
Bejegyezte: Rabeju Rotti dátum: 2:47 Nincsenek megjegyzések:
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal ...

Gyorsan átkeltünk Németországon, legközelebb már Csehországban pihentünk meg.
Másnap végre, szerencsésen hazaértünk!
...

De a Kaffka Múzeum előtt található két, mozgó (csípőjük és péniszük mozog), meztelen pisilő férfi szobor is az ő műve, akik jelképesen levizelik Csehországot, hiszen egy az országot ábrázoló medencében állnak.

Csupán egyetlen nő, Miss Irene Adler iránt mutatott érdeklődést, akit mindig 'A nő'-ként emlegetett. Adler kisasszony 1858-ban New Jersey-ben született és Botrány Csehországban (A Scandal in Bohemia) című regényből ismerhetjük.

Behozatali cikkek: színesfémek, textilipari alapanyagok, autó.
Legfontosabb külkereskedelmi partnerek: Szlovénia, Olaszország, Magyarország, Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Macedónia.

A CEEPUS programon belül a nemzetközi együttműködések kialakítása a hivatalos CEEPUS országok (Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, ...

Lásd még: Lásd még: Magyarország, Ausztria, Németország, Szlovákia, Duna

Utazás  Cseh Köztársaság  Csendes-óceán

 
RSS Mobile