Kezdőlap (Csehország)

 Utazás 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Csehország

Utazás  Cseh Köztársaság  Csendes-óceán

Csehország - 4. rész
Csehország
Šumava
A Csehország délnyugati határai mentén húzódó Šumava hegylánca Közép-Európa legnagyobb természeti parkjának számít. Legvonzóbb részei közé tartozik a Boubíni őserdő a Boubín-hegy délkeleti lejtőjén és a Moldva (Vltava) forrásai.


Csehország izgalmas és semmihez sem hasonlító
Csehország Közép-Európában található, lakossága 10, 3 millió fő. Három történelmi régióból jött létre: Csehország, Morvaország és Cseh-Szilézia.

Csehország
Csehország sokak kedvence, nem véletlenül: könnyen megközelíthető, gyönyörűek a látnivalók, finom a sör, számtalan hangulatos kisvendéglő közül választhatunk. Prágát érdemes újra és újra felfedezni - az is talál a cseh fővárosban érdekeset, aki már többször volt.

Csehország
Csehország elbővülő ország Európa szívében, a nyugalom és kikapcsolódás szinonimájaként él mindazok emlékezetében, akik jártak már itt. Gyönyörű természeti környezet, számtalan kulturális műemlék, festői történelmi városok és híres fürdők várják látogatóikat.
Átlagos időjárás ...

Csehországi fürdővárosok
A legismertebb fürdővárosok Nyugat-Csehországban, a német határ közelében találhatók: Karlsbad /csehül Karlovy Vary/, Marienbad azaz Mariánské Láznì, Franti¹kovy Láznì, Kyn¾vart, Jáchymov, Kon¹tantinovy Láznì ...

Csehország 1918 előtt
Csehország területén az őskorban jóval kevesebben éltek, mint a délebbi, melegebb vidékeken, ám mindamellett szép számú lelet került elő a középső paleolitikumtól kezdve (főleg Morvaország területén). Az i.e. 2. évezredben Csehország a La Tène kultúra befolyása alatt állott.

Csehország: tudnivalók
Biztonság
Az általános közbiztonság jó, de a turisták gyakran esnek zsebtolvajok áldozatául. A városban sétáló vagy tömegközlekedési eszközön utazó turisták zsebéből vagy táskájából direkt lökdösődés közben lopják el értékeiket. Nem ritka az éttermi lopás sem.

Csehország
(csehül Čechy, latinul Bohemia; lásd a mellékelt térképet), egykoron önálló királyság, ma a birodalmi gyülésben képviselt tartományok és országok egyike, az é. sz. 48° 34' és 51° 3 1/2', a kel. h.

Csehország
Fent: a prágai régi főtér a városháza épületével
Lent: 1,a harmonikánál svejk, tubán Fidel Castro kíséri 2,az u Fleku kocsma a városi legendák állandó szereplője 3,a skoda igen sokoldalú gyártmány 4,Borral is bátran koccinthatunk

Múlt, jelen és jövő ...

Csehország történelme
Az első évezred előtt az ország a Nagymorva Fejedelemség volt, melyet a magyarok vertek szét. Ezután Prága környékén egy cseh törzs települt le, amely a szomszédos szláv törzseket igázta le, így egyesítve az országot.

Bruno Csehország
Egyéni keresés
Területe: 230,2 km²
Népessége: 367.183 fő
Népsűrűsége: 1595 fő/ km²
Földrajzi fekvése: 49° 11' É, 16° 36' K.
Tengerszint feletti magassága:200-479 m.
Régió:JihomoravskĂ˝ kraj.
Irányítószáma:602 00.

Csehország közép-európai ország. Fővárosa Prága, ami egyben az ország legnagyobb városa is. Területe északon Lengyelországgal, keleten Szlovákiával, délen Ausztriával, nyugaton pedig Németországgal határos.
A cseh táj nagyon változatos.

Dél-Csehországban, Budejovicétől 25 km-re, a Moldva egy nagy hurkot ír le - ez a kis majdnem félsziget épült be a középkorban gótikus és reneszánsz házakkal. A folyó másik oldalán impozáns szikla magaslik, innen uralja a környéket a Rosenbergek reneszánsz várkastélya.

Csehország
Szlovákiából továbbhaladva Csehországba maximum egy tábla, illetve néhány elhagyatott határátkelőhely figyelmeztet minket arra, hogy új országba érkeztünk.
Hasonlóan szomszédaikhoz matricás rendszerük van, amit ugyancsak ki kell ragasztani a szélvédőre, ha használni akarjuk a sztrádát.

Csehország mesebeli vidéke és Szász megfelelője, valamint a világ sörfővárosa, a varázslatos Prága
Időpontok
Telítettség ...

Csehország
A Cseh Köztársaság (csehül: Česká republika vagy röviden Česko) Közép-Európa egyik állama. Kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos.

Csehország fővárosa, Prága a Vltava (Moldva) folyó partjára települt, mely kitűnő vízi utat jelentett, a Balti tenger, az Adria, a Duna vidék és az Elba táj irányában. A várost a dombokra épített erősségekből jól meg lehetett védeni.

Csehország határolja.
NÉPCSOPORTOK: szlovák 85,79 százalék, magyar 9,68 százalék, roma
1,67 százalék, cseh 0,83 százalék, ruszin és ukrán 0,65 százalék, ...

Csehország fővárosa Prága, megszámlálhatatlan történelmi nevezetességet hagyott ránk. A város ...
Irány Dublin - Sörre fel!
Idén ismét megrendezésre került a dublini Oktoberfest, ahol a ...

Csehország
Címke felhő
anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, éire, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, franciaország, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, ...

Prága Csehország fővárosa, 1,1 millió lakosú város. Prága Csehország közepén helyezkedik el a Moldva (Vltava) folyó partján. Hármas központi szerepet tölt be: kormányzási, kulturális és kereskedelmi csomópont.

Prágán kívül Csehországban számos gyönyörű, és érdekes helyet érdemes meglátogatni, a Prágán kívüli nevezetességek közül elsőként Karlovy Vary városát mutatjuk be, amely Prágából kicsivel több, mint 2 órás buszozással elérhető, így érdemes megfontolni egy kirándulást ide.

A Lengyel Köztársaság Közép-Európában fekszik, nyugaton Németországgal, délen Csehországgal és Szlovákiával, keleten Litvániával, Belorussziával és Ukrajnával határos, míg északon Oroszországgal (Kaliningrádi övezet) és a Balti-tengerrel határos. Területe, lakossága, nyelve.

Eddig inkább amolyan titkos tippnek számítottak a Thaya és a March folyón tett kenutúrák, amelyek közben Alsó-Ausztria csehországi és szlovákiai határán található varázslatos ártéri vidékeket ismerhettük meg testközelből.

Csehország (← links)
Lengyelország (← links)
Ukrajna (← links)
Közép-Európa (← links)
Szerbia (← links)
Horvátország (← links)
Szlovénia (← links)
Nyugat-Európa (← links)
Egyesült Királyság (← links)
Dél-Európa (← links)
Görögország (← links)
Törökország (← links) ...

Csehország fővárosa az ország legnagyobb városa, és egyben a közép-csehországi Středočeskỳ körzet központja. A Moldva két partján elterülő város Rómához hasonlóan hét dombra épült. A 9.

Brünni csontkápolna, Csehország "
Chauchilla-temető, Peru "
Cross Bones temető, Anglia "
Dargavs, Oroszország "
Holtak városa, Egyiptom "
Flavor Cemetery, USA "
Horgonytemető, Mauritánia "
Humajun síremléke, India "
Moundok, USA "
Nápolyi katakombák, Olaszország "
Neptune Emlékzátony, USA " ...

Liechtensteini György uralkodó lakosztálya, melynek falait a nemzetközi udvari gótikus festészet egyik legszebb műalkotása, egy ismeretlen mester (talán csehországi Wenceslas) "Hónapok körforgása" című festménye borítja.

Csehországba is átnyúlik ez a nemzeti park. Thaya völgy az egyik legszebb áttöréses völgy Ausztriában. Számos pannon növényfajta legnyugatibb előfordulási helye. Gazdag növényvilágáról ismert, hiszen kisméretű elhelyezkedése ellenére Ausztria növényvilágának mintegy a fele itt is megtalálható.

Az Elba 1144 km hosszú. 417 km-es szakaszon Csehországban folyik, majd Németországba lép át, s végül az Északi-tengerbe torkollik. Vize tiszta, sodrása közepes, nehézségek nélkül evezhető. A cseh-német határtól Mündungig terjedő 727 km-es szakaszon csak egy akadály van, a Geesthachti duzzasztó.

A Morvaország déli területein és Csehország egyes részein termesztett szőlőből bort készítenek. Az ország egyedülállóan sok - mintegy 900 - természetes forrással rendelkezik, ezek vizét palackozzák. Sok hagyományos cseh étel készül knédlivel.

Ausztria Közép-Európában fekszik, határai: Németország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Olaszország és Svájc. Az ország déli és nyugati részét az Alpok uralja, legmagasabb pontja a Großglockner (3797 m). Az ország legtermékenyebb területe a Duna-völgye.

Közép-Európa, Németországgal, Csehországgal, Szlovákiával, Ukrajnával, Belorussziával, Litvániával és Oroszországgal határos. Északon közel 500 km hosszan a Balti-tenger a határa.
Lakossága:
38 millió lakos.

Tagjai az alapítás évében: Ausztria, Bulgária, Csehország, Finnország, Franciaország, Kanada, Jugoszlávia, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Norvégia. Olaszország, Románia, Svájc, Svédország, Szlovákia, USA.

Ezen kívül közös határa van még Ausztriával, Csehországgal, Lengyelországgal, Ukrajnával. Legjelentősebb folyója a Duna, összeköti a fővárost Béccsel és Budapesttel. Az ország északi részén a Kárpátok miatt, döntően hegyvidékeket láthatunk.

Cimkék:
Prága városlátogatás utazás Csehország külföld
Felhasználónév: Jelszó: Belépés
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.

Hatalmas csillár kézzel csiszolt üvegpoharai ontják a fényt az impozáns előcsarnokban. Ez a csillár-költemény Csehországból származik.
Bejegyezte: Rabeju Rotti dátum: 2:47 Nincsenek megjegyzések:
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal ...

Gyorsan átkeltünk Németországon, legközelebb már Csehországban pihentünk meg.
Másnap végre, szerencsésen hazaértünk!
...

De a Kaffka Múzeum előtt található két, mozgó (csípőjük és péniszük mozog), meztelen pisilő férfi szobor is az ő műve, akik jelképesen levizelik Csehországot, hiszen egy az országot ábrázoló medencében állnak.

Holmes szerette az operát és a klasszikus zenét, de a nőkkel szemben tartózkodó volt. Csupán egyetlen nő, Miss Irene Adler iránt mutatott érdeklődést, akit mindig 'A nő'-ként emlegetett. Adler kisasszony 1858-ban New Jersey-ben született és Botrány Csehországban (A Scandal in Bohemia) című regényből ...

Külkereskedelem:
Kiviteli cikkek: hajó, gépek és berendezések, cement, halkonzerv.
Behozatali cikkek: színesfémek, textilipari alapanyagok, autó.
Legfontosabb külkereskedelmi partnerek: Szlovénia, Olaszország, Magyarország, Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Macedónia.

A CEEPUS programon belül a nemzetközi együttműködések kialakítása a hivatalos CEEPUS országok (Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, és Szlovénia) akkreditált felsőoktatási ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Magyarország, Ausztria, Németország, Szlovákia, Duna?

◄ Cseh Köztársaság   Csendes-óceán ►
 
RSS Mobile