Kezdőlap (Dematerializált értékpapír)

 Tőzsde 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Dematerializált értékpapír

Tőzsde  Dematerializáció  Demo kereskedés

Dematerializált értékpapír
betbulladmin
Fizikailag nem, csak értékpapírszámlákon, digitális jelként létező értékpapír a demateralizált értékpapír.


Dematerializált értékpapír
Elektronikus úton rögzített és továbbított, értékpapírszámlán nyilvántartott, az értékpapír valamennyi jogszabályi kellékét azonosítható módon tartalmazható adat. Külföldön a hetvenes évek óta mind jobban terjed, Magyarországon az új Épt. tette lehetővé alkalmazását.

Dematerializált értékpapír
Fizikailag nem, csak értékpapírszámlákon, digitális jelként létező értékpapír.
Dematerializált formában előállított állampapír: ...

Dematerializált értékpapír: a 2001. évi CXX törvényben és külön jogszabályban meghatározott módon, elektronikus úton létrehozott rögzített, továbbított és nyilvántartott, az értékpapír tartalmi kellékeit azonosítható módon tartalmazó adatösszesség.

Dematerializált értékpapír
A különböző értékpapírok digitalizált formája.
Derivatívok ...

Dematerializált értékpapír
a tőkepiacról szóló 2001. CXX. törvényben és külön jogszabályban meghatározott módon, elektronikus úton létrehozott rögzített, továbbított és nyilvántartott, ...

Dematerializált értékpapír
Az értékpapír fizikai formában nem kerül kinyomtatásra, hanem elektronikus úton rögzített és továbbított, értékpapírszámlán nyílvántartott, az értékpapír valamennyi tartalmi kellékét azonosítható módon tartalmazó adatként létezik.

Dematerializált értékpapírok: dematerializált értékpapír alatt a törvényben és külön jogszabályban meghatározott módon, elektronikus úton létrehozott, rögzített, továbbított és nyilvántartott, az értékpapír tartalmi kellékeit azonosítható módon tartalmazó adatösszességet kell érteni.

A dematerializált értékpapírról és a hozzá kapcsolódó jogokról az értékpapír-tulajdonos javára vezetett nyilvántartás (olyan, mint egy bankszámla, csak pénz helyett értékpapírokkal).
Eszközarányos nyereség (ROA) ...

Értékpapírszámla (központi)
A dematerializált értékpapírok kibocsátott teljes állományának nyilvántartására szolgáló értékpapírszámla, amelyet a Központi Elszámolóház és Értéktár Rt. (KELER) vezet.

A Tpt. szerint az értékpapírszámla "a dematerializált értékpapírról és a hozzá kapcsolódó jogokról az értékpapír-tulajdonos javára vezetett nyilvántartás".

A dematerializált értékpapírok nem kerülnek kinyomtatásra, ezek csakis értékpapíszámlákon léteznek.
Érzület
Általános befektetői közérzet. Ha ez pesszimusba hajló, emelkedésre, ha optimizmusba, esésre számíthatunk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Értékpapír, Kockázat, Hozam, Tőzsde, Részvény?

◄ Dematerializáció   Demo kereskedés ►
 
RSS Mobile