Kezdőlap (Alapkezelő)

 Tőzsde 

  » »
 
   

Alapkezelő

Tőzsde  Alakzat  Alapkezelői díj

Alapkezelő
Egy befektetési alap(ok) működtetésével megbízott cég. A törvények számos feltételt támasztanak az alapkezelő cégek elé (alaptőke, személyi-tárgyi feltételek, stb.) a befektetők védelme érdekében.
HOZAMKIMUTATÁS ...


Erste Alapkezelő Zrt.
Az Erste Alapkezelő Zrt. a nemzetközi Erste Bankcsoport magyarországi leánycégei között a befektetési alapkezelésre, valamint a vagyon- és portfoliókezelésre szakosodott társaság.

Alapkezelői díj
A befektetési alapkezelő az alap kezeléséért alapkezelési díjban részesül. A díj időarányos részét - a nettó eszközérték kiszámítása keretében - a letétkezelő vonja le az alap értékéből. A díj éves mértéke az alap típusától függ.

Egy alapkezelő a befektetési alapokon túlmenően kezelhet más típusú portfoliókat (nyugdíjpénztár, egészségpénztár, magánszemélyek portfoliója, stb.) is, ha arra külön engedélye van.
A hazai vagyonkezelők szakmai érdekképviseleti szervezete a BAMOSZ.

Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.
Bázispont
Pénzügyi eszközök értékváltozásának mérésére használt egység, célja a százalékban kifejezett adatok különbségének mérése.

Befektetési alapkezelő
betbulladmin
Egy befektetési alap működtetésével megbízott cég. A tőrvények számos feltételt támasztanak, az alapkezelő cégek elé (alaptőke, személyi-tárgyi feltételek, stb) a befektetők védelme érdekében.

Alapkezelő
Olyan, engedéllyel és megfelelő személyi, tárgyi feltételekkel rendelkező vállalkozás, amely kizárólag befektetési alapok kialakításával, a létrejött alapok eszközeinek adásvételével foglalkozik, annak érdekében, ...

Alapkezelő
Bővebben
Az a jogi személy aki kezeli a befektetési alapot. Vagyis aki létrehozza az alapot, kialakítja a befektetési stratégiát, megszervezi a jegyzést, és legfőképp aki befektetési döntéseket hozza. Például Budapest Alapkezelő Rt.

ALAPKEZELŐ
Olyan vállalkozás, amely kizárólag befektetési alapok kialakításával, a létrejött alapok eszközeinek adásvételével foglalkozik annak érdekében, hogy ezzel a lehető legnagyobb hozamot biztosítsa a befektetési jegyek tulajdonosainak.

Az alapkezelők két táborra oszlanak. Az úgynevezett 'aktív' alapkezelők fenntartják azt az álláspontot, hogy megfelelő szakértelemmel és rálátással folyamatosan kimagasló hozamot képesek elérni a költségek levonása után.

Az alapkezelő nem visszaváltható jegyeket bocsát ki, meghatározott időre. Leginkább egy zárt alapítású részvénytársaságra hasonlít, tőzsdén forgatható. Csak névre szóló befektetési jegye lehet.
Zéró kupon hozamgörbe: ...

Az alapkezelők sem dolgoznak ingyen, az ő munkájukat mi fizetjük meg. Ez általában a vételi jutalékban és a vagyonkezelési díjban testesül meg.

Az alapkezelő vagy portfóliókezelő (grantor) szempontjából:
A fenti kérdésre, hogy miért megy bele egy alapkezelő az előnytelen üzletbe egyszerű. Bevállalja gap risk-et, hogy könnyebben tudjon tőkét bevonni amivel bevételt generálhat.

Az alapkezelő visszaváltható jegyeket bocsát ki, meghatározatlan futamidővel (felszámolásig). A befektető bármikor kivehet, vagy betehet pénzt, naponta látja mennyit ér a befektetése. A papírral a tőzsdén nem lehet kereskedni.
Nyitó szakasz ...

Egy alapkezelő több alapot is létrehozhat és kezelhet. Az egy alapkezelő által kezelt alapok vagyonát egymástól elkülönítetten kell kezelni és nyilvántartani.

Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetsége által kifejlesztett, és a BÉT által hivatalosan 1999. február 15.

befektetési alapkezelő által működtetett vagyontömeg
BEFEKTETÉSI ARANY
legalább 99,5%-os tisztaságú aranyrúd vagy aranytömb, amely az Európai Unió tagállamaiban mentesül az ÁFA alól ...

Befektetési alapkezelő: befektetési alapkezelési tevékenységre engedéllyel rendelkező részvénytársaság, vagy fióktelep;
...

Ha figyeli az alapkezelők ajánlatait, találkozni fog az egy jegyre jutó nettó eszközérték fogalmával. Nézzük meg kicsit részletesebben a fogalmat.

a befektetési alapkezelő által, a meghirdetett befektetési elveknek megfelelő befektetési alap kialakítása és a befektetési alap portfóliójában lévő egyes eszközelemeknek (befektetési eszköz vagy ingatlan) a befektetési alapkezelő döntése alapján, ...

befektetési alapkezelő: az a részvénytársaság, amely a befektetési jegyek kibocsátásával összegyűjtött tőke optimális elhelyezésével kapcsolatos politikát kialakítja, és ennek megfelelően jár el a befektetések tekintetében.

Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége: A BAMOSZ a hazai befektetési alapkezelők által alapított szervezet, amely képviseli az alapkezelő társaságok érdekeit, támogatja a szakoktatást, ...

Alapkezelő: Az alapkezelő társaság feladata az alap létrehozatala, a befektetési döntések meghozatala, végrehajtása és adminisztrálása, továbbá a befektetők tájékoztatása.

Az alapkezelő az aktuális piaci helyzet függvényében módosítja az alap portfóliójának összetételét.
Aktív bankügylet
Azok az ügyleteket tekintjük, amelyek révén a pénzügyi intézményeknek követeléseik keletkeznek. (pl.:
pénzkölcsönök nyújtása) ...

Tulajdonképpen a befjegy eladásából befolyt pénzt az alapkezelő sok különböző dologra költi el: részvény, kötvény, deviza. Így a pénzünk valamelyest védve van a pénzügyi problémákkal szemben. Tehát kockázatcsökkentő!!! ...

Az alapkezelő az összegyűjtött vagyont szakértő módon fekteti be befektetési eszközökbe (például értékpapírokba, pénzpiaci eszközökbe stb.), illetve bankbetétekbe, devizába vagy ingatlanba - attól függően, ...

befektetési alap: olyan jogi személyiséggel rendelkező vagyontömeg, amelyet a befektetési alapkezelő a befektetési jegyek kibocsátásával és a befektetési jegyek kibocsátása során összegyűjtött tőke befektetésével alakít ki a befektetők általános ...

Ezért úgy mondtak le a felelősségről, hogy odaadták a pénzüket alapkezelőknek. Így áll elő a mai ironikus helyzet, melyben sokkal nagyobb veszteséget is képesek pszichológiailag elviselni, mivel azt mondhatják, nem az ő hibájuk volt.

A kereskedők, a befektetési intézmények, alapkezelők kereskedési stratégiát használnak, hogy átgondoltabb tőzsdei tranzakciós döntéseket hozzanak és kiiktassák a kereskedésből az érzelmi tényezőt. A kereskedési stratégiától nem szabad eltérni.

Nagy alapkezelők, hedge fundok felvettek például 10.000.000 USD értékű hitelt yenben. Ennek éves kamata 10.000 USD, ennyivel többet kell visszafizetni 1 év múlva. Ha ezt a pénzt átváltják mondjuk Ausztrál Dollárba, ahol kb.

Az alapkezelők igyekeznek diverzifikált portfóliót kialakítani, ami megvédheti az alapot a szélsőséges tőzsdei árfolyamingadozásoktól. Közepes vagy magas kockázatú konstrukció (a portfólió összetételétől függően).

Ha gazdagok vagyunk, és befektetni akarunk a tőzsdén, de magával a tőzsdével nem akarunk túl sokat foglalkozni, akkor mindenképpen ajánlatos professzionális alapkezelőkre bízni a pénzt. A legtöbb pénzt a rossz hozzáállással lehet veszteni.

Befektetési alap - Befektetési alapkezelő által működtetett vagyontömeg. Cél a minél magasabb megtérülés biztosítása a befektetési jegy tulajdonosainak.

A tőkegarantált alap esetén az alapkezelő vállalja, hogy a futamidő lejártával a befektetett pénzed mindenképpen visszakapod. A hozambiztosított alapnál pedig az alapkezelő még egy meghatározott minimum hozamot is fizet a futamidő végén.

kódja és sorszáma; a tulajdonos neve; a tulajdonosnak, illetve a birtokosnak a befektetési jegyhez fűződő, a befektetési alap kezelési szabályzatában meghatározott jogai; a kibocsátás időpontja; az alap kezelését végző befektetési alapkezelő cégneve ...

A befektetési alap jogi személyiséggel felruházott vagyontömeg, mely a befektetők pénzéből tevődik össze, akik befektetési jegyek vásárlásával növelik az alap vagyonát. Az alapkezelő ezt a pénzmennyiséget fekteti be az általa megalkotott alapkezelési ...

szerint értékpapír letéti őrzési, értékpapír letétkezelési tevékenységet végző szervezet, árutőzsdei szolgáltató, befektetési alapkezelő (a Tpt. szerinti korlátozással), törvény által meghatározott szervezett piac szereplője, a kibocsátó, ...

S& P 100 Index ($OEX): Az S&P 100 index, amely 100 db nagy vállalat részvényeinek, kapitalizációval súlyozott mutatója. A jellemző minimum kapitalizáció 5 milliárd dollár. Számos alapkezelő ezt az indexet használja a nagy vállalatok alapjaihoz ...

Lásd még: Lásd még: Befektetési alap, Árfolyam, Részvény, Hozam, Kockázat

Tőzsde  Alakzat  Alapkezelői díj

 
RSS Mobile