Kezdőlap (Alapkezelő)

 Tőzsde 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Tőzsde » Alapkezelő


 

Alapkezelő

Tőzsde  Alakzat  Alapkezelői díj
2014.04.19

Alapkezelő
Egy befektetési alap(ok) működtetésével megbízott cég. A törvények számos feltételt támasztanak az alapkezelő cégek elé (alaptőke, személyi-tárgyi feltételek, stb.) a befektetők védelme érdekében.
HOZAMKIMUTATÁS ...


Erste Alapkezelő Zrt.
Az Erste Alapkezelő Zrt. a nemzetközi Erste Bankcsoport magyarországi leánycégei között a befektetési alapkezelésre, valamint a vagyon- és portfoliókezelésre szakosodott társaság.

Alapkezelői díj
A befektetési alapkezelő az alap kezeléséért alapkezelési díjban részesül. A díj időarányos részét - a nettó eszközérték kiszámítása keretében - a letétkezelő vonja le az alap értékéből. A díj éves mértéke az alap típusától függ.

Egy alapkezelő a befektetési alapokon túlmenően kezelhet más típusú portfoliókat (nyugdíjpénztár, egészségpénztár, magánszemélyek portfoliója, stb.) is, ha arra külön engedélye van.
A hazai vagyonkezelők szakmai érdekképviseleti szervezete a BAMOSZ.

Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.
Bázispont
Pénzügyi eszközök értékváltozásának mérésére használt egység, célja a százalékban kifejezett adatok különbségének mérése.

Befektetési alapkezelő
betbulladmin
Egy befektetési alap működtetésével megbízott cég. A tőrvények számos feltételt támasztanak, az alapkezelő cégek elé (alaptőke, személyi-tárgyi feltételek, stb) a befektetők védelme érdekében.

Alapkezelő
Olyan, engedéllyel és megfelelő személyi, tárgyi feltételekkel rendelkező vállalkozás, amely kizárólag befektetési alapok kialakításával, a létrejött alapok eszközeinek adásvételével foglalkozik, annak érdekében, ...


Az alapkezelő társaság (ACCESS) az alap létrehozásán túl, a befektetési döntések meghozatala, azok végrehajtása, adminisztrálása és a befektetők tájékoztatása a feladata.

Alapkezelői díj: Az alapkezelők által felszámított, az alapban összegyűlt vagyonnal arányos jutalék, amelyből az alapkezelők fedezik saját működési költségeiket, illetve profitot termelnek.
Államkötvény: Egy évnél hosszabb futamidejű állampapír.

Alapkezelő
Bővebben
Az a jogi személy aki kezeli a befektetési alapot. Vagyis aki létrehozza az alapot, kialakítja a befektetési stratégiát, megszervezi a jegyzést, és legfőképp aki befektetési döntéseket hozza. Például Budapest Alapkezelő Rt.

ALAPKEZELŐ
Olyan vállalkozás, amely kizárólag befektetési alapok kialakításával, a létrejött alapok eszközeinek adásvételével foglalkozik annak érdekében, hogy ezzel a lehető legnagyobb hozamot biztosítsa a befektetési jegyek tulajdonosainak.

Az alapkezelő nem visszaváltható jegyeket bocsát ki, meghatározott időre. Leginkább egy zárt alapítású részvénytársaságra hasonlít, tőzsdén forgatható. Csak névre szóló befektetési jegye lehet.
Zéró kupon hozamgörbe: ...

Az alapkezelők sem dolgoznak ingyen, az ő munkájukat mi fizetjük meg. Ez általában a vételi jutalékban és a vagyonkezelési díjban testesül meg.

Egy alapkezelő több alapot is létrehozhat és kezelhet. Az egy alapkezelő által kezelt alapok vagyonát egymástól elkülönítetten kell kezelni és nyilvántartani.

Befektetési alapkezelő által működtetett vagyontömeg, egyetlen célja, hogy minél magasabb nyereséget biztosítson, a befektetési jegy tulajdonosainak.

Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetsége által kifejlesztett, és a BÉT által hivatalosan 1999. február 15.

Befektetési alapkezelő: befektetési alapkezelési tevékenységre engedéllyel rendelkező részvénytársaság, vagy fióktelep;
...

Ha figyeli az alapkezelők ajánlatait, találkozni fog az egy jegyre jutó nettó eszközérték fogalmával. Nézzük meg kicsit részletesebben a fogalmat.

A befektetési alapkezelő által, a meghirdetett befektetési elveknek megfelelő befektetési alap kialakítása és a befektetési alap portfóliójában lévő egyes eszközelemeknek (befektetési eszköz vagy ingatlan) a befektetési alapkezelő döntése alapján, ...

befektetési alapkezelő: az a részvénytársaság, amely a befektetési jegyek kibocsátásával összegyűjtött tőke optimális elhelyezésével kapcsolatos politikát kialakítja, és ennek megfelelően jár el a befektetések tekintetében.

Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége: A BAMOSZ a hazai befektetési alapkezelők által alapított szervezet, amely képviseli az alapkezelő társaságok érdekeit, támogatja a szakoktatást, ...

Alapkezelő: Az alapkezelő társaság feladata az alap létrehozatala, a befektetési döntések meghozatala, végrehajtása és adminisztrálása, továbbá a befektetők tájékoztatása.

Az alapkezelő az aktuális piaci helyzet függvényében módosítja az alap portfóliójának összetételét.
Aktív bankügylet
Azok az ügyleteket tekintjük, amelyek révén a pénzügyi intézményeknek követeléseik keletkeznek. (pl.:
pénzkölcsönök nyújtása) ...

Tulajdonképpen a befjegy eladásából befolyt pénzt az alapkezelő sok különböző dologra költi el: részvény, kötvény, deviza. Így a pénzünk valamelyest védve van a pénzügyi problémákkal szemben. Tehát kockázatcsökkentő!!! ...

Az alapkezelő az összegyűjtött vagyont szakértő módon fekteti be befektetési eszközökbe (például értékpapírokba, pénzpiaci eszközökbe stb.), illetve bankbetétekbe, devizába vagy ingatlanba - attól függően, ...

Ezért úgy mondtak le a felelősségről, hogy odaadták a pénzüket alapkezelőknek. Így áll elő a mai ironikus helyzet, melyben sokkal nagyobb veszteséget is képesek pszichológiailag elviselni, mivel azt mondhatják, nem az ő hibájuk volt.

A kereskedők, a befektetési intézmények, alapkezelők kereskedési stratégiát használnak, hogy átgondoltabb tőzsdei tranzakciós döntéseket hozzanak és kiiktassák a kereskedésből az érzelmi tényezőt. A kereskedési stratégiától nem szabad eltérni.

Nagy alapkezelők, hedge fundok felvettek például 10.000.000 USD értékű hitelt yenben. Ennek éves kamata 10.000 USD, ennyivel többet kell visszafizetni 1 év múlva. Ha ezt a pénzt átváltják mondjuk Ausztrál Dollárba, ahol kb.

Az alapkezelők igyekeznek diverzifikált portfóliót kialakítani, ami megvédheti az alapot a szélsőséges tőzsdei árfolyamingadozásoktól. Közepes vagy magas kockázatú konstrukció (a portfólió összetételétől függően).

Ha gazdagok vagyunk, és befektetni akarunk a tőzsdén, de magával a tőzsdével nem akarunk túl sokat foglalkozni, akkor mindenképpen ajánlatos professzionális alapkezelőkre bízni a pénzt. A legtöbb pénzt a rossz hozzáállással lehet veszteni.

Befektetési alap - Befektetési alapkezelő által működtetett vagyontömeg. Cél a minél magasabb megtérülés biztosítása a befektetési jegy tulajdonosainak.

A tőkegarantált alap esetén az alapkezelő vállalja, hogy a futamidő lejártával a befektetett pénzed mindenképpen visszakapod. A hozambiztosított alapnál pedig az alapkezelő még egy meghatározott minimum hozamot is fizet a futamidő végén.

kódja és sorszáma; a tulajdonos neve; a tulajdonosnak, illetve a birtokosnak a befektetési jegyhez fűződő, a befektetési alap kezelési szabályzatában meghatározott jogai; a kibocsátás időpontja; az alap kezelését végző befektetési alapkezelő cégneve ...

A befektetési alap jogi személyiséggel felruházott vagyontömeg, mely a befektetők pénzéből tevődik össze, akik befektetési jegyek vásárlásával növelik az alap vagyonát. Az alapkezelő ezt a pénzmennyiséget fekteti be az általa megalkotott alapkezelési ...

szerint értékpapír letéti őrzési, értékpapír letétkezelési tevékenységet végző szervezet, árutőzsdei szolgáltató, befektetési alapkezelő (a Tpt. szerinti korlátozással), törvény által meghatározott szervezett piac szereplője, a kibocsátó, ...

Lásd még: Lásd még: Befektetési alap, Árfolyam, Részvény, Hozam, Kockázat

Tőzsde  Alakzat  Alapkezelői díj
2014.04.19

 
RSS Mobile