Kezdőlap (Változókor)

 Terhesség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Változókor

Terhesség  Vajúdás  Várandós anya

A változókorral kapcsolatos panaszok, Rendellenes nőgyógyászati vérzések
Visszatérő húgyúti gyulladások kivizsgálása és kezelése ...


A változókori hőhullámok egy évtizednél is tovább tarthatnak
A változókor alatt és után egy évtizednél tovább is eltarthatnak a hőhullámok, kétszer hosszabb ideig, mint eddig feltételezték - állapították meg amerikai kutatók.

13. Változókor?
36 éves vagyok. 3,5 éve Minerva tablettát szedek fogamzásgátlás miatt, remélve festékhiányos bőröm javulását. Soha semmilyen pa...
14. Fogamzásgátló - Mikortól véd?

A változókor viszonylag hamar bekövetkezik, közeledtével egyes tünetek alábbhagynak: acne 40 év felett már ritka, de szaporodik a cukorbetegség, vérzsír-zavarok, szív-érrendszeri betegségek, a méh- és petefészekrák előfordulása.

Kitolja a változókor kezdetét
Úgy tűnik, hogy ez is igaz. Elméletileg a nők életük végéig szedhetnek fogamzásgátlót, de sajnos a kor előrehaladtával növekszik a szív- és érrendszeri szövődmények gyakorisága, így 40 éves kortól több lesz a hátránya, ...

Koleszterin: változókorban nő a kockázat
A korai menopauza megduplázza a stroke esélyét
A menopauza
A csontritkulás és a változókor
Változókori hólyaggyengeség és szexuális problémák ...

A természetes életszakaszokban ha nincs menstruáció az nem tartozik az amenorrhoea közé: pubertást megelőző életszakasz, változókor.

A terhesség első 12 hetében, addig, amíg a lepény kialakul és átveszi a hormonális vezérlést a sárgatesttől: addig a vegetatív funkciók legalább olyan labilisak, mint a pubertás, vagy mint a változókor idején.

Nem csak a teherbeesés az egyetlen téma, hanem a változókori tünetek és ezek enyhítése is.

A dohányzás ezen kívül rendszertelen havi ciklust illetve a változó évek idő előtti beköszöntését idézi elő, mivel az ösztrogénszintet olyan értékre süllyeszti le, amely a változókorban levő nőkre jellemző.

A szám tovább csökken egészen a menopauzáig (változókor), amikor az utolsó 1000 petesejt elfogy, a menstruáció és a termékenység véget ér.

Akinek azonban semmi más baja nincs, az alacsony dózisú fogamzásgátlók kifejezetten jó hatásúak a változókorban, mert enyhe hormonpótlásként is felfoghatók, szabályozzák a menzeszt.

a myoma sorvadása csak a gyógyszeres kezelés időtartamában zajlik, majd ismételten növekedésnek indul
a kezelés rendkívül költséges
a kezelés mellékhatásai - változókori tünet együttes - nagyon erősek
Műtéti kezelés ...

Bár a hőhullámok és a hormonális változások elvehetik egy időre a nők kedvét a szextől, a felmérések szerint az ötvenes nők fele legalább olyan aktív a menopauza után, mint előtte. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy a változókorral eltűnjön a ...

A maca vibe nőkre is hat: harmonizálja a menstruációs ciklust, csökkenti a változókori tüneteket, szedhető meddőség vagy általános gyengeség esetén, betegség utáni lábadozáskor, fokozott szellemi és fizikai igénybevétel alatt.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terhesség, Terhes, Szülés, Menstruáció, Fogamzás?

◄ Vajúdás   Várandós anya ►
 
RSS Mobile