Kezdőlap (Ultrahangos vizsgálat)

 Terhesség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Terhesség » Ultrahangos vizsgálat


 

Ultrahangos vizsgálat

Terhesség  Ultrahang felvétel  Ultrahangvizsgálat

Ultrahangos vizsgálat
Az igen magas frekvenciájú hanghullámok használata, az ultrahangos vizsgálata egy képernyőn "élő" képet mutat a fötuszról.


Ultrahangos vizsgálatok a terhesség alatt
- Share -
A terhesség során optimálisan négy alkalommal végeznek ultrahangos vizsgálatot.

Az ultrahangos vizsgálat hatása a magzatra
A legfrissebb kutatások eredményei is azt igazolják, hogy a terhesség alatt többször ismételt ultrahangos szűréseknek nincsenek káros hatásai a fejlődő magzatra.

Az ultrahangos vizsgálat célja - a kromoszóma-rendellenességek kiszűrése mellett - a magzat általános egészségi állapotának felmérése és anatómiai épségének ellenőrzése. Segítségével számos fejlődési rendellenesség kimutatható. Ezek közül a 12.

Ultrahangos vizsgálat: ezt elvileg már az első vizsgálati alkalommal is elvégezheti az orvos, ha van ultrahang-készüléke.

Ultrahangos vizsgálat alkalmával veszik észre, ha valami nincs rendben. Itthon általában öt ultrahang vizsgálatot végeznek egy normál terhesség alatt. Erről itt olvashatsz.

Ultrahangos vizsgálattal megállapítják, hogy hány hetes vagy és mikorra várható a szülés. Csak az első vizsgálat ilyen hosszadalmas, a többi nem lesz ennyire macerás.

Ultrahangos vizsgálaton diffúz májelváltozást (steatosis hep) zárójelben ez nem tudom mit jelent. Mivel állandó fájdalmat érzek a...
269. Óvatosan a fogyasztótablettákkal! ...

Az ultrahangos vizsgálat veszélytelen, többször is sor kerül rá a terhesség folyamán.

Az ultrahangos vizsgálatot kiegészítő új módszer, mely során a köldökzsinór keringését mérik fel. Lásd még: Terhesgondozás, vizsgálatok
A Kismama-szótár forrásai: a HáziPatika Betegséglexikonja, a Wikipédia ide vonatkozó cikkei ...

Az ultrahangos vizsgálatok legfeljebb 15-20 percet vesznek igénybe, s különösebb előkészületeket sem igényelnek.

Az orvos az ultrahangos vizsgálat és a magzatmozgás alapján tudja pontosabban meghatározni a szülés várható időpontját, amit bejegyez a gondozási könyvbe.

Az ultrahangos vizsgálaton látható petezsákban már kivehető a baba testének a kezdeménye. Ilyenkor alakul ki a szívcső, a szív kezdeménye, de ez még nem pulzál.

Hány ultrahangos vizsgálat szükséges?
2008.04.29. Veszélyes-e az ultrahangvizsgálat?
2008.04.01. Hogyan lesz csontunk?
2008.03.28. Nagy ultrahangkalauz
2008.02.11. Angyal a gyermekünk
2008.02.01. Az ultrahang alkalmazásai a terhesség során
2008.01.

Ezek az eszközök ma már a fogantatás után pár nappal kimutathatják, hogy sikerrel jártunk- e, de biztos eredményt csak az ultrahangos vizsgálattal érhetünk el. A terhesség során kialakulhat annak veszélyesebb változata, a méhen kívüli terhesség.

A birkáknál könnyen végrehajthatók a táplálkozással, szaporodással kapcsolatos kutatások, a sebészeti beavatkozások, könnyen megfigyelhetők ultrahangos vizsgálattal, és jól viselik a szövetminta vételeket, ...

Egy december eleji ultrahangos vizsgálaton az orvos elmondta, hogy mivel a baba még mindig farfekvéses, elég nagy méretű és a magzatvíz mennyisége valamivel kevesebb az átlagosnál, így már nem igazán van esély rá, hogy a baba beforduljon, ...

Ultrahang: A terhességed alatt 3-4 alkalommal is sor kerül az ultrahangos vizsgálatra. A vizsgálat során a műszer által kibocsájtott és a különböző keménységű belső rétegek által visszavert hanghullámokat vetítik képernyőre.

Az ultrahangos vizsgálatok alkalmával pontosítani szokták az utolsó menses idejéből kiszámolt magzati életkort, és ezzel együtt a születés várható időpontját. Optimális esetben a baba világra is jön a 280.

A legtöbb orvos az utolsó menstruációs ciklus első napját és az ultrahangos vizsgálatot felhasználva állapítja meg a terhesség idejét, és hogy a baba mikor fogant meg.

Ezt az első ultrahangos vizsgálatot hüvelyi érzékelővel végzik. Vizsgálják, hogy ép-e a terhesség, többes terhességről (ikrekről) van-e szó, hogy a terhesség a méhen belül vagy kívül található-e, ...

A hCG meghatározását ilyenkor megismétlik, és az eredményt összevetik az ultrahangos vizsgálat eredményével.

(Normál esetben általában csak egy petesejt érik meg ciklusonként.) A kezelőorvos ultrahangos vizsgálatokon követi nyomon a tüszőérés folyamatát, hogy az ovuláció várható időpontját pontosan meghatározhassa, ...

Az ultrahangos vizsgálattal számított idő a magzat méreteiből következtet a terhesség idejére. Itt is lehet pontatlanság, mert ezek átlagértékek.

Az ultrahangos vizsgálaton már látható a petezsák, benne a primitív csík, amely már a baba testének kezdeménye. Most alakul ki a szívcső, az emberi szív kezdeménye is, de ekkor még nem pulzál.

Mikor kell elvégezni az ultrahangos vizsgálatokat?
A kismamavizsgálatokat gyakorlott, az FMF (Fetal Medicine Foundation) által akkreditált nőgyógyászok végzik.

Bár az egészen biztos jeleket csak orvosi, ultrahangos vizsgálatokkal lehet kimutatni, azért nagy jelentősége van a patikákban kapható teszteknek.

"Nekem másfél héttel ezelőtt volt ultrahangos vizsgálat.Elvileg minden rendben van, átjátható mindkét vezeték. Akkor kicsit fájdogált a hasam és a petefészkeimet is éreztem.

A szülők általában a terhesség második negyedében, ultrahangos vizsgálattal tudják meg születendő gyermekük nemét.

A Kombinált tesztet a terhesség 11-14 hete között, az anya véréből, illetve ultrahangos vizsgálattal lehet kimutatni.

A Clearblue idén októberben végzett kutatásából kiderül, hogy a nők 72%-a szeretné tudni, mikor volt pontosan a fogantatás, ezt kideríteni azonban eddig csak ultrahangos vizsgálattal volt mód.

A kutatások közül hétben olyan nők is részt vettek, akiket állandó fájdalmaik és vérzésük miatt ultrahangos vizsgálatnak vetettek alá. A többi 19 tanulmány során nem végeztek ultrahangos vizsgálatokat.

A kutatások nemcsak az egyes ultrahangos vizsgálatok esetleges káros hatásait vizsgálták, de a várandósság alatt elvégzett számos ultrahangszűrésnek az összeadódó (kumulatív) hatásait is nézték.

Lásd még: Lásd még: Ultrahang, Terhes, Terhesség, Szülés, Magzat

Terhesség  Ultrahang felvétel  Ultrahangvizsgálat

 
RSS Mobile