Kezdőlap (Terhesség)

 Terhesség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Terhesség

Terhesség  Terheskönyv  Terhesség alatt

Terhesség rovat cikkei
A gyermekágyi időszak ne az aranyérről szóljon!A szülés utáni intim panaszokról csak az anyukák beszélgetnek egymás közt, vagy még ők sem, mert szégyellik, ha valami nincs rendben "odalent". Nem elég a gátseb, sokaknak még az aranyér is kellemetlen heteket szerez.


Terhesség
A terhes nő: a terhesség jelei
Terhesség-teszt
Ilyet valamilyen formában már az ókorban és a középkorban is ismertek. Ezeket általában az érintett nő vizeletének vizsgálatára alapozták. Más kérdés, hogy mit értek ezek a tesztek.

Terhességi csíkok
A várandós nők rémálma a terhességi csíkok, a legtöbb esetben ez elkerülhetetlen. A terhesség során megváltozik súlyunk, alakunk, mely menthetetlenül a bőr alakváltozásához vezet.

Terhesség hírlevél
Heti rendszerességgel küldött terhességi hírleveleinkkel szeretnénk végigkalauzolni Önt a várandóssága 40 hetén.

Terhesség alatti folyás: barnás vagy véres (rózsaszín)
A terhesség első harmadában:
- Okozhatja hormonális zavar, amit gyógyszerekkel jól lehet kezelni.

~i tesztek története
Már az ókorban is végeztek ~i teszteket, és már akkor is sejthettek valamit, hiszen a ~et a nő vizelete alapján próbálták meg megállapítani. Az ősi Egyiptomban a terhes nő vizeletével magokat locsolgattak.

~ és szülés címszavakban
2. szülés 5d ultrahang ambuláns szülés apás szülés bababútor bababútor szett babaágy bölcső bölcsőhalál csecsemő császármetszés császármetszés videó ctg ctg vizsgálat együttalvás együttalvás a babával fogyás szülés után háborítatlan születés háborítatlan szülés ...

~ hétről-hétre 40. hét
Kismama
Ha elérkezett az idő a baba világrajövetelére, akkor fontos, hogy minél hamarabb beérjetek a kórházba, ahol a felvétel után megvizsgálják a méhszáj állapotát (hogy hány ujjnyira tágult), valamint megnézik a baba szívhangját.
A vajúdás (az ún.

~ hónapról hónapra: az első hónap
Megosztás:
Minden nő szeretné tudni, hogy mi zajlik a testében a ~ első percétől fogva. Bár még nem is látjuk, nem ismerjük az új jövevényt, a kapcsolat mégis a legszorosabb, amit két ember között el lehet képzelni.

~: tények és tévhitek
Furcsán mozog a baba
A baba mozgásában lehetnek változások. Kezdetben csak apró simogatásokat érezhetsz, utána erőteljesebb gyors mozgásokat, a 3. harmad vége felé haladva pedig egyre inkább csak helyezkedik a baba.

~, magzat, fejlődés
Mama:
Ha épp elkezdődött az utolsó menstruációja, és babát terveznek, ajánlatos, hogy a fogamzás előtt fokozottan törődjék egészségével. Ha ezt mindeddig még nem kezdte volna el, mindenesetre viselkedjék úgy, mintha terhes lenne.

~ és gomba
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni,hogy milyen veszéllyel jár,ha valaki ~ alatt gombás fertőzést kap el? El kell vetetni a magzatot,vagy valami gond lehet a picivel? Lehet ezt kezelni,illetve megelőzni?És akinek ~ előtt is sokat volt ilyen problémája...

~ hétről hétre: 14. hét

Sport pocakkal
A szülésre való felkészülés részét képezi, és a ~i tüneteket is enyhíti a testmozgás. Ha a ~ előtt nem sportoltál, akkor a legjobb a kismamatornát vagy a kismamajógát választani. A 13.-14. héttől már bátran elkezdheted.

~megszakítás
Papp Zoltán (szerk.): A szülészet-nőgyógyászat tankönyve
A ~gel, anyasággal kapcsolatos jogi szabályozás Összeállította: Sógorka Ildikó A ~megszakítás nem orvosi javallatai.

~ hétről hétre: 18. hét
Erre az időszakra talán visszatért régi energiád, és esetleg erősebb szexuális késztetést is érzel.
Ez annak az eredménye, hogy szervezeted többletösztrogénje fokozza a medencék véráramlását, növelve a szexuális izgalom gyakoriságát.

~i teszt - amit tudni érdemes
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott!
A ~ korai szakaszában jellemző, jól felismerhető tüneteket produkál, a ~teszt nagy bizonyossággal, egyszerűen elvégezhető.

~ hétről hétre - Harmadik trimeszter, 31. hét
« ~ hétről hétre - Harmadik trimeszter, 30. hét
~ hétről hétre - Harmadik trimeszter, 32. hét » ...

~i vizsgálatok a 12-14. héten
Ebben az időszakban, a 12. és 14. hét között esedékes az első genetikai vizsgálat elvégzése. Az értékeket elsősorban anyai vérből mérik, majd másodlagosan ultrahangvizsgálattal, megerősítik, alátámasztják, vagy megcáfolják.

~ 30 felett
Ha 30 éves elmúltál, és most szeretnél gyermeket, akkor sem kell félned és túlzásba vinned az aggódást.

~ és szoptatás
A ~ és a szoptatás külön-külön is igen nagy megterhelést jelent a kismama szervezete számára, ezért érdemes a következő ~gel addig várni, amíg a baba el nem választódik.

~ első felében
vetélés
méhenkívüli ~ trophoblast tumor (mola ~)
polypus decidualis ...

~i vészes hányás modern szemlélete
Az állapotos nők nagy többsége ~ alatt hányingert és hányást tapasztal. A ~ során jelentkező…
Előző 1 … 5 6 7 8 9 … 14 Következő ...

~em története
Kategóriák: Összes cikk » Babák & mamák » ~ » Az én ~em...

~ és bárányhimlő
Bizonyos élethelyzetekben nagyon kockázatos megbetegedni bárányhimlőben. Ilyen élethelyzet a ~ is, hiszen a fertőzés mind a várandós édesanya, mind a magzat számára fokozott kockázatot jelent.

~i tesztcsíkok csomagban
Kategória: Tesztcsík Jellemzők: hcg teszt Gyártó: Egens Kiszerelés: 10 db, 20 db
Ovulációs tesztcsíkok csomagban ...

~ hétről-hétre: 8 hetes magzat
Még csak nagyjából 1,6 centiméter hosszú a babád, de, a szemei, szája és orra egyre inkább kirajzolódik, és elkezdenek formálódni a tejfogak csírái is.
~ hétről-hétre: 9 hetes magzat ...

~
ALROVATOK: A magzat fejlődéseSzülés~ hétről hétreVárandós életmód
9 különbség az első és a második ~ed között ...

~ alatti hypertóniás (magasvérnyomás) állapotról akkor beszélünk, ha két alkalommal mért 140/90 Hgmm vagy annál magasabb érték 6 óra különbséggel ülő helyzetben, vagy 30 Hgmm-rel emelkedik a systolés, 15 Hgmm-rel emelkedik a diastolés érték a nem terhes állapothoz képest.

~i tesztek és tesztelés
Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

~ előtti méregtelenítés
Miért is jó ez?
Mert a méregtelenítéssel kiürülnek a szervezetedben felgyűlt méreganyagok, (melyek általában a zsírsejtekben raktározódnak). Így az egész tstünk felfrissül, megtisztul.

~ hétről hétre
.hasznos információk nőknek, kismamáknak, anyukáknak.
Íme egy oldal nőknek, kismamáknak, anyukáknak baráti tanácsokkal, ötletekkel, egyedi megoldásokkal.

~i cukorbetegség: (gestatiós diabetes mellitus-GDM)
A ~ alatt felismert szénhidrát-anyagcserezavar.

A TERHESSÉG JELEI
A ~ (graviditás) a szervezetben számos élettani változást idéz elő: érinti a központi idegrendszert, a szív és érrendszert (a kardiovaszkuláris rendszert), a vért, a légzést, az anyagcserét, továbbá a májat, a vesét, az emésztőrendszer működését, a savbázis egyensúlyt, ...

A ~ első jelei
Elszakadt az óvszer? A nagy izgalomban megfeledkeztetek a védekezésről? Aggódsz amiatt, hogy teherbe estél-e? Összegyűjtöttük azokat a figyelmeztető jeleket, melyeket ha tapasztalsz magadon, gyanakodhatsz a ~re.
Émelygés, hányinger, hányás ...

A ~ megállapítása

Először is elvégezhet egy ~i tesztet. Ez a korai ~i teszt révén már a menstruáció kimaradása előtt, kb. 10 nappal a feltételezett fogamzás után lehetséges ...

A ~i cukorbetegség ismétlődhet!

Címkék: ~, cukorbetegség, szülés, vércukorszint, spanyol, ázsiai, GDM, magas vérnyomás, húgyúti megbetegedés, császármetszés ...

~i gyomorégés, gyomorsav túltengés
A ~ előrehaladtával a növekvő méh eléri a bordaíveket, felnyomja a rekeszizmot, és az eddig függőleges gyomor szinte vízszintes helyzetbe kerül.

~ meglétére különböző tünetekből következtethetünk. Így beszélünk:
gyanújelekről (közérzetváltozás, hányinger, hányás, mellfeszülés, kedélyváltozás, szédülés, stb). Ezek a tünetek a 10 -12 hét után fokozatosan megszűnnek.

~ hétről-hétre
Eljön a tervezett ~ előtti utolsó havi ciklus ideje. Leendő babánk, ill. saját egészségünk érdekében célszerű előrelátónak lenni. Mostantól viselkedjünk terhesként. Ha eddig még nem szedtél magzatvédő vitaminokat, most mindenképpen ajánlott elkezdeni.

~ teszt hcg
Friss hírek
Orvosok ügyeleti ideje - áttekintés egy kórházi or...

Így várd a ~et!
Vargha Zsuzsa
Ahogyan a legtöbb dolog az életben, a ~ is előkészületeket érdemel. Attól kezdve, hogy eldöntöttük partnerünkkel, gyermeket vállalunk, érdemes még várni egy-két hónapot, hogy a testünk is felkészülhessen az elhatározásra.

~ létrejötte (a megtermékenyítés)
A férfi és a női ivarsejtek egyesülését, megtermékenyítésnek nevezzük. Az így keletkezett új sejt neve: zygóta, ami egy ÚJ ÉLET KEZDETÉT jelenti.
A megtermékenyítés folyamata: ...

~
A gyermek méhen belüli fejlődése
Mikor kezdődik az emberi élet?
Honnan tudhatom, hogy terhes vagyok?
A szülés várható dátuma
Érez-e a baba fájdalmat a méhen belül?

A ~ ELSŐ jelei:
A fogamzás után néhány héten belül:
1. A menstruáció elmaradása.
A vérzés kimaradása nagy valószínűséggel ~re utal (ez azonban még nem száz százalék).
Fiatal lányoknál gyakori a rendszertelen menstruáció, előfordulhatnak akár több hónapos szünetek is.

A ~ alatti dohányzással meddővé tehetjük a születendő kisfiút
Főoldal
Jön a baba!
A ~ alatti dohányzással meddővé tehetjük a születendő kisfiút ...

A ~, ami tizenkét hónapon át tart
Egy brit felmérés szerint meglehetősen bizonytalan terep a gyermektelen fiatalok számára minden, ami a ~gel és a szüléssel kapcsolatos. Azt gondolnánk, hogy az iskolai órák elegendő információval látják el őket e téren, ez azonban nem így van.

Az én ~em...
~em története
Mikor megláttam a két csíkot a ~i teszten, nagyon megörültem. Nem tudtam elégszer megnézni, hogy elhiggyem... babát... (tovább) ...

~ének hatodik hónapjában az anya bőrének pigmentációja fokozódik, megjelenhetnek az arcon a ~i foltok (cloasma gravidarum), a köldök alatt a szeméremív közepéig húzódó barna csík (linea nigra), valamint erősödik az emlőbimbó, a szeméremtest és a végbél körüli pigmentáció.

A mirigyek már a ~ 3. hónapjából kezdve, a növekedés folyamatával párhuzamosan termelnek előtejet.

~megszakítások Magyarországon
Abortusz, vetélés, magzatelhajtás, a ~ek művi megszakítására utaló, vegyes érzelmeket kiváltó szavak.

~ természetes úton
A spontán teherbe eséshez a férfi és női ivarsejtek megfelelő időben, megfelelő helyen és környezetben való találkozása szükséges. A szabályos menstruációs ciklus 28 napját több fázisra osztjuk fel.

~ hétről hétre
Az alábbi oldalon bemutatjuk Nektek a ~et hétről hétre. Végig kísérjük a baba fejlődését a fogantatástól egészen a születésig. A ~ hétről hétre menüpont alatt Választ kaptok arra, hogy milyen vizsgálatokra van szükségetek.
Egy oldalon ...

~ alatti vizsgálatok
[szülészet]
1.Nőgyógyászati vizsgálat
Szükséges: a ~ megállapításakor, a rákszűrés elvégzésével, amennyiben esedékes (l. még Rákszűrés), valamint minden esetben amikor a tünetek-panaszok indokolják.

~ és a vegetáriánus táplálkozás
- Biztosítható-e a ~ esetén szükséges tápanyagbevitel vegetáriánus étrend esetén?
- Mit tegyen az anya, ha várandóssága idején is folytatni kívánja a vegán étrendet?
Szórád Ildikó dietetikus szakértőnk cikke.

A ~ ideje alatt nem szükségszerű az elhízás, de a szélsőséges diéták is ártalmasak: ...

A ~ 25. illetve 30. hete előtt szerződő ügyfeleink részére Early bird csomagok érhetők el speciális, csomagonként változó kedvezményekkel:
ingyenes Prémium szolgáltatás, ingyenes Plusz szolgáltatás, ingyenes Ultrahang szolgáltatás ...

Korábbi ~
Amennyiben a pár legalább egyik tagja ismert kromoszóma rendellenességgel rendelkezik, fontolóra kell venni a preimplantációs genetikai diagnózissal végzett in vitro fertilizáció lehetőségét.
Ismert genetikai rendellenességek ...

~ alatti komplikációk, melyek elkerülhetőek
Nyitott gerinc
A magzat növekedését és fejlődését leginkább a sejtosztódás határozza meg. Ilyenkor a megfelelő mennyiségű folsav bevitele rendkívül fontos, méghozzá a DNA és RNA szintézisben betöltött szerepe miatt.

~ (30)
A magzat (3)
A várandósság jó oldala (1)
Életmód (6)
Kellemetlen tünetek (14)
Problémák várandósság alatt (3)
Terhes vagyok? (1)
Vizsgálatok ~ alatt (2) ...

~, várandóság, másállapot és még sorolhatnánk néhány szót mely azt a csodálatos állapotot próbálja leírni, amit egy kis élet megfogantatásának pillanatától érzünk és ami bennünk alakul és fejlődik kilenc hónapon keresztül.

~i kimenetelek
Partnerintézetek szakmai felülete
Ultrahang - vizsgálatSzakszerűen - a legmodernebb technikával Magzati Diagnosztikai KözpontA korszerű várandósgondozásért BabagondozásFelkészülten a kezdetektől SejtbankA minőség biztonsága az őssejtmegőrzésben ...

~ és szülés - kérdések
Kérdés - mellfájdalom: Ha ~ első trimeszterében időközönként erős fájdalmat érzek melleimben, normális? Évi Válasz: A hormonális változások természetesen a…
Bővebben ...

~i panaszok
fájdalmas menstruáció
visszatérő hüvelygyulladások -Candida gomba-, HPV ill. Chlamydia fertőzések
pattanásos bőr
klimaxos panaszok ...

~ alatt legalább a korábbi mennyiség kétszeresére, szoptatás alatt pedig a másfélszeresére van szükség. Azonban a ~ alatt még C-vitaminból is több kell, mint normál esetben, mivel szerepet játszik a magzat
Két részből áll: a velünk született és a szerzett immunitásból.'); ...

~
Fizikai és érzelmi téren is segíti a terhes nőt: kiegyensúlyozza az érzelmeket és megszünteti a fizikai feszültségeket.
Enyhíti a hányingert és nyugtatólag hat az emésztésre. Segíti legyőzni a stresszt és a túlérzékenységet.
Testi ellazulás ...

A ~ átlagosan 40 hétig tart, idejét az utolsó menstruáció első napjától számítjuk. A várva várt kisbaba élete azonban csak két héttel később, a megtermékenyülés pillanatában kezdődik. A menstruációs ciklus 14.

A ~ alatt megváltozik a nő alakja, külseje, s az édes tehertől való megszabadulás nem feltétlenül jelenti a kilenc hónappal azelőtti állapotba való azonnali visszaugrást. Sokan idegenkednek tükörképüktől, elégedetlenül szemlélik a testüket.

A ~ természetes úton úgy jön létre, hogy a menstruációs ciklus közepén a petesejt kiszabadul a petefészekből és a petevezetőbe ér, ahol találkozik a hímivarsejtekkel, és megtörténik a megtermékenyülés.

A ~ 12. hetétől a születésig, a babát magzatnak nevezzük. Folytatódik a gyors, erőteljes fejlődés. Két hónaposan, a magzat kb. 2, 5 cm nagyságú. Kifejlődik a fül és a szem, a szemet takaró hártya leválik, és szemhéjjá formálódik. Kialakul a középfül, amely az egyensúly és a hallás szerve.

A ~ kilenc hónapja óriási változást jelent a kismamának: már a kezdetektől érvénybe lép a megengedett és szigorúan tilos dolgok listája.

8. A ~ bebizonyosodása után minél hamarabb ajánlatos felkeresni a területileg illetékes terhes gondozót.
Humángenetikai Osztály
VRONY ...

~i héten járunk, remélhetőleg már túl vagyunk az első izgalmakon, a genetikai ultrahangon, és büszkén mutogatjuk a felvételt a rokonoknak. Mi következik ezután? Lehet egy picit pihenni, élvezni a várandósságot, figyelgetni, ahogy nő a pocak.

Ne lepődj meg, ha a ~ első néhány hetében vagy hónapjában érzelmi hullámvasút-szerű jelenséget tapasztalsz. A megemelkedett hormonszintek hatással vannak érzelmeidre, hangulatváltozásokat, sírásra való hajlamot és ingerültséget okozva.

Nőknél nagyon gyakori az abortuszok aránya, a petevezeték elzáródása, a méhen kívüli ~ek miatt eltávolított petevezeték, valamint rohamosan nő az endometriózis nevű betegségben szenvedők száma.
Mit gondolsz, a szakmai hozzáértésen túlmenően milyen tényezőkön múlik a beavatkozások sikere ?

Bosszantó módon még két kis "~i csíkot" is begyujtöttem a pocakom alsó részén. Erre az utolsó hétre már igazán tudtam volna oket nélkülözni... Kíváncsi vagyok, hány kiló leszek majd, miután a baba megszületik.

Magyarországon a ~ időszakára vonatkozóan a hétköznapi életben segítséget nyújtó alkalmi orvosi tanácsokat elszórtan és gyéren a 16-17.

A ~ korai jelei, ~i tesztek
Emelkedik a családipótlék
Spermabank: megoldás a gyermektelen házaspároknak
A dohányos nők gyakrabban szülnek ikreket
Nemek harca - születés előtt
INTIM FITNESS - GÁTIZOM TORNA KISMAMÁKNAK
Kettő helyett?
Egy macskaparazita miatt születik több fiú?

A ~i nőgyógyászati vizsgálat lehetőséget nyújt a méhnyakrákszűrésre is. A szűrővizsgálaton a méhszáj kolposzkópos megtekintése mellett citológiai (sejtkenet) vizsgálatra mintavétel történik. Amennyiben bizonytalan vagy kóros az eredmény, HPV-tesztet érdemes végeztetni.

A kismama jógát bárki elkezdheti, akit nem tiltottak el különben a ~e alatt valamilyen okból a mozgástól. Ideálisan a 8 hétig elvileg bármilyen mozgást végezhet a kismama. A 8.

Az Rh-vércsoport-meghatározás minden ~i és termékenységi rutinvizsgálatnak része. Célja az Rh-pozitivitás vagy Rh-negativitás differenciálása.

AFP (alfa fötoprotein): velocsozáródási rendellenességek kiszurésére alkalmazott vizsgálat, melyet a ~ betöltött 16. hetében végeznek az anyai vérbol. A nyitott gerincu magzatok gerincfolyadéka a magzatvízbe kerül, így abban magasabb koncentrációban található.

Kihez fordulhat eltitkolt ~ével az anya, aki még talán iskolába jár és inkább leány, mint felnőtt nő? A társadalom negatív megítélése, a félelem, a szégyen miatt leginkább senkit nem keres meg és dönt egyedül, visszavonhatatlanul. Pedig nem kell magára maradnia.

A beágyazódással azok a sejtek, amelyből a placenta alakul majd ki, elkezdik a human chorionális gonadotropin (HCG) termelését, amelyet '~i hormonnak' is neveznek, és amely szintjéből a ~i tesztek ki tudják mutatni a ~et.

Fogamzás, ~ létrejötte
Fogamzásgátlás
Human Papilloma Vírus (HPV) fertőzés
Hüvelyi folyás, szexuális úton terjedő fertőző betegségek
Mensesnaptár
Menstruáció
Menstruációs zavarok
Menstruációt megelőző kellemetlen tünetek: a premenstruális szindróma
Méhnyakrák
Mióma ...

A statisztika alakulásába az is belejátszik, hogy a diagnosztika fejlődése és főképpen országos elterjedtsége révén jóval több adatot adó vizsgálat készül, sok olyan Down-kóros magzatot is felismernek, akik a ~ későbbi időszakában elvetélődtek volna, ...

Az "amenorrhoea" jelentése: A havi vérzés elmaradása, ami ~ vagy szoptatás alatt normális, egyébként betegségre utal.

Harmadszor immunológiai vizsgálatokkal tisztázni kellene, hogy nem immun oka van-e a ~ek elhalásának.

Abortusz előtt
Down-kór
Epidunal-spinál - Szülési fájdalomcsillapítás
Fenyegető vetélés
Genetikai tanácsadás
IUD és ~
Spontán vetélések okai és kezelésük ...

Ez sajnos előfordul. Ilyenkor akét- vagy háromfázisú készítményekre való áttérés segíthet, mert a szervezetet kevésbé "csapja be", kevésbé utánozza a ~et.
Később nehezebb a teherbeesés ...

A méh falának az az oldala szakad végig, ahol előzőleg a császármetszés történt. A császármetszések többsége alsó haránt metszéssel történik. Ilyen metszésnél a legkevésbé valószínű a heg szétválása későbbi ~nél, vajúdásnál és szülésnél.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terhes, Szülés, Magzat, Kismama, Ovuláció?

◄ Terheskönyv   Terhesség alatt ►
 
RSS Mobile