Kezdőlap (Menstruáció)

 Terhesség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Menstruáció

Terhesség  Méhüreg  Menstruációs ciklus

Menstruáció szabályozás
Azok a nők, akiknek elmaradt a szabályos menstruációjuk és erősen gyanakodnak egy terhességre, de nem tudják vagy nem akarják megvárni a terhességi teszt eredményét, ...


Menstruáció terhesség alatt
Néhány terhességnél előfordul, hogy a pozitiv terhességi teszt mellett, a szokásos idejében menstruációszerű vérzést tapasztalunk. Ez még nem ad okot feltétlenül az aggodalomra.

Menstruáció a szülés után
A vérzés visszatérésének ideje, sajátosságai ...

Menstruáció terhesség alatt
Nagy csalódást okozhat egy nőnek, ha pozitív terhességi teszt után mégis jelentkezik a menstruációja. Az ilyen helyzetben lévő kismamáknak mégsem kell elkeseredniük: egyáltalán nem ritka jelenség a 'havi vérzés" a terhesség alatt! ...

Címke: menstruációs naptár
Vezess menstruációs naptárt!
Azt hinné az ember lánya, hogy nagyon egyszerű, hiszen csak azt a néhány napot kell felvésni valahová. Régebben talán így is volt.

~s fájdalmak vérzés nélkül - Terhesség?
A terhesség elején az normális, hogy a ~s fájdalmak megvannak, de vérzés nincs? Vagy akkor az illető nem is terhes, csak késik a ~?
Nem értem a kérdést! Ha késik a vérzése, és nemi életet él, gondolni kell terhességre! ...

~ a terhesség első hónapjaiban
Sokat olvassuk, és sokszor halljuk, hogy a kismama még menstruál a terhesség első pár hónapjában. Ettől függetlenül ha mégis csinál tesztet, mert készült a teherbeesésre, még időben megtudhatja hogy terhes lett, hiába van vérzése.

~s ciklusterhesség utánkismama~
Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink
Legjobb cikkeink a témában ...

A ~ megjelenése a női nemnél a nemi érettség jele. ~ akkor következik be, amikor az éretté vált petesejt nem termékenyül meg, és ilyenkor a nyálkahártyáról leválva, vérzés kíséretében távozik a szervezetből. Általában 28 naponta jelentkezik, és néhány napig tart.

A ~ általában 3-7 napig tartó vérzés. A vérvesztés körülbelül 35-90 ml, és a vérvesztés a ~ első napjaiban több, mint a vége felé. A vérvesztés mennyisége az életkortól is függ, 35 éves életkor alatt általában több, mint később.

A ~s fájdalom nem csak Téged kínoz. Rajtad kívül még a nők fele küzd ezzel a problémával hónapról-hónapra. Minden tizedik nőnek pedig olyan erősek a fájdalmai, hogy dolgozni sem tud bemenni. Ilyenkor egy dolog segít: a táskánkban rejtegetett fájdalomcsillapító.

A normál ~s ciklus ugyan 28 napos, de a nőgyógyászok szakvéleménye szerint a 23-35 napos tartományban mozgó ciklus még normálisnak tekinthető. Az ovuláció körülbelül 14 nappal előzi meg a soron következő ~ első napját.

Teherbeesés ~ után
Kérdeztétek lehetséges-e teherbeesni a ~s vérzés után közvetlen?
Elvileg amiket olvasunk, hogy a vérzés előtt 14. nappal van peteérés és ekkor a legnagypbb az esélye a fogamzásnak, eszerint csak az a pár nap áll rndelkezésre.

~s ciklus
A ~s ciklus sokat elárulhat termékenységünkről, ill. bizonyos rejtett problémák veszélyét is jelezheti, mint amilyen a tüszőrepedés hiánya vagy a hormonproblémák.
...

~val kapcsolatos gondok Két dolog szokott előfordulni menses alatt: ~ alatt (általában az első napokban) kevesebbet eszik a baba, mert nem ízlik neki a tej megváltozott íze, vagy nagyon lecsökken a tej mennyisége.

A ~s ciklusod átlagos hossza (nap):
Számol
Mivel az ovulációs naptár a korábbi ~s ciklusok ideje alapján lett számolva, minél szabályosabb hosszúságú a ciklusod, annál pontosabb eredményt ad a kalkulátor.

A ~s görcsök változást idéznek elő az agyban
A ~s görcsökre a legtöbben csak legyintenek, kellemetlen, mondják, de nem érdemel sok figyelmet. Egy ...
Jelentkezés babavizsgálatra! ...

A ~ alatt nem lehet teherbe esni
Ahogy változik a nőknél a ~s ciklus hossza, úgy az is előfordulhat, hogy valaki épp a ~ alatt esik teherbe.
A meddőségi problémák oka a nő ...

A ~ rendellenségei: PMS-syndroma, ~ hiányával járó állapotok (=amenorrhoea), túl gyakori vagy túl ritkán jelentkező ~
Fokozott szőrnövekedés, hajhullás, pattanásos bőr, zsíros bőr
Gyermekágyas időszak regenerációjával kapcsolatos tanácsadás ...

A ~ elmaradása vagy hirtelen egyetlen napra rövidülése. Bár ezt más is okozhatja. Legismertebb ~-zavaró okok között a pszichés változás és a stressz szerepel.

A ~s előzményekkel muszáj tisztában lenni ahhoz, hogy a terhesség korát meg tudja a nőgyógyász állapítani és így ki tudja számítani a szülés várható időpontját is.
28 napos, szabályos ~s ciklus esetén: ...

A ~s ciklust szabályozó hormonok érzékeny egyensúlyát könnyen megzavarhatja a stressz, a testsúly pozitív vagy negatív irányba történő változása, a minőségileg nem megfelelő étrend, a túl sok, ill. túl kevés testmozgás.

A ~ végén, kb. a 3-7. napon pedig újra elkezdődnek a petefészkekben a felépítő folyamatok, amely végül is a vérzés végéhez vezet és elkezdődik a második, a peteérési fázis.
2. szakasz: follikuláris/peteérési fázis ...

Utolsó ~s ciklus: Ha az anyának rendszeres ciklusa van és tudja az utolsó ciklus első napját, akkor a terhesség kezdetét ettől az időponttól lehet számítani. A terhesség idejét nem a fogamzás napjától mérjük.

13. A ~ késése, megváltozása
A késő, vagy kimaradt ~ a leggyakoribb terhességi jel. Noha sokan véreznek a terhesség alatt is, az a fajta vérzés jellegében teljesen más, mint a ~.

~ (dátum)
EDD by LMP
Szülés várható ideje a ~ alapján.(dátum) ...

A ~ kimaradása után egy héttel ajánlott elvégezni a kora terhességi vizsgálatot, amely alkalmas a terhesség megállapítására. Erre akkor is szükség van, ha az otthoni teszt pozitív eredményt mutatott, orvosi vizsgálatnak is meg kell erősítenie.

A ~s ciklus szabályosságának fenntartásához elengedhetetlenül fontos a szervezetükben megfelelően működő hormon rendszer.

A ~s történet pontos ismerete nélkülözhetetlen a terhesség nagyságának megállapításához és a szülés várható idejének kiszámításához. Szabályos, 28 naponkénti ciklusok esetén a terhesség időtartama az utolsó ~ első napjától számított 10 holdhónap (azaz 40 hét vagy 280 nap).

A ~d elmaradásával legkorábban most mutatható ki terhességed.
A vizeleten alapuló terhességi teszt ekkorra már pozitív lesz. Ez a terhességi hormonok (HCG) jelenlétét mutatja ki.
Ultrahangra azonban még nem érdemes elmenned a 6. hét előtt.

A ~ elmaradását több tényező is kiválthatja: a hormonrendszer zavara, fokozott lelki, testi megterhelés és a petefészek kóros működése is okozhatja a ciklus elnyúlását. Termékeny korú nők, különösen a babát tervező hölgyek esetében természetesen először a terhesség lehetőségét vizsgáljuk.

Ha a ~tól számított terhességi kor legalább 2 héttel eltér a koraterhességben mért adatokból meghatározott terhességi kortól, akkor célszerű megadni az ultrahangvizsgálat alapján módosított terhességi kort, ami a későbbiekben irányadó lesz.

Ha én a ~ előtti héten együtt vagyok a párommal, akkor abból nagy valószínűséggel baba lesz.
Nem tudom nálam ez, hogy van, de két nappal a ~m előtt a nőgyógyászom egy tökéletesen érett petét talált a méhemben, amiből ugye simán kifejlődhet egy kis lurkó.

Az utolsó ~ első napjától számított 280 nap múlva az anyaméhben kifejlődött magzat (újszülött) fájdalmak közepette megszületik.
Jellemzoi: ...

Az utolsó ~ első napja: november 7. + 7 nap:
november 14. - 3 hónap: augusztus 14.
A szülés várható napja tehát augusztus 14.

fájdalmas ~k (dysmenorrhoea) kezelése
petefészekrák megelőzése
acne kezelése
Méhenbelüli eszköz (Intrauterin device - IUD) ...

Az új ciklus a ~ első napján kezdődik, és a következő ~ előtti napon végződik.
A ciklus termékeny és terméketlen (meddő) napjai

A női ciklust 3 fázisra oszthatjuk: ...

A legelső, amit észre fogunk venni, a ~ elmaradása. Ezt követően az első hónapokban hányinger és hányás is előfordulhat. Ezek a 'reggeli rosszullétek' nem mindenkinél jelentkeznek. Van, aki vígan és dalolva éli meg ezeket a hónapokat.

Kezdeti jelek - ~ elmaradása, hányinger ,émelygés, a mellek méretének változása, a feszülő érzés biztos tünetei a terhesség kialakulásának. Amennyiben a "hír" örömteli, várva - várt esemény a hangulat is pozitív irányba változik és nagyfokú eufória száll a kismamára.

Pl.: Ha az utolsó ~ első napja február 26. volt, akkor a szülés várható időpontja december 3.
Január
1 ...

terhességi héten (amikor a ~ 2-4 hete késik) végzett vizsgálat, melynek során megbecsülik a terhességi kort és a lehető legpontosabban meghatározzák a szülés várható időpontját.
A terhesség során első alkalommal szinte mindig rendkívül alapos vizsgálatot végeznek.

Most kezdődne az újabb ~. Ezekben a napokban már a terhességi teszt is pozitív eredményt mutathat. A beágyazódás hatalmas hormonális változással jár. Néhány kismama leküzdhetetlen álmosságot érez a következő hetekben, és émelygés is jelentkezhet.

A betegség tünettanának részletes ismertetése messze meghaladná ezen rövid ismertető lehetőségeit, de annyit meg kell említenünk, hogy a ~ megléte vagy nemléte nem differenciáldiagnosztikai jel.

Hivatalosan a terhességet rendszerint az utolsó ~s ciklus első napjától számítják. Azonban rendszerint két héttel a kimaradt ciklus után 6 hetes terhességről beszélhetünk.

A változó összetétel azt jelenti, hogy például a 21 napra kiporciózott adag összetétele hetente változik, így jobban követi a természetes ~s ciklus hormon változásait. A tablettát úgy kell szedni, hogy 21 napig folyamatosan (a ciklus 5.

17 éves korában írták fel a fogamzásgátlót a pattanásaira, 28 évesen migrén miatt abba kellett hagynia a szedését, a pattanásai ekkor félelmetes mértékben eldurvultak, ~s ciklusa azonban normális, sőt peteérése is van. Eszter 26 éves.

A kutatásba bevont 491 menopauza (a ~ végleges megszűnése) utáni években járó nő közel 31 százaléka említette, hogy magas vérnyomásban szenvedett terhessége alatt.

LMP = utolsó ~ dátuma
EDD by LMP = szülés dátuma az utolsó ~ dátuma alapján
Average GA = magzat méretei alapján számított terhességi hét
GA by LMP = utolsó ~ dátuma alapján számított terhességi hét
EDD by Ultrasound = szülés dátuma az uh alapján ...

~
~s zavarok
~t megelőző kellemetlen tünetek: a premenstruális szindróma
Méhnyakrák
Mióma
Petefészek ciszták
Rákszűrés, nőgyógyászati vizsgálat
Terhességmegszakítás
Ultrahanvizsgálat
Vizelettartási zavarok
Egyéb ...

A pozitív teszteredményt érdemes egy hét múlva megismételni, illetve a ~ kimaradása után legkésőbb 2-3 héttel érdemes először bejelentkezni a nőgyógyászhoz.

Amikor egy védőnő vagy nőgyógyász 'kipörgeti' a várható időpontot, akkor az utolsó ~ kezdetét veszi alapul.

Bár ez csak akkor igaz teljesen, ha csak szoptatod a babád és még nem tért vissza a ~d a szülés után. Az éjszakai szoptatás elnyújtja a ~-mentes időszakot.

A teljes vérkép vizsgálatával megbecsülhető a hemoglobinszint és a ~ mértéke, és a szervezet vasháztartásáról is teljes képet kaphat az orvos. Ha ez alapján bebizonyosodik, hogy valóban menorrhagiáról van szó, már egy rutin nőgyógyászati vizsgálat is kimutathatja például a miómát.

Mivel a csecsemő érkezésének kiszámításához szükség lesz az utolsó menzeszek pontos időpontjára, a tabletta abbahagyását követő (és majd a természetes hormontermelődés szerint beálló) ~k idejét praktikus felírni.

A terhesség természetes úton úgy jön létre, hogy a ~s ciklus közepén a petesejt kiszabadul a petefészekből és a petevezetőbe ér, ahol találkozik a hímivarsejtekkel, és megtörténik a megtermékenyülés.

Részei: a hengerhámmal fedett funkcionális réteg, mely a ~s ciklusban a hormonok hatására változik, a megérett petesejt befogadására alkalmassá válik, megtermékenyülés hiányában lelökodik. Bazális réteg, mely a méhizomzattal határos, a ~kor nem lökodik le.

A beavatkozás következményei: A méheltávolítás miatt a jövőben ~ nem fog jelentkezni, terhesség nem fordulhat elő. Egyoldali petefészek-eltávolítás hormonális kiesést nem okoz.

» Az érés jelei lányoknál
» Szexuálhigiénia
» Első ~
» A ~
» Vérzéskimaradás
» Hüvelyi folyásról
» Női nemi szervek
⇒ Fájdalmas ~
⇒ Először a nőgyógyásznál ...

A szülés időpontjának kiszámítása
A ~s történet pontos ismerete nélkülözhetetlen a terhesség nagyságának megállapításához és a szülés várható... (tovább) ...

Egyáltalán hogy jön egy pasi ahoz, hogy bármilyen halvány lila elképzelése legyen erről az egészről, amikor még egy fájdalmas ~ja sem volt soha? Ti nem érzitek úgy, hogy ez abszurd?

- a nő 35 évesnél, és/vagy a férfi 45 évesnél idősebb,
- esetleg bármelyiküknek volt korábbi gyermektelen kapcsolata,
- bármelyiküknél előfordult olyan súlyosabb betegség, amely meddőséghez vezethet,
- a női ~s ciklus rendszertelen, szabálytalan.

közönséges lepedővászon zsákba töltöttem egy kiló rizst, majd levarrtam még egyszer a közepén, hogy a rizs ne tudjon egyenetlenül eloszlani benne. Két perc a mikróban 500 W-on remek melegítőt csinál belőle és a vizes ruhával ellentétben sokáig tartja a hőt. Később fájós fülre, vesére, ~s ...

- Ezen kívül ún. termogén hatása is van, ami az alap testhőmérséklet emelkedését eredményezi,
és valószínűleg ez a hormon az okozója a ~s vérzés előtti és a várandósság vége felé fellépő esetleges hangulatingadozásoknak is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terhes, Terhesség, Szülés, Ovuláció, Fogamzás?

◄ Méhüreg   Menstruációs ciklus ►
 
RSS Mobile