Kezdőlap (Megtermékenyülés)

 Terhesség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Terhesség » Megtermékenyülés


 

Megtermékenyülés

Terhesség  Megtermékenyített petesejt  Méh nyálkahártyája

A megtermékenyülés általában a ciklus közepén történik, de mivel ennek időpontja sok esetben bizonytalan, ezért mi, szülészek az utolsó menstruáció első napjához viszonyítunk. Tehát a terhesség a számítottnál valójában 2 héttel fiatalabb.


A következő címkével jelölt elemek megjelenítése: megtermékenyülés
Spermaregény
A petesejt eléréséhez a spermiumoknak mindössze 15 centimétert kell utazniuk. Ám ez valódi túlélőtúra a számukra! ...

Megtermékenyülés
A két ivarsejt egyesülése közel 24 óráig tartó folyamat. Az ondósejt kb. 1 óra alatt jut el a kürt infundibularis részéhez, majd a megtermékenyülés a petevezető ampullaris részében megy végbe.
Barázdálódás és beágyazódás ...

Megtermékenyülés megkönnyítése orvosi segítséggel
Ezeket az eljárásokat akkor alkalmazzák, ha a spermiumok mozgásképessége gyatra, vagy nagyon alacsony a spermiumszám.

Megtermékenyülés
Maga a megtermékenyülés a petevezetékben - annak oldalsó, tölcsérszerű tágulatában - történik; itt egyesül a hímivarsejt a petesejttel, innen indul útjára az osztódó petesejt, hogy végül beágyazódhasson a méh falába.

A megtermékenyülés a méhben történik
Nem, a megtermékenyülés a petevezetőben történik még, a petesejt vándorlása során. Ez azért van így, mert mire a méhbe érne, a petesejt már nem életképes, hiszen több napig tart az útja a méhig, mint 12-24 óra.

A megtermékenyülés
A kérdésed tökéletes alkalmat adott arra, hogy kiterjesszük a megtermékenyülés csodáit és a fogantatást. Egy normál menstruációs ciklusban a nők agyalapi mirigye titkos hormonokkal serkenti a petefészek, petesejt csökkenését.

A megtermékenyülés
A spermiumok 72 órán keresztül is életképesek maradhatnak a női ivarszervekben, továbbá a petesejt a peteérést követően 24 órán keresztül termékenyülhet meg.

A megtermékenyülést követő 56. napra az embrió szervei nagyjából kialakulnak. Az embrió már képes reflexes mozgásokat is végezni és folyton mozgásban van.

A megtermékenyülés folyamata nagyon összetett, melynek során hormonok, kémiai és fizikai mechanizmusok százainak kell a meghatározott időben és sorrendben működésbe lépnie.

A megtermékenyülést követő 12. napon befejeződik a beágyazódás folyamata. Megjelennek az első véredények. A baba azonban még mindig csak egy kis pötty, körülbelül 0,5 milliméter.

- A megtermékenyülés pillanatában eldől (de vannak kivételek).
- 2 x (22 testi + 1 nemi kromoszóma: petesejt: X , spermium: X vagy Y)
= 46 (XX vagy XY).

Ha a megtermékenyülés létrejön, akkor a puhaságát meg is őrzi, egyébként pedig lassan visszavándorol eredeti helyére, és visszanyeri eredeti formáját és állagát, keménységét is.

A megtermékenyülést követő tizenkettedik napon befejeződött a beágyazódás folyamata. Megjelennek az első véredények. A baba azonban még mindig csak egy kis pötty, körülbelül fél milliméter.Most kezdődne az újabb menstruáció.

A sikeres megtermékenyülést követő napokban még biztosan nem fogunk semmit érezni, az első tünetek, szurkálás hastájékon vagy a petefészeknél, és az a bizonyos 'mindjárt meg fog jönni' érzés csak az elmaradt menstruáció körüli napokban jelentkezhet.

A petesejt megtermékenyülése a petevezetékben történik, ahonnan a megtermékenyített petesejt elindul lefelé a méh felé. Ekkor azonban még egy köpenyszerű réteg védi, amely megakadályozza, hogy idő előtt megtapadjon.

A kérdés a megtermékenyülés pillanatában dől el. Emlékezzünk vissza, hogy minden sejtnek 46 kromoszómája van, amelyek 23 párba rendeződnek. A 23. pár a szexkromoszómapár: nőben XX, a férfiban XY jelű.

A fogamzás (megtermékenyülés) a terhesség kezdete, amikor a petét egy hímivarsejt megtermékenyíti.

Előébrény
A megtermékenyülést követő első két héten, a velőcső záródása előtt fejlődő utód.
Élettani terhesség
Szövődménymentesen alakuló terhesség, amely során mind az anya, mind a magzat egészséges.

A beágyazódás a megtermékenyülést követő 12. napon fejeződik be. Ha ebben az időszakban kettéosztódik a csíra, ikerpár lesz az eredmény. A baba 0,5 mm.
2. hónap ...

Már néhány nappal a megtermékenyülés után sokféle módon jelzi a szervezet, hogy valami új van folyamatban. Persze ezt többnyire nem vesszük észre.

És persze: Mert azt a nőt, aki hosszú éveken át elutasította a gyermekáldást, miközben szabadon élvezte a természet rendje és az isteni törvények szerint a minél egészségesebb megtermékenyülést szolgáló, "eget rázó" orgazmusokat, ...

Terhesség a megtermékenyülés és a szülés közötti időszak. A terhes nők teste, lelke a várandósság idején hatalmas változásokon esik át.
Feltétlenül fontos, hogy a nők, amennyiben fogamzásgátló tablettákat szedtek hagyják abba.

A spermium a hüvelyen, majd a méhűrön keresztül jut be a petevezetékbe, s ha ott be tud jutni a petesejtbe, akkor megtörténik a megtermékenyülés, és létre jön a zigóta (megtermékenyített petesejt).

Osztódás közben a petevezetékben a méh felé halad, ahova a megtermékenyülés után kb. 5-7 nappal megérkezik. A 11-12. napon beágyazódik a méh nyálkahártyájába, ahol nyúlványai összekapcsolódnak az anyai vérerekkel.

Az anyai pajzsmirigyhormonok már a megtermékenyülés utáni 4. héten kimutathatóak az embrió szöveteiben.

- Megtermékenyülés után ezek segítik elő a méhizomzat-és az emlő mirigyállományának növekedését.

Mivel 34 éves vagyok, ezért fél év próbálkozás után kivizsgáltattuk magunkat, mert azt gondoltam, hogy emellett nyugodtan mehet a természetes megtermékenyülés, nyilván senki nem tudta ellenőrizni, hogy mióta vagyunk rajta az ügyön :-) ...

(Gondolj csak bármilyen élő sejtre!) A mozgás természetesen kulcsfontosságú a megtermékenyülés időszakában is.

hét nappal a megtermékenyülés után. A csíra sejtjei két irányba fejlődnek: egyik részükből az embrió lesz, másik részükből a köldökzsinór, magzatburok, méhlepény. A beágyazódás a megtermékenyülést követő 12. napon fejeződik be.

Lilláék esetében azzal a hipotézissel éltünk, hogy lelki okai lehetnek, hogy nem történik meg a petesejt megtermékenyülése, illetve ha ez megtörténik, a megtermékenyült petesejt nem ágyazódik be a méhfalba, onnan kilökődik.

Nem lehet kiszámolni a lehetséges megtermékenyülés időpontját, mivel nem tudjuk pontosan, mikor indult be a menstruációs ciklus. Ez eltarthat néhány hétig, bizonyos esetekben akár hónapokig is.

Lombikbébi kezelésen a szervezeten kívül történő megtermékenyítés különböző formáit értjük, melyek során a spermiumok és a petesejt találkozása, s így a petesejt megtermékenyülése a szervezeten kívül, laboratóriumi körülmények között történik.

Lásd még: Lásd még: Terhes, Terhesség, Menstruáció, Szülés, Terhességi teszt

Terhesség  Megtermékenyített petesejt  Méh nyálkahártyája

 
RSS Mobile