Kezdőlap (Fogamzásgátló)

 Terhesség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fogamzásgátló

Terhesség  Fogamzásgátlás  Fogamzásgátló tabletta

Fogamzásgátló módszerek: nők számára
Fogamzásgátló tapasz
A fogamzásgátló tapasz hasonlít a sebtapaszhoz: kb.


Fogamzásgátlók használata terhesség után

A szoptatós anyák általában legalább a szülést követő 10-12 héten át nem ovulálnak (nem bocsátanak ki petesejtet).

Fogamzásgátlót szeretnél szedni? Tudnivalók a használatáról
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott! ...

A fogamzásgátló eszközök kiiktatása
Hogyan védekezett eddig?
Szabad a fogamzásgátló tabletta kiiktatása után azonnal teherbe esni? Mi szól amellett, hogy közvetlenül a fogamzásgátló eszközök kiiktatása után próbálkozzunk, és mi szól ellene?

A fogamzásgátló pirulát szedő nőknél ritkábban jelentkezik petefészekrák ...

A fogamzásgátló allergiát okoz
- Share -
A teherbeesés időpontja előtt fogamzásgátló tablettát szedett hölgyek esetében jelentősen nő a születendő gyermeknél jelentkező allergiás megbetegedések, a szénanátha valószínűsége.

Teherbeesés fogamzásgátló tabletta után
Sokan nincsenek tisztába vele, ha fogamzásgátló tablettát szedtek, mennyi időt várjanak ha teherbe szeretnének esni?

Fogamzásgátlót minden tini táskájába!
A brit egészségügyi hatóságok azt javasolják a nem kívánt terhességek visszaszorítására, hogy a tizenéves lányokat és fiatal nőket lássák el esemény utáni tablettával, ...

A fogamzásgátló tabletta abbahagyása után terhes lettem, lehet valami baja a babának, hogy nem telt el három hónap?
Nem okoz semmi problémát az, hogy még nem telt el a 3 hónap. Legyen nyugodt!
Értékelje a cikket: ...

Felesleges fogamzásgátló tabletta
Az optimális családtervezés érdekében helyes lenne minden családtervező férfi nemzőképességének, vagyis ondótermelődésének ellenőrzése. Az OCSM-ben részt vevő férfiak 66%-a élt a vizsgálat lehetőségével.

Babaprojekt fogamzásgátló után
Babát szeretnél, de korábban tablettát szedtél? Íme, néhány jó tanács, miként állítsd vissza szervezeted egyensúlyát! ...

A szimptotermális módszer - Fogamzásgátlók nélkül (4.rész)
Szerző: Ethel Sloane
Forrás: részlet Ethel Sloane "A NŐ biológiája" c. könyvéből
Dátum: 2004-03-05
Szavazatok száma: 314, Érték: 4.56 [toplista] ...

Fogamzásgátlók: A fogamzásgátló tabletták szedését a fogamzás előtt legalább 3-6 hónappal abba kell hagyni. Vannak olyan fogamzásgátló tabletták, amelyek a peteérést késleltetik vagy felfüggesztik, valamint a méhnyálkahártyát elsorvasztják.

Fogamzásgátló abbahagyása, babatervezés
8 éve szedem a Triodena fogamzasgatlót, most hagytam abbam, most másképp védekezünk. Ön szerint mikortól lehetne próbálkoznunk, 3-6 hónap után?
Lehet terheség?

Fogamzásgátlók
Még szakmai körökben sem teljesen tiszta a lényegi különbség természetes progeszteron és szintetikus progesztinek között.

Fogamzásgátlók
A spirált legalább 3-6 hónappal a fogamzás előtt kell levetetni, ilyenkor hagyományos módon (kondom, hüvelyi pesszárium stb.) lehet védekezni. A fogamzásgátló tabletták szedését 3 hónappal a fogamzás előtt kell abbahagyni.

Fogamzásgátlót szedek. Erős, nem várt vérzés miatt (közti vérzés) csináltam tesztet. Negatív lett, viszont nem tudom, hogy befolyásolja-e az eredményt, ha rácsöppen egy kis vér a tesztre.

Fogamzásgátló tabletták: mellékhatások és szövődmények
Őszintén az abortuszról
Szponzorált hirdetések ...

o Fogamzásgátló utáni hormonális zavarok: a fogamzásgátló szedésének abbahagyását követően akár egy évre is szükséged lehet ahhoz, hogy a hormonális egyensúly és működés helyreálljon a szervezetedben.

A fogamzásgátló-tabetták szedésének felfüggesztése:
Manapság általában a már korábban is nemi életet élő, és általában fogamzásgátlást alkalmazó személyek vállalkoznak gyermeknemzésre.

- Fogamzásgátló abbahagyása után nem akar visszaállni a hormonháztartás a normál kerékvágásba (bár többeknek épp a gyógyszer abbahagyása után sikerül egyből teherbe esni)
- Petefészek elégtelenség: korai klimax, fejlődési rendellenességek ...

A fogamzásgátló tabletták szedését helyes abbahagyni 3 hónappal a tervezett fogamzás előtt, mert a női szervezetnek bizonyos időre van szüksége a belső szabályozás helyreállításához.

Orális fogamzásgátlók (az összes típus együtt)
0,05 - 2,0
Intrauterin eszköz (spirál ) ...

A modern fogamzásgátlókat általában a tervezett teherbeesés előtt 3 hónappal javasolt abbahagyni, így elég idő lesz a gyógyszer kiürülésére, és a szervezet saját hormonműködése (amit addig a hormontabletták háttérbe szorítottak) is helyre tud állni.

Ha eddig fogamzásgátló tablettát szedtünk érdemes három hónappal előbb abbahagyni a szedését, és helyette más védekezési módot kell választani.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!) ...

Sürgősségi fogamzásgátló szakambulancia
Sikertelen fogamzásgátlást követően elsősegély jelleggel nyújt ellátást folyamatosan a nap 24 órájában.

A nőknek már a fogamzásgátló tabletta elhagyását követően érdemes elkezdeni a folsav szedését, és a terhesség 12. hetéig abba se hagyják ezt. A levélsavként is emlegetett csodaszer ugyanis létfontosságú szerepet tölthet be a magzat életében.

- méhen belüli fogamzásgátló használata (pl. spirál)
- ha már korábban is volt méhen kívüli terhesség
- előzőleg már műtött petefészek, petevezeték ...

Teherbeesni fogamzásgátló tabletta melett
Sajnos elég sok esetet hallunk, amikor valaki fogamzásgátló tablettát szedése mellett is teherbe esik. Hogyan lehetséges ez?

Drágább, mint a fogamzásgátló tabletta.
Higiénére jobban kell ügyelni, lehet mellette gyakori folyás.

...

A hosszabb ideig fogamzásgátló tablettákat szedő nők vitamin- és ásványianyag-pótlásra szorulnak, ezek a tabletták ugyanis elvonják a szervezetből a vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B12-, C-vitaminok és a folsav egy részét, ...

Magyarországon a fogamzásgátlók széles skálája, gyakorlatilag minden típusa elérhető, hozzáférhető. Ennek ellenére még mindig nagyon nagy a terhesség-megszakítás gyakorisága.

- korábban szedett fogamzásgátló pontos neve
- Megelőző vetélés, kora- vagy halvaszülés
- Ismert, a reproduktív rendszert érintő betegség ...

Mi legyen hát azzal a személlyel, aki tényleg szerelmes, vagy legalábbis szexuális harmóniában akar élni, de esetleg igen fiatal még, vagy más okok miatt nem szánta el magát a gyermeknemzésre, de ugyanakkor fogamzásgátló tablettával, ...

Ha valaki például fogamzásgátló tabletta szedése mellett lesz terhes (mert például elfelejti bevenni, más gyógyszerrel együtt szedi stb.), a szedés szünetében jelentkező megvonásos vérzés is más jellegű lehet.

Az 1960-as évek végén jelennek meg Magyarországon az orális fogamzásgátló szerek, és használatuk orvosi felügyelet mellett gyorsan terjed.

Méhen belüli fogamzásgátló eszközök, melyek, bár megakadályozzák a megtermékenyülést, vagyis a sejt méhbe történő beágyazódását, a letapadás ellen azonban nem nyújtanak védelmet.
Korábban megállapított meddőség.
Korábbi méhen kívüli terhesség.

- Méhen belüli fogamzásgátló eszközök használata, melyek megakadályozzák a megtermékenyített petesejt beágyazódását a méhüregbe - hiszen így teljesítik fogamzásgátló feladatukat -, ...

A hormonális fogamzásgátlók is okozhatják, mivel a terhességhez hasonló hormonális állapotot hoznak létre.

A szoptatás egy természetes fogamzásgátló. Bár ez csak akkor igaz teljesen, ha csak szoptatod a babád és még nem tért vissza a menstruációd a szülés után. Az éjszakai szoptatás elnyújtja a menstruáció-mentes időszakot.

Ez alatt leállítják a fogamzásgátló tablettát, a normális peteérés helyreálltát pedig a reggeli, felkelés előtti alaphőmérséklet méréséből kialakuló görbe alapján ellenőrzik.

S azon, hogy az egyik szülőszoba névadója épp egy fogamzásgátló eszköz kifejlesztéséről híres orvosprofesszor volt, már szinte meg se lepődtem.

- Gyakran a méhen belüli fogamzásgátló eszköz a probléma kiváltója, amely normális körülmények közt is valamivel hosszabb és erősebb menstruációkat okozhat, de ez egyeseknél kóros mértékűvé válhat.

(Nem szedek fogamzásgátlót!)Mindig kb 2 héttel előtte mellfeszülés előzi meg. Most nem volt semmi ilyesmi eddig, tegnap pecsételő vérzésem volt, de azóta nincs. És tegnap óta fáj csak a mellem.. Terhesség jele lehet?

Sokáig általános volt az az elképzelés, miszerint a szoptatás az egyik legmegbízhatóbb fogamzásgátló módszer. Amíg szoptatunk, nem eshetünk teherbe újra - gondolhatnánk ez alapján.

Veszélyei nagyságrendekkel nagyobbak bármelyik fogamzásgátló módszerénél.

Szoptatás alatt csak gesztagéntartalmú fogamzásgátló (Continuin, Cerazette)adható.
Egyes esetekben esemény utáni tabletta alkalmazható, amely a nem védett aktust követően 72 órán belül nyújt védettséget.

Mirena méhen belüli fogamzásgátló
Myoma
Nőgyógyászati vérzészavarok
Serdülőkori vérzészavarok
Vérzészavarok az adolescens és felnőtt korban
Vérzészavarok a peri-és postmenopausában
Nuvaring
Őssejtgyűjtési és tárolási lehetőségek ...

A fogamzásra történő felkészülés optimális ideje három hónap. Ennek kezdetekor helyes abbahagyni a fogamzásgátló tabletták szedését, a cigarettázást, az italozást és a drogozást.

Fogamzásgátlásnak sok lehetősége van. Érdemes szakember tanácsát kérni. Fogamzásgátló tablettánál fontos, hogy csak progeszteron tartalma legyen, mert az összetett, ösztrogén tartalmú tabletták hatással vannak a tejtermelődésre.

Olvasóink írták - Hanna születése 2011 késő tavaszán határoztuk el a párommal, hogy gyermeket szeretnénk, de én még végig szedtem a fogamzásgátlót, mivel nem szeretek pocsékolni.

Ajánlom, hogy szedj magzatvédő vitamint (a gyógyszertárak legtöbbjében elérhető), kerüld az alkohol, a drog fogyasztását és a dohányzást (ideértve a passzív dohányzást is). Hagyd abba a hormonális fogamzásgátló használatát.

" Bizonyítottan teratogén hatású gyógyszereket fertilis korban fogamzásgátló nélkül ne alkalmazzunk.
" A gyógyszer hatása a magzatra nem szükségszerűen ugyanaz, mint az anyára.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fogamzás, Terhes, Terhesség, Szülés, Menstruáció?

◄ Fogamzásgátlás   Fogamzásgátló tabletta ►
 
RSS Mobile