Kezdőlap (Fogamzásgátló)

 Terhesség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fogamzásgátló

Terhesség  Fogamzásgátlás  Fogamzásgátló tabletta

Fogamzásgátló módszerek: nők számára
Fogamzásgátló tapasz
A fogamzásgátló tapasz hasonlít a sebtapaszhoz: kb.


Fogamzásgátló mellett terhesség

Bár a legbiztosabb védekezési módszernek a gyógyszer szedését ismerjük, mégis előfordulhat fogamzásgátló mellett terhesség. Nem kell hozzá több mint egy kis hasmenés, vagy egy elfelejtett tabletta.

Fogamzásgátlót szeretnél szedni? Tudnivalók a használatáról
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott!
Ha a fogamzásgátló tabletta szedése mellett döntesz orvosod javaslatára, érdemes néhány dolgot tudnod a szedéséről.

Fogamzásgátlók használata terhesség után

A szoptatós anyák általában legalább a szülést követő 10-12 héten át nem ovulálnak (nem bocsátanak ki petesejtet).

Fogamzásgátló abbahagyása, babatervezés
Legfrissebb cikkek a témában
A szülés első jelei 3 gyakori fogprobléma a terhesség alatt A szülés első jelei Mi vezethet meddőséghez? A Leiden mutáció HELLP szindrómához is vezethet ...

A ~ eszközök kiiktatása
Hogyan védekezett eddig?
Szabad a ~ tabletta kiiktatása után azonnal teherbe esni? Mi szól amellett, hogy közvetlenül a ~ eszközök kiiktatása után próbálkozzunk, és mi szól ellene?

Teherbeesés ~ tabletta után
Sokan nincsenek tisztába vele, ha ~ tablettát szedtek, mennyi időt várjanak ha teherbe szeretnének esni?

~t minden tini táskájába!
A brit egészségügyi hatóságok azt javasolják a nem kívánt terhességek visszaszorítására, hogy a tizenéves lányokat és fiatal nőket lássák el esemény utáni tablettával, hogy az szükség esetén azonnal kéznél legyen a házipatikában.

A ~k 9 leggyakoribb mellékhatása
Főoldal
Hírek
Főoldal
A ~k 9 leggyakoribb mellékhatása ...

MSZP: felvilágosítással és a ~k árának csökkentésével kell küzdeni az abortusz ellen
Az MSZP nem a nők önrendelkezési jogának csorbításában, hanem a felvilágosító programok támogatásában és a ~k árának csökkentésében látja az abortusz elleni hatékony küzdelem eszközét.

A szimptotermális módszer - ~k nélkül (4.rész)
Szerző: Ethel Sloane
Forrás: részlet Ethel Sloane "A NŐ biológiája" c. könyvéből
Dátum: 2004-03-05
Szavazatok száma: 314, Érték: 4.56 [toplista] ...

~k - a laboratóriumi megfigyelések nem szólnak a ~k használata mellett... A gumióvszer például (mely az egyik legbiztonságosabbnak mondott védekezés) nem hatásos védelem a HIV vírussal és más nemi betegségekkel szemben.

~ tabletta férfiaknak
Egy amerikai szakfolyóiratban jelent meg nemrégiben a hír, mely szerint sikerült kifejleszteni egy ~ tablettát,…
Fogantatás ...

~k: A ~ tabletták szedését a fogamzás előtt legalább 3-6 hónappal abba kell hagyni. Vannak olyan ~ tabletták, amelyek a peteérést késleltetik vagy felfüggesztik, valamint a méhnyálkahártyát elsorvasztják.

~ tabletta férfiaknak
Öt éven belül piacra dobhatják a férfiaknak készült ~ tablettát. Eddig 60 férfin próbálták ki Skóciában és a kínai Sanghajban. A férfi antibébi tabletta hatása százszázalékosnak ígérkezik.
Egyik ~ tablettáról másikra való áttérés ...

~k
Még szakmai körökben sem teljesen tiszta a lényegi különbség természetes progeszteron és szintetikus progesztinek között.

A ~ módszerek megbízhatósága
A fogamzásgátlás megbízhatóságát az ún. Pear-index (PI) mutatja. ...tovább "
Megtermékenyítés és beágyazódás ...

~k
A spirált legalább 3-6 hónappal a fogamzás előtt kell levetetni, ilyenkor hagyományos módon (kondom, hüvelyi pesszárium stb.) lehet védekezni. A ~ tabletták szedését 3 hónappal a fogamzás előtt kell abbahagyni.

~t szedek. Erős, nem várt vérzés miatt (közti vérzés) csináltam tesztet. Negatív lett, viszont nem tudom, hogy befolyásolja-e az eredményt, ha rácsöppen egy kis vér a tesztre. Gondolom nem, hiszen a HCG ilyen formában reményeim szerint nem befolyásolható. Kérem, valaki erősítsen meg! ...

~ tabletták: mellékhatások és szövődmények
Szponzorált hirdetések
110 ...

o ~ utáni hormonális zavarok: a ~ szedésének abbahagyását követően akár egy évre is szükséged lehet ahhoz, hogy a hormonális egyensúly és működés helyreálljon a szervezetedben.

- ~ abbahagyása után nem akar visszaállni a hormonháztartás a normál kerékvágásba (bár többeknek épp a gyógyszer abbahagyása után sikerül egyből teherbe esni)
- Petefészek elégtelenség: korai klimax, fejlődési rendellenességek
- Túl magas FSH szint ...

A ~ tabletták szedését helyes abbahagyni 3 hónappal a tervezett fogamzás előtt, mert a női szervezetnek bizonyos időre van szüksége a belső szabályozás helyreállításához. A méhbe helyezhető eszközöket is el kell távolítani szintén 3 hónappal a tervezett fogamzás előtt.

A modern ~kat általában a tervezett teherbeesés előtt 3 hónappal javasolt abbahagyni, így elég idő lesz a gyógyszer kiürülésére, és a szervezet saját hormonműködése (amit addig a hormontabletták háttérbe szorítottak) is helyre tud állni.

Szedem a ~ tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális ~ tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!) ...

Ha kombinációs ~ tablettát szedsz, akkor a legjobb abbahagyni, amikor egy teljes tablettaciklust befejeztél. A menstruációs ciklus 2-4 hét múlva fog visszatérni (?), de az is lehet, hogy néhány hónapig is eltart ez a folyamat.

A nőknek már a ~ tabletta elhagyását követően érdemes elkezdeni a folsav szedését, és a terhesség 12. hetéig abba se hagyják ezt. A levélsavként is emlegetett csodaszer ugyanis létfontosságú szerepet tölthet be a magzat életében.

- méhen belüli ~ használata (pl. spirál)
- ha már korábban is volt méhen kívüli terhesség
- előzőleg már műtött petefészek, petevezeték ...

Teherbeesni ~ tabletta melett
Sajnos elég sok esetet hallunk, amikor valaki ~ tablettát szedése mellett is teherbe esik. Hogyan lehetséges ez?

Másfelől pedig a terhesség során az altestbe több vér jut, mint máskor, és a vérbőségnek köszönhetően jóval intenzívebben élhetik meg a testi érintéseket és a gyönyört. Ráadásul a kötetlen, felszabadult szerelem érzését is megtapasztalhatjátok, amikor nem kell a ~ ...

Drágább, mint a ~ tabletta.
Higiénére jobban kell ügyelni, lehet mellette gyakori folyás.

...

A hosszabb ideig ~ tablettákat szedő nők vitamin- és ásványianyag-pótlásra szorulnak, ezek a tabletták ugyanis elvonják a szervezetből a vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B12-, C-vitaminok és a folsav egy részét, csökkentik a vérben található magnézium és cink mennyiségét, ...

"Távirányítású" ~ chip született Bill Gates támogatásával
A bőr alá beültethető és 16 évig működőképes távirányítású ~ chip készült ...
Családinet babatervező csomagok ...

- korábban szedett ~ pontos neve
- Megelőző vetélés, kora- vagy halvaszülés
- Ismert, a reproduktív rendszert érintő betegség ...

Mi legyen hát azzal a személlyel, aki tényleg szerelmes, vagy legalábbis szexuális harmóniában akar élni, de esetleg igen fiatal még, vagy más okok miatt nem szánta el magát a gyermeknemzésre, de ugyanakkor ~ tablettával, vagy más technikai eszközzel, ...

Ha valaki például ~ tabletta szedése mellett lesz terhes (mert például elfelejti bevenni, más gyógyszerrel együtt szedi stb.), a szedés szünetében jelentkező megvonásos vérzés is más jellegű lehet.

Az 1960-as évek végén jelennek meg Magyarországon az orális ~ szerek, és használatuk orvosi felügyelet mellett gyorsan terjed. Főleg ennek köszönhető, hogy 1969 és 1973 között 18%-kal csökkent az abortuszok száma a korábbi liberális jogszabályok mellett.

Méhen belüli ~ eszközök, melyek, bár megakadályozzák a megtermékenyülést, vagyis a sejt méhbe történő beágyazódását, a letapadás ellen azonban nem nyújtanak védelmet.
Korábban megállapított meddőség.
Korábbi méhen kívüli terhesség.
Bármilyen hasi beavatkozás.

- Méhen belüli ~ eszközök használata, melyek megakadályozzák a megtermékenyített petesejt beágyazódását a méhüregbe - hiszen így teljesítik ~ feladatukat -, azonban a megtermékenyítést és a méhen kívüli megtapadást nem akadályozzák meg.

A hormonális ~k is okozhatják, mivel a terhességhez hasonló hormonális állapotot hoznak létre. A máj anyagcserezavara szintén foltokhoz vezet, mivel a máj nem képes lebontani az ösztrogént és a progeszteront, így ezek szintje magasabb lesz.

A szoptatás egy természetes ~. Bár ez csak akkor igaz teljesen, ha csak szoptatod a babád és még nem tért vissza a menstruációd a szülés után. Az éjszakai szoptatás elnyújtja a menstruáció-mentes időszakot.

Ez alatt leállítják a ~ tablettát, a normális peteérés helyreálltát pedig a reggeli, felkelés előtti alaphőmérséklet méréséből kialakuló görbe alapján ellenőrzik.

S azon, hogy az egyik szülőszoba névadója épp egy ~ eszköz kifejlesztéséről híres orvosprofesszor volt, már szinte meg se lepődtem.

- Gyakran a méhen belüli ~ eszköz a probléma kiváltója, amely normális körülmények közt is valamivel hosszabb és erősebb menstruációkat okozhat, de ez egyeseknél kóros mértékűvé válhat.
- Hormonális zavarok, például pajzsmirigy problémák is kereshetők a háttérben.

Ma kellett volna megjönnie, mindig 28-a, illetve 30-a között szokott. (Nem szedek ~t!)Mindig kb 2 héttel előtte mellfeszülés előzi meg. Most nem volt semmi ilyesmi eddig, tegnap pecsételő vérzésem volt, de azóta nincs. És tegnap óta fáj csak a mellem.. Terhesség jele lehet?

Sokáig általános volt az az elképzelés, miszerint a szoptatás az egyik legmegbízhatóbb ~ módszer. Amíg szoptatunk, nem eshetünk teherbe újra - gondolhatnánk ez alapján. Egészen addig biztonságban szokták érezni magukat a párok, amíg nem jelentkezik újra a menstruáció.

Szoptatás alatt csak gesztagéntartalmú ~ (Continuin, Cerazette)adható.
Egyes esetekben esemény utáni tabletta alkalmazható, amely a nem védett aktust követően 72 órán belül nyújt védettséget.
Ellenjavallatai ...

Veszélyei nagyságrendekkel nagyobbak bármelyik ~ módszerénél.

Mirena méhen belüli ~
Myoma
Nőgyógyászati vérzészavarok
Serdülőkori vérzészavarok
Vérzészavarok az adolescens és felnőtt korban
Vérzészavarok a peri-és postmenopausában
Nuvaring
Őssejtgyűjtési és tárolási lehetőségek
Peteérés mikor van?
Toxoplasma fertőzés ...

A számítást pontosítani lehet, ha ismerjük a menstruáció jellegét, korai ultrahang vizsgálatok leletét, esetleg terhességi teszt végzésének időpontját, eredményét, figyelembe vesszük a ciklus rendeződésének időpontját hormonális ~ szedése esetén.) A magzatmozgásokat először szülő ...

A fogamzásra történő felkészülés optimális ideje három hónap. Ennek kezdetekor helyes abbahagyni a ~ tabletták szedését, a cigarettázást, az italozást és a drogozást.

Olvasóink írták - Hanna születése 2011 késő tavaszán határoztuk el a párommal, hogy gyermeket szeretnénk, de én még végig szedtem a ~t, mivel nem szeretek pocsékolni. Talán a Jóisten is úgy akarta, hogy minél hamarabb teherbe essek, mivel rögtön összejött a bébi.
tovább a cikkre ...

Ajánlom, hogy szedj magzatvédő vitamint (a gyógyszertárak legtöbbjében elérhető), kerüld az alkohol, a drog fogyasztását és a dohányzást (ideértve a passzív dohányzást is). Hagyd abba a hormonális ~ használatát.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fogamzás, Terhesség, Terhes, Fogamzásgátlás, Szülés?

◄ Fogamzásgátlás   Fogamzásgátló tabletta ►
 
RSS Mobile