Kezdőlap (Fogamzásgátló)

 Terhesség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Terhesség » Fogamzásgátló


 

Fogamzásgátló

Terhesség  Fogamzásgátlás  Fogamzásgátló tabletta
2014.04.24

Fogamzásgátló módszerek: nők számára
Fogamzásgátló tapasz
A fogamzásgátló tapasz hasonlít a sebtapaszhoz: kb.


Fogamzásgátló tabletta
<< Lexikon INDEX
Hormonális fogamzásgátló módszer fogamzásgátlás. Ezeket a tablettákat 21 napig kell szedni, majd hét napot kihagyni. Ilyenkor a kihagyott hét nap alatt ún.

Fogamzásgátlók használata terhesség után

A szoptatós anyák általában legalább a szülést követő 10-12 héten át nem ovulálnak (nem bocsátanak ki petesejtet).

Fogamzásgátlót szeretnél szedni? Tudnivalók a használatáról
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott! ...

Fogamzásgátló tabletta
Naptár módszer és termékenységi tesztek alkalmazása
...

A fogamzásgátló eszközök kiiktatása
Hogyan védekezett eddig?
Szabad a fogamzásgátló tabletta kiiktatása után azonnal teherbe esni? Mi szól amellett, hogy közvetlenül a fogamzásgátló eszközök kiiktatása után próbálkozzunk, és mi szól ellene?

A fogamzásgátló pirulát szedő nőknél ritkábban jelentkezik petefészekrák ...

A fogamzásgátló allergiát okoz
- Share -
A teherbeesés időpontja előtt fogamzásgátló tablettát szedett hölgyek esetében jelentősen nő a születendő gyermeknél jelentkező allergiás megbetegedések, a szénanátha valószínűsége.

Teherbeesés fogamzásgátló tabletta után
Sokan nincsenek tisztába vele, ha fogamzásgátló tablettát szedtek, mennyi időt várjanak ha teherbe szeretnének esni?

Fogamzásgátlót minden tini táskájába!
A brit egészségügyi hatóságok azt javasolják a nem kívánt terhességek visszaszorítására, hogy a tizenéves lányokat és fiatal nőket lássák el esemény utáni tablettával, ...

A fogamzásgátló tabletta abbahagyása után terhes lettem, lehet valami baja a babának, hogy nem telt el három hónap?
Nem okoz semmi problémát az, hogy még nem telt el a 3 hónap. Legyen nyugodt!
Értékelje a cikket: ...

Felesleges fogamzásgátló tabletta
Az optimális családtervezés érdekében helyes lenne minden családtervező férfi nemzőképességének, vagyis ondótermelődésének ellenőrzése. Az OCSM-ben részt vevő férfiak 66%-a élt a vizsgálat lehetőségével.

Babaprojekt fogamzásgátló után
Babát szeretnél, de korábban tablettát szedtél? Íme, néhány jó tanács, miként állítsd vissza szervezeted egyensúlyát! ...

A szimptotermális módszer - Fogamzásgátlók nélkül (4.rész)
Szerző: Ethel Sloane
Forrás: részlet Ethel Sloane "A NŐ biológiája" c. könyvéből
Dátum: 2004-03-05
Szavazatok száma: 314, Érték: 4.56 [toplista] ...

Fogamzásgátlók: A fogamzásgátló tabletták szedését a fogamzás előtt legalább 3-6 hónappal abba kell hagyni. Vannak olyan fogamzásgátló tabletták, amelyek a peteérést késleltetik vagy felfüggesztik, valamint a méhnyálkahártyát elsorvasztják.

Fogamzásgátló abbahagyása, babatervezés
8 éve szedem a Triodena fogamzasgatlót, most hagytam abbam, most másképp védekezünk. Ön szerint mikortól lehetne próbálkoznunk, 3-6 hónap után?
Lehet terheség?

Fogamzásgátlók
A spirált legalább 3-6 hónappal a fogamzás előtt kell levetetni, ilyenkor hagyományos módon (kondom, hüvelyi pesszárium stb.) lehet védekezni. A fogamzásgátló tabletták szedését 3 hónappal a fogamzás előtt kell abbahagyni.

Fogamzásgátlót szedek. Erős, nem várt vérzés miatt (közti vérzés) csináltam tesztet. Negatív lett, viszont nem tudom, hogy befolyásolja-e az eredményt, ha rácsöppen egy kis vér a tesztre.

o Fogamzásgátló utáni hormonális zavarok: a fogamzásgátló szedésének abbahagyását követően akár egy évre is szükséged lehet ahhoz, hogy a hormonális egyensúly és működés helyreálljon a szervezetedben.

A fogamzásgátló-tabetták szedésének felfüggesztése:
Manapság általában a már korábban is nemi életet élő, és általában fogamzásgátlást alkalmazó személyek vállalkoznak gyermeknemzésre.

- Fogamzásgátló abbahagyása után nem akar visszaállni a hormonháztartás a normál kerékvágásba (bár többeknek épp a gyógyszer abbahagyása után sikerül egyből teherbe esni)
- Petefészek elégtelenség: korai klimax, fejlődési rendellenességek ...

A fogamzásgátló tabletták szedését helyes abbahagyni 3 hónappal a tervezett fogamzás előtt, mert a női szervezetnek bizonyos időre van szüksége a belső szabályozás helyreállításához.

Orális fogamzásgátlók (az összes típus együtt)
0,05 - 2,0
Intrauterin eszköz (spirál ) ...

Ha eddig fogamzásgátló tablettát szedtünk érdemes három hónappal előbb abbahagyni a szedését, és helyette más védekezési módot kell választani.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!) ...

Sürgősségi fogamzásgátló szakambulancia
Sikertelen fogamzásgátlást követően elsősegély jelleggel nyújt ellátást folyamatosan a nap 24 órájában.

A nőknek már a fogamzásgátló tabletta elhagyását követően érdemes elkezdeni a folsav szedését, és a terhesség 12. hetéig abba se hagyják ezt. A levélsavként is emlegetett csodaszer ugyanis létfontosságú szerepet tölthet be a magzat életében.

- méhen belüli fogamzásgátló használata (pl. spirál)
- ha már korábban is volt méhen kívüli terhesség
- előzőleg már műtött petefészek, petevezeték ...

Teherbeesni fogamzásgátló tabletta melett
Sajnos elég sok esetet hallunk, amikor valaki fogamzásgátló tablettát szedése mellett is teherbe esik. Hogyan lehetséges ez?

Drágább, mint a fogamzásgátló tabletta.
Higiénére jobban kell ügyelni, lehet mellette gyakori folyás.

...

A hosszabb ideig fogamzásgátló tablettákat szedő nők vitamin- és ásványianyag-pótlásra szorulnak, ezek a tabletták ugyanis elvonják a szervezetből a vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B12-, C-vitaminok és a folsav egy részét, ...

Magyarországon a fogamzásgátlók széles skálája, gyakorlatilag minden típusa elérhető, hozzáférhető. Ennek ellenére még mindig nagyon nagy a terhesség-megszakítás gyakorisága.

- korábban szedett fogamzásgátló pontos neve
- Megelőző vetélés, kora- vagy halvaszülés
- Ismert, a reproduktív rendszert érintő betegség ...

Mi legyen hát azzal a személlyel, aki tényleg szerelmes, vagy legalábbis szexuális harmóniában akar élni, de esetleg igen fiatal még, vagy más okok miatt nem szánta el magát a gyermeknemzésre, de ugyanakkor fogamzásgátló tablettával, ...

Ha valaki például fogamzásgátló tabletta szedése mellett lesz terhes (mert például elfelejti bevenni, más gyógyszerrel együtt szedi stb.), a szedés szünetében jelentkező megvonásos vérzés is más jellegű lehet.

Az 1960-as évek végén jelennek meg Magyarországon az orális fogamzásgátló szerek, és használatuk orvosi felügyelet mellett gyorsan terjed.

daganat demencia depresszió Detego diéta divat dohányzás drog edzésterv egészség egészséges étkezés ekcéma élelmiszer előítélet epe érzelem esküvő ételallergia fájdalom fáradtság fehérnemű fertőzés fitness fizikoterápia fog fogamzásgátló fogyókúra ...

Méhen belüli fogamzásgátló eszközök, melyek, bár megakadályozzák a megtermékenyülést, vagyis a sejt méhbe történő beágyazódását, a letapadás ellen azonban nem nyújtanak védelmet.
Korábban megállapított meddőség.
Korábbi méhen kívüli terhesség.

- Méhen belüli fogamzásgátló eszközök használata, melyek megakadályozzák a megtermékenyített petesejt beágyazódását a méhüregbe - hiszen így teljesítik fogamzásgátló feladatukat -, ...

A hormonális fogamzásgátlók is okozhatják, mivel a terhességhez hasonló hormonális állapotot hoznak létre.

Ez alatt leállítják a fogamzásgátló tablettát, a normális peteérés helyreálltát pedig a reggeli, felkelés előtti alaphőmérséklet méréséből kialakuló görbe alapján ellenőrzik.

S azon, hogy az egyik szülőszoba névadója épp egy fogamzásgátló eszköz kifejlesztéséről híres orvosprofesszor volt, már szinte meg se lepődtem.

- Gyakran a méhen belüli fogamzásgátló eszköz a probléma kiváltója, amely normális körülmények közt is valamivel hosszabb és erősebb menstruációkat okozhat, de ez egyeseknél kóros mértékűvé válhat.

(Nem szedek fogamzásgátlót!)Mindig kb 2 héttel előtte mellfeszülés előzi meg. Most nem volt semmi ilyesmi eddig, tegnap pecsételő vérzésem volt, de azóta nincs. És tegnap óta fáj csak a mellem.. Terhesség jele lehet?

Sokáig általános volt az az elképzelés, miszerint a szoptatás az egyik legmegbízhatóbb fogamzásgátló módszer. Amíg szoptatunk, nem eshetünk teherbe újra - gondolhatnánk ez alapján.

Veszélyei nagyságrendekkel nagyobbak bármelyik fogamzásgátló módszerénél.

Szoptatás alatt csak gesztagéntartalmú fogamzásgátló (Continuin, Cerazette)adható.
Egyes esetekben esemény utáni tabletta alkalmazható, amely a nem védett aktust követően 72 órán belül nyújt védettséget.

Mirena méhen belüli fogamzásgátló
Myoma
Nőgyógyászati vérzészavarok
Serdülőkori vérzészavarok
Vérzészavarok az adolescens és felnőtt korban
Vérzészavarok a peri-és postmenopausában
Nuvaring
Őssejtgyűjtési és tárolási lehetőségek ...

Fogamzásgátlásnak sok lehetősége van. Érdemes szakember tanácsát kérni. Fogamzásgátló tablettánál fontos, hogy csak progeszteron tartalma legyen, mert az összetett, ösztrogén tartalmú tabletták hatással vannak a tejtermelődésre.

" Bizonyítottan teratogén hatású gyógyszereket fertilis korban fogamzásgátló nélkül ne alkalmazzunk.
" A gyógyszer hatása a magzatra nem szükségszerűen ugyanaz, mint az anyára.

Lásd még: Lásd még: Fogamzás, Terhes, Terhesség, Szülés, Menstruáció

Terhesség  Fogamzásgátlás  Fogamzásgátló tabletta
2014.04.24

 
RSS Mobile