Kezdőlap (Fogamzás)

 Terhesség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Terhesség » Fogamzás


 

Fogamzás

Terhesség  Flowmetria  Fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás
Az ügy komplexitása
A fogamzásgátlás igénye
A fogamzásgátlók használata hosszabb távon nem korlátozódhat bizonyos csoportokra vagy egyénekre.


Fogamzásgátló tabletta
<< Lexikon INDEX
Hormonális fogamzásgátló módszer fogamzásgátlás. Ezeket a tablettákat 21 napig kell szedni, majd hét napot kihagyni. Ilyenkor a kihagyott hét nap alatt ún.

Fogamzásgátlás
A fogamzásgátlásról nem lehet eleget beszélni. Annak ellenére, hogy ma már Magyarországon mindenféle fogamzásgátlási lehetőség, eszköz elérhető, a téma mindaddig nem tekinthető feleslegesnek, amíg születnek még úgy gyerekek, ...

Fogamzásgátlás a szülés után

A szülészorvosok általános tapasztalata, hogy a szülés után a friss anyukák 99%-a hangos szóval (értsd: ordítva) megesküszik: nem hogy gyereke nem lesz több, de őt férfi többet nem illeti... Na hiszen.

fogamzás, megtermékenyítés
A fogamzás (megtermékenyülés) a terhesség kezdete, amikor a petét egy hímivarsejt megtermékenyíti.

Fogamzás, az embryo és a magzat fejlődése
Növekedésünk és fejlődésünk szempontjából egész létezésünkből az a 9 hónap a legeseménydúsabb, amelyet az anyaméhen belül töltünk.
Zigóta ...

Fogamzás és fókuszolás
A fókuszolásról most olvastam először. A fókuszolás alapgondolata, hogy ha képesek vagyunk a testi érzetekre odafigyelni, akkor többlettudás birtokába juthatunk. Eugene T.

Fogamzásgátlót szeretnél szedni? Tudnivalók a használatáról
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott! ...

Fogamzásgátló tabletta
Naptár módszer és termékenységi tesztek alkalmazása
...

A fogamzás
A peteérés és az ezzel járó tüszőrepedés a legtöbb esetben a várható menstruáció előtt mintegy 14 nappal következik be, azaz a menstruációs vérzés törvényszerű következménye a tüszőrepedésnek.

A fogamzásgátló eszközök kiiktatása
Hogyan védekezett eddig?
Szabad a fogamzásgátló tabletta kiiktatása után azonnal teherbe esni? Mi szól amellett, hogy közvetlenül a fogamzásgátló eszközök kiiktatása után próbálkozzunk, és mi szól ellene?

A fogamzás előtt
Ovulációs teszt (LH teszt)
Az ovulációs tesztek a peteérés kimutatására szolgálnak. Megjelenésükben és használatukban nagyon hasonlítanak a terhességi tesztekre.

A fogamzásgátló allergiát okoz
- Share -
A teherbeesés időpontja előtt fogamzásgátló tablettát szedett hölgyek esetében jelentősen nő a születendő gyermeknél jelentkező allergiás megbetegedések, a szénanátha valószínűsége.

Címke: fogamzás
Mikortól kezdj aggódni, ha nem esel teherbe?
Néha nem könnyű. Eldöntjük, szeretnénk, várjuk, reméljük. És nem sikerül. Csak egyetlen csík van, jönnek a vörös foltok.

Fogamzásgátlás, terhesség előtti szünet
2005. december óta szedek fogamzásgátló tablettát (Trinordiol) folyamatosan (most 2. hónapja hagytam abba), előtte 2004. augusztus és 2005. december közt nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót. Babát szeretnénk.

Fogamzásgátlót minden tini táskájába!
A brit egészségügyi hatóságok azt javasolják a nem kívánt terhességek visszaszorítására, hogy a tizenéves lányokat és fiatal nőket lássák el esemény utáni tablettával, ...

A fogamzás alapvető tényezői
A kis trónörökös pocakba költözésének idejét sajnos nem lehet előre meghatározni, egy pár tényező ugyanakkor meghatározó szerepet játszhat a mihamarabbi sikeres fogantatásban.

Fogamzásgátlás
A családtervezés alapvető része a fogamzásgátlás. Sokféle módja ismert és használatos; foglaljuk össze röviden, mit kell róluk tudni.
Kissé kockázatos ...

A fogamzás gátlásról sajnos a legtöbb pár megfeledkezik szülés után, többnyire azért, mert már nagyon rég nem kellett erre gondolniuk, másrészt azért, mert azt gondolják tévesen, hogy van még haladék, úgysincs peteérés az első hónapokban, ...

Hormonális fogamzásgátlás
Meddőség
Szülés utáni vérzések
A pete és a magzat fejlődése
Ikerterhesség
A terhesgondozás célja, feladatai
A várandós anya terhességtől független betegségei
Cukorbetegség és terhesség ...

Ovant - fogamzássegítő kapszula
Ovant kapszula. A névről én azonnal az ovulációra asszociáltam. Elolvasva a termék leírását, kiderült , talán nem is véletlenül.

Terhességi tesztek és a fogamzás időpontja
A tervezett terhességek korát éljük.

Fogamzásgátlási előélet
Ilyenkor figyelembe veendő, hogy milyen fogamzásgátló eszközt használt a pár, mert egyes fogamzásgátlási módszerek késleltethetik a teherbeesést.

Fogamzásgátlás szülés után
A szülést követően - akár természetes úton történik, akár császármetszéssel - az anya szervezetében olyan hormonális változások következnek be, amelyek elindítják az anyatej termelődésének folyamatát.

Fogamzásgátlás
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott!
Fogamzásgátlás Havi 1x
Az én hormonjaim ...

Online fogamzásgátlás
Egy hétfőn elindított szolgáltatás alapján a brit nők most már törvényesen juthatnak fogamzásgátló tablettához anélkül, hogy fel kellene keresniük az orvosukat.

Kínai fogamzásnaptár
A táblázat adatai egy XIII. századi kínai tudós megfigyelésein nyugszanak. Szerinte egy tetszőlegesen kiválasztott női ciklus során csupán az egyik nemű magzat fogantatása lehetséges.

Fogamzásgátlás
» Általános
» Tabletták
» Condom
» Abortusz
» Egyéb módszerek
» Tabletta GYIK
» A magzati élet védelméről szóló törvénycikk
⇒ Hogyan kerülhetem el a korai apaságot?

Fogamzás
Online kalkulátorok! Babavárás? A bertengo online kalkulátoraival választ kaphatsz a kérdéseidre!
Képeslap küldés! Küldj képeslapot e-mailben, művészi minőségű képekkel, vagy töltsd fel saját képeidet.

fogamzásgátlás vagy családtervezés (NEM születésszabályozás, mert a születést nem szeretnénk szabályozni, csak a fogamzást)
birth management
szülésvezetés (a szüléskíséréssel ellentétben az orvosi modell szerint) ...

A fogamzás ideje pedig átlagosan a peteérés körüli napok, plusz/mínusz egy két nap. Ha a ciklusod normális, 28 napig tartó, akkor a 14. napon számíthatsz a megtermékenyülésre.

A fogamzásgátló-tabetták szedésének felfüggesztése:
Manapság általában a már korábban is nemi életet élő, és általában fogamzásgátlást alkalmazó személyek vállalkoznak gyermeknemzésre.

A fogamzás utáni 3. napon a zygóta már a szedercsíra állapotában van. Nagysága nem nagyobb, mint a mondat végén lévő pont. A barázdálódó sejtek a méhkürtbol lassan a méhbe érnek, ahol az 5 - 12.

Lásd még: Lásd még: Terhes, Terhesség, Peteérés, Termékenység, Kismama

Terhesség  Flowmetria  Fogamzásgátlás

 
RSS Mobile