Kezdőlap (Fejlődési rendellenesség)

 Terhesség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Terhesség » Fejlődési rendellenesség


 

Fejlődési rendellenesség

Terhesség  Fejlődési folyamat  Ferdefekvés

A fejlődési rendellenességek
A fejlődési zavarok a szokásos nőgyógyászati tapintásos vizsgálattal felismerhetők.


, terhesség megszakítás
Kedves Doktor Úr!
1 hónappal ezelőtt sajnos meg kellett szakítani a 18 hetes terhességemet.

Ivarszervi fejlődési rendellenességek
Az embrionális fejlődés során bekövetkező külső vagy belső károsító tényezők kapcsán fejlődési rendellenességek alakulhatnak ki.

cink, magzat, , bölcsöhalál
Bizonyított tény, hogy terhesség korai szakaszában a túlzott alkoholfogyasztás eket idézhet elő a magzatnál, és akár bölcsőhalált is okozhat a születés után.

Az ultrahang vizsgálat eredményei alapján lehet-e valamilyen fejlődési rendellenessége a babának?
Tisztelt doktor úr! ...

A ek okai
A VZR malfunkciók okai az esetek 90 százalékában multifaktoriális kóreredetű. Főbb okai lehetnek: Kromoszóma aberrációk, mutációk és teratogén ártalmak kapcsán.

A fejlődési rendellenességek szűréséről korábbi cikkeinkben olvashatsz részletesen:
A Dawn-szindróma szűrése - alternatívák
AFP vizsgálat
További vizsgálatok időrendi sorrendben ...

Nő a ek kockázata
A teherbeesésük előtt már elhízott nők gyermekei nagyobb eséllyel születnek gel, elsősorban gerincvelői vagy agyi elváltozással.

Hüvelyfejlődési rendellenesség
Nagyon ritkán de előfordul. Ilyenkor általában a spermiumok nem jutnak tovább, egyszerű műtéttel kezelhető.

A méh ei. A méh és a petevezetékek két cső - Müller-féle cső - összeolvadásából alakulnak ki. Amennyiben az összeolvadás részben, vagy egészben elmarad, úgy ről beszélünk, amely a meddőség oka lehet.

Fejlődési rendellenesség szempontjából döntő, hogy a normális fejlődést megzavaró károsító hatás mikor éri a fejlődő magzatot, például első két hétben vagy a 14 - 60 nap közötti időben, de a 60.


- Járulékos emlőbimbó: az axilláktól a combokig az ún. tejléc mentén (ritka) ...

A fejlődési rendellenességek, különösen az idegrendszerrel kapcsolatos problémák réme minden terhességben kísért egyszer-kétszer, leginkább akkor, amikor vizsgálatra kell menni.

A ek közül leggyakrabban velőcső-záródási rendellenességek fordulhatnak elő, amelyet ultrahang, illetve magzatvízvizsgálattal ki lehet szűrni a 16-18. terhességi héten.

Méhfejlődési rendellenesség, fertőző betegségek, táplálkozási anomáliák, anémia, toxémia, nikotinhatás, életkor (túl fiatal vagy túl idős), méhnyálkahártya-károsodás (küret, abortusz), előző méhszájtágítás (terhességmegszakítás).

A méh e 15%-ban okoz ismétlődő vetélést (bár inkább a második trimeszterben - a 12. hét után) Diagnózis: a méh rtg, hysteroscopos, újabban 3D UH vizsgálata. Kezelése: különféle műtétek vannak, melyek néha hatásosak.

a méh fejlődési rendellenességei
a méhnyak elégtelensége (veleszületett /traumás)
myoma uteri
méhnyálkahártya károsodása
sárgatest elégtelenség (corpus luteum insufficientia)
fertőzések
dohányzás
alkohol, drog ...

durva ek kiszűrése
18.hét: a magzati szervek vizsgálata, a fejlődési rendellensségek szűrése
30.hét: növekedési zavarok felismerése ...

Megelőzhető fejlődési rendellenességek - Burokban születni (x) Kismamaként sokat tehetünk születendő gyermekünk egészségéért.
Hogyan tudjuk megelőzni a fejlődési rendellenességeket?
Hogyan segítenek ebben a vitaminok?

15%-ban a méh e
A többi esetben:
-A nem kezelt anyai betegségek: pl.: cukorbetegség, pajzsmirigybetegség.

A veleszületett fejlődési rendellenességek megelőzésnek két szintje lehetséges.

Természetesen komoly gondot jelenthetnek a méh ei (ez hiszterográfiai vizsgálattal megállapítható) , a méhnyak-elégtelenség és a női szervezet egyéb károsodásai.

A várandós anyáknak régóta javasolják táplálékkiegészítőként a folsavat, más néven a B9-vitamint azért, hogy megvédjék magzataikat a velőcső - az idegrendszer kezdeménye - fejlődési rendellenességeitől, főleg a spina bifidától, ...

Gyakori izolált ek
Cheiloschisis (nyúlajak, AD, AR)
Cheilognathopalatoschisis (nyúlajak+farkastorok, AD, AR)
Diaphragmahernia (rekeszsérv)
Duodenumatresia (AR, kromoszómaaberráció velejárója is lehet)
Gastroschisis ...

A kromoszóma- és fejlődési rendellenességek nagy részének felismerésére a várandóság alatt végzett ultrahang-szűrővizsgálatok nélkül nem lenne mód.

Jól ismert, hogy re discordans ikerterhességekben az egészséges magzat in utero életben maradási esélyei rosszabbak, mint a singularis terhességek magzatainak életkilátásai (8).

Keressik az anatómiai rendellenességeket, fejlődési rendellenességeket, a méhlepény helyzetét, a magzatvíz mennyiségét. Ebben a korban ideális esetben már megállapítható a magzat neme.
Harmadik vérvétel:
Időpontja:
A váradósság 24. hetében.

Aztán több órás várakozás után a genetikai orvos közölte, hogy a terhesség megszakítását javasolja, mert a jobb kézfej nem látható, és még olyan e is lehet a babánknak, ami még most nem látható. Már nem sírtam.

Ez a vizsgálat a késői fejlődési rendellenességeket és a növekedési zavarokat szűrheti ki, illetve meghatározható vele a magzatvíz mennyisége és a lepény helye és érettségi foka is.

és túllépte a terminust, sokkal könnyebb elrendelni a szülés megindítását vagy betervezni egy császármetszést, mint beszélgetéssel tölteni az időt a vajúdás fájdalmától való szorongásáról, abbéli félelméről, hogy a gyermek gel ...

Több szakember is úgy véli, a vitamindús táplálkozás elégséges az említett fejlődési rendellenességek kivédéséhez. Sajnos ez nem igaz. A magyar nők átlag napi 0,16 mg folátot fogyasztanak, elsősorban a zöldségek révén.

Magzati fehérje, melynek az anyai vérben való mennyiségét az AFP-vizsgálat során mérik különböző ek kizárása céljából. Az AFP-vizsgálat eredményeként egy ún.

Ilyenek például a szív fejlődési rendellenességeinek egyes fajtái, valamint a végtag deformációk. Sajnos ezek a megállapítások szintén nem támaszthatók alá olyan egyértelmű tényekkel, mint a nyitott gerincűség.

Lásd még: Lásd még: Terhes, Terhesség, Szülés, Magzat, Terhesség alatt

Terhesség  Fejlődési folyamat  Ferdefekvés

 
RSS Mobile