Kezdőlap (9 hónap)

 Terhesség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Terhesség » 9 hónap


 

9 hónap

Terhesség  Zygota  Abortusz

9 hónapnyi felkészülés
A babavárás 40 hete egy valódi csoda. Két pici sejtből egy új élet születik, eközben pedig a nőből szép lassacskán anyuka válik.


9 hónap, egészséges ételek
- Share -
A kismamáknak fokozottabban kell ügyelniük a táplálkozásra, hiszen az elfogyasztott ételeket már két embert táplálnak.

8 boldogságtipp a 9 hónapra
8 dolog, amit tudnia kell a terhesség alatti szexről
A betegek jogai és kötelezettségei
A bőr és a haj védelme
A családok támogatásáról
A fogágybetegségek sikeres kezelése csökkenti a koraszülés valószínűségét ...

Első iskolánk az anyaméh - Mit tanul a baba 9 hónapig?
Lát, érzékel, ízlel - szinte felfoghatatlan, hogy már az anyaméhben mennyi mindent megtanul a magzat! ...

Családi Világ Kérdések és válaszok Terhesség, a babavárás 9 hónapja
egy CsaládiVilág olvasó
Hogyan számítják a terhesség korát, illetve az én esetemben miért 6 hetet mondott az orvos, ha a menstruáció első napját veszik alapul?

AZ A 9 HÓNAP
Már ősanyáink is ismerik azt a mondást, miszerint egy nő két dologért hajlandó mindent megtenni az élete során: hogy legyen, illetve, hogy ne legyen gyermeke.

9 hónapot vártunk arra, hogy újra bekopogjon a gólya az ajtón. Szenvedtem nagyon sokat, bár ...
Ha szereted az oldalt
Termékajánló ...

9 hónapos kortól
Bárányhimlő (legalább 4-6 hét várakozási idő elteltével adható a két oltás).
Rotateq ...

(9 hónap után a méh lefelé mozog)
A harmadik trimeszter
A terhesség utolsó három hónapja során jó, hs s nő gyakrabban látogatja orvosát, mert az esetleges komplikációk legvalószínűbben ekkor merülnek fel.

A 9 hónap csodálatos volt, 16. héten megéreztem, hogy mozog a pocakomban, utána a rosszullétek is elmúltak, 20.

A 9 hónap alatt két fontos genetikai vizsgálaton kell átesnie a kismamának, hogy megbizonyosodhassunk a felől, hogy nincs semmilyen genetikai rendellenessége a magzatnak. A kötelező vizsgálatokon túl, vannak ajánlott vizsgálatok is.
...

8-9 hónaposan
Már az első szavak megjelenése előtt megérti a hozzá intézett beszédet, ő maga pedig egyszótagos szókezdeményekkel fejezi ki magát (ma, pa), majd megkettőzi ezeket (ma-ma, pa-pa, ba-ba).

A 9 hónap alatt az egyik legmeghatározóbb élmény, a gyermek nevének kiválasztása.

A 9 hónap misztikuma végén az anyák részére egy egészen kézzel fogható szülés következik; minden misztikumtól mentesen, vérrel és verejtékkel.

Én egy 9 hónapos kisfiu anyja vagyok, a fiam hordozott gyermek-édesapjával eggyetértésben a kötődő nevelés szerint neveljük-zesszük ezt ösztönösen-csak később tudtuk meg, hogy ennek neve is van A mi ki családunk így kerek és teljes, ...

0,77 év, 9 hónap, 40 hét, 266 nap a terhesség várható ideje, a fogantatástól a szülésig. A fogantatást az utolsó menstruáció első napjától számolják.

Eltelt a 9 hónap, amit viszonylag könnyedén viseltem, leszámítva az első hónapok hányingereit és az utolsó hetek gyomorégéseit. Szép és büszke kismama voltam, csinos kis pocakkal, ami a terhesség végére sem lett óriási. 9 kg-t híztam babával együtt.

A kisfiam 9 hónapos és elég eleven. Sokszor nagyon nyűgös és olyankor nagyon nehéz vele. A napokban jutottam hozzá a CD-hez, aminek nagyon örülök. A kisfiam láthatóan megnyugszik tőle!
Csak azt sajnálom, hogy nem 9 hónappal előbb kaptuk meg.

Színváltó 9 hónap
'A terhesség alatti hormonális változások miatt a meglévő szeplők, májfoltok sötétebbek lesznek, az anyajegyek színe, mérete is változhat - ezeket érdemes szakorvossal ellenőriztetni' - figyelmeztet dr.

A terhesség 7 - 9 hónapjának, azaz a harmadik trimeszter vizsgálatai, várható történései. 28 - 40. hét
Post navigation
<< 1 2 ...

hónap-méhösszehúzódás, 9 hónap 20 hét, a 20hét hányadik honap a terhesegben?, a 29 hetes magzat, a 29.

(Rossz hír viszont az, hogy van, akinek 9 hónapig megmarad, így ha Ön is közéjük tartozik, ne aggódjon, ez teljesen "normális" is lehet.) A 4.

Igaz,volt fogadott orvosom s szülésznőm is, Nyíregyházán születem mindkét fiamat(4 éves a nagyobb fiam,a kicsi 9 hónapos.)Mindkétszer ugyanazzal a csapattal szültem,bent volt a férjem a zülésznőm s az orvosom végig!! ...

A várandósság 9 hónapja egy különleges, átmeneti időszak, mely lehetőséget ad arra, hogy felkészüljünk erre a változásra.
Elgondolkodhatunk azon, milyen is lehet szülőnek lenni, milyen leszek anyaként- apaként?

A magzat az anyaméhben 9 hónapig ebben a közegben fejlodik, itt biztonságban, jól érzi magát. Elég, ha csak ennyit végiggondolunk, és máris jó ötletek tunik, hogy a kis jövevényt a vízben, a víz közvetítésével segítsük a világra.

A dohányzást már 9 hónappal a teherbe esés előtt abba kell hagyni, az sem árt, ha az apa sem dohányzik, így hímivarsejtjei egészségesebbek lesznek. A nikotin gátolja a férfiak ivarsejtképződését.

Én is sajnos ebben szenvedtem és szinte 9 hónapot a kórházba töltöttem.2 napig hánytam fél napot jól voltam amikor megkaptam az infúzió adagot és utána újra kezdődött elölről.Jó tudni hogy mi ennek a tünetnek a neve és hogy mi válthatja ki.

Az anya szervezete 9 hónapon keresztül táplálja és óvja a magzatot, az utolsó pillanatig a hormonok nem engedik, hogy a méhizomzat erőteljesen húzódjon össze és meginduljon a szülés.

Én - az éppen ma 9 hónapos Csodám mellől - biztatlak Benneteket! Szerintem (is) mindennek megvan az oka-miértje, s főként: az ideje.

Az azt megelőző 9 hónap alatt már kialakul egy erős kapcsolat az anya és a kis jövevény között. A magzat mindent az anyja szervezetén keresztül érzékel, ezért nagy hatással van a magzatra a kismama közérzete, erőnléte.

Öt perces beszélgetés a 9 hónapos tanácsadáson a cumisüveg kitolódó használatának hatásairól 60 százalékkal lecsökkentette azoknak a gyerekeknek a számát, akik kétévesen még mindig cumisüvegből ittak, számolt be kutatásaik eredményéről Dr.

Meg nem erősített tudományos írások a gyermekvárás 9 hónapjában nem javasolják a májban gazdag táplálkozást, ezért még fontosabb szerep jut az A-vitamin elővitaminjának - a béta karotinnak.

A kifáradt szervezet ennek hatására saját fenntartásán küzd és így nehezen tudja egy új jövevény 9 hónapos bentlakását és táplálását is ellátni.

Lásd még: Lásd még: Terhes, Terhesség, Szülés, Magzat, Kismama

Terhesség  Zygota  Abortusz

 
RSS Mobile