Kezdőlap (9 hónap)

 Terhesség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

9 hónap

Terhesség  Zygota  Abortusz

9 hónapnyi felkészülés
A babavárás 40 hete egy valódi csoda. Két pici sejtből egy új élet születik, eközben pedig a nőből szép lassacskán anyuka válik.


9 hónap, egészséges ételek
- Share -
A kismamáknak fokozottabban kell ügyelniük a táplálkozásra, hiszen az elfogyasztott ételeket már két embert táplálnak.

Első iskolánk az anyaméh - Mit tanul a baba 9 hónapig?
Lát, érzékel, ízlel - szinte felfoghatatlan, hogy már az anyaméhben mennyi mindent megtanul a magzat! Az alábbiakban eláruljuk, hogy ki-ki miként segítheti célirányosan gyermeke fejlődését élete első kilenc hónapjában.

A 9 hónap vívódásai
A várandóssággal járó szétáradó boldogságérzetet szinte azonnal kínzó kérdések, félelmek tömkelege zavarja meg: mit együnk, ...
'Szétmentünk, mert nem lehetett gyerekünk' ...

AZ A 9 HÓNAP
Már ősanyáink is ismerik azt a mondást, miszerint egy nő két dologért hajlandó mindent megtenni az élete során: hogy legyen, illetve, hogy ne legyen gyermeke. Nos ez az oldal alapvetően arról szól, hogyan kerülheted el, hogy teherbe ess, mikor még nem vagy készen rá.

9 hónap hírlevél
Babaszoba.hu hírlevél
Terhesség rovat cikkei
Kismamák a strandonÖrülsz, hogy nem az influenzaszezon közepére esik a terhességed, de el sem tudod képzelni, hogyan zajlik majd a nyaralás plusz egy fővel?

9 hónapos kortól
Bárányhimlő (legalább 4-6 hét várakozási idő elteltével adható a két oltás).
Rotateq ...

9 hónapig számoltuk a napokat, és végre-valahára világra jött a kisbaba.
A kezdeti időszak. Mire számíthatunk? Furcsa, de jobb, ha nincs túl sok elvárásunk.
Az első édes mosoly, az első aprócska lépések, az első színes irka-firka.

(9 hónap után a méh lefelé mozog)
A harmadik trimeszter
A terhesség utolsó három hónapja során jó, hs s nő gyakrabban látogatja orvosát, mert az esetleges komplikációk legvalószínűbben ekkor merülnek fel.

A 9 hónap csodálatos volt, 16. héten megéreztem, hogy mozog a pocakomban, utána a rosszullétek is elmúltak, 20. heti ultrahangon kiderült, kisfiút várunk, nagyon nagy volt a boldogság, de úgy voltunk vele, mindegy milyen nemű lesz, csak egészséges legyen. A 7.

A 9 hónap alatt két fontos genetikai vizsgálaton kell átesnie a kismamának, hogy megbizonyosodhassunk a felől, hogy nincs semmilyen genetikai rendellenessége a magzatnak. A kötelező vizsgálatokon túl, vannak ajánlott vizsgálatok is.
...

A 9 hónap alatt az egyik legmeghatározóbb élmény, a gyermek nevének kiválasztása.

A 9 hónap misztikuma végén az anyák részére egy egészen kézzel fogható szülés következik; minden misztikumtól mentesen, vérrel és verejtékkel.

0,77 év, 9 hónap, 40 hét, 266 nap a terhesség várható ideje, a fogantatástól a szülésig. A fogantatást az utolsó menstruáció első napjától számolják. A terhesség viszont természetesen lehet rövidebb idő is, ez az idő a nagy sablon, és nem a kötelező időtartam.

Eltelt a 9 hónap, amit viszonylag könnyedén viseltem, leszámítva az első hónapok hányingereit és az utolsó hetek gyomorégéseit. Szép és büszke kismama voltam, csinos kis pocakkal, ami a terhesség végére sem lett óriási. 9 kg-t híztam babával együtt. Az összes leletem tankönyvbe illő volt.

"Másoknak 9 hónapjuk van felkészülni egy baba megérkezésére, nekem 15 órám volt" - idézte a kismamát a Yahoo amerikai hírportál.
MTI
fotó: J. Scott Park/Mlive.com ...

A kisfiam 9 hónapos és elég eleven. Sokszor nagyon nyűgös és olyankor nagyon nehéz vele. A napokban jutottam hozzá a CD-hez, aminek nagyon örülök. A kisfiam láthatóan megnyugszik tőle!
Csak azt sajnálom, hogy nem 9 hónappal előbb kaptuk meg.
Antalné Szűcs Anikó
Nyereményjáték: 'A város hősei' ...

Színváltó 9 hónap
'A terhesség alatti hormonális változások miatt a meglévő szeplők, májfoltok sötétebbek lesznek, az anyajegyek színe, mérete is változhat - ezeket érdemes szakorvossal ellenőriztetni' - figyelmeztet dr.

A terhesség 7 - 9 hónapjának, azaz a harmadik trimeszter vizsgálatai, várható történései. 28 - 40. hét
Post navigation
<< 1 2 ...

hónap-méhösszehúzódás, 9 hónap 20 hét, a 20hét hányadik honap a terhesegben?, a 29 hetes magzat, a 29.

(Rossz hír viszont az, hogy van, akinek 9 hónapig megmarad, így ha Ön is közéjük tartozik, ne aggódjon, ez teljesen "normális" is lehet.) A 4.

Rizikótényező önmagában a 9 hónapig tartó várandósság folyamata is,ezért császármetszés után is jelentkezhet a fenti panaszok közül néhány
A nehéz szülés túlságosan rövid vagy túl hosszú kitolási szakkal
4000 gr feletti újszülött születési súly ...

Igaz,volt fogadott orvosom s szülésznőm is, Nyíregyházán születem mindkét fiamat(4 éves a nagyobb fiam,a kicsi 9 hónapos.)Mindkétszer ugyanazzal a csapattal szültem,bent volt a férjem a zülésznőm s az orvosom végig!! ...

A várandósság 9 hónapja egy különleges, átmeneti időszak, mely lehetőséget ad arra, hogy felkészüljünk erre a változásra.
Elgondolkodhatunk azon, milyen is lehet szülőnek lenni, milyen leszek anyaként- apaként? Mit hoztunk magunkkal örökségként szüleinktől, nagyszüleinktől?

A magzat az anyaméhben 9 hónapig ebben a közegben fejlodik, itt biztonságban, jól érzi magát. Elég, ha csak ennyit végiggondolunk, és máris jó ötletek tunik, hogy a kis jövevényt a vízben, a víz közvetítésével segítsük a világra.

A dohányzást már 9 hónappal a teherbe esés előtt abba kell hagyni, az sem árt, ha az apa sem dohányzik, így hímivarsejtjei egészségesebbek lesznek. A nikotin gátolja a férfiak ivarsejtképződését. A nőknél a dohányzás kapcsolatba hozható a meddőséggel, vetélésekkel, a méhen kívüli terhességekkel.

Én is sajnos ebben szenvedtem és szinte 9 hónapot a kórházba töltöttem.2 napig hánytam fél napot jól voltam amikor megkaptam az infúzió adagot és utána újra kezdődött elölről.Jó tudni hogy mi ennek a tünetnek a neve és hogy mi válthatja ki.

Az anya szervezete 9 hónapon keresztül táplálja és óvja a magzatot, az utolsó pillanatig a hormonok nem engedik, hogy a méhizomzat erőteljesen húzódjon össze és meginduljon a szülés.

Én - az éppen ma 9 hónapos Csodám mellől - biztatlak Benneteket! Szerintem (is) mindennek megvan az oka-miértje, s főként: az ideje.

Az azt megelőző 9 hónap alatt már kialakul egy erős kapcsolat az anya és a kis jövevény között. A magzat mindent az anyja szervezetén keresztül érzékel, ezért nagy hatással van a magzatra a kismama közérzete, erőnléte.

Öt perces beszélgetés a 9 hónapos tanácsadáson a cumisüveg kitolódó használatának hatásairól 60 százalékkal lecsökkentette azoknak a gyerekeknek a számát, akik kétévesen még mindig cumisüvegből ittak, számolt be kutatásaik eredményéről Dr. Jonathon Maguire, a tanulmány szerzője, és a St.

Meg nem erősített tudományos írások a gyermekvárás 9 hónapjában nem javasolják a májban gazdag táplálkozást, ezért még fontosabb szerep jut az A-vitamin elővitaminjának - a béta karotinnak.

A kifáradt szervezet ennek hatására saját fenntartásán küzd és így nehezen tudja egy új jövevény 9 hónapos bentlakását és táplálását is ellátni.

9 hónaposan mutatóujjával tárgyakra mutat. Az első életév közeledtével pedig jellemzővé válik a mutatóujj és hüvelykujj közé való fogás is. Ettől kezdve a kisgyerek képes az ujjhegyei segítségével, mintegy csipeszként használva az ujjait, apró tárgyak, például egy golyó megfogására is.

Az alábbi táblázat segítséget nyújt Neked a 9 hónap alatt Rád váró nőgyógyászati vizsgálatok nyomon követésében.
Konzultálva nőgyógyászoddal, felkészülten érkezhetsz a különböző vizsgálatokra.
Vizsgálatok ajánlott időpontja
Ajánlott vizsgálatok ...

A babavárás boldogsága mellett az elkövetkezendő 9 hónap az előkészületekről fog szólni. Hogy segítsünk a felkészülésben, elkészítettünk egy ellenőrző listát - hónapokra lebontva - , így garantáltan nem marad ki semmi fontos a teendők közül.

Készségfejlesztő játékötletek 6-9 hónapos korig
Hogyan fejleszd babád képességeit játékokkal 6-9 hónapos kor között
További cikkek a témában:
Fejlődés, Játék ...

Ami családi téma, az nálunk otthonra lel: a családtervezéstől, teherbeeséstől, a terhesség izgalmas 9 hónapjától kezdve, a megszületett baba és növekvő gyermek nevelésén át, a családi programokig és számos tartalmas, kreatív időtöltésig találhatsz cikkeket, infókat.

Judit
Kedves Márta!
Én 9 hónapig szoptattam kislányom, de nem tudok rájönni, hogy miért baj ...
Mit lehet enni és mit nem szoptatás alatt?

Aggodalomra nincs gond, hiszen van rá 9 hónapunk, hogy felkészüljünk a baba születésére, és pár hét múlva az aggódásnak már nyoma sem lesz.

Növekedésünk és fejlődésünk szempontjából egész létezésünkből az a 9 hónap a legeseménydúsabb, amelyet az anyaméhen belül töltünk.
Zigóta Újszülött
1/7 mm 2 milliárd sejt ...

Az embrió fejlődése a méhben, amely az embernél 9 hónapig tart.
További cikkeink a terhességről, szexről ...

-vizelési inger elég sűrűn, és mintha megakarna jönni feszültek a melleim is, de hányinger, rosszullét egyáltalán nem volt, a 9 hónap alatt 1x sem
-Émelygés, éhség, mintha meg akarna jönni, orrdugulás
-Fura érzés a hasamban, aztán meg érzékenység, sírás mindenért.

Előfordulhat, hogy csak fáradtság, stressz, félelem, hormonzavar, betegség, fogyás, hízás miatt marad el. Ugyanakkor a havivérzés jelentkezése nem zárja ki, hogy 9 hónapon belül újabb taggal bővül a család, ...

Nem utolsósorban pedig azért is feltétlen bizalmat kell szavaznod neki, mert a majdani pocakos léted 9 hónapját is ő kíséri majd végig, és rá bízod a szülés során a születendő gyermeked életét is.

A bőrünk is változásokon megy keresztül ebben a 9 hónapban. Ami a legszembetűnőbb lesz, hogy a mellbimbók körüli udvar, a szeplők, az anyajegyek és a májfoltok egyre sötétebbé válnak. Ha ennél nagyobb elváltozást észlelünk, mindenképpen forduljunk bőrgyógyászhoz.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terhes, Terhesség, Szülés, Magzat, Kismama?

◄ Zygota   Abortusz ►
 
RSS Mobile