Kezdőlap (Varrás)

 Sajátkezűleg 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Varrás

Sajátkezűleg  Vágás  Varrókészlet

varrás kezdőknek
Lapozás
Varrótanfolyam képekben: textil karkötő varrás ...


Varrás nélküli patchwork takaró készítése
Egy nagyon jó ötletet találtam, amit akár a varrni nem tudók is el tudnak készíteni. Egy szép szines gyerek (vagy akár felnőtt) takarót készíthetünk a videón látott technika segítségével.

A(z) 'varrás' címkét 8 cikkünk tartalmazza
1. Textilszaloncukrok varrása
Igen kevés varrástudással is elkészíthetőek ezek a dekoratív textilszaloncukrok, akár még varrógép nélkül is. Most azt mutatjuk be, hogyan lehet egyszerre gyorsan, sokat megvarrni.

varrás
szövetdarabok összefoglalását végző művelet. Kiviteli módja szerint kézi és gép-V.-t különböztetünk meg. A kézi V.-hoz füles tűt (varrótűt) használnak, melybe a szövetdarabokat összefoglaló cérnát fűzik.

Részletek Kategória: Varrás Írta: N.Panni
Amennyire nagy ötlet, annyira praktikus is ez a gyűrű tűpárna. Szinte végtelenségig variálható az elkészíthető formák száma, bármilyen témában elkészíthető a megajándékozott ízlése, színvilága, hobbija szerint.

(8) programajánló (14) ragasztólakk (3) recycle (55) süthető gyurma (7) szalvéta (4) szalvétatechnika (9) szemmaszk (3) tavasz (8) tojás (3) tojásfestés (6) tojástartó (3) tök (3) tökfaragás (5) töklámpás (4) tű (3) újrahasznosítás (57) üvegfestés (5) Valentin-nap (3) valentin nap (5) ~ (8) ...

~:
Varrjuk ki a háta és az eleje alsó sarkait, majd tisztűzzük le egybe a ~széleket.
Az eleje alsó felső szélén hajtsuk be a két jelölés alapján közép felé az anyagot és varrjuk le talpszélesen.

Iskola ~
Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.
TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION ...

Krónikus ~tudatlanságom ismét egy közismert és nagyon népszerű dekoráció, a zászlófüzér (bunting flag) megvalósítását hívta életre, melyhez nem volt szükség öltögetésre.

Picurka cica ~a lépésről lépésre szabásmintával
Rajongok az ilyen egyszerűen megvarrható apró kis figurákért, hisz az elkészítéséhez elegendő az én sekélyes varrótudásom is. Ajándékba, magunknak, kicsiben vagy nagyobb méretben, mindegy is, tüneményes.

Alkalmi tüllszoknya ~a
Avagy felnőtt tütü. Nem igaz, hogy csak gyerekeknek való. Jó alak kell hozzá, az tagadhatatlan, de akinek az megvan, hát szerintem bátran viselje!
Ismét a Delusions of Grandeur blogról hoztam valamit, szerintem lesz még erre példa...

Mit tartalmaz egy keresztszemes készlet?
Folt~ alapok
Folt~ érdekességek
Folt~ blokkok
A szalaghímzésről bővebben
A Foltvarázs hátteréről bővebben
A webáruházról
Vásárlás menete
Link-ajánló
Vélemények, javaslatok ...

~
Rendezés: legfrissebb legolvasottabb legtöbbet értékelt Szűrés:
0-1 óra könnyű ...

A ~ után, visszahajtva az anyagot, letűztem a kárpitot a kerethez. A sarkoknál viszont még mindig varrni kellett.
Először az anyagot visszavágva, visszahajtva, egy tűvel a kerethez szorítva, letűztem a széleket: ...

2 cm-es ~ráhagyással varrd körbe a 3 oldalán úgy, hogy hagyj egy kis rést nyitva a kifordításhoz. Vágd le a felesleges ~ráhagyást a sarkoknál.
Fordítsd ki a zsebet, a sarkokat gombostű segítségével igazítsd meg, és vasald le a ~t.
Tűzd a zsebet a közepére, kb. 10 cm-re az aljától.

Revolution ~
Revolution vízszintes és függőleges kantár kapcsolása
Share ...

Patchwork-Folt~
Mar 10. 00:39
Mit is jelent a folt~? Az ember fogja a mindenféle színű, mintájú kis anyagokat és összevarrja. Nem egy nagy ötlet - mondhatnánk. Természetesen a takarékos telepes asszonyok találták ki, hogy egy csepp anyag se menjen veszendőbe.

Elsőként a függöny csíkjait varrom össze úgy, hogy 45 fokban legyenek egymáshoz illesztve, de a külső hosszuk 60 cm maradjon - ~széleket tehát kalkuláljunk!
Ezt a lyukas négyzetet varrjuk rá a sárga alapra lapjával, minden aláhajtás nélkül egyszerűen végigszaladunk rajta.

A papírmegmunkálás újszerű eljárása a papír ~a, mely grafikai elemeket hív segítségül.
A minta körvonalát egy speciális nyomda segítségével jelöljük a felületre, majd a nyomdán lévő utasításnak megfelelően vezetjük a cérnaszálat egyik lyukból a másikba.

A folt~ régi, népszerű kézműves technika, s akik ügyesen bánnak a varrógéppel, azok általában ki is próbálják magukat ebben a műfajban. Klasszikus patchwork termékek a lakástextiliák - falvédők, párnák, ágytakarók -, Irén munkái között is találunk ilyeneket.

A szék hátsó lábaival fixen egybeépített háttámlák kötéseit azonban nem ajánlatos megbolygatni, ezek kárpitjának széleit többnyire alul, rejtett ~, vagy tűzőkapcsok rögzítik a támlalap élére. A ~ felfejtése, vagy a kapcsok kihúzása után ezeket a kárpitrészeket is könnyű eltávolítani.

Nem értek túlságosan a ~hoz. Így az elvékonyodott, tönkrement, kilyukadt zoknik nálunk általában a kukában végzik. De aztán megláttam egy zokniállatot...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Dekoráció, Asztal, Kézimunka, Ékszerkészítés, Nyaklánc?

◄ Vágás   Varrókészlet ►
 
RSS Mobile