Kezdőlap (Csomózás)

 Sajátkezűleg 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Csomózás

Sajátkezűleg  Csomagolás  Dekoráció

Ez egy különleges csomózási mód, mellyel készíthetsz például karkötőt ajándékba. A videóban mutatottnál vékonyabb fonallal is működik.
Szív csomó készítése - VIDEÓ
Részletek Kategória: Csomók, csomózótt Írta: N.Panni ...


A csomózással/fonással készült ékszerekre mindig is nagy csodálattal néztem, tekintve, hogy kicsit sem értek az elkészítésükhöz. Nagyjából olyan nekem, mint az origami. Magas. Viszont ez a kelta csomó nem tudott kifogni rajtam, elsőre sikerült megértenem, és nem is olyan bonyolult, mint elsőre tűnik.

Indiáncsomózás - a 4 alapcsomó!
A karkötő csomózáshoz bármilyen pamut, vagy selyemfonal megfelel (gyapjú nem jó). Az indiáncsomózással készült karkötők változatossága kimeríthetetlen, főleg, ha még gyöngyökkel, vagy bőrkellékekkel is kombináljuk a színes fonalat.

A csomózásnak nagy előnye, hogy rengetegféle szalagot/zsinórt/fonalat felhasználhatunk hozzá, nincs semmilyen extra anyagigénye, megteszi bármilyen maradék (akár még spárga, cipőfűző, vagy ahogy az alábbi képen is láthatjátok, akár egy régi fülhallgató is).

Karkötőcsomózás
A karkötők csomózásához szükségeltetik hímzőfonal, olló, biztosítótű (vagy bármely más alkalmatosság, mellyel a fonalakat rögzíteni tudod), illetve türelem. Hímzőfonal helyett nyugodtan használhatsz cérnát is, de akkor több cérnaszálat használj egy szálként! ...

A makramé ősi ~i technika, melynek előnye a kötéssel, horgolással szemben, hogy nem igényel semmiféle segédeszközt, csupán a két kezünket. Alapanyagként felhasználható kenderzsineg, szizál, pamutfonal, akrilfonal, de akár bőr is.

A karkötőt egyszerű ~sal használhatjuk, de ha van otthon valamilyen karkötő-csatunk, azt is rátehetjük. Mi nagyon élveztük a gombok válogatását, pillanatok alatt nagy kupac karkötőnk készült. Már csak ki kell találnunk, kiknek ajándékozzuk el ezeket. Így a régi emlék új életre kelhet.

bross Budapest Budapesten bugyor bútor ceruzatartó cica cipő cipzár citrom citromos claus clay creative cristal gel crochet csempe csillag csillám csináld csináld maga csinald magad csináld magad csipke csizma csók csoki csokis csokiszappan csokis szappan csokoládé csokoládés csomó ~ ...

Az edényalátét és a madárka ~ának fortélyait még a csuhézással most barátkozók is gyorsan elsajátíthatják. Elkészítésüket részletes leírással és képekkel lépésről lépésre mutatjuk be.

Két másik párnát pedig ~os technikával mintáztam. Szerintem, aki elmúlt már 25, annak nem újdonság ez, meg az sem, hogy a jó erősen megkötözött, megcsomózott textilen nem megy át a festék, (vagy csak picit, annyira, hogy jópofa mintát adjon) és így a zsinór lebontása után, ...

A "batikolás" jelentése: Textilfestési eljárás, melynek lényege, hogy az egyszínű anyagra viaszolással, ~sal vagy hajtogatással viszik fel a mintát, majd a teljes anyagot festékbe helyezik. A viaszolt, vagy lekötözött részek alá nem kerül festék.

A szabadon lógó szálakat ~sal és némi öltögetéssel rögzítsük.
6. Lépés
A hurokba illeszkedő gombócot is tekergetéssel és öltögetéssel készítsük el.

Huzat vagy burkolat: a kantár anyaga és a zsinórok végpontjai valójában egy huzattal ellátott erős zsinórok. A huzat a könnyebb ~t segíti elő, valamint az erős igénybevétel miatt használják így. A zsinórok könnyebb kezelhetősége miatt a végpontok esetenként színjelölést kapnak.

Folytasd a ~t, amíg a tekercs kb. 5 cm-rel túl lóg a kosár fülénél. Hogy megfelelő hosszúságú köteget tudj készíteni, mindig tűzz további tűket a köteg közepébe, hogy folytonos köteget kapj. Törekedj arra, hogy a köteg vastagsága, tömörsége, és a köteg külső szélének a simasága megmaradjon.

Míg a Párkák szövik életünk fonalát, velünk vendége megszőheti karkötőjét, övét, hajpántját, ujjbábját! Kézművesünk segítségével különböző szövés-fonási technikák sajátíthatóak el: szádfás és sámánszövés, ~, körmöcskézés, virágfal szövés.

Ezt a három réteget többféle módon lehet összedolgozni. Kézzel összeöltögetni, varrógéppel összevarrni vagy horgolással, ~sal összeilleszteni, ily módon kialakítva a mintát és összetartva az egyes részeket. Ágytakarók, falvédők készülhetnek ezzel a technikával.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Karkötő, Kötés, Dekoráció, Horgolás, Fonás?

◄ Csomagolás   Dekoráció ►
 
RSS Mobile