Kezdőlap (Csomózás)

 Sajátkezűleg 

  » »
 
   

Csomózás

Sajátkezűleg  Csomagolás  Dekoráció

A csomózással/fonással készült ékszerekre mindig is nagy csodálattal néztem, tekintve, hogy kicsit sem értek az elkészítésükhöz. Nagyjából olyan nekem, mint az origami. Magas.


Indiáncsomózás
Szeretnéd elkerülni a Karácsony előtti futkosást?
Nem szeretnél ötletek nélkül fagyoskodni a kirakatok előtt?
Legyenek a Te ajándékaid a legértékesebbek a fa alatt!
Ajándékozási tippekért és ötletekért kattints ide! ...

Karkötőcsomózás
A karkötők csomózásához szükségeltetik hímzőfonal, olló, biztosítótű (vagy bármely más alkalmatosság, mellyel a fonalakat rögzíteni tudod), illetve türelem.

A makramé ősi csomózási technika, melynek előnye a kötéssel, horgolással szemben, hogy nem igényel semmiféle segédeszközt, csupán a két kezünket. Alapanyagként felhasználható kenderzsineg, szizál, pamutfonal, akrilfonal, de akár bőr is.

A karkötőt egyszerű csomózással használhatjuk, de ha van otthon valamilyen karkötő-csatunk, azt is rátehetjük. Mi nagyon élveztük a gombok válogatását, pillanatok alatt nagy kupac karkötőnk készült.

cica cipő cipzár citrom citromos claus clay creative cristal gel crochet csempe csillag csillám csináld csináld maga csinald magad csináld magad csipke csizma csók csoki csokis csokiszappan csokis szappan csokoládé csokoládés csomó csomózás decoupage ...

Az edényalátét és a madárka csomózásának fortélyait még a csuhézással most barátkozók is gyorsan elsajátíthatják. Elkészítésüket részletes leírással és képekkel lépésről lépésre mutatjuk be.

Két másik párnát pedig csomózásos technikával mintáztam. Szerintem, aki elmúlt már 25, annak nem újdonság ez, meg az sem, hogy a jó erősen megkötözött, megcsomózott textilen nem megy át a festék, ...

A "batikolás" jelentése: Textilfestési eljárás, melynek lényege, hogy az egyszínű anyagra viaszolással, csomózással vagy hajtogatással viszik fel a mintát, majd a teljes anyagot festékbe helyezik.

A szabadon lógó szálakat csomózással és némi öltögetéssel rögzítsük.
6. Lépés
A hurokba illeszkedő gombócot is tekergetéssel és öltögetéssel készítsük el.

Huzat vagy burkolat: a kantár anyaga és a zsinórok végpontjai valójában egy huzattal ellátott erős zsinórok. A huzat a könnyebb csomózást segíti elő, valamint az erős igénybevétel miatt használják így.

Folytasd a csomózást, amíg a tekercs kb. 5 cm-rel túl lóg a kosár fülénél. Hogy megfelelő hosszúságú köteget tudj készíteni, mindig tűzz további tűket a köteg közepébe, hogy folytonos köteget kapj.

Míg a Párkák szövik életünk fonalát, velünk vendége megszőheti karkötőjét, övét, hajpántját, ujjbábját! Kézművesünk segítségével különböző szövés-fonási technikák sajátíthatóak el: szádfás és sámánszövés, csomózás, körmöcskézés, virágfal szövés.

Kézzel összeöltögetni, varrógéppel összevarrni vagy horgolással, csomózással összeilleszteni, ily módon kialakítva a mintát és összetartva az egyes részeket. Ágytakarók, falvédők készülhetnek ezzel a technikával.

Lásd még: Lásd még: Karkötő, Kötés, Dekoráció, Horgolás, Fonás

Sajátkezűleg  Csomagolás  Dekoráció

 
RSS Mobile