Kezdőlap (Szorongás)

 Pszichológia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Pszichológia » Szorongás


 

Szorongás

Pszichológia  Szomorúság  Szorongásos zavar

Szorongásos zavarok gyermek- és

serdülőkorban
Olyan rendellenességek tartoznak ide, amelyeknél a szorongás az elsődleges klinikai jellemző. A szorongás irányulhat meghatározott helyzetekre, de kiterjedhet a gyermek egész személyiségére.


Szorongásoldó, nyugtató hatás Már egyszeri alkalmazásnál is jelentkezik a hatás, így rohamokban jelentkező szorongásos állapotok is jól kezelhetők.

Szorongás, pánik
Mit tehetek a szorongás és a pánik ellen?
A minket körülvevő világ az elmúlt évtizedekben komoly változásokon ment keresztül. Olyan események történtek, amelyekre a legtöbben nem számítottunk.

Szorongás - Álmosság - Kóma - Amnézia (Anterográd amnézia, Retrográd amnézia) - Szédülés/Vertigo - Szaglás és ízérzékelés (Anosmia, Ageusia, Parosmia, Parageusia)
Beszéd és hangképzés ...

A szorongás testmozgással is kezelhető
megosztás
Partner: Medipress ...

Szorongás, depresszió - 19 éves lány

Én egy 19 éves szomorú lány vagyok, aki a segítségét szeretné kérni, abban, hogy mi lehet a baj?

Szorongásoldók (anxiolitikumok)
Fogalomtár
A szorongásos betegségek (például a pánikbetegség) vagy a más betegségeket kísérő szorongás kezelésére szolgáló gyógyszerek.

A mélylélektani felfogás szerint a babona tulajdonképpen a szorongás elhárításának az eszköze, a feszültség levezetésének a módja.

Szorongás
-El kell különítenünk a félelemtől. A félelemnek van valamilyen tárgya. A szorongás tárgynélküli, bizonytalan feszültségi állapot.

Szorongásos tünetek, szindrómák és betegségek
Életkor specifikus szorongásos jelenségek gyermek- és serdülőkorban ...

A szorongás mértékét a szülőkkel való beszélgetés, illetve a gyerekek viselkedésének megfigyelése révén állapították meg a szakemberek, akik arra a megfigyelésre jutottak, hogy bár a kedvenc játékkal való játszás is javított a kicsik közérzetén, ...

Idill és szorongás - Önálló lépések és bizonytalanság - Váratlan tilalmak - A nemek közötti különbségek felfedezése és a bűntudat - Teljesítménykényszer iskoláskorban - Megrendítő élmények - A gyógyító játék és a mese ...

Szorongás és elhárító mechanizmusok
A tiltott cselekvés megtételére irányuló késztetés szorongáshoz vezet. A szorongás csökkentésére elhárító mechanizmusokat alkalmazunk (pl. elfojtás)
3. A személyiség fejlődése
...

SZORONGÁSOK, HANGULATI ÉLET ZAVARAI ,
PSZICHOSZOMATIKUS BETEGSÉGEK KEZELÉSE
DOHÁNYZÁSRÓL LESZOKTATÁS
...

Szorongásoldásra nem ajánlott, elavult szerek
- meprobamat (Andaxin): nem anxiolitikum, hanem inkább az alkohol hatását utánzó nemspecifikus "szedatívum".

Hát a szorongás?
Na igen. Agyunk tanult, és megtanultuk, hogy szorongjunk. A "múlt" megtanított minket arra, hogy kevesek, gyengék, buták, csúnyák, satöbbi vagyunk. Nem jó, de megnyugtató.

Mi a szorongás?
Szorongás (anxiety)
Nyugtalanság, feszültség és aggódás állapota.

szorongás1
Fizikai fenyegettségre vagy pszichés veszélytetettségre utaló jelek észlelésére, ezek iránti konkrét, illetve valószerű várakozásokra, általános képzetekre visszavezethető érzelmi állapot.

Szorongásos neurózis és pánikrohamok
Ha rendszeresen fellépnek a fenti jellegű rohamok, és emiatt pánikbetegségre gyanakszunk, még mielőtt azt diagnosztizálnák, nem árt tájékozódnunk róla.

Szorongással, stresszel való megküzdés Problémaközpontú megküzdés: a személy a szorongást kiváltó problémára, helyzetre koncentrál, hogy megkísérelje a jövőben problémára, helyzetre koncentrál, ...

Szorongásos állapot, amely egy bizonyos tárgytól vagy helyzettől való félelmet jelent valódi veszély hiányában, például klausztrofóbia (zárt tértől való félelem), agorafóbia (nagy, nyitott terektől való félelem).

Szorongás, indokolatlan félelem gyakori előfordulása
7,7
Depresszivitás ...

SZORONGÁS
Daganatos betegek esetében a szorongás általában szituatív, de olykor mélyen fekvő depresszió egyik tüneteként is felfogható.

A szorongás azonban nem mindig debilizáló jellegű. A kutatások kimutatták, hogy erősen függ a feladattól és a teljesítményszituációtól.

A szorongásos betegségekkel küzdők és családjaik hónapokat, sőt éveket tölthetnek anélkül, hogy tudnák, mi a valódi probléma. Ez sok frusztrációt jelent, és komolyan megterheli a kapcsolatokat.

A szorongás nem betegség, de gyógyítható
Minden válsághelyzetnek van megoldása
(Sz)épülő emlékeink - a lelki fájdalom gyógyítása ...

Főleg szorongásos, kényszeres, depressziós tünetek megjelenésekor alkalmazhatók. Tudatos, jól felépített, sok együttműködést igénylő módszerek összessége, ami otthoni gyakorlást is igényel.

Nyugtató, szorongásoldó és altató hatásúak.Ma már nem csak az idős korúak szenvednek krónikus álmatlanságban, hanem a civilizációs ártalom részeként a stresszes életmód miatt a fiatal és középkorúak is egyre többen küzdenek alvászavarokkal.

A szociális szorongás, pánik, depresszió, lámpaláz, teljesítményblokk, pszichovegetatív - pszichoszomatikus tünetek ( álmatlanság, fejfájás "ideges" szervi panaszok, magas vérnyomás, táplálkozási zavarok ) satöbbi tüneteire használhatók az imaginatív ...

Depresszió, szorongás és szerotonin
Bánki M. Csaba dr.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Elme- és Ideggyógyintézet, I.

- generalizált szorongás
A veszélyezettek köre: az emberélet különösen megterhelő lelki behatásai bárkinél vezethetnek a fenti tünetek valamelyikének kialakulásához, mégis inkább családi halmozódás jellemző, ...

Ezt a másoknál szorongást generáló táblát Mr. Wilson először pozitívan fogadja: "Szép kép, tetszik". Intellektualizációs jellegű válaszában absztrakt állatok jelennek meg, törékenynek éli meg önmagát (egzotikus növény levele).

Freud például azt állította, hogy azért van több női betege, mint férfi, mert a férfiak elisszák a szorongásaikat. A stressz-szindróma a statisztikák szerint elsősorban a nőket érinti, akik hajlamosabbak többet rágódni egy-egy problémán.

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Stressz, Pánik, Kényszerbetegség, Figyelem

Pszichológia  Szomorúság  Szorongásos zavar

 
RSS Mobile