Kezdőlap (Mentálhigiéné)

 Pszichológia 

  » »
 
   

Mentálhigiéné

Pszichológia  Memória  Mentálhigiénia

A mentálhigiéné minden olyan tevékenység, melynek célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása, olyan orvosi tudományág, ...


Mentálhigiénés ismeretek gyűjteménye
Itt olyan anyagokat gyűjtöttünk össze a mentálhigiéné tágabb köréből,
amelyek nem csak hasznosak, de szórakoztatóak is lehetnek.
Kérjük nézd át őket, hátha találsz bennük számodra is érdekeset.

Mentálhigiéné és Pszichoszomatika, interdiszciplináris szaklap, a magyar mentálhigiéné és pszichoszomatika folyóirata. A "Végeken" c. folyóirat jogutódja

Megjelenik évente négyszer. Ez a hetedik évfolyama (2006) ...

A mentálhigiénés prevenció, a lelki egészség védelme. A pszicho-szociális problémák kínzó terhet jelentenek a mindennapokban, - konfliktusok, életvezetési nehézségek forrásai.

A mentálhigiéné napjainkban
A '90-es években a lelki egészségvédelemmel foglalkozó segítő szakmák és segítő foglalkozásúak száma megnőtt, ...

Amikor a stressz fogalmáról beszélünk, nem kerülhetjük ki a lelki egészségvédelemnek, a mentálhigiénének azt az aspektusát, amelyet 'környezeti tényezőként' tartunk számon.

Erre a feladatra a személyzetet megfelelően fel kell készíteni és gondoskodni kell mentálhigiénés/pszichoszomatikus kondíciójuk karbantartásáról is.

Thomas Insel, a Bethesdai Nemzeti Mentálhigiénés Intézet igazgatója szerint reálisan nem megvalósítható háromhavi pszichoterápiát előírni a gyógyszerfelírás előtt, hisz a terápiás megoldás széles körben nem hozzáférhető.

Mivel a szociális média ennyire fontos részét képezi kultúránknak, a mentálhigiénés szakértőknek nem szabad figyelmen kívül hagyniuk ezeket a szempontokat sem egy beteg vizsgálatánál.

Elmodhatom, hogy 1995 óta azt csinálom, amire tudatosan készültem. Mentálhigiénés csoportvezetőként, ...

A bűnmegelőzésről kérdeztük Dr. Veér Andrást
Dr. Veér Andrással, a mentálhigiéné egykori miniszteri biztosával beszélgettünk.
A celebek Twitter-üzenetei boldogságról árulkodnak
A chilei bányászok tragédiája még nem biztos, hogy véget ért ...

A PSZICHOLÓGIAI SZAKKIFEJEZÉSEK gyűjteményében az Ismerettár Pszichológia, mentálhigiéné témakörében feldolgozott könyvekben előforduló, illetve a témákhoz kapcsolódó pszihológiai szakkifejezések jelentését, rövid magyarázatát találja.

Gádoros J (1992): Mentálhigiénés problémák Magyarországon. In: Aszmann A. (szerk.) : Jelentés a magyar gyermekek helyzetéről 59-62. Gyermekérdekek Magyarországi Fóruma.

Németországban a lelki eredetű betegségek felelősek a korengedményes nyugdíjazások 7 % -ért, a mentálhigiénés problémák miatti hiányzások pedig évi 5 milliárd márka feletti kárt okoznak a termelésben.

Betegeink szociális és utógondozásában felsőfokú végzettségű szociális munkások is közreműködnek, az alkoholbetegségben szenvedő betegek számára a mentálhigiénés 'TÁMASZ Gondozó' biztosítja a megelőző gyógyító és gondozó tevékenységet.

A beteggel együtt élőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a gyógyulási folyamat számukra is stresszhelyzetekkel jár. A legjobb, ha barátaikkal, rokonaikkal kiépítik saját a segítő hálózatukat. Ne feledjék, mentálhigiénés szakember megfelelő ...

évente országosan több tízezer hívó él, a legkülönbözőbb életnehézségek szorításában. Szervezeteiket maguk tartják fenn, a krízisintervenciós munkára képzett önkéntesek stábokban dolgoznak, s a szolgálatok sok helyen bázisai más mentálhigiénés, ...

"Mérei Ferenc" Mentálhigiénés Szolgálat, Budapest, 1989. - 13. Möller H., Schmidtke A., Welz R.: Current Issues of Suicidology. Springer-Verlag, Berlin, 1988. - 14. Shneidman E.: Definition of Suicide. Wiley and Sons, New York, 1985. - 15. Zonda T.

Lásd még: Lásd még: Tapasztalat, Személyiség, Viselkedés, Lélek, Tréning

Pszichológia  Memória  Mentálhigiénia

 
RSS Mobile