Kezdőlap (Kokain)

 Pszichológia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kokain

Pszichológia  Kohlberg  Kolerikus

kokain, drog, kábítószer
Kokain nyomait találták kutatók az Egyesült Államok nagyvárosaiban forgalomba lévő bankjegyek 90 százalékán. A Washingtonban forgalomban lévő bankjegyek esetében mintegy 95 százaléknál találtak kokain használatra utaló nyomokat egy átfogó kutatás során.


-A drogok (kokain, amfetaminok) késleltetik a visszavételt így a fogadó neuronok, tovább maradnak aktivált állapotban. A lítiumnak épp ellen tétes hatása van, - felgyorsítja a norepinefrin visszavételét, és depressziós tüneteket okoz.

A pánikbetegek 30%-a használ alkoholt és 17%-uk pszichoaktív szereket, mint a kokain vagy marihuána a kínjaik enyhítésére.

Egyetemi évei alatt depressziós állapotba kerül, ennek leküzdése végett kokainfüggo lesz. 1881-ben doktori minősítést szerez és 1886-ig neurológusként dolgozik.

(MTI) - Tovább nőtt az ismertté vált kábítószer-használók száma tavaly Magyarországon, továbbra is a kannabisz a legnépszerűbb drog, de egyre nő a heroin és a kokainfogyasztás is - derül ki a Nemzeti Drog Fókuszpont, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2007-es jelentéséből, ...

A nagy áttörést a szerhasználat tekintetében a 90-es évek eleje hozta meg: terjedni kezdett Magyarországon is a heroin, az LSD, a ~, a marihuána és a különböző amfetamin-származékok fogyasztása is.

A ~ a tökéletes út a szívinfarktus felé
A szívrohamtól is véd az influenzaoltás
Innovatív defibrillátor a szívritmus szabályozásáért
Növelhetik a második szívroham kockázatát a fájdalomcsillapítók
Elem nélkül működhetnek a pacemakerek
Nagyobb eséllyel öl meg a szívroham tespedés közben ...

A marihuána miatti kórházi felvételek száma eléri a ~ra és heroinra jellemző adatokat. A láncdohányosok 9 százaléka szív naponta, vagy csaknem naponta marihuánát is, és a marihuána fogyasztók 50 százaléka dohányzik. Ilyen esetben a leszokás esélye elég kevés. Dr.

Még a pszichoanalízis Atyjának tartott híres pszichiátert, Sigmund Freudot is magával ragadta a ~mámor. Freud már elismert szakember volt, amikor tudomást szerzett a perui indiánok ~cserje levélből előállított kivonatáról és annak serkentő hatásáról és önmagán is kipróbálta a szert.

Számos kábítószer - például a kannabisz, a ~, és az amfetaminok - használata összefüggésbe hozható a skizofrénia kialakulásával.[4] A skizofréniás betegek közel fele túlzott mértékben használ kábítószert és/vagy alkoholt.

KLEIN: Van fekete-piaca az antidepresszánsoknak, mint a heroinnak vagy ~nak? Lehet venni az utcán? (Már lehet! Klein itt szándékosan elfeledkezik arról, hogy éppen Kramer "Listening to Prozac" c.

Minden apró, saját teljesítményként elért sikerélmény olyan boldogítóan hat, mintha egyszerre egy kis ~t és heroint vettünk volna be. Ezzel szemben rettenetesen nehéz a filmnézésben aktívan, kreatívan benne lenni.

A mániás ember egyébként is nagyon felhangolt, fesztelen, nincs szükség arra, hogy erre még rátegyen egy lapáttal. Az alkohol mellett a ~, a diszkódrogok és a könnyen beszerezhető marihuána is felerősítheti a tüneteket, fokozhatja az egyébként is kontrollálatlan viselkedést.

A dohányzással a szervezetbe bevitt nikotin nagyon gyorsan alakít ki nagyon erős függőséget, éppen ezért nagyon nehéz leszokni róla. Sokkal erősebb függés mutatható ki, mint az alkoholnál, a ~nál, a heroinnál vagy koffeinnél.
A Föld felnőtt lakosságának 1/3-a dohányzik.

A Massachusetti Közkórház agykutatói 'szép' nőkről készített fényképeket mutattak heteroszexuális férfiaknak, és arra az eredményre jutottak, hogy ezek a képek az agynak ugyanazokat a területeit aktiválják, mint a ~ és a pénz.
Mire vágynak a nők?

Addikció alakulhat ki az alkohol, a nikotin mellett a következőkhöz: anfetaminok; hallucinogének (meszkalin, LSD); ~; ópiumfélék, PCP (fenciklidin); valamint az antidepresszívumok, anxiolitikumok, hipnotikumok és a szedatívumok családjához tartozó gyógyszerek.

Ez azért van, mert a nikotin, az orvosi vizsgálatok szerint olyan függőséget alakíthat ki, mint a ~ vagy a heroin. Erről leszokni igen komoly testi és lelki megterhelést jelent. A dohányzás során nikotin kerül az agyba, ennek hatására dopamin és noradrenalin szabadul fel.

a figyelmet és a motilitást serkentő, ugyanakkor a képzettársításokat, a döntéseket és a végrehajtó funkciókat élénkítő hatású) szereket ősidők óta használnak a gyógyításban. A ma használt stimulánsok közül a legismertebbek: az amfetamin és származékai, az efedrin és származékai, a ~, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kábítószer, Idegrendszer, Szorongás, Depresszió, Alkohol?

◄ Kohlberg   Kolerikus ►
 
RSS Mobile