Kezdőlap (Kokain)

 Pszichológia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kokain

Pszichológia  Kohlberg  Kolerikus

kokain, drog, kábítószer
Kokain nyomait találták kutatók az Egyesült Államok nagyvárosaiban forgalomba lévő bankjegyek 90 százalékán. A Washingtonban forgalomban lévő bankjegyek esetében mintegy 95 százaléknál találtak kokain használatra utaló nyomokat egy átfogó kutatás során.


-A drogok (kokain, amfetaminok) késleltetik a visszavételt így a fogadó neuronok, tovább maradnak aktivált állapotban. A lítiumnak épp ellen tétes hatása van, - felgyorsítja a norepinefrin visszavételét, és depressziós tüneteket okoz.

A pánikbetegek 30%-a használ alkoholt és 17%-uk pszichoaktív szereket, mint a kokain vagy marihuána a kínjaik enyhítésére.

Egyetemi évei alatt depressziós állapotba kerül, ennek leküzdése végett kokainfüggo lesz. 1881-ben doktori minősítést szerez és 1886-ig neurológusként dolgozik.

(MTI) - Tovább nőtt az ismertté vált kábítószer-használók száma tavaly Magyarországon, továbbra is a kannabisz a legnépszerűbb drog, de egyre nő a heroin és a kokainfogyasztás is - derül ki a Nemzeti Drog Fókuszpont, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2007-es jelentéséből, ...

A ~ a tökéletes út a szívinfarktus felé
A szívrohamtól is véd az influenzaoltás
Innovatív defibrillátor a szívritmus szabályozásáért
Növelhetik a második szívroham kockázatát a fájdalomcsillapítók
Elem nélkül működhetnek a pacemakerek
Nagyobb eséllyel öl meg a szívroham tespedés közben ...

Kemény drogok, mint ~, alkohol, amfetaminok vagy ópiátok rendszeres, illetve alkalmankénti fogyasztása. Ezek az állapot romlásához vezethetnek.
A rendszertelen alvás esetén az állapot egyensúlya megbomolhat.

KLEIN: Van fekete-piaca az antidepresszánsoknak, mint a heroinnak vagy ~nak? Lehet venni az utcán? (Már lehet! Klein itt szándékosan elfeledkezik arról, hogy éppen Kramer "Listening to Prozac" c.

A mániás ember egyébként is nagyon felhangolt, fesztelen, nincs szükség arra, hogy erre még rátegyen egy lapáttal. Az alkohol mellett a ~, a diszkódrogok és a könnyen beszerezhető marihuána is felerősítheti a tüneteket, fokozhatja az egyébként is kontrollálatlan viselkedést.

A Massachusetti Közkórház agykutatói 'szép' nőkről készített fényképeket mutattak heteroszexuális férfiaknak, és arra az eredményre jutottak, hogy ezek a képek az agynak ugyanazokat a területeit aktiválják, mint a ~ és a pénz.
Mire vágynak a nők?

Addikció alakulhat ki az alkohol, a nikotin mellett a következőkhöz: anfetaminok; hallucinogének (meszkalin, LSD); ~; ópiumfélék, PCP (fenciklidin); valamint az antidepresszívumok, anxiolitikumok, hipnotikumok és a szedatívumok családjához tartozó gyógyszerek.

a figyelmet és a motilitást serkentő, ugyanakkor a képzettársításokat, a döntéseket és a végrehajtó funkciókat élénkítő hatású) szereket ősidők óta használnak a gyógyításban. A ma használt stimulánsok közül a legismertebbek: az amfetamin és származékai, az efedrin és származékai, a ~, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szorongás, Feszültség, Depresszió, Stressz, Viselkedés?

◄ Kohlberg   Kolerikus ►
 
RSS Mobile