Kezdőlap (Ingerlékenység)

 Pszichológia 

  » »
 
   

Ingerlékenység

Pszichológia  Indulatáttétel  Ingerültség

Ingerlékenység: nincs türelmed, és gyorsan kijössz a sodrodból.
Öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok: ha úgy érzed, hogy nem érdemes élned, az a súlyos depresszió jele.
A depresszió tünetei ...


Az ingerlékenység mértéke a küszöbinger, mely minél alacsonyabb, annál ingerlékenyebb az idegszövet és viszont.

Nagyfokú ingerlékenységgel, az érzelmi és ösztönélet befolyásolta megnyilvánulások előtérbe kerülésével, görcsökkel és rángatódzásokkal járó, rohamokban vagy krónikusan fellépő idegrendszeri megbetegedés, amely funkcionális zavarokhoz (pl.

Ingerlékenység: Ingerültnek és türelmetlennek érezheti magát, haragudhat a gyermekére, a férjére és mindenkire, akinek nincs gyermeke. Dühkitörései lehetnek.
Ürességérzés: Nem érez semmit, csak történnek az események Önnel.

Depresszió és ingerlékenység
Sok nő a testi tüneteknél sokkal inkább szenved az ezekben a napokban rátörő érzelmi instabilitástól, az általános kedvetlenségtől és ingerlékenységtől.

Az elfogadott diagnosztikai osztályozási rendszerek szerint a hangulat alapvető változása magában foglalja az öröm átélésének képtelenségét, a szomorúság, reménytelenség érzését, ingerlékenységről, feszültségről, döntésképtelenségről, ...

ellazult és/vagy eufórikus állapot, ellenségeskedés, emocionális shock és stresszállapot, érdeklődés hiánya, érzelmi labilitás, gyanakvás és kifejezett kitérési hajlam, hangulatingadozás, hangulatváltozás, idegesség, idegfeszültség, ingerlékenység, ...

A megvonás során észlelt tünetek nagy részének alapja a fokozott központi idegrendszeri ingerlékenység, melynek kialakulásában kutatások az agyi GABA- (gamma-aminovajsav) és a glutamát-rendszer szerepét hangsúlyozzák.

szomorúság, közömbösség, ingerlékenység, düh, nyugtalanság, sírásra való hajlam,
örömre való képtelenség, szeretetlenség érzése,
koncentrációs képesség csökkenése, negatív önértékelés, bűntudat,
az iskolai teljesítmény romlása, ...

Szorongás, feszültség, ingerlékenység
Érdektelenség, közömbösség, döntésképtelenség, örömtelenség
Meglassult gondolkodás, beszéd és mozgás, feledékenység, fáradékonyság, csökkent aktivitás
Alvászavarok (csökkent vagy fokozott alvásigény) ...

Éhség, ingerlékenység, indulatosság, szorongás, koncentráció-gyengeség, nyugtalanság, csökkent szívműködés, növekvő étvágy és testsúly képében.
A dohányzás elkezdésében számos tényező játszik szerepet.

Csecsemő és kisgyermekkorban a depressziós tünetek elsősorban apátia, ingerlékenység, alvás- és táplálkozási zavarok formájában jelentkeznek.

már első hetekben is aktivitási különbségek aktivitási szintjük és ingerlékenységük tekintetében
temperamentum: hangulatfüggő tulajdonságok, számos temperamtumbeli különbség veleszületett, de szülő-gyerek viszony befolyásolja ...

- Gyakoriak a hangulati ingadozások, ingerlékenység, depresszió, szorongás.
- A megvonást influenzaszerű tünetek is kísérhetik, izommerevség, émelygés.
Gyógymódok ...

Fokozódhat az alvásigény, a frontérzékenység, szédülés, keringési probléma, ingerlékenység, erőtlenség jelenhet meg.

A központi idegrendszert izgató vegyületek, amelyek nyughatatlanságot, ingerlékenységet, szorongást és gyors szívverést okoznak.
Bejegyezte: KindlerMedical dátum: szombat, július 25, 2009 Nincsenek megjegyzések: A bejegyzésre mutató linkek ...

A különbségek további kritériumai: kor, nem, tevékenység, ingerlékenység és fejlődési fok. Típusalkotásom alapja a tudat négyféle tájékozódó funkciója: érzékelés, gondolkodás, érzés, intuíció. Vö. Psychologische Typen, 490. old. és tovább.

A "neuraszténia" jelentése: Fokozott ingerlékenységben, fejfájásban és működési zavarokban megnyilvánuló ideges kimerültség.

a váratlanul fellépő zokogás, ingerlékenység, nyugtalanság, tehetetlenség érzet,a negatív gondolkodás,az alacsony önértékelés,a pesszimizmus,a reménytelenség,az elkeseredés,az indokolatlan szégyenérzet,az állandó visszarévedés a múltba, ...

Többször figyelhető meg náluk ingerlékenység, nyugtalanság, sírás, ágybaviezelés, ágybaszékelés, étvágytalanság, néha pedig a fej falbaverése, vagy egyéb, saját személye ellen irányuló agressziv viselkedés.

- ingerlékenység, nyugtalanság
- állandósult testi tünet, ami a kezelésekre nem reagál (pl. krónikus fájdalom, emésztési zavarok)
- dekoncentráció, feledékenység, döntésképtelenség
- kimerültség, enerváltság ...

A betegek a hangulat alapvető változásáról, az öröm átélésének képtelenségéről, a szomorúság, reménytelenség érzéséről, ingerlékenységről, feszültségről, döntésképtelenségről, érdeklődésvesztésről panaszkodnak.

Biztosan többször hallottad már, esetleg magad is rendszeresen mondogatod, hogy "nincs jó kedvem, mert ma ballábbal keltem fel". Gyakran magyarázzuk ezzel egésznapi rosszkedvünket, ingerlékenységünket, és szép sorjában kerül elő a többi érv is: ...

Ilyen tünet az ingerlékenység, a migrén, a gyomorfájás, hátfájás, álmatlanság vagy étvágytalanság. A stresszre sokan visszahúzódással, önmagukba fordulással reagálnak, és karakterük módosulásai figyelhetők meg.

Az ajánlottnál nagyobb adag bevétele után, a betegeket körülbelül egy-két hétig óvni kell a napfénytől és általában az ultraibolya sugárzástól.
Túladagolás tünetei: vérnyomáscsökkenés, álmatlanság, remegés, fokozott ingerlékenység, hallucináció, ...

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Szorongás, Stressz, Alvás, Viselkedés

Pszichológia  Indulatáttétel  Ingerültség

 
RSS Mobile