Kezdőlap (Függőség)

 Pszichológia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Pszichológia » Függőség


 

Függőség

Pszichológia  Frusztráció  GBR

Függőségek
Legfrissebb cikkünk a témában
E-cigi: illegális, veszélyes és megbízhatatlan a minősége ...


Net: nem divatbetegség - súlyos tünet!
Cimkék: pszichológia, internet, internet, Blikk Nők ...

függőség, rászokás, inger
A függőségi viselkedést tudatos, gyors gondolatok határozzák meg, amelyeket nem feltétlenül csak vizuális ingerek válthatnak ki.

Társ teszt
A társ (kodependencia) titka
A társ vagy kodependencia a másik embernek, a másik véleményének való kóros alárendeltség, mely lehetetlenné teszi az egyenlőségen alapuló emberi kapcsolatok létesítését.

A társfüggőség vagy kodependencia a másik embernek, a másik véleményének való kóros alárendeltség, mely lehetetlenné teszi az egyenlőségen alapuló emberi kapcsolatok létesítését.
Tartalomjegyzék ...

(cigaretta, gyógyszerek, drogok, alkohol). Az állandó, tartós stressz miatt gyakran előfordul, hogy az említett szerekkel próbálja enyhíteni, elviselhetővé tenni a stresszt.

A függőség kérdése:
Megfelelő indikációk, adagolás és orvosi ellenőrzés mellett a tiszta benzodiazepin-függőség ritka: Európában kb. ötmillió receptre jut egy ilyen eset.

Minden gel sajátos elvonási tünetek járnak. Léteznek ilyenek esetleg a munkamánia esetében is?
...

függőség
deperszonalizáció
a saját személyiségre vonatkozó szubjektív tudat zavara, egyes testrészek idegennek érzése, a beteg önmagát idegenszerűen megváltozottnak érzi ...

,
személyes varázs
reménykeltés
erkölcsi azonosítás
káröröm vagy szorongás elhárítás, többek közt a túlerővel szemben és az intenzív, olykor még önmaga előtt is letagadott haszonlesés.

Függőség
Teljesítmény
Visszavonulás és lemondás
AGRESSZIÓ
Pszichoszomatikus tünetek
Önérzéstelenítés alkohollal és kábítószerekkel
Konstruktív problémamegoldás ...

A ek kialakulásának egyéni és társadalmi okai
A hajléktalanok életmódjának veszélyei
A felajánlható segítségnyújtási lehetőségek ...

Társfüggőség. Gyakran abban az értelemben használatos, hogy egy személy nem tud elszakadni szenvedélybeteg élettársától annak ellenére, hogy ez a kapcsolat csak szenvedést okoz neki.
További információ Kodependencia tartalommal kapcsolatosan ...

Egyéb ek, Stockholm-szindróma , Játékszenvedély (patológiás gambling) , ...
Reumatológiai megbegetedések
Reumatoid arthritis, Bechterew-kór, Sjögren-szindróma, ...

Hozzászokás, függőség
Gyakori félelme az altatót szedőknek, hogy teljesen hozzászoknak a gyógyszerhez, és már nem is fognak tudni aludni nélküle. Ez főleg az este bevett nyugtatókra és a régebbi típusú altatókra vonatkozik.

Az antidepresszánsok addikciót (et) okoznak.
Egyes antidepresszánsokról a leszokás során a betegek mélyebb depresszióba süllyednek, mint amire a gyógyszert szedni kezdték.

Kodependencia (társfüggőség)
A fogalom megalkotója Rogers, eredetileg az alkoholisták hozzátartozóira alkalmazták ezt a kifejezést.

A nehézségek már kezdenek kirajzolódni, ezek úgy tűnik az anyagi és lelki ből adódnak.

Ezeket az állapotokat ma függőségi (dependencia) állapotoknak nevezik, azt fejezve ki ezzel, hogy az egyén szinte létében függ ezektől, nem tud meglenni nélkülük. A szerelemben is van ilyen függőség.

Tulajdonképpen ez az anyag felelős a kialakításáért. Dohányzás során a tüdőbe, onnan a vérbe, majd az agyba jut.
A nikotinnak számos farmakológiai hatása van.

Önkéntelenül is - ellentétéül - a lélek égi függőségére gondolunk; mint ahogyan a kínai lélektan is sen- és gui-lelket külön­böz­tet meg. Közülük az első a mennyhez, az utóbbi pedig a földhöz tartozik.

A munka is addiktívvá, gé válhat, ekkor beszélhetünk munkamániáról. Akárcsak az alkoholistának az ital, vagy a drogosnak a kábítószer, a munkamániásnak élete fókuszában a munkája áll, ettől nem tud elszakadni.

Erre jó példa az alkoholfüggőség: amikor valaki leszokik az alkoholról, akkor a gyógyult alkoholfüggők csoportjától válik függővé.

A kelet-ázsiaiak csoportirányultsága, tekintélyelvűsége, kötelességtudása, törekvése a tiszteletadásra, re, konfliktuskerülésre, vágya a harmóniára alapvetően a családra, családi értékekre hivatkozva magyarázható.

Amikor hamis gondolatok és függőségek hatása alá kerülünk, gyakran előfordul, hogy azok az orrunknál fogva vezetnek minket. Miközben arra ösztönöznek, hogy kielégítsük a vágyat, amely elsőként felmerült bennünk, eltérítve minket eredeti célunktól.

Az erősen szorongó tanulókra jellemző, hogy nagy a i igényük, és ezért az olyan szituációkban érzik jól magukat, amelyekben a tanár pontosan körülírja számukra a teljesítendő feladatot is és a teljesítés módját is.

Okozhat a gyógyszer függőséget?
A betegek és családjaik gyakran aggódnak amiatt, hogy a szkizofrénia kezelésében alkalmazott antipszichotikumok függőség kialakulásához vezetnek.

Ennek során meg tudjuk figyelni a családtagok interakcióit, látjuk, hogyan igyekeznek egymást befolyásolni, milyen ek állnak fenn közöttük, és milyen önállósági törekvéseket tapasztalhatunk.

Több anya boldogtalan házassága az a tényező, ami gyermekére irányítja a fokozott szeretetét, ez gyermeki függőséget alakit ki, amely ellen tiltakozik a gyerek - természetesen nem tudatosan, hanem - tudattalanul - , és pedig dühkitörései lesznek, ...

"A gyógyszerekhez hozzászokás, alakul ki" - az antidepresszívumokhoz nincsen hozzászokás és i állapot sem alakul ki. A megfelelő ideig folytatott kezelés és a gyógyulás után az elhagyás nem jelent problémát.

Figyelem és tanulás: hangulatfüggőség
Bower: K:
1) hipnotizált személyek
2) történet szomorú és boldog ember találkozásáról - a szomorú állapotba hipnotizáltak a szomorú dolgokra figyeltek
3) többet tanultak a hangulatuknak megfelelőről, ...

Hasonló a helyzet a nehezen kontrolálható vágyakkal (szexuális csábítás és csábíthatóság, játékszenvedély, különféle ek).

Öröklődés és környezet: a gyermekkori figyelemzavar/hiperaktivitás és az ifjúkori drogfüggőség össezfüggése, kezelése, genetikai és pszichológiai kockázati tényezői (NKFP 1A/0008/2002, konzorciumi tag) ...

Lásd még: Lásd még: Alkohol, Viselkedés, Depresszió, Személyiség, Psziché

Pszichológia  Frusztráció  GBR

 
RSS Mobile