Kezdőlap (Asszertív)

 Pszichológia 

  » »
 
   

Asszertív

Pszichológia  Aszociális  Asszertivitás

Asszertív kommunikáció
Asszertivitás a sikeres üzlet alapja
A mindennapi életben mindannyian rendelkezünk bizonyos fokú kommunikációs készséggel.


Az asszertív tanfolyamokról kirajzó emberek alig várják, hogy megvédhessék jogaikat. Ez nem jó hozzáállás.

Az "asszertív" jelentése: Aranyközépút a behódoló és a fenyegető között, kellő határozottságú és öntudatú.

Asszertív tréning: célja a hatékony önérvényesítés (a személyes jogok szociálisan elfogadható képviselete), valamint a negatív és pozitív érzések adekvát kifejezése.

ASSZERTÍV TRÉNING
Mottó: Minden ember addig szabad, amíg nem gátolja mások szabadságát. Bár az angol assaretivity és a magyar önérvényesítés egyfajta rámenősséget sugall, az asszertivitás lényege önmagunk és környezetünk elfogadásából ered.

Az asszertív viselkedés az arany középút a behódoló (szubmisszív), alárendelt magatartásforma és a fenyegető (agresszív) magatartásforma között.

Hasonló javaslat - A partner javaslatához hasonló gondolat megfogalmazása, mely elfogadást és asszertív fellépést is implikál, ezáltal egyengeti a végső válasz útját.
Ismétlés - Visszatérés egy korábbi javaslathoz (saját, másik félé).

Az úgynevezett asszertív viselkedés fél siker. Ez tulajdonképpen egy olyan magatartásformát jelent, melynek során képes az ember kifejezni érzéseit, gondolatait, érvényesíteni jogait és elérni céljait úgy, hogy közben tekintettel van másokra.

"Az ambivertált személyiségek legnagyobb előnye, hogy elég asszertívak és lelkesek ahhoz, hogy üzleti lehetőségeiket kiaknázzák, ugyanakkor eléggé introvertáltak is, ...

Lásd még: Lásd még: Személyiség, Kommunikáció, Viselkedés, Tréning, Önismeret

Pszichológia  Aszociális  Asszertivitás

 
RSS Mobile