Kezdőlap (Védekezés nélkül)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Védekezés nélkül

Párkapcsolat  Védekezés  Vérbaj

Védekezés nélküli szex
- A válaszadók több mint egyharmadának (35%) volt olyan szexuális élménye, amikor nem védekezett, pedig nem ismerte partnere szexuális előéletét.


1 éves rendszeres védekezés nélküli házasélet után sem jön létre a terhesség és az elvégzett vizsgálatok férfi oldali problémát igazolnak.
Milyen gyakori probléma ez?

Az elszakadt óvszerre vagy védekezés nélküli aktusra is utólagos megoldást nyújt az esemény utáni tabletta, mely 72 órán belül bevehető.

Azon férfiak egyötöde, akik védekezés nélkül létesítettek szexuális kapcsolatot, nem gondoltak bele ennek veszélyeibe saját elmondásuk szerint. Mindössze 19%-uk ismerte be, hogy ez hiba volt, és utólag megbánta.

S itt nem csak a szerelmi csalódásokra kell gondolni, hanem a felnőttes nemi élet, vagyis a közösülés túl korai, felkészülés és védekezés nélküli elkezdésére is.

Minél több partnere van valakinek egyidejűleg vagy egymást követően, és minél gyakrabban fordul elő, hogy védekezés nélkül vesz részt a szexuális együttlétben, annál nagyobb az esélye arra, hogy megfertőződhet.

Az orvos magas dózisú fogamzásgátlót fog felírni, amelyet a védekezés nélküli aktust követő 72 órán belül be kell venni, valamint még néhány tablettát további 12 órán belül. Felírhat még egyéb gyógyszert is, például hányáscsillapítót (ld. fentebb).

Nem meglepő, hogy több kutatás is kimutatta azt, hogy a serdülők, akik gyakorta vannak kitéve szexuális tartalmú televízió műsoroknak, nem érzik veszélyesnek a védekezés nélküli együttlétet, vagy vallják természetesnek a házasságon kívüli kapcsolatot.

A nyár hevében könnyű elcsábulni, ám legyünk résen - védekezés nélkül sose menjünk bele egy kalandba se. Egy-két forró éjszaka nem ér meg egy esetleg egész életen át tartó szenvedést!
A cikket írta: Mellesleg
az utolsó 3 üzenet: ...

Meddőség (sterilitás) - amikor két éven át a gyakran és védekezés nélkül folytatott házasélet ellenére sem következik be a terhesség, meddőségre kell gondolni.
meddőség bővebben ...

Csak sürgősségi fogamzásgátlás alkalmazható: nem tervezett de nemi életet élő nők esetén a védekezés nélküli kontaktust követő 72 órán belül, vagy ha az alkalmazott egyéb védekezési módszer hatékonysága bizonytalan például condomsérülés.

Újabb terhességtől való félelem : kilenc vagy több, védekezés nélkül eltelt hónap után a legtöbb nő még nem igazán tudja, hogyan szeretne védekezni a jövőben.

szexuális élményét, hanem az, hogy a kockázatvállaló kamasz a későbbiekben nagyobb eséllyel létesít szexuális kapcsolatot több emberrel, gyakran váltogatja partnereit, alkoholt és kábítószert használ a szexuális aktus idején, és védekezés nélkül is ...

Ma már rengeteg megbízható fogamzásgátló módszer létezik, ezek használata mellett nagyon ritkán (főleg helytelen használat esetén) fordul elő, hogy valaki teherbe esik. Az elszakadt óvszerre vagy védekezés nélküli aktusra is utólagos megoldást nyújt ...

Aki el szeretné kerülni a terhességet, annak ezeken a napokon más fogamzásgátló módszert is használnia kell, vagy az önmegtartóztatást választja - az összes többi napon viszont védekezés nélkül engedhet szexuális vágyának.

Lásd még: Lásd még: Védekezés, Óvszer, Terhesség, Fogamzás, Meddőség

Párkapcsolat  Védekezés  Vérbaj

 
RSS Mobile