Kezdőlap (Terhes nő)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Terhes nő

Párkapcsolat  Teherbeesés  Terhesség

Ha a terhes nő savanyút vagy szalonnát kívánt, bármit, ami 'férfias', nehéz étek, akkor fiú volt várható. S ennek analógiája és egyben ellentettjeként az édes ételek vagy tésztafélék, a 'nőies' ételek kívánalmakor lányra lehetett tippelni.


Megelőzés Monogám kapcsolat, gumióvszer használata, terhes nők szűrése, a partnerek, fertőzőforrások felkutatása és szűrése. Gonorrhoea (kankó, tripper) A betegséget a Neisseria gonorrhoeae nevű baktérium okozza.

Ezen jelek közül egyesek a terhes nő tudatára is jutnak, másik csak vizsgálat után derülnek ki. Biztosan csak akkor tudjuk, hogy a nő terhes, ha méhében magzatot fedezünk fel, ezt pedig megismerjük, ha a magzat egyes testrészeit tapintjuk v.

Vérkeringést ösztönző és emésztést serkentő hatása van, nagy adagokban bevéve azonban a terhes nők magzatát is elhajtja. Az ókorban a rozmaring leveleit füstölőszernek, illetve bor fűszerezésére használták. Kneipp atya tonizáló bort készített belőle.

A fogamzásgátlót szedő nők szaglása a terhes nők szaglásának felel meg.

Azon kívül amikor a terhes nőnek megtiltják az aktust, nem létezik más ok ahhoz, hogy egy pár ne érintse meg egymást. Ha a vágy szintje váltakozik akkor az orvosok azt ajánlják, hogy használjon a pár síkosítót.

Ratirahasya: "Az a terhes nő, ki vasárnapi napon a pusya holdháza alatt kiásott kharva- (Rosa moschata) és sripuspa- (szegfűszeg)-gyökeret a derekára köti és iszik belőle, azonnal megszabadul magzatától, ha mégoly szilárdan ült is testében." ...

Egyéb testrészekhez hasonlóan a nemi szervek is gondozást igényelnek. A terhes nőnek különösen óvnia kell egészségét, megfelelő gyakorlatokkal, étkezéssel és orvosi felügyelettel.

Ha megláttam egy terhes nőt, sírni tudtam volna, hogy én miért nem?
Gondolkodási időt kért, de ezt a dolgot is csak halasztgatta, eltelt egy újabb év, és semmilyen téren semmilyen változás. Egyre gyakrabban veszekedtünk, egyre csúnyábban.

A legtöbb újonnan kifejlesztett gyógyszer hatóanyagát - biztonsági okokból - nem alkalmazzák terhes nőknél, s figyelmeztetik a felhasználókat arra, hogy várandós nők számára ellenjavallt a készítmény.

Lásd még: Lásd még: Terhesség, Fogamzás, Hormon, Menstruáció, Válás

Párkapcsolat  Teherbeesés  Terhesség

 
RSS Mobile