Kezdőlap (Szerotonin)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Szerotonin

Párkapcsolat  Szeretetnyelv  Szexepil

A "szerotonin" jelentése: Több testszövetben is előforduló, érszűkítő hatású aminosav.


Mint hozzátette, a szelektív szerotonin visszavételt gátló gyógyszerek (SSRI-k) alkalmazásából már nagy mennyiségű tudományos információ gyűlt össze, ám ezek azt mutatják, hogy az ember szexuális preferenciájára nincs ilyen hatással a szerotonin.

A szerotonin és a szexualitás kapcsolata
A szexuális orintáltság a szerotonintól függhet? Ezt kutatják a pekingi Biológiai Tudományok Intézetének munkatársai, akik eredményeikről a Nature-ben számolnak be.
Tovább... » ...

A már említett szerotonin hormon előállításához szervezetünknek szénhidrátra és fehérjére van szüksége. Fogyasszunk tejtermékeket, diót, müzlit, halat, rizst, hüvelyeseket, burgonyát, salátákat, zöldségeket.

Egy másik érdekes kísérlet során a Pisai Egyetemen kényszerbetegségben szenvedők és olyan személyek szerotoninszintjét vetették össze, akik fél éve szerelmesek.

A csokoládé feniletilamin és szerotonin tartalmánál fogva, 'felizgatja' az agy örömökért felelős területét, vagyis a szexhez hasonló gyönyörökhöz juttathat.

Ilyen alapon már a "szerelem biokémiájáról" beszélnek: a gének működése nyomán az emberi agyban változóan alakul a dopamin és a szerotonin mennyisége, s ezektől nem csak a tesztoszteron nevű androgén (férfihormon) termelődése függne, ...

A hormon ragaszkodást, elkötelezettséget vált ki az ember lelkében. A szerotonin, a boldogsághormon, és az oxitocin együtt nagyon érdekesen viselkednek, az agyban hatva különös változásokat idézhetnek elő az ember érzelmi kötődéseiben.

A gyógyszer normalizálja a betegnél a szerotoninszintet, ami összefüggésben áll a depresszióval, az agresszióval és az alkoholfogyasztásra való hajlammal. Ezek a tünetek ugyanis a férfidepresszió részei.

Lásd még: Lásd még: Párkapcsolat, Szerelem, Hormon, Boldogság, Tesztoszteron

Párkapcsolat  Szeretetnyelv  Szexepil

 
RSS Mobile