Kezdőlap (Promiszkuitás)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Promiszkuitás

Párkapcsolat  Próbaházasság  Pszichoszexuális

promiszkuitás
Válogatás és tartós jelleg nélküli, szabados nemi élet.
Nemzetközi szó a latin promiscuus (kevert, vegyes) nyomán, a nyomatékosító pro- elemből és a miscere, miscui (kever) igéből. mixer.


Promiszkuitás
A monogámia ellentéte, azt jelenti, ha az ember adott időszak alatt sok partnerrel létesít szexuális kapcsolatot. A promiszkuitás értelemszerűen növeli a szexuálisan terjedő betegségek kialakulásának kockázatát.
Közösülés ...

promiszkuitás - Azt az állapotot jelöli, amikor egy ember egyidejűleg nem csak egy másik emberrel tart fenn szexuális kapcsolatot, hanem többel.

Promiszkuitás
Bizonyos természeti népcsoportok kollektív házasságban élnek, és minden gyereket közösen nevelnek. Eredetileg ennek megjelölésére szolgál a kifejezés.

Ez utóbbitól csak annyiban különbözik a negyedik tendenciát jelentő promiszkuitás, vagyis az igen gyakori szexuális partnerváltás, hogy itt nem pénzzel megváltott, hanem csak a változatos élvezet kedvéért létesített kapcsolatokról van szó.

A hang alapján tehát sokkal jobban megjósolható a promiszkuitás, mint a csipő vagy a derék méretéből, állítják a szakemberek.

Terjedésében a tünetmentes vírusürítők ismeretlen száma, a gyakori partnerváltás (promiszkuitás) és a különböző szexuális praktikák, továbbá a fel nem ismert esetek szerepe a döntő.

A hatvanas évek szexuális forradalma óta a modern nyugati társadalmak egyre inkább tolerálják az önkielégítést, és paradox módon - a promiszkuitás alternatívájaként - a szexuális ellenforradalom is erősítette az elfogadást.

AIDS - HIV-vírus fertőzés miatt kialakuló, szerzett immunhiányos betegség (acquired immundeficiency syndrome). Vér és testnedvek útján terjed, a legtöbbször intenzív szexuális kapcsolat (promiszkuitás, analis közösülés), ...

a promiszkuitás (,,futó kapcsolatok''), azért, mert ez a két magatartási forma - ami veszélyesen emlékeztet a csimpánzok szexuális viselkedésére - személytelen szex-kiélés, valódi ,,találkozás'' nélkül. Hiányzanak belőle az emberi értékek.

Lásd még: Lásd még: Szexuális kapcsolat, Szerelem, Házasság, Szexuális viselkedés, Terhesség

Párkapcsolat  Próbaházasság  Pszichoszexuális

 
RSS Mobile