Kezdőlap (Peteérés)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Peteérés

Párkapcsolat  Pesszárium  Petesejt

Peteérés alatt a nők sokkal vonzóbbnak tartják a férfias külsőt, hangot, illatot, izomzatot, mely összefüggésbe hozható a magas tesztoszteron szinttel. Ez a jó genetikai adottságokat bizonyítja, mely az egészséges utód nemzésénél előnyös tényező.


Peteérés kalkulátor
A sikeres teherbeeséshez adhat segítséget ez a kalkulátor, mely megmutatja a megtermékenyítés optimális idejét.
1
Kereső ajánló ...

Peteérést fokozó szerek - természetes vagy mesterséges gyógyszerek, melyek képesek gyorsítani a pete érését és kiszabadulását a petefészekből.

Peteérés idején szexisebb ruhákat vesznek a nők
Kihívóbb ruhákat vásárolnak a nők egy amerikai egyetemi kutatás szerint peteérés idején.
Tovább... » ...

9. A peteérés bekövetkezik

a menstruáció előtt 1 nappal
a menstruáció előtt 1 héttel
a menstruáció előtt 2 héttel ...

Ugyanakkor peteérés esetén ismét változik a preferencia, akkor ismét a macho kinézetűek kerülnek előnyösebb helyzetbe.

Naptár- módszer Alapja, hogy a peteérés 28 napos ciklus esetén általában a 14. napon történik. Figyelembe véve a petesejt és a hímivarsejt életidejét, kiszámítható, hogy a kilökődés előtti és utáni 3-4. napon jöhet létre terhesség.

A menstruáció utáni napokban ugyan eleve szárazabb a hüvely, míg a peteérés napjaiban nedvesebb.

séggel nem alakulhat ki peteérés, és nem szabadul ki petesejt. Hatásuk másrészt abban áll, hogy hiába termékenyül meg esetleg egy petesejt, mert a méh nyálkahártyáját is alkalmatlanná teszik a petesejt befogadására.

Hatékonysága javítható a testhőmérséklet mérésével, mert peteéréskor az alaphőmérséklet először lecsökken, majd megnő 0.3-0.5 celsius fokkal. Ehhez nagyon pontos lázmérő kell! ...

A hormonális fogamzásgátló szerek a legbiztonságosabb módszerekhez tartoznak, mivel teljesen megakadályozzák a peteérést, ill. a petesejt beágyazódását az anyaméhbe.

Amikor ugyanis a nő a peteérés időszakába ér, vagyis amikor fogantatásra leginkább alkalmas, akkor egyszer csak a keze és a füle szimmetrikusabbá válik. Sőt, mi több: a derék-csípő aránya is némi változást mutat.

A peteérést nehéz pontosan kiszámítani, mert bármikor bekövetkezhet. Ha egy lánynál elkezdődtek a havi vérzések, úgy már fogamzóképes. Ha egy fiú képes a magömlésre, akkor közösüléssel fogamzást is előidézhet.

Az utódok létrehozásának a képessége a lányoknál a peteérés időszakától a változás koráig tart. A férfiak viszont a pubertástól egészen késői öreg korig apává válhatnak.

Sokan arról számoltak be, hogy a peteérés táján hihetetlenül erős nemi vágyat éreznek.

Egy skóciai felmérés azt mutatta, hogy a nőket a ciklusuk is befolyásolja abban, hogy melyik férfiarc tetszik nekik. Peteérés idején a markáns, férfias vonásokhoz vonzódnak, menstruáció idején viszont inkább az ápolt külalakhoz.

Egyharmaduk hallott már a spirálról és egyéb méhen belüli eszközök lehetőségéről, ezen túl minden ötödik fiatal említette a naptár-módszert (a peteérés időpontjának kiszámítását), a hüvelytablettát, a pesszáriumot és a sterilizálást is.

Az ideális az lenne, ha a peteérés előtti napon történne a mintavétel, azonban elegendő, ha nem a menstruáció alatt vagy egy esetleges fertőzés időszakában jelennek meg a vizsgálaton, mivel ezek e tényezők zavarhatják az eredmények értékelését.

Az peteérés (ovuláció) előtti napokon ez az állapot megváltozik és a nyák tapinása: sűrű, tapadós, fehéres sárgás, tésztaszerű lesz.
Az ovuláció időpontjának közeledtével : ez a váladék mind hígabbá, tejszerűbbé válik.

Lásd még: Lásd még: Terhesség, Menstruáció, Fogamzás, Megtermékenyítés, Teherbeesés

Párkapcsolat  Pesszárium  Petesejt

 
RSS Mobile