Kezdőlap (Nemi hormon)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Nemi hormon

Párkapcsolat  Nemi herpesz  Nemi identitás

Nemi hormonok
Az inzulinnal elérkeztünk a hipotalamuszból, az agyalapi mirigyből és a hormontermelő szervekből álló belső elválasztású rendszerhez. Anorexia esetén a legtöbb gond a nemi mirigyek nem megfelelő működéséből származik.


Nemi hormonok
Alapvetően meghatározzák a női és férfi szervezet egymástól döntően eltérő szerkezetét és működését. Az ösztrogén teszi, hogy a nő nőnek néz ki, a tesztoszteron pedig, hogy a férfi férfinak.

A nemi hormon-háztartásba való beavatkozás azonban nagyon kényes ügy, mivel az nemcsak a spermatermelést szabályozza, de tőle (is) függ sok olyan szexualitással kapcsolatos funkció is, mint az erekció, ...

A férfiak nemi hormonjának szintje akkor bizonyult a legmagasabbnak, ha olyan pólóból vettek szagmintát, amelynek gazdája a peteérés idején hordta a ruhadarabot.

A fahéj a nemi hormonokat enyhén izgatja.
A petrezselyem apiol tartalma miatt a merevedés meghosszabbodásával járó enyhe izgalmat idéz elő.

A férfi és női nemi hormonok csökkent vagy túlzott mennyisége döntő hatást gyakorolhat a férfias vagy nőies testi működésekre, és szabálytalan képződményekhez vezethet.

4. A belső nemi szervek ...

Oka a női nemi hormonok egyensúlyának hirtelen változása. Segíthet a tüneteken levendulás fürdő, kamillatea, B6 vitamin szedése, illetve fogamzásgátló tabletta szedése, mivel a hormonális változások kiegyenlítettebbé válnak.

Androgén hormonok - férfi (hím) nemi hormonok, a férfi nemi jelleg kialakulásáért felelős. Elsősorban a herében termelődnek, de a mellékvesékben is megtalálhatók.

A forró fürdő kedvezően hat a nemi hormonokra. Telepedjetek bele az illatos vízbe, szappanozzátok végig egymást, majd pedig együtt zuhanyozzatok.
Masszázs
Kezdésnek nem rossz. Illatos olajjal vagy hidratáló krémmel masszírozd át a pasit.

A férfiak örökletes kopaszodását a férfi nemi hormonok túltermelése okozza. Ezek a hormonok elárasztják a szervezetet és blokkolnak bizonyos hajhagymákat, rendszerint a fejtetőn.

Fontos tudni, hogy a szex utáni vágyat nem kizárólag a nemi hormonok befolyásolják, hanem a saját testhez, az anyasághoz való viszony is.

tesztoszteron
A herék termelte férfi nemi hormon.
Orvosi szakszó a latin testis (here) és a görög sztereosz (szilárd) elemekből, az utóbbi a telítetlen alkoholok, a szteroidok megnevezésében szerepel, ezek szilárd molekuláris vázával kapcsolatosan.

A legfontosabb férfi nemi hormon a here Leydig sejtjei termelik, általa befolyásolódik a spermium termelődés, a férfi izomerő, csontok állapota, másodlagos nemi jellegek és viselkedés is.

Egyes kutatók arról számolnak be, hogy azok a párok, akik eljárnak együtt paitball-ozni, együtt is maradnak, ugyanis a verseny felspanolja a nemi hormonokat, és vágyat ébreszt.

nemi hormont megkötő globulin (SHBG) termelődését, és ez hatással van a libidóra. Vannak más gyógyszerek is, amelyek csökkentik a nemi vágyat, egyes vérnyomáscsökkentők, szorongásoldók, antidepresszánsok.

A szakemberek szerint alvás közben fokozódik a nemi hormon termelés, ez pedig áttételes hormonális hatásokon keresztül befolyásolja agyműködésünket és nemi szerveink állapotát.

1904 Eugen Steinach hormonkutató Prágában és később Bécsben tanulmányozza a nemi hormonok hatását az emberek és állatok testi fejlődésére. Nemi mirigyek átültetése révén sikerül neki hímpatkányokat feminizálni és nőstényeket maszkulinizálni.

A "progeszteron" jelentése: Egyfajta női nemi hormon, ami segíti a szervezetet felkészülni a terhességre.

1929-ben izolálták az első női nemi hormont, amelyet nem sokkal később már szintetikus úton is elő tudtak állítani.

Néhány nősténynek eltávolították ivarszerveit, így ezek nem termeltek nemi hormonokat. A hím majmok nem is közeledtek hozzájuk, hiába zárták egy ketrecbe őket. Azután a kísérleti egyedeket egészséges nősténymajmok nemi váladékaival dörzsölték be.

A zöldségek közül a spárga és a zeller áll a vágyfokozó ételek képzeletbeli toplistájának élén. Vitamintartalmukon túl egyes közlemények a nemi hormonokra gyakorolt hatásukat is említik.

meghatározzuk azokat a napokat, amikor a nő teherbe eshet, és ennek megfelelően ebben az időszakban más fogamzásgátló módszert is igénybe kell vennie, vagy az önmegtartóztatást választja, amennyiben el szeretné kerülni a terhességet. A nemi hormonok ...

Lásd még: Lásd még: Hormon, Hormonális, Fogamzás, Menstruáció, Terhesség

Párkapcsolat  Nemi herpesz  Nemi identitás

 
RSS Mobile