Kezdőlap (Klimax)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Klimax

Párkapcsolat  Kívánt terhesség  Kondom

klimax
Drámai műben a cselekmény csúcspontja, döntő fordulata, stilisztikai fokozás, a női vérzés végleges elmaradásának időszaka: női klimax. - klimaktérium: a női változás időszaka a negyvenes életévek derekán.


KLIMAX
Szexuális élet a menopauza idején
A nők egyik leggyakoribb félelme, hogy a menopauza milyen hatással lesz szexuális életükre. A kellemetlen tünetekre gyógyszereken kívül természetes megoldás is létezik.

Klimax - lásd Menopauza
Klitoridektómia - csikló műtéti úton történő eltávolítása. Századunk első évtizedeiben még Európában is végeztek klitoridektómiát, azaz műtéti úton eltávolították a kislányok csiklóját.

Mi is az a klimax?
Míg a havi vérzés általában a nők felénél 45-50 éves korban szűnik meg, hozzávetőleges becslés szerint a nők másik negyedénél a 45. életév előtt, 25 %-uknál pedig az 50. életév körül vagy ezen túl következik be.

Természetesen a terhesség és a klimax is a vérzés elmaradásával jár. - PMS (=Premenstruális Szindróma) : Négy nő közül háromnál a menstruációt megelőzően jelentkezik ez a kellemetlen, de veszélytelen tünetegyüttes.

A klimax idején szintén növekszik a hüvely szárazsága, ebben a korban azonban a nők már kevésbé színlelnek, jóval nagyobb tapasztalat áll mögöttük, ezért könnyebben jutnak el az orgazmushoz.

A klimax? Nem, azt nem hiszem, még nem engedem!
Egy férfi miért nem sír minduntalan! Miért az Ő dolga, hogy vigaszt nyújtson, hisz néha Ő is arra szorul! Miért gondolom, hogy Ő mindig erős! A válla, a teste, és mindene elbír! ...

A hüvely nyálkahártyájának sorvadása (atrófiás hüvelygyulladás)
Leginkább középkorú nőknél fordul elő, amikor a klimax bekövetkezik. A női hormon hiánya következtében a hüvelyhám elsorvad, elvékonyodik, így védekező képessége lecsökken.
Tünetei ...

Az emberi életben mégis két kiemelkedő jelentőségű átalakulásról beszélünk, mert ezek látványos külső és bár láthatatlan mégis jelentős belső változással járnak együtt, első a pubertás, a másik a klimax, melyet a férfiaknál andropauzának is hívnak.

Az egyik elmélet szerint azért okoz a szex akkor is élvezetet, amikor a nő terhes, szoptat, túl van a klimaxon, vagy éppen nincs fogékony időszakban, hogy a férfi ilyenkor se pártoljon el tőle.

Végezetül a nemi vágy lankadásának a hormonok is okai lehetnek, különösen 50-en felül. Hiába beszélünk kevesebbet róla, a férfiklimax, a tesztoszteron nevű férfihormon termelődésének csökkenése miatt, valós problémát jelent.

Menstruáció kimaradását okozhatja még az esemény utáni tabletták túlzott használata, fertőzés, illetve súlyos éhezés, anorexia nervosa (ld Életmód) is. Természetesen a terhesség és a klimax is a vérzés elmaradásával jár.

a férfiak szexuális aktivitása és potenciája 16-20 éves korban a legerősebb, s aztán lassan ugyan, de mégis csökken. A nőknél ezzel szemben rendszerint csak 28-30 éves korra alakul ki a szexuális kapacitás maximuma, ám ez legalábbis a klimax ...

Lásd még: Lásd még: Párkapcsolat, Hormon, Házasság, Szerelem, Hormonális

Párkapcsolat  Kívánt terhesség  Kondom

 
RSS Mobile