Kezdőlap (Kapuzárási pánik)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Kapuzárási pánik

Párkapcsolat  Kapcsolatfüggőség  Kettős erkölcs

Kapuzárási pánik: a krízis a 30-asokat is sújtja
Egy friss felmérés szerint a munkahelyi nyomás és a párkapcsolati problémák miatt a britek a harmincas éveik közepét tartják életük legboldogtalanabb periódusának. ...


Kapuzárási pánik
Végül a 40 -50 éves férfi, főleg, ha a kapcsolata nem kiegyensúlyozott, átéli a férfi szerep perspektívájának lezárását. Ez a szorongás potenciazavart okozhat, mintegy bebizonyítva, hogy itt a "vég".

A kapuzárási pániktól szenvedő férfiak általában azért döntenek a fiatalabb partner mellett, mert intenzívebb, frissebb életre vágynak, szeretnék magukat ismét fiatalnak érezni, megfeledkezni arról, hogy felettük is eljárt az idő.

Egyrészt jelentkezhet a "kapuzárási pánik", vagyis az ijedelem attól, hogy az öregedés folytán elvész a kedvező változtatás utolsó lehetősége, tehát legfőbb ideje kitörni a megszokott mederből.

Elnőző mosollyal konstatáljuk a tényt: íme, egy sikertörténet, valaki szembeszállt a kapuzárási pánikkal és hősiesen megküzdött vele, egy újabb családalapítással teremtve meg az 'előttem az élet' csalfa illúzióját.

Lásd még: Lásd még: Párkapcsolat, Szerelem, Házasság, Boldogság, Szingli

Párkapcsolat  Kapcsolatfüggőség  Kettős erkölcs

 
RSS Mobile