Kezdőlap (Hormonális fogamzásgátló)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Hormonális fogamzásgátló

Párkapcsolat  Hormonális fogamzásgátlás  Hormonháztartás

Hormonális fogamzásgátló készítmények
Ez a cikk egy olyan kutatás eredménye, amit elsősorban a magam kedvéért kezdtem el, hogy tisztábban lássam mit, merre, meddig. De rájöttem, hogy ez akár másnak is hasznára válhat, ...


Hormonális fogamzásgátló tabletták
Hormontartalmú nem tablettás készítmények
Pesszárium
Méhen belüli fogamzásgátló eszköz - Spirál
A petevezeték vagy az ondóvezeték elkötése (sterilizáció) ...

A hormonális fogamzásgátló szerek a legbiztonságosabb módszerekhez tartoznak, mivel teljesen megakadályozzák a peteérést, ill. a petesejt beágyazódását az anyaméhbe.

Megjelenik az első, hormonális fogamzásgátló szer. Néhány évi kipróbálás után a "tabletta" az 1960-as években válik széles körben hozzáférhetővé.

Megfelelő használat esetén hatékonyságuk megegyezik a hormonális fogamzásgátló tablettákéval.

Durante csapata 52 nőt vizsgált, 17 és 30 év közöttieket, akik nem szedtek hormonális fogamzásgátlót. Mindegyiküktől két esztradiol-szintet mértek, mert hogy a hormon szintje hétről hétre változik.

B.) Ovuláció-gátló szerek (hormonális fogamzásgátló tabletták)
A leghatásosabb fogamzásgátló módszer a hormonális fogamzásgátlás. Magyarországon számos hormonális fogamzásgátló tabletta kapható. Ezek a
1.

A spirál biztonságosabbnak bizonyult a hormonális fogamzásgátlóknál! A spirált viselők kisebb valószínűséggel esnek teherbe, mint a hormontartalmú injekció segítségével védekező társaik - állítják a Cochrane Könyvtár kutatói.

Nem bizonyított, hogy a sürgősségi fogamzásgátlók alkalmazása veszélyt jelentene olyan nők esetében, akiknél a hagyományos hormonális fogamzásgátlók adása ellenjavallt.

Csak rendszeresen , legalább három éve már mensrtuáló, minimum 15 éves lányoknak - maximum 40 - 45 éves nőknek , ha nem dohányoznak és egészségesek, rendszeresen menstruálnak, szexuális életet élnek - írhatók fel a hormonális fogamzásgátló tabletták.

A Leiden-mutációt hordozók esetében kiemelten fontos, hogy ne dohányozzanak, ne legyenek túlsúlyosak, mozgásban gazdag életmódot folytassanak, kerüljék bizonyos hormonális fogamzásgátló tabletták használatát ...

Lásd még: Lásd még: Hormon, Fogamzásgátló, Hormonális, Fogamzás, Fogamzásgátlás

Párkapcsolat  Hormonális fogamzásgátlás  Hormonháztartás

 
RSS Mobile