Kezdőlap (Fogamzásgátló tabletta)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Fogamzásgátló tabletta

Párkapcsolat  Fogamzásgátló módszer  Fogamzóképes

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez
Tweet
Minden fogamzásgátló tablettát szedő nőnek tisztában kell lennie néhány, a szedéssel kapcsolatos alapszabállyal. Cikkünkből most megismerheted ezeket.


Fogamzásgátló tabletta 40 évesen is?
A hormonális fogamzásgátlás elvileg 40 év felett is lehetséges - ez esetben viszont feltétel, hogy a nő egészséges legyen, nem túlsúlyos és ne dohányozzon.

Fogamzásgátló tabletta férfiaknak
Hamarosan forgalomba kerül a férfiak által használatos fogamzásgátló tabletta, de sok kétség fogalmazódik meg körülötte.
Tovább... » ...

Fogamzásgátló tabletta vagy spirál? Amikor fogamzásgátlási módszert választunk, fontos tisztában lennünk annak kockázatával és kedvező hatásaival egyaránt.

A fogamzásgátló tabletta szedése következtében fellépő mellékhatások.
Emlőfeszülés, gyakori és tartós fejfájás, hányinger, hányás, köztivérzés, láb-kézdagadás, libidó fokozódás, vagy csökkenés, depresszió, bőrpigmentáció, ...

Kutatások folynak férfi fogamzásgátló tabletta kifejlesztésére, de eddig még Magyarországon nincsen ilyesmi forgalomban. Természetes módszerek Megszakított közösülés A fiúk felelőssége elég jelentős a megszakított közösülés esetén.

A fiatalok 92 százaléka ismer valamilyen fogamzásgátló módszert, közülük a legtöbben az óvszert említették, második legismertebb a fogamzásgátló tabletta, harmadik pedig a szexuális aktus megszakítása volt.

Magyarországon számos hormonális fogamzásgátló tabletta kapható. Ezek a
1. különböző összetételű kombinált fogamzásgátló tabletták,
2. csak progeszteron hatású készítményt tartalmazó tabletta és a
3.

Libidó - a nem vágyat vagy késztetést jelentő szó. A libidó hiánya lehet lelki zavar tükröződése, vagy szervi baj következménye, de néhány fogamzásgátló tabletta tartós szedése is befolyásolhatja a nemi vágyat, csökkentheti az orgazmuskészséget.

A férfiaknál szóba jön az ondóvezeték elkötése, ami elég hatékony, de végleges megoldás. Kutatások folynak férfi fogamzásgátló tabletta kifejlesztésére, de eddig még Magyarországon nincsen ilyesmi forgalomban.

gesztagént egyaránt tartalmazó készítménnyel végzett sürgősségi ("esemény utáni") fogamzásgátlásról Yuzpe és mtsai számoltak be először 1974-ben. Ebben az időben kezdték vizsgálni a kizárólag gesztagént tartalmazó sürgősségi fogamzásgátló tabletta ...

Méhen belüli eszközök (IUD): spirál, hurok 0,5-5%
Hormonkészítmények (fogamzásgátló tabletta) 0,3%
Esemény utáni tabletta 0,5%
Pesszárium 3-15%
Óvszer 3%
Spermicid anyagok 0,3%
Természetes fogamzásgátló módszerek 10% ...

Lásd még: Lásd még: Fogamzásgátló, Fogamzás, Hormon, Fogamzásgátlás, Terhesség

Párkapcsolat  Fogamzásgátló módszer  Fogamzóképes

 
RSS Mobile