Kezdőlap (Fertőzések)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Fertőzések

Párkapcsolat  Feromon  Fizikai erőszak

Fertőzések (virális, bakteriális) Gyulladások

7. Egyéb klinikai szindrómák ...


A hüvelyi fertőzések egynegyedét a Candida albicans nevű sarjadzógomba okozza. A gomba sok nő hüvelyében előfordul, ami önmagában még nem jelent problémát, mivel a szervezet immunrendszere az ilyen mikroorganizmusok növekedését megakadályozza.

A szexuális fertőzések elkerülését két módon biztosíthatjuk: egyrészt biztonságosan szexelünk, másrészt pedig a napi tisztálkodás segítségével a lehető legminimálisabbra csökkentjük a fertőzések kockázatát.

A védekezés a fertőzések miatt fokozottan...
A végbélnyílásban található baktériumok ugyanis gyulladás okozhatnak a test egyéb részeiben.
Sokadszorra nagyon menni fog...

Fogamzásgátlás és fertőzések: csak okosan!
Test
Segítünk, hogy képben legyél a testeddel! ...

A nemi úton terjedő fertőzéseket sokféle kórokozó okozhatja. Vannak ezek között baktériumok, vírusok, gombák és egyéb apró élőlények. A fertőzések nagy része tökéletesen meggyógyítható, különösen, ha még időben látja szakorvos.

Attól függően, hogy a betegséget okozó mikróba mennyire életképes, a fertőzések terjedhetnek tárgyakkal, cseppfertőzéssel, vér útján, szexuális úton, étellel, satöbbi Szexuális úton terjedő betegség Olyan fertőzések, ...

Buda szerint az alkohol szerepét láthatjuk a nem kívánt terhességekben, de mind az ifjúkori, mind pedig a felnőttkori nemi fertőzések hátterében is. A tiltott drogok még markánsabban kapcsolódnak a szexuális viselkedéssel.

A bakteriális vaginózis a hüvelygyulladások leggyakoribb (a hüvelyfertőzések 40-50%-a) oka. A fertőzéshez társuló mikróbák a hüvely belső flórájának a részét képezik (nem külső fertőzés okozza).

Olyan fertőzések, amelyek főként a szexuális érintkezés valamely formája által terjednek. (azaz esetenként más utakon is terjedhetnek, de ez a leggyakoribb.)
A nemi betegségek terjedésében általában társadalmi tényezők szerepelnek.

A réztartalmú IUD enyhén emeli a kismedencei fertőzések kockázatát. A kismedencei fertőzések csökkentik a termékenységet (ld. fentebb is). Ezt tehát meg kell beszélni az orvossal.

Először is, sok 20-30 éves monogám kapcsolatban él, és így kevésbé aggódik a fertőzések vagy a terhesség miatt. A párkapcsolatban élőknél azonban hamis biztonságtudata alakulhat ki.

Szexuális úton terjedő betegségek: veszélyes fertőzések
A fertőző betegségek közül a leggyakoribbak és legveszélyesebbek a nemi úton terjedő betegségek. Az emberek közel fele élete folyamán valamelyik nemi betegséget megkapja.

Nem szexuális úton terjedő nőgyógyászati fertőzések
Miként viselkedjünk, hogy elkerüljük a szexuális erőszakot?
A szexuális kapcsolatok formái 10 pontban
Szexuális érintkezéskor 30-féle kórokozóval fertőződhetünk! ...

A nemi érintkezéssel terjedő fertőzések után nem marad tartós védelem - szemben néhány más fertőző betegséggel, melyek átvészelése tartós védettséget jelent -, ezért ugyanazt a fertőzést életünk során többször is megkaphatjuk.

Ilyen például a depresszió - csak úgy a depresszió ellen szedett gyógyszerek -, húgyhólyag fertőzések, gombás fertőzések, álmatlanság, egyéb alvászavarok, cukorbetegség, és egyéb pszichológiai zavarok. Ezeket mindenképpen kezeltetni kell.

Balanitis - a hímvessző makkjának gyulladásos megbetegedése, amely gyakran érinti a fitymát is. Leggyakrabban fertőzések (baktériumok, gombák vagy például szifilisz) következtében alakul ki, ...

Orvosi segítségre lehet szükség a testi sérülések kezelésére, a fertőzések elkerülésére (antibiotikum, HIV vizsgálat), szükség esetén fogamzásgátlás.

Míg tízből több mint három ember gondolja úgy, hogy az államnak pénzt kell fordítania a szexuális nevelésre annak érdekében, hogy a szexuális úton terjedő fertőzéseket megelőzzék, hasonló azoknak az aránya is, akik elismerik, ...

Legismertebb nemi úton történő fertőzések: kankó, szifilisz, trichomonasis és a szörnyű AIDS. Nagyon fontos, hogy bármely tünet esetén mindkét partner orvoshoz forduljon, különben állandósul az u.n. ping-pong fertőzés. ...

Mivel a sperma akár egy hétig is életképes marad a testedben, ezért bőven van ideje megtermékenyíteni a petesejtet. Úgyhogy mindenképpen gumióvszer használata javasolt, már csak a fertőzések elkerülése végett is, ...

Spermiumok alacsony száma, mozgási és alaki rendellenségei. Nagyon sok tényező befolyásolhatja a rossz termelődést, ilyen például különböző fertőzések, melegártalom, környezeti tényezők, here visszértágulat, gyógyszermellékhatások stb..

előtt kitágulhat, kinyílhat - még mielőtt a baba teljesen kifejlődött volna - és korábban jöhet a világra. Életesélyei rosszabbak lehetnek, mint egészségesen fejlett társaié. A koraszülött babák gyengébbek, érzékenyebbek, fogékonyabbak a fertőzésekre ...

Lásd még: Lásd még: Fogamzás, Szerelem, Fogamzásgátlás, Nemi betegség, Párkapcsolat

Párkapcsolat  Feromon  Fizikai erőszak

 
RSS Mobile