Kezdőlap (Abortusz)

 Párkapcsolat 

  » »
 
   

Abortusz

Párkapcsolat  Zöld szemű szörny  Adonisz

abortusz
(lat., "vetélés"): az állati petének kiküszöbölése idő előtt az anya testéből, a méhből.


abortusz
Elvetélés, a mai köznyelvben művi vetélés: abortusztörvény, abortuszbizottság.
Latin eredetű orvosi szakszó az aboriri, abortus (korán születik) igéből: ab- (el) és oriri (ered, születik, keletkezik). orientál.

Abortusz
A terhesség természetes vagy mesterséges úton és körülmények között történő megszakasztása.
Az előbbit spontán vetélésnek, az utóbbit művi vetélésnek, vagy abortusznak is nevezik.

szex, tévhitek, STD, terhesség, abortusz
Mindenki tudja, hogy a legjobb, ha orvosától tájékozódik, mégis, gyakran előfordul, hogy félelem, ...

Abortusz
A statisztikák szerint azok, akik már a házasság előtt szexuális életet élnek, nagyon gyakran nem védekzenek. Ez nem kívánt terhességekhez vezet, majd vagy abortuszhoz, vagy nem várt gyerekekhez.

Abortusz arteficialis - lásd Terhességmegszakítás
Abrasio - lásd Méhkaparás
Abrázió - lásd Méhkaparás ...

Abortusz
Alapfogalmak
Abortusz
Művi terhesség-megszakítást jelent, vagyis azt, amikor a már létrejött terhességet valamilyen eszközzel vagy gyógyszerrel megszakítjuk. Csak a 24. terhességi hétig beszélhetünk abortuszról.

A művi abortusz nem fogamzásgátlási módszer! A döntésbe a leendő apának is lehet beleszólása, hiszen együttesen felelősek a fogamzásért.
3. témakör: Nemi úton terjedő betegségek ...

A spirál=abortusz
valeriana
A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint a fogamzás nem más,mint két ivarsejt egyesülése és ezzel új utód fejlődésének megindulása,a fogamzásgátló pedig a fogamzás megakadályozására való szer.

Tizenévesek és az abortusz - Milyen lelki következményei vannak?
Egy friss tanulmány szerint az abortusz nincs káros hatással a tizenévesek mentális egészségére.
Erőszak a randi során ...

Fogamzásgátló módszerek alapfogalmak - természetes módszerek eszközös módszerek - hormonális módszerek Abortusz alapfogalmak - menete - hogyan történik?

Nagy nehezen az abortusz mellett döntöttünk, pedig egyikünk sem volt híve..
Ott volt mellettem, segített ahol csak tudott az előkészületekben. Mikor eljött a nap, elvitt, és 4 órát bent feküdtem a műtét előtt.

vi vetélést, azaz az abortuszt sajnos még ma is sokan egy egyszer? fogamzásgátló módszernek tekintik, s nincsenek tisztában a dolog lelki-fizikai következményeivel.

Egy a fogamzásgátláshoz szorosan kapcsolódó, Magyarországon újnak számító terhesség-megszakítási mód is szerepelt a kutatásban: az abortusztablettát nyár elején regisztrálta hazánkban az Országos Gyógyszerészeti Intézet, ...

Sajnos meggondolatlan voltam, és emiatt volt is két abortuszom. Jól néztem ki, sok fiú akart velem lefeküdni, és ha megtetszett valaki, akkor be is vállaltam. Eddig kb. negyven-ötven férfival szeretkeztem.

Az iszlám világban az abortusz és a fogamzásgátlás több formája is megengedett és széles körben alkalmazott volt.

A felszínen persze fontos társadalompolitikai és szemléleti változások indultak meg: a nők egyenjogúsítása, a sokféle másság elfogadása, a szexualitással kapcsolatos tiltások oldódása, a liberalizáltabb abortusztörvények mind egy szabadabb világ ...

Mindent el kell követni azért, hogy a születéskorlátozás módja ne a művi abortusz legyen. Hazánkban számtalan fogamzásgátlási módszer elérhető, azonban a terhesség-megszakítások száma sajnos igen magas.

Lásd még: Lásd még: Fogamzás, Fogamzásgátlás, Terhesség, Fogamzásgátló, Nemi betegség

Párkapcsolat  Zöld szemű szörny  Adonisz

 
RSS Mobile