Kezdőlap (Zuhanytálca)

 Otthon 

  » »
 
   

Zuhanytálca

Otthon  Zuhanykabin  Zuhanyzó

A zuhanytálca kialakítása
A zuhanytálcát kialakíthatja közvetlenül a padlón, kiemelten vagy a padlóba süllyesztve. A helyviszonyoknak megfelelően kell kiválasztani a lefolyó-garnitúrát.


A zuhanytálca formája
A zuhanykabinok két fő részből állnak, amelyeket általában egymástól függetlenül is be lehet szerezni; ezek a zuhanytálca, illetve maga a tulajdonképpeni zuhanykabin.

zuhanytálca, fürdőkád, Kaldewei, Caracalla, fürdőszoba
A víz puszta ereje - Kaldewei masszázs funkciós fürdőkád ...

Zuhanytálca kialakítása a padló síkjában
A modern fürdőszobákban a legtöbb esetben a padló síkjában helyezik el a zuhanytálcát. Ehhez ? különböző méretekben és formában ? kész zuhanyzóaljzat kapható, amelyet lejtéssel és összefolyóval alakítanak ki.

A zuhanytálca alatt és mellett a falra 1 méter magasságig 3 rétegű kenhető Murexin szigetelést készítünk.
Fűtésrendszer: ...

A kád és a zuhanytálca csúszásgátló szőnyegeiről rendszeresen távolítsa el a szennyeződést és a penészfoltokat Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel. Áztassa ezeket 1/2-1 órára higított Domestos-ba, majd öblítse le.

A fürdőkád, a zuhanytálca és a mosdó fehér acrylból készül és szép, stílusos kontrasztot alkot a világosabb dió és a sötétebb makassar faborításokkal. A Szingli Fürdő programhoz a fürdőkád két méretben, egyes és kettes kivitelben készül.

A fürdőszoba legkritikusabb pontja beázás szempontjából a zuhanytálca, gyengébben a kád környezete és legvégül a mosdó környezete érintett.
Legnagyobb vízterhelés a zuhanyzóban, annak is a víz elvezetésre szolgáló tálcájában keletkezik.

A fürdő meggyszín csempékkel maga a luxus, egy sarokkád, egy zuhanytálca és a WC megalapozva egy bézs, nagyméretű járólappal és plafonnal finom és mégis egyedi, főleg, ha még némi zöldnövényzet is megél a helyiségben.

Dugulás megelőzés: padlóösszefolyó és zuhanytálca
Ha a padlóösszefolyónk rendelkezik műanyag bűzelzáró könyökkel vagy tisztító dugóval és ez könnyen eltávolítható, akkor próbálkozzunk a vízsugaras módszerrel, feltéve, ha elér odáig a tusolócső.

Az első képen az extravagáns, avantgárd PIATTO zuhany és zuhanytálca látható, mely a drámai hatást keltő vörös zuhanyfüggönnyel uralja a teret. A nehéz függöny az érzékiséget emeli ki és tökéletesen védi a privát szférát.

Sok helyen a minőséggel vannak gondok (mondjuk beszakad a lakó alatt a zuhanytálca, vagy nyolc hónapon belül három vízóra tönkremegy, és eláztatja az alsóbb szinteket, esetleg leszakad a mennyezeti csillár).

Fürdőkád, zuhanytálca, mosdókagyló, egyéb szaniter termékek (7)
Járólap, csempe, egyéb hidegburkolat (11)
Tégla (10)
Betonacél, síkháló, építési acél (4)
Épületfa (2)
Ablak, ajtó, egyéb nyílászáró (34)
Vízszigetelés (4) ...

Ez nem foglal több helyet, mint egy normál zuhanytálca, de így egy esztétikus és mindent elnyelő szekrényt is kialakíthatsz:
Keskenyebb helyre:
Ülőpad: ...

Ilyenek a WC, a kézmosó, egy, esetleg két szekrény, és a zuhanytálca. Nem több. Ezt jó, ha tudod, mert a kicsi helyiségekbe is be lehet zsúfolni egy kádat, és 6-7 mutatós bútordarabot, de hogy megtörölközni nem nagyon fogsz tudni, az is biztos.

A mosdókagylón, a kád és a zuhanytálca felületén lerakódott vízkőtől egyszerűen megszabadulhatsz hígítatlan, 20%-os ecettel. Szivaccsal vidd fel a felületre, majd alaposan súrold át.

Ma már egy lakásban sem ritka a több fürdőszoba, mosdó, és az ezekhez kapcsolóinfraszauna, a merülőkád vagy a skandináv és dél-francia mintára az egész helyiséget zuhanytálcaként használó, esetenként egyetlen üveglappal határolt vizesblokk.

Ne felejtsünk el rákérdezni, mi tartozik bele, a kiírt árba! Vigyázat: nem minden zuhanytálca kompatibilis minden zuhanykabinnal! Általában csak egyazon gyár termékei közül válogathatunk, és azokon belül sem egyértelműen társíthatóak a modellek! ...

Lásd még: Lásd még: Zuhany, Burkolat, Szigetelés, Csempe, Tégla

Otthon  Zuhanykabin  Zuhanyzó

 
RSS Mobile