Kezdőlap (Zuhany)

 Otthon 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Otthon » Zuhany


 

Zuhany

Otthon  Zöldtető  Zuhanyfülke
2014.04.20

Zuhanyozás gombnyomásra - Grohe Ondus Digital
Ki ne szeretné magát kényeztetni a fürdőszobában? Egyesek a forró fürdővízben találnak ellazulást, különféle fürdősóval regenerálva testüket, másoknak elegendő egy kiadós zuhanyzás is.


Zuhany építése: a lefolyó és a padka esete...
Tegnap egy igen konstruktív olvasói kritikát kaptam (ITT) az egyik referencia lakásom zuhanyjának kialakításával kapcsolatban, engedjétek meg, ...

zuhany
Víztakarékossági EU kampány tippekkel
Hiába a sok felhívás, nagyon könnyen elfelejtjük, hogy rohamosan fogyatkoznak a vízkészleteink, ráadásul a Föld szegényebb részein élők egy része csak nehezen jut tiszta ivóvízhez.

A zuhanykabin mérete
A zuhanykabin mérete általában 80x80 vagy 90x90 centiméter, de léteznek ennél nagyobbak is, igaz felárral és nem nagy számban.

Zuhanyozni frissítő, gyors és víztakarékos. Ha azonban új fürdőszobát tervezünk, felmerül a kérdés: készen vásároljunk, vagy saját magunk építtessünk zuhanykabint?

Zuhanyfülkébe szerelhető fűtőegységek a Vismaravetro-tól - a modern lakberendezés profi kellékei ...

Csiga zuhanykabin kéne?
Többen kérdezték már tőlem, hol lehet csiga formájú zuhanykabint kapni. Aki annyira szerencsés, hogy ekkora tér adott erre a funkcióra, több alternatíva közül választhat.

Érvek a zuhany szerelőelem mellett:
- Az új zuhany szerelőelemek részei a már bizonyított Geberit rendszernek
- Szivárgásmentes zuhanytér
- Egyszerű tisztántartás a szűrő (hajszálak, szennyeződések) kiemelésének lehetőségével ...

Zuhany hátfalát adó burkolat fektetett elhelyezése és mérete is növeli a térérzetet.
Még az átláthatóságot biztosító üvegfal is ezt a célt szolgálja.
Természetesen a kényelem is fő szempont volt a kialakításoknál.

Zuhanykabin2
Üveg, vagy akril lapanyagok
A kabinokat többnyire keretbe foglalt áttetsző, vagy teljesen átlátszó üveg-, vagy akrillapok határolják.

A zuhanyfüggöny elsődleges haszna, hogy megóvja a helyiséget a zuhanyzás közben kicsapódó víztől, ezáltal nem kell minden tusolás után felmosnod a fürdőt. A zuhanyfüggönyök azonban a vízfelfogásnál többre is képesek.
Élj álmaid otthonában! (x) ...

A zuhanyk lefolyóválasztása nem csak a várható vízhozamtól függ
A vizet összegyűjtő és elvezető padlólefolyó kritikus pontja az épített zuhanyozóknak, ezért az alkalmazott megoldás kiválasztásánál körültekintően kell eljárni.

Egyedi zuhanykabin tetőtérbe
1. Még több hasznos tippet a csempék és járólapok kiválasztásához;
2. Rengeteg szakmai trükköt és tanácsot a beépítéshez, hogy mire kell odafigyelnie és min nem érdemes spórolnia; ...

Takarékos zuhanyfejjel is spórolhatunk
Az éghajlatváltozás felgyorsulása azt jelenti, hogy a víz gazdaságos és fenntartható használata egyre inkább fontossá válik.

A nyitott zuhanykabinok a modern fürdőszoba jelképévé váltak az utóbbi időben. De mint mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai is. Egyes szakértők szerint a design olykor veszélyeztetheti a funkciót.

10 ötlet épített zuhanyra
Olvasói kérésre épített zuhanyra kerestem ötleteket. Számos előnyük van: ...

Zuhanykabin
A zuhanyozás esetében is ugyanaz az alapszabály, mint a kádfürdő esetében, méghozzá, hogy ne legyen túl forró a víz.

Zuhany, mindenek előtt
Az urak nagyon kényesek a fürdőszobáikra: ezek a helyiségek nagyon visszafogottak, letisztult formájúk, színeikben dominálnak a kékek, a zöldek, a szürkék és a feketék.

Zuhany
Ez is egy elég megosztó praktika, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Egyesek még a gondolatra is elborzadnak, hogy álommeleg testüket víz érje, az azonban biztos, hogy felébredni segít.

Zuhanyozósarok
Ha felkeltettük érdeklődését, válassza az újszerű megoldást, a - részleteiben is a tökéletesen kidolgozott - padlóburkolatban elhelyezett ACO zuhanyfolyókát.

A zuhanytálca kialakítása
A zuhanytálcát kialakíthatja közvetlenül a padlón, kiemelten vagy a padlóba süllyesztve. A helyviszonyoknak megfelelően kell kiválasztani a lefolyó-garnitúrát.

A zuhanyfülke, mely kimossa ruháinkat, amíg fürdünk
Négy török egyetemi diák fejlesztette ki a Washit nevű zuhanyfülkét, mely megszűri és eltárolja a felhasznált vizet, ami utána fürdésre vagy mosásra is alkalmas.
A cikk folytatása » ...

A zuhany íves falát
az eredeti elképzelés szerint az arannyal futtatott 10×10 centiméteres üvegmozaik csempecsalád apró változatával burkolták volna, a de a nagy felület értelmetlenül növelte a helyiség kialakításának költségeit.

A zuhanyfüggöny unalmas?

Impregnált anyagból igazán izgalmas díszítést készíthetünk a már meglévő zuhanyfüggönyünkre, és ezzel ünnepélyessé is varázsolhatjuk a teret.
A mosdó és a többi szaniter csak porcelán lehet?

- Zuhanykabin - A zuhanyfülke ajtajának sínjében remekül megtelepedhet a lerakódott piszok, vagy elindulhat a penészgombák szaporodása. Ezeket a területeket is gondosan fertőtlenítsd.

Kerti zuhany
A kert napos részén felállított speciális zuhany, melynek vizét a napenergia melegíti fel. KLIKK
Kerti lámpa ...

Zuhanyzások után rendszeresen megjelennek apró vízfoltok a csempéken, azonban ezeket nem elegendő letörölni, mert a vízkő ennek ellenére még így okoz foltokat, elszíneződéseket.

Zuhanykabinok, zuhanytálcák, akril fürdőkádak, öntött műmárvány mosdók, fürdőszobai csaptelepek, fürdőszobabútorok, fürdőszobai elektronika
Bővebb információ »
La Belle Kft. - Világítás Látvány ...

A zuhanyfülkét tisztítsa rendszeresen Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, hogy elpusztítsa a baktériumokat és megakadályozza a penészgomba elterjedését. Törölje ki a zuhanytálcát, majd öblítse le és öntsön a lefolyóba tömény Domestost.

A zuhany szerelőelem tökéletesen illeszthető a vízzáró réteggel, ami garantálja a szivárgásmentes zuhanyteret hosszú éveken át. A lefolyó igen nagy vízelnyelési teljesítménnyel működik: a lefolyótest 51 liter vizet vezet el percenként.

A zuhanys fürdőrészt ahol a WC is található egy tolóajtó választja el a fürdőszoba e részétől. A zuhany Riverstone csempéből van kialakítva, melyet a az Olasz gyár így, ilyen megépített formában hoz forgalomba.

A zuhanytálca alatt és mellett a falra 1 méter magasságig 3 rétegű kenhető Murexin szigetelést készítünk.
Fűtésrendszer: ...

Egy zuhanykabin kifejezetten dekoratív tud lenni - természetesen nem a barkácsáruházuk néhány tízezer forintos darabjaira gondolunk. A nagy üvegfelület, a csillogó profilok és zsanérok az egész fürdőszobát elegánsabbá varázsolják.

Kád, zuhany; ezek alapvetően meghatározzák a helység hangulatát, irányvonalát. A burkolás szempontjából talán a beépített kád kialakítása a legnagyobb kihívás, hiszen ebben az esetben a kád egybeolvad, beleépül a fal burkolatába.

Hidegzuhany a fonott tárgyaknak
Sokaknak okoz gondot a különböző fonott tárgyak porosodása, elpiszkolódása.

Ha a zuhanyozófejben eldugultak a szórólyukak, tölts meg egy tálat meleg ecettel vagy sós vízzel, és hagyd benne a zuhanyozófejet mindaddig, míg a vízkő fel nem oldódik. A zuhanyozó üveg, vagy műanyag válaszfalait ecettel szabadíthatod meg a vízkőtől.

A fürdőbe zuhanyfülke vagy ülőkád helyezhető el, a wc felett egy kis szekrénnyel.
A konyhában a mikró felett helyezték el a kis Tv-t, mely szemből, a kihúzhatós kanapéról nézhető.
Az étkezőben is helyet kapott egy nagy álló szekrény.

Az épített zuhanyfülkében a bronz színű nagyméretű és a hasonló mozaikcsempe burkolat izgalmas kombinációt alkot.
Bronzos csillogás
Modern ...

Fürdőkádból, zuhanyból semmilyen elektromos szerelvényt ne lehessen elérni vagy használni! A teljes elektromos hálózat kiépítése a vizes helységekben legyen gyors megszakítóval áramütés ellen levédve! ...

Tekerjük le a zuhanyfej flexibilis csövét, nyomjuk a kád lefolyójához a kád túlfolyóját, pedig ronggyal hermetikusan zárjuk le, hogy a fellépő túlnyomás még hatásosabb legyen a dugulás megszüntetésében.

Testre szabott zuhany fej
Share
Művészi, funkcionális és stílusos! Kell ennél több? A brit Vado cég csodálatos zuhanyfejével megtapasztalható az igazán testre szabott zuhanyzás élménye.

Azoknál, akik a zuhanyfüggönyöket nem igen kedvelik és inkább elegánsabb megoldásban gondolkodnak, ott jön szóba a kádparaván. És ha már a kádparaván mellett döntene, tudta-e, hogy hány féle megoldás létezik?

zuhany mellett nemcsak pára, hanem vízterhelés is jelentkezik, ami ellen szintén védekezni kell. A Murexin közvetlenül burkolható kenhető vízszigetelései amellett, hogy megakadályozzák a használati víz bejutását, nem gátolják a páramozgást.

1. Fürdés helyett zuhanyozzunk, így 30%-os vízmegtakarítást érhetünk el.
2. Igyekezzünk minél kevesebbszer lehúzni a vécét, mert az alkalmanként 6 liter víz
LETÖLTHETŐ ANYAGOK:
Tipp füzet ...

Ma már a fürdés és zuhanyzás nem egyszerű tisztálkodás, a fürdőszobánk pedig nem egy szimpla helyiség, ahol a mosdó, a kád vagy a WC található.

A fürdőszobákban a zuhanyk és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.

Legutóbb a zuhanyunk spirálcsövét áztattam bele egy éjszakára. Másnap reggelre olyan volt, mint új korában.
Én minden mosáshoz teszek ecetet is a mosógépbe.
Vízlágyítót nem használok. A szerelő ajánlotta! ...

A fürdő meggyszín csempékkel maga a luxus, egy sarokkád, egy zuhanytálca és a WC megalapozva egy bézs, nagyméretű járólappal és plafonnal finom és mégis egyedi, főleg, ha még némi zöldnövényzet is megél a helyiségben.

Kereskedelemben már nagyon sok fajta zuhanyfülkét lehet kapni. Méretük, anyaguk igen változatos és az áruk is ennek megfelelően alakul. Zuhanyfülke nem kell, hogy a hagyományos értelemben vett készen kapható fülke legyen.

A penész megjelenésének oka egyszerű: Amikor egy család otthon van, a lakásban tartózkodó személyek kipárolgása, a főzés, a mosás, a fürdés, vagy zuhanyzás, a kiteregetett ruhák, ...

A Roy Jacuzzi nevével fémjelzett hidromasszázs fürdőkádak és zuhanyfülkék-, amelyek először Amerikában arattak sikert- is az ellazulást, a vérkeringés felgyorsítását segítik.

Ezúton népszerűsíteni szeretném lakásokban is a pissoire és a zuhanykabin használatát: ezek a korszerű berendezési tárgyak gyakran a rendelkezésre álló hely hiánya és a rossz beidegződések miatt maradnak el.

Gondolok itt arra, hogy a zuhanyt külön kabinban vagy a kád fölött szeretjük-e elhelyezni. Amennyiben külön fülkébe kerül, a világítás megtervezésénél érdemes itt is egy világítótestet - természetesen vízálló burkolattal - elhelyezni.

Ha használati melegvizet (zuhanyhoz, kádhoz, stb.) kell megtermelni napkollektorokkal, akkor az éves használati melegvíz akár 100%-a megtermelhető napkollektorokkal.

:A legtöbb pára főzéssel, zuhanyzással, fürdéssel, mosással / teregetéssel keletkezik. Ilyenkor nagyon fontos, hogy szellőztetéssel cseréljük a levegőt. Hiszen ilyenkor a falakon, csempén is könnyen megjelenik a lecsapódott vízpára.

Tételezzük fel az alábbi üzemállapotot: a szobákban 21C° van, a fürdőszobában 23C° páradús levegő, éppen valaki zuhanyozott. A külső hőmérséklet 1 C°.

Fürdőszobánk stílusa ismét ad lehetőséget a játékra, mert - miután majdnem minden esetben ajtóval elkülöníthető (ettől nagyjából csak a loft esetében használatos üvegfalú zuhanyozók és a minimálnál a hálóba helyezett fürdők a kivételek) - itt is ...

Nos az öltet az volt, hogy mivel úgyis fel akarja újítani a teljes garzonlakást, a mostani miniatűr konyhafülkéből csináljunk egy zuhanyt, vagy nyissuk egybe a szobával.

A dönthető fali panel segítségével a TV is a megfelelő szögben nézhető. Az esőztető zuhannyal felszerelt zuhanyfülke üveg szerkezete nem szűkíti a teret. A csempe kiosztásánál is figyelembe vettük ezt az átláthatóságot.

A megszokottól eltérő módon itt, a növények 'árnyékában' helyeztük el az egyedi kialakítású kerti zuhanyt. A vízfelület negyedik oldalához gyepfelület csatlakozik, így megvalósul az élő és élettelen felület harmonikus kapcsolata.

Lásd még: Lásd még: Fürdő, Ablak, Szoba, Lakás, Burkolat

Otthon  Zöldtető  Zuhanyfülke
2014.04.20

 
RSS Mobile