Kezdőlap (Zuhany)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Zuhany

Otthon  Zöldtető  Zuhanyfülke

Zuhanyozás gombnyomásra - Grohe Ondus Digital
Ki ne szeretné magát kényeztetni a fürdőszobában? Egyesek a forró fürdővízben találnak ellazulást, különféle fürdősóval regenerálva testüket, másoknak elegendő egy kiadós zuhanyzás is.


Zuhanykabin vagy kád? Valóban nehéz döntés.
Természetes, hogy a fürdőszoba felújítás során mindenkiben felmerül a kérdés: zuhanykabint vagy kádat válasszon-e? Megpróbáljuk eloszlatni a felhőket és alaposan kitárgyaljuk az előnyöket és a hátrányokat.
Tovább a teljes cikkhez » ...

zuhany
Víztakarékossági EU kampány tippekkel
Hiába a sok felhívás, nagyon könnyen elfelejtjük, hogy rohamosan fogyatkoznak a vízkészleteink, ráadásul a Föld szegényebb részein élők egy része csak nehezen jut tiszta ivóvízhez.

Zuhanyozni frissítő, gyors és víztakarékos. Ha azonban új fürdőszobát tervezünk, felmerül a kérdés: készen vásároljunk, vagy saját magunk építtessünk zuhanykabint?

Zuhanyfülkébe szerelhető fűtőegységek a Vismaravetro-tól - a modern lakberendezés profi kellékei ...

Vödör ~. Fillérekből is megoldható a kerti ~ elkészítése. Szükséges hozzá vödör és valamilyen rögzítő elem a falhoz. A víz mennyisége sajnos véges, időnként utána kell tölteni - akár langyos vízzel is lehet.
Kép ...

Csiga ~kabin kéne?
Többen kérdezték már tőlem, hol lehet csiga formájú ~kabint kapni. Aki annyira szerencsés, hogy ekkora tér adott erre a funkcióra, több alternatíva közül választhat. Először bemutatom örök kedvencemet, az Agape Chioccioláját.

Érvek a ~ szerelőelem mellett:
- Az új ~ szerelőelemek részei a már bizonyított Geberit rendszernek
- Szivárgásmentes ~tér
- Egyszerű tisztántartás a szűrő (hajszálak, szennyeződések) kiemelésének lehetőségével
- Sarokba való beépítés is megoldható ...

~ hátfalát adó burkolat fektetett elhelyezése és mérete is növeli a térérzetet.
Még az átláthatóságot biztosító üvegfal is ezt a célt szolgálja.
Természetesen a kényelem is fő szempont volt a kialakításoknál.
A ~ padlólapok egy síkban vannak a fürdőszoba burkolat síkjával.

~kabin2
Üveg, vagy akril lapanyagok
A kabinokat többnyire keretbe foglalt áttetsző, vagy teljesen átlátszó üveg-, vagy akrillapok határolják. A műanyagok természetesen olcsóbbak, vastagságuk 3-5 mm közötti, a vékonyabbak áttetszők és többnyire strukturált felületűek.

A ~k lefolyóválasztása nem csak a várható vízhozamtól függ
A vizet összegyűjtő és elvezető padlólefolyó kritikus pontja az épített ~ozóknak, ezért az alkalmazott megoldás kiválasztásánál körültekintően kell eljárni.

Egyedi ~kabin tetőtérbe
1. Még több hasznos tippet a csempék és járólapok kiválasztásához;
2. Rengeteg szakmai trükköt és tanácsot a beépítéshez, hogy mire kell odafigyelnie és min nem érdemes spórolnia; ...

Takarékos ~fejjel is spórolhatunk
Az éghajlatváltozás felgyorsulása azt jelenti, hogy a víz gazdaságos és fenntartható használata egyre inkább fontossá válik. A csúcsmodell ~fejekkel a vízfogyasztás mindössze kilenc liter/percre korlátozódik.

A nyitott ~kabinok a modern fürdőszoba jelképévé váltak az utóbbi időben. De mint mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai is. Egyes szakértők szerint a design olykor veszélyeztetheti a funkciót.

10 ötlet épített ~ra
Olvasói kérésre épített ~ra kerestem ötleteket. Számos előnyük van: ...

~kabin
A ~ozás esetében is ugyanaz az alapszabály, mint a kádfürdő esetében, méghozzá, hogy ne legyen túl forró a víz.

~, mindenek előtt
Az urak nagyon kényesek a fürdőszobáikra: ezek a helyiségek nagyon visszafogottak, letisztult formájúk, színeikben dominálnak a kékek, a zöldek, a szürkék és a feketék.

~
A ~tér lehet nyitott vagy zárt, sík, a padlóba süllyesztett vagy akár emelt küszöbbel ellátott is. Célszerű a ~ kialakításánál a 90 x 90 cm méretet választani, vagy ennél nagyobb kialakítást, a 90 cm alatti méret nagyon kényelmetlen, és szűkös kialakítású.
WC ...

~
Ez is egy elég megosztó praktika, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Egyesek még a gondolatra is elborzadnak, hogy álommeleg testüket víz érje, az azonban biztos, hogy felébredni segít.

A ~tálca beszerelése
Először a lefolyó-garnitúrát kell beépíteni a szifonnal együtt. Ehhez először a zárószelep kelyhe alá helyezzünk egy kitt tömítőgyűrűt, és helyezzük be belülről a lefolyónyílásba.

A ~fülke, mely kimossa ruháinkat, amíg fürdünk
Négy török egyetemi diák fejlesztette ki a Washit nevű ~fülkét, mely megszűri és eltárolja a felhasznált vizet, ami utána fürdésre vagy mosásra is alkalmas.
A cikk folytatása » ...

A ~ íves falát
az eredeti elképzelés szerint az arannyal futtatott 10×10 centiméteres üvegmozaik csempecsalád apró változatával burkolták volna, a de a nagy felület értelmetlenül növelte a helyiség kialakításának költségeit.

A ~függöny unalmas?

Impregnált anyagból igazán izgalmas díszítést készíthetünk a már meglévő ~függönyünkre, és ezzel ünnepélyessé is varázsolhatjuk a teret.
A mosdó és a többi szaniter csak porcelán lehet?

- ~kabin - A ~fülke ajtajának sínjében remekül megtelepedhet a lerakódott piszok, vagy elindulhat a penészgombák szaporodása. Ezeket a területeket is gondosan fertőtlenítsd.

Kerti ~
A kert napos részén felállított speciális ~, melynek vizét a napenergia melegíti fel. KLIKK
Kerti lámpa ...

~zások után rendszeresen megjelennek apró vízfoltok a csempéken, azonban ezeket nem elegendő letörölni, mert a vízkő ennek ellenére még így okoz foltokat, elszíneződéseket.

~fülke mellett dönthetünk kényszerből, mert kicsi a fürdőszoba, vagy kényelemből, mert jobban szeretjük, mint a kádfürdőt. Egy biztos, mindenképpen olyat válasszunk, amely nem csak praktikus és tökéletesen üzemel, hanem sokat dob a fürdőszoba látványán is.

~kabinok, ~tálcák, akril fürdőkádak, öntött műmárvány mosdók, fürdőszobai csaptelepek, fürdőszobabútorok, fürdőszobai elektronika
Bővebb információ »
La Belle Kft. - Világítás Látvány ...

A ~fülkét tisztítsa rendszeresen Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, hogy elpusztítsa a baktériumokat és megakadályozza a penészgomba elterjedését. Törölje ki a ~tálcát, majd öblítse le és öntsön a lefolyóba tömény Domestost.

A ~kabinok oldalát töröljük át hetente egyszer ecetes ronggyal így eltávolítjuk a vízkövet és egyéb szennyeződést. A ~függönyt áztassuk be fehérítőbe, vagy öblítsük át hetente egyszer kézzel.

A ~váltó kar biztosan úgy marad az átváltott módon, kis víznyomásnál is.
A csaptelep család minden alkatrésze beszerezhető, a kifolyó lengőkarok, a ~váltó, a csapbetétek és teljes tömítéskészletek a különböző csapokhoz illeszkedően.
Mofém Eurosztár kád-mosdó töltő csaptelep ...

A ~ szerelőelem tökéletesen illeszthető a vízzáró réteggel, ami garantálja a szivárgásmentes ~teret hosszú éveken át. A lefolyó igen nagy vízelnyelési teljesítménnyel működik: a lefolyótest 51 liter vizet vezet el percenként.

A ~s fürdőrészt ahol a WC is található egy tolóajtó választja el a fürdőszoba e részétől. A ~ Riverstone csempéből van kialakítva, melyet a az Olasz gyár így, ilyen megépített formában hoz forgalomba.

Kád, ~; ezek alapvetően meghatározzák a helység hangulatát, irányvonalát. A burkolás szempontjából talán a beépített kád kialakítása a legnagyobb kihívás, hiszen ebben az esetben a kád egybeolvad, beleépül a fal burkolatába.

Hideg~ a fonott tárgyaknak
Sokaknak okoz gondot a különböző fonott tárgyak porosodása, elpiszkolódása. Az egyre divatosabb, hangulatos fonott kosarak, dobozok, virágtartók felülete nehezen tisztítható, a rendszeres portörlésekből éppen ezért kimaradnak.

Ha a ~ozófejben eldugultak a szórólyukak, tölts meg egy tálat meleg ecettel vagy sós vízzel, és hagyd benne a ~ozófejet mindaddig, míg a vízkő fel nem oldódik. A ~ozó üveg, vagy műanyag válaszfalait ecettel szabadíthatod meg a vízkőtől.
Vízkőoldó természetesen ...

A fürdőbe ~fülke vagy ülőkád helyezhető el, a wc felett egy kis szekrénnyel.
A konyhában a mikró felett helyezték el a kis Tv-t, mely szemből, a kihúzhatós kanapéról nézhető.
Az étkezőben is helyet kapott egy nagy álló szekrény.

Az épített ~fülkében a bronz színű nagyméretű és a hasonló mozaikcsempe burkolat izgalmas kombinációt alkot.
Bronzos csillogás
Modern ...

Fürdőkádból, ~ból semmilyen elektromos szerelvényt ne lehessen elérni vagy használni! A teljes elektromos hálózat kiépítése a vizes helységekben legyen gyors megszakítóval áramütés ellen levédve! ...

Tekerjük le a ~fej flexibilis csövét, nyomjuk a kád lefolyójához a kád túlfolyóját, pedig ronggyal hermetikusan zárjuk le, hogy a fellépő túlnyomás még hatásosabb legyen a dugulás megszüntetésében. Ha nem jártunk sikerrel hívjunk duguláselhárító szakembert.

Testre szabott ~ fej
Share
Művészi, funkcionális és stílusos! Kell ennél több? A brit Vado cég csodálatos ~fejével megtapasztalható az igazán testre szabott ~zás élménye. Hat rugalmas csáp, melyet csavarhatunk, forgathatunk állíthatunk, ahogy csak szeretnénk.

Azoknál, akik a ~függönyöket nem igen kedvelik és inkább elegánsabb megoldásban gondolkodnak, ott jön szóba a kádparaván. És ha már a kádparaván mellett döntene, tudta-e, hogy hány féle megoldás létezik? Mert a kényelem és praktikusság jegyében számtalan változat áll rendelkezésére.

A fürdőkád ill. ~ mellett nemcsak pára, hanem vízterhelés is jelentkezik, ami ellen szintén védekezni kell. A Murexin közvetlenül burkolható kenhető vízszigetelései amellett, hogy megakadályozzák a használati víz bejutását, nem gátolják a páramozgást.

1. Fürdés helyett ~ozzunk, így 30%-os vízmegtakarítást érhetünk el.
2. Igyekezzünk minél kevesebbszer lehúzni a vécét, mert az alkalmanként 6 liter víz
LETÖLTHETŐ ANYAGOK:
Tipp füzet ...

Ma már a fürdés és ~zás nem egyszerű tisztálkodás, a fürdőszobánk pedig nem egy szimpla helyiség, ahol a mosdó, a kád vagy a WC található. A fürdőszoba az a hely, ahol a hétköznapi problémáinkat elfeledve és a külvilágot kizárva csakis a saját kényeztetésünknek hódolhatunk.

A fürdőszobákban a ~k és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.
A gipszvakolat előnyei ...

Legutóbb a ~unk spirálcsövét áztattam bele egy éjszakára. Másnap reggelre olyan volt, mint új korában.
Én minden mosáshoz teszek ecetet is a mosógépbe.
Vízlágyítót nem használok. A szerelő ajánlotta! (Nem úgy, mint a reklámban!) A ruha nem lesz ecetszagú tőle.

§ (1) A lakás olyan huzamos tartózkodás céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, melynek lakóhelyiségeit (lakószoba, étkező stb.), főzőhelyiségeit (konyha, főzőfülke), egészségügyi helyiségeit (fürdőszoba, mosdó, ~ozó, WC), közlekedő helyiségeit (előszoba, előtér, belépő, szélfogó, ...

A fürdő meggyszín csempékkel maga a luxus, egy sarokkád, egy ~tálca és a WC megalapozva egy bézs, nagyméretű járólappal és plafonnal finom és mégis egyedi, főleg, ha még némi zöldnövényzet is megél a helyiségben.

Hol legyen a mosdó, itt vagy külön helyiségben lesz-e a wc, kádat vagy ~t szeretnénk-e, majd egyeztessünk a vízszerelővel a bekötések miatt illetve a burkolóval, ha sikerült megtalálnunk álmaink csempéjét és járólapját ...

A penész megjelenésének oka egyszerű: Amikor egy család otthon van, a lakásban tartózkodó személyek kipárolgása, a főzés, a mosás, a fürdés, vagy ~zás, a kiteregetett ruhák, a szobanövények és az akvárium kipárolgása együttesen óránként több liter vizet juttatnak lakásunk levegőjébe.

A Roy Jacuzzi nevével fémjelzett hidromasszázs fürdőkádak és ~fülkék-, amelyek először Amerikában arattak sikert- is az ellazulást, a vérkeringés felgyorsítását segítik. A rendszeres használók bőre feszesebb lesz, csökkenek a zsírpárnák, javul a közérzet- ígérik a kitalálók.

Ezúton népszerűsíteni szeretném lakásokban is a pissoire és a ~kabin használatát: ezek a korszerű berendezési tárgyak gyakran a rendelkezésre álló hely hiánya és a rossz beidegződések miatt maradnak el.
Amit még ötletként fel szeretnék vetni, az a résösszefolyók használata.

:A legtöbb pára főzéssel, ~zással, fürdéssel, mosással / teregetéssel keletkezik. Ilyenkor nagyon fontos, hogy szellőztetéssel cseréljük a levegőt. Hiszen ilyenkor a falakon, csempén is könnyen megjelenik a lecsapódott vízpára.

Tételezzük fel az alábbi üzemállapotot: a szobákban 21C° van, a fürdőszobában 23C° páradús levegő, éppen valaki ~ozott. A külső hőmérséklet 1 C°.

Mindenki vágyik a szép formájú, divatos mosdókra, csaptelepekre, ~ozókra, kádakra. Ma már kevés építkező van, aki a fürdőszobájába nem a régi típusú ~tálcát szeretné beépíteni. Mint az építészetben, a fürdőszobában is az egyszerű, szép formák divatja hódít.

A modern fürdőszobai- és konyhai csaptelepek valamint a ~ok nagyon sokféle alapanyagból készülnek, hogy a design és funkcionalitás szempontjából a legkülönbözőbb piaci igényeket is ki tudják elégíteni.

Az ecet a házi készítésű tisztítószerek kitűnő alapanyaga, használható a kádhoz és a ~ozóhoz, mert a szappannal ellentétben az ecet nem rakódik le. Általános ~tisztítóhoz egy szórófejes flakont töltsünk meg félig vízzel és félig ecettel.

A tervezés során nem csak a csapnak, vagy a ~kabinnak kell helyet keresni, de a vízvezeték szerelvények lehelyezését is be kell tervezni. Ma már nem ritka hogy a fürdőszobába kisebb polcokat, bútorokat is ajánlanak a gyártók, mert ezek tovább növelik a fürdőszoba eleganciáját és praktikusságát.

Új csempe, mosdókagyló, fej~ mind alkalmas, hogy felélesszen egy fáradt fürdőt. Az elavult öltözőasztal cseréje egy trendi darabra drámaian alakítja át a teret. Ne becsüljük le a festés hatalmát.

Az utolsó kör után alaposan ~ozzunk le, és kenjük be magunkat testápolóval. Szaunázás után bőrünk könnyebben felveszi a krémekben található tápanyagokat, vitaminokat, ezért érdemes a arc- és testradírozást, a pakolásokat is ekkorra időzíteni.

A fürdőszoba berendezésénél, érdemes átgondolni, hogy valóban szükség van-e kádra, vagy elég-e a ~, ami egy jó minőségű, masszírozó fali ~panellel, sokkal komfortosabb is tud lenni, mint egy kád. (Figyelem a jó minőségű fali ~paneleket nem 60.

Fürdés
Frissítő ~ teli kád helyett
Jó, ha tudja: a fürdés háromszor annyi energiafelhasználással jár, mint a tusolás. Egy háromperces ~ozáshoz 30-50 liter víz, valamint 1-1,9 kWh áram szükséges, míg egy kád megtöltéséhez 120-150 liter vizet és 5-6,8 kWh áramot is el kell használnia.

Fürdőkád, ~tálca, mosdókagyló, egyéb szaniter termékek (7)
Járólap, csempe, egyéb hidegburkolat (11)
Tégla (10)
Betonacél, síkháló, építési acél (4)
Épületfa (2)
Ablak, ajtó, egyéb nyílászáró (34)
Vízszigetelés (4)
Kazán, radiátor, egyéb épületgépészeti termékek (9)
Hőszigetelés (7) ...

A ~ban 4 műanyag kis tárolódoboz is elhelyezésre került, sok apróság elfér bennük. A ~ hátsó fala szomszédos a szülői hálóval, mart fehér üvegfalat kapott, igy a természetes fény a fürdőbe is átjut. A mosógép a mosdó mellett kapott helyet.

Vannak esetek, mikor egy ~nál és egy mosdópultnál több nemigen fér be egy fürdőszobába, de egy-egy tágasabb helyiség igényes berendezése végtelen variációs lehetőségeket rejt magában.
Válogatás elkészült fürdőszobáink és mosdóink fotóiból
Igazi budoár-hangulat a mosdóban ...

Hő visszanyerhető a fürdés és ~zás meleg lefolyóvizéből.
Szigetelés, ami hőveszteségek ellen véd, ugyanolyan hatékony a hűtőszolgáltatásoknál (vö. a bal felső példával).
Az energia visszanyerése ipari folyamatoknál is lényegesen hatékonyabban használható.

Az egyedi kialakítású mosdó mellett egy üvegfalú ~ozó kapott helyet. A hálószobában tolóajtós a gardróbszekrény is ami nyitott állapotban lezárja a fürdőszobát. A hálóban az optikai térnövelésről az óriási portréképek gondoskodnak.

A gyerekek (de még a felnőttek is) hajlamosak a ~ alatt állni hosszú perceken keresztül, természetesen a testünk tisztántartása alapvető dolog, azonban ezt tehetjük takarékosan is. Fogmosáskor ne folyassuk feleslegesen a vizet!
Takarékoskodjunk a fűtéssel! ...

Egy kisebb sarokkád 140×140 centiméteres területet követel, a pezsgőkádak általában ennél nagyobbat. A ~tálcának legalább 80×80 centiméteresnek kell lennie. A ~ megközelítéséhez körülbelül 50 centiméter szabad hely szükséges valamelyik oldalról.

a mennyezet lejött a ~fülke felett, gondolom a gőztől. Ezt valahogy ki kellene javítanom. De pontosan mivel és hogyan? 2. Meszelt fal van csempével a fürdőben. Erre mivel lehet ráfesteni, csak mész festékkel? És ha lecsiszoljuk?

~rózsához hasonló megfásodó virágszárában egyesével ülnek a makktermések. Ezt a virágszárat a szárazvirág-kötészetben használják.
Magassága: 2 m
Szélessége: 2 m
Ültetés, szaporítás: Sekély vizű tóban, vagy dézsában áttelel. Magvetéssel és a rizómák szétosztásával ...

Fürdőszobánk stílusa ismét ad lehetőséget a játékra, mert - miután majdnem minden esetben ajtóval elkülöníthető (ettől nagyjából csak a loft esetében használatos üvegfalú ~ozók és a minimálnál a hálóba helyezett fürdők a kivételek) - itt is eltérhetünk a lakás többi részétől.

Nos az öltet az volt, hogy mivel úgyis fel akarja újítani a teljes garzonlakást, a mostani miniatűr konyhafülkéből csináljunk egy ~t, vagy nyissuk egybe a szobával.

A letisztult formavilágú félsarok kádból szintén élvezhető a csodálatos panoráma. A dönthető fali panel segítségével a TV is a megfelelő szögben nézhető. Az esőztető zuhannyal felszerelt ~fülke üveg szerkezete nem szűkíti a teret. A csempe kiosztásánál is figyelembe vettük ezt az átláthatóságot.

A megszokottól eltérő módon itt, a növények 'árnyékában' helyeztük el az egyedi kialakítású kerti ~t. A vízfelület negyedik oldalához gyepfelület csatlakozik, így megvalósul az élő és élettelen felület harmonikus kapcsolata.
Kertünk, bár nagynak tűnik, valójában egészen kicsi.

Itt pedig ez történt. Amit a képeken láttok az egy ~ozó burkolata fából! Mégpedig olyan fafajtából, amit a hajókészítéshez is használnak, növényi olajokkal kezelve.Mindezt Korona Sándor mesélte el nekem a Laurum cég képviseletében.

Használatba vételből származó nedvesség, például ~k, szaunák okozta pára. Mosókonyhák, fürdőszobák, szárítóhelyiségek szellőzetlenségéből is származhat. Gőzképződéssel járó munkavégzés is okozhatja.

Ehhez pedig csak egyszerűen csatlakoztatnia kell a tömlőt és máris indulhat az öntözés! A tömlőn kívül csatlakoztathat még különböző eszközöket, mint például öntözőrudat, locsolópisztolyt, esőztetőt vagy egy kerti ~t, hogy felfrissíthesse magát egy forró nyári napon.

A szakemberek szerint nem csupán a klíma okozhatja, előfordulhat a ~ozókban is a baktériumok elszaporodása. A megoldás a higiénia, a kellő tisztaság. A vízhűtéses rendszerű légkondicionáló berendezések esetében léteznek olyan tisztítószerek, amelyek megölik a baktériumokat.

(Kiemelendő, gipszkötésű alapanyagok esztrichkészítésre csak az I-es vízterhelési osztályba tartozó vizes/nedves helyiségekben használhatók (lakásokban található, padlóösszefolyóval készült fürdőszoba ~tálcával vagy fürdőkáddal), ott ahol az igénybevétel csak időszakosan és rövid ideig, ...

Aki viszont a házának nem csak a melegvíz-ellátását, hanem a fűtését is napenergiával akarja megoldani, 1,5-4 millió forint között számolhat. Csak önmagában egy kerti ~, 20 literes tartállyal 80-100 ezer forint között kapható. Mint ahogyan a termékek, az árak is sokfélék.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Ablak, Terasz, Padló, Radiátor, Festés?

◄ Zöldtető   Zuhanyfülke ►
 
RSS Mobile