Kezdőlap (Zuhany)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Zuhany

Otthon  Zöldtető  Zuhanyfülke

Zuhanyozás gombnyomásra - Grohe Ondus Digital
Ki ne szeretné magát kényeztetni a fürdőszobában? Egyesek a forró fürdővízben találnak ellazulást, különféle fürdősóval regenerálva testüket, másoknak elegendő egy kiadós zuhanyzás is.


Zuhanykabin vagy kád? Valóban nehéz döntés.
Természetes, hogy a fürdőszoba felújítás során mindenkiben felmerül a kérdés: zuhanykabint vagy kádat válasszon-e? Megpróbáljuk eloszlatni a felhőket és alaposan kitárgyaljuk az előnyöket és a hátrányokat.
Tovább a teljes cikkhez » ...

zuhany
Víztakarékossági EU kampány tippekkel
Hiába a sok felhívás, nagyon könnyen elfelejtjük, hogy rohamosan fogyatkoznak a vízkészleteink, ráadásul a Föld szegényebb részein élők egy része csak nehezen jut tiszta ivóvízhez.

Zuhanyozni frissítő, gyors és víztakarékos. Ha azonban új fürdőszobát tervezünk, felmerül a kérdés: készen vásároljunk, vagy saját magunk építtessünk zuhanykabint?

Zuhanyfülkébe szerelhető fűtőegységek a Vismaravetro-tól - a modern lakberendezés profi kellékei ...

Vödör zuhany. Fillérekből is megoldható a kerti zuhany elkészítése. Szükséges hozzá vödör és valamilyen rögzítő elem a falhoz. A víz mennyisége sajnos véges, időnként utána kell tölteni - akár langyos vízzel is lehet.
Kép ...

Csiga zuhanykabin kéne?
Többen kérdezték már tőlem, hol lehet csiga formájú zuhanykabint kapni. Aki annyira szerencsés, hogy ekkora tér adott erre a funkcióra, több alternatíva közül választhat. Először bemutatom örök kedvencemet, az Agape Chioccioláját.

Érvek a zuhany szerelőelem mellett:
- Az új zuhany szerelőelemek részei a már bizonyított Geberit rendszernek
- Szivárgásmentes zuhanytér
- Egyszerű tisztántartás a szűrő (hajszálak, szennyeződések) kiemelésének lehetőségével
- Sarokba való beépítés is megoldható ...

Zuhany hátfalát adó burkolat fektetett elhelyezése és mérete is növeli a térérzetet.
Még az átláthatóságot biztosító üvegfal is ezt a célt szolgálja.
Természetesen a kényelem is fő szempont volt a kialakításoknál.
A zuhany padlólapok egy síkban vannak a fürdőszoba burkolat síkjával.

Zuhanykabin2
Üveg, vagy akril lapanyagok
A kabinokat többnyire keretbe foglalt áttetsző, vagy teljesen átlátszó üveg-, vagy akrillapok határolják. A műanyagok természetesen olcsóbbak, vastagságuk 3-5 mm közötti, a vékonyabbak áttetszők és többnyire strukturált felületűek.

A zuhanyk lefolyóválasztása nem csak a várható vízhozamtól függ
A vizet összegyűjtő és elvezető padlólefolyó kritikus pontja az épített zuhanyozóknak, ezért az alkalmazott megoldás kiválasztásánál körültekintően kell eljárni.

Egyedi zuhanykabin tetőtérbe
1. Még több hasznos tippet a csempék és járólapok kiválasztásához;
2. Rengeteg szakmai trükköt és tanácsot a beépítéshez, hogy mire kell odafigyelnie és min nem érdemes spórolnia; ...

Takarékos zuhanyfejjel is spórolhatunk
Az éghajlatváltozás felgyorsulása azt jelenti, hogy a víz gazdaságos és fenntartható használata egyre inkább fontossá válik. A csúcsmodell zuhanyfejekkel a vízfogyasztás mindössze kilenc liter/percre korlátozódik.

A nyitott zuhanykabinok a modern fürdőszoba jelképévé váltak az utóbbi időben. De mint mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai is. Egyes szakértők szerint a design olykor veszélyeztetheti a funkciót.

10 ötlet épített zuhanyra
Olvasói kérésre épített zuhanyra kerestem ötleteket. Számos előnyük van: ...

Zuhanykabin
A zuhanyozás esetében is ugyanaz az alapszabály, mint a kádfürdő esetében, méghozzá, hogy ne legyen túl forró a víz.

Zuhany, mindenek előtt
Az urak nagyon kényesek a fürdőszobáikra: ezek a helyiségek nagyon visszafogottak, letisztult formájúk, színeikben dominálnak a kékek, a zöldek, a szürkék és a feketék.

Zuhany
A zuhanytér lehet nyitott vagy zárt, sík, a padlóba süllyesztett vagy akár emelt küszöbbel ellátott is. Célszerű a zuhany kialakításánál a 90 x 90 cm méretet választani, vagy ennél nagyobb kialakítást, a 90 cm alatti méret nagyon kényelmetlen, és szűkös kialakítású.
WC ...

Zuhany
Ez is egy elég megosztó praktika, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Egyesek még a gondolatra is elborzadnak, hogy álommeleg testüket víz érje, az azonban biztos, hogy felébredni segít.

A zuhanytálca beszerelése
Először a lefolyó-garnitúrát kell beépíteni a szifonnal együtt. Ehhez először a zárószelep kelyhe alá helyezzünk egy kitt tömítőgyűrűt, és helyezzük be belülről a lefolyónyílásba.

A zuhanyfülke, mely kimossa ruháinkat, amíg fürdünk
Négy török egyetemi diák fejlesztette ki a Washit nevű zuhanyfülkét, mely megszűri és eltárolja a felhasznált vizet, ami utána fürdésre vagy mosásra is alkalmas.
A cikk folytatása » ...

A zuhany íves falát
az eredeti elképzelés szerint az arannyal futtatott 10×10 centiméteres üvegmozaik csempecsalád apró változatával burkolták volna, a de a nagy felület értelmetlenül növelte a helyiség kialakításának költségeit.

A zuhanyfüggöny unalmas?

Impregnált anyagból igazán izgalmas díszítést készíthetünk a már meglévő zuhanyfüggönyünkre, és ezzel ünnepélyessé is varázsolhatjuk a teret.
A mosdó és a többi szaniter csak porcelán lehet?

- Zuhanykabin - A zuhanyfülke ajtajának sínjében remekül megtelepedhet a lerakódott piszok, vagy elindulhat a penészgombák szaporodása. Ezeket a területeket is gondosan fertőtlenítsd.

Kerti zuhany
A kert napos részén felállított speciális zuhany, melynek vizét a napenergia melegíti fel. KLIKK
Kerti lámpa ...

Zuhanyzások után rendszeresen megjelennek apró vízfoltok a csempéken, azonban ezeket nem elegendő letörölni, mert a vízkő ennek ellenére még így okoz foltokat, elszíneződéseket.

Zuhanyfülke mellett dönthetünk kényszerből, mert kicsi a fürdőszoba, vagy kényelemből, mert jobban szeretjük, mint a kádfürdőt. Egy biztos, mindenképpen olyat válasszunk, amely nem csak praktikus és tökéletesen üzemel, hanem sokat dob a fürdőszoba látványán is.

Zuhanykabinok, zuhanytálcák, akril fürdőkádak, öntött műmárvány mosdók, fürdőszobai csaptelepek, fürdőszobabútorok, fürdőszobai elektronika
Bővebb információ »
La Belle Kft. - Világítás Látvány ...

A zuhanyfülkét tisztítsa rendszeresen Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, hogy elpusztítsa a baktériumokat és megakadályozza a penészgomba elterjedését. Törölje ki a zuhanytálcát, majd öblítse le és öntsön a lefolyóba tömény Domestost.

A zuhanykabinok oldalát töröljük át hetente egyszer ecetes ronggyal így eltávolítjuk a vízkövet és egyéb szennyeződést. A zuhanyfüggönyt áztassuk be fehérítőbe, vagy öblítsük át hetente egyszer kézzel.

A zuhanyváltó kar biztosan úgy marad az átváltott módon, kis víznyomásnál is.
A csaptelep család minden alkatrésze beszerezhető, a kifolyó lengőkarok, a zuhanyváltó, a csapbetétek és teljes tömítéskészletek a különböző csapokhoz illeszkedően.
Mofém Eurosztár kád-mosdó töltő csaptelep ...

A zuhany szerelőelem tökéletesen illeszthető a vízzáró réteggel, ami garantálja a szivárgásmentes zuhanyteret hosszú éveken át. A lefolyó igen nagy vízelnyelési teljesítménnyel működik: a lefolyótest 51 liter vizet vezet el percenként.

A zuhanys fürdőrészt ahol a WC is található egy tolóajtó választja el a fürdőszoba e részétől. A zuhany Riverstone csempéből van kialakítva, melyet a az Olasz gyár így, ilyen megépített formában hoz forgalomba.

Kád, zuhany; ezek alapvetően meghatározzák a helység hangulatát, irányvonalát. A burkolás szempontjából talán a beépített kád kialakítása a legnagyobb kihívás, hiszen ebben az esetben a kád egybeolvad, beleépül a fal burkolatába.

Hidegzuhany a fonott tárgyaknak
Sokaknak okoz gondot a különböző fonott tárgyak porosodása, elpiszkolódása. Az egyre divatosabb, hangulatos fonott kosarak, dobozok, virágtartók felülete nehezen tisztítható, a rendszeres portörlésekből éppen ezért kimaradnak.

Ha a zuhanyozófejben eldugultak a szórólyukak, tölts meg egy tálat meleg ecettel vagy sós vízzel, és hagyd benne a zuhanyozófejet mindaddig, míg a vízkő fel nem oldódik. A zuhanyozó üveg, vagy műanyag válaszfalait ecettel szabadíthatod meg a vízkőtől.
Vízkőoldó természetesen ...

A fürdőbe zuhanyfülke vagy ülőkád helyezhető el, a wc felett egy kis szekrénnyel.
A konyhában a mikró felett helyezték el a kis Tv-t, mely szemből, a kihúzhatós kanapéról nézhető.
Az étkezőben is helyet kapott egy nagy álló szekrény.

Az épített zuhanyfülkében a bronz színű nagyméretű és a hasonló mozaikcsempe burkolat izgalmas kombinációt alkot.
Bronzos csillogás
Modern ...

Fürdőkádból, zuhanyból semmilyen elektromos szerelvényt ne lehessen elérni vagy használni! A teljes elektromos hálózat kiépítése a vizes helységekben legyen gyors megszakítóval áramütés ellen levédve! ...

Tekerjük le a zuhanyfej flexibilis csövét, nyomjuk a kád lefolyójához a kád túlfolyóját, pedig ronggyal hermetikusan zárjuk le, hogy a fellépő túlnyomás még hatásosabb legyen a dugulás megszüntetésében. Ha nem jártunk sikerrel hívjunk duguláselhárító szakembert.

Testre szabott zuhany fej
Share
Művészi, funkcionális és stílusos! Kell ennél több? A brit Vado cég csodálatos zuhanyfejével megtapasztalható az igazán testre szabott zuhanyzás élménye. Hat rugalmas csáp, melyet csavarhatunk, forgathatunk állíthatunk, ahogy csak szeretnénk.

Azoknál, akik a zuhanyfüggönyöket nem igen kedvelik és inkább elegánsabb megoldásban gondolkodnak, ott jön szóba a kádparaván. És ha már a kádparaván mellett döntene, tudta-e, hogy hány féle megoldás létezik? Mert a kényelem és praktikusság jegyében számtalan változat áll rendelkezésére.

A fürdőkád ill. zuhany mellett nemcsak pára, hanem vízterhelés is jelentkezik, ami ellen szintén védekezni kell. A Murexin közvetlenül burkolható kenhető vízszigetelései amellett, hogy megakadályozzák a használati víz bejutását, nem gátolják a páramozgást.

1. Fürdés helyett zuhanyozzunk, így 30%-os vízmegtakarítást érhetünk el.
2. Igyekezzünk minél kevesebbszer lehúzni a vécét, mert az alkalmanként 6 liter víz
LETÖLTHETŐ ANYAGOK:
Tipp füzet ...

Ma már a fürdés és zuhanyzás nem egyszerű tisztálkodás, a fürdőszobánk pedig nem egy szimpla helyiség, ahol a mosdó, a kád vagy a WC található. A fürdőszoba az a hely, ahol a hétköznapi problémáinkat elfeledve és a külvilágot kizárva csakis a saját kényeztetésünknek hódolhatunk.

A fürdőszobákban a zuhanyk és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.
A gipszvakolat előnyei ...

Legutóbb a zuhanyunk spirálcsövét áztattam bele egy éjszakára. Másnap reggelre olyan volt, mint új korában.
Én minden mosáshoz teszek ecetet is a mosógépbe.
Vízlágyítót nem használok. A szerelő ajánlotta! (Nem úgy, mint a reklámban!) A ruha nem lesz ecetszagú tőle.

§ (1) A lakás olyan huzamos tartózkodás céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, melynek lakóhelyiségeit (lakószoba, étkező stb.), főzőhelyiségeit (konyha, főzőfülke), egészségügyi helyiségeit (fürdőszoba, mosdó, zuhanyozó, WC), közlekedő helyiségeit (előszoba, előtér, belépő, szélfogó, ...

A fürdő meggyszín csempékkel maga a luxus, egy sarokkád, egy zuhanytálca és a WC megalapozva egy bézs, nagyméretű járólappal és plafonnal finom és mégis egyedi, főleg, ha még némi zöldnövényzet is megél a helyiségben.

Hol legyen a mosdó, itt vagy külön helyiségben lesz-e a wc, kádat vagy zuhanyt szeretnénk-e, majd egyeztessünk a vízszerelővel a bekötések miatt illetve a burkolóval, ha sikerült megtalálnunk álmaink csempéjét és járólapját ...

A penész megjelenésének oka egyszerű: Amikor egy család otthon van, a lakásban tartózkodó személyek kipárolgása, a főzés, a mosás, a fürdés, vagy zuhanyzás, a kiteregetett ruhák, a szobanövények és az akvárium kipárolgása együttesen óránként több liter vizet juttatnak lakásunk levegőjébe.

A Roy Jacuzzi nevével fémjelzett hidromasszázs fürdőkádak és zuhanyfülkék-, amelyek először Amerikában arattak sikert- is az ellazulást, a vérkeringés felgyorsítását segítik. A rendszeres használók bőre feszesebb lesz, csökkenek a zsírpárnák, javul a közérzet- ígérik a kitalálók.

Ezúton népszerűsíteni szeretném lakásokban is a pissoire és a zuhanykabin használatát: ezek a korszerű berendezési tárgyak gyakran a rendelkezésre álló hely hiánya és a rossz beidegződések miatt maradnak el.
Amit még ötletként fel szeretnék vetni, az a résösszefolyók használata.

:A legtöbb pára főzéssel, zuhanyzással, fürdéssel, mosással / teregetéssel keletkezik. Ilyenkor nagyon fontos, hogy szellőztetéssel cseréljük a levegőt. Hiszen ilyenkor a falakon, csempén is könnyen megjelenik a lecsapódott vízpára.

Tételezzük fel az alábbi üzemállapotot: a szobákban 21C° van, a fürdőszobában 23C° páradús levegő, éppen valaki zuhanyozott. A külső hőmérséklet 1 C°.

Mindenki vágyik a szép formájú, divatos mosdókra, csaptelepekre, zuhanyozókra, kádakra. Ma már kevés építkező van, aki a fürdőszobájába nem a régi típusú zuhanytálcát szeretné beépíteni. Mint az építészetben, a fürdőszobában is az egyszerű, szép formák divatja hódít.

A modern fürdőszobai- és konyhai csaptelepek valamint a zuhanyok nagyon sokféle alapanyagból készülnek, hogy a design és funkcionalitás szempontjából a legkülönbözőbb piaci igényeket is ki tudják elégíteni.

Az ecet a házi készítésű tisztítószerek kitűnő alapanyaga, használható a kádhoz és a zuhanyozóhoz, mert a szappannal ellentétben az ecet nem rakódik le. Általános zuhanytisztítóhoz egy szórófejes flakont töltsünk meg félig vízzel és félig ecettel.

A tervezés során nem csak a csapnak, vagy a zuhanykabinnak kell helyet keresni, de a vízvezeték szerelvények lehelyezését is be kell tervezni. Ma már nem ritka hogy a fürdőszobába kisebb polcokat, bútorokat is ajánlanak a gyártók, mert ezek tovább növelik a fürdőszoba eleganciáját és praktikusságát.

Új csempe, mosdókagyló, fejzuhany mind alkalmas, hogy felélesszen egy fáradt fürdőt. Az elavult öltözőasztal cseréje egy trendi darabra drámaian alakítja át a teret. Ne becsüljük le a festés hatalmát.

Az utolsó kör után alaposan zuhanyozzunk le, és kenjük be magunkat testápolóval. Szaunázás után bőrünk könnyebben felveszi a krémekben található tápanyagokat, vitaminokat, ezért érdemes a arc- és testradírozást, a pakolásokat is ekkorra időzíteni.

A fürdőszoba berendezésénél, érdemes átgondolni, hogy valóban szükség van-e kádra, vagy elég-e a zuhany, ami egy jó minőségű, masszírozó fali zuhanypanellel, sokkal komfortosabb is tud lenni, mint egy kád. (Figyelem a jó minőségű fali zuhanypaneleket nem 60.

Fürdés
Frissítő zuhany teli kád helyett
Jó, ha tudja: a fürdés háromszor annyi energiafelhasználással jár, mint a tusolás. Egy háromperces zuhanyozáshoz 30-50 liter víz, valamint 1-1,9 kWh áram szükséges, míg egy kád megtöltéséhez 120-150 liter vizet és 5-6,8 kWh áramot is el kell használnia.

Fürdőkád, zuhanytálca, mosdókagyló, egyéb szaniter termékek (7)
Járólap, csempe, egyéb hidegburkolat (11)
Tégla (10)
Betonacél, síkháló, építési acél (4)
Épületfa (2)
Ablak, ajtó, egyéb nyílászáró (34)
Vízszigetelés (4)
Kazán, radiátor, egyéb épületgépészeti termékek (9)
Hőszigetelés (7) ...

A zuhanyban 4 műanyag kis tárolódoboz is elhelyezésre került, sok apróság elfér bennük. A zuhany hátsó fala szomszédos a szülői hálóval, mart fehér üvegfalat kapott, igy a természetes fény a fürdőbe is átjut. A mosógép a mosdó mellett kapott helyet.

Vannak esetek, mikor egy zuhanynál és egy mosdópultnál több nemigen fér be egy fürdőszobába, de egy-egy tágasabb helyiség igényes berendezése végtelen variációs lehetőségeket rejt magában.
Válogatás elkészült fürdőszobáink és mosdóink fotóiból
Igazi budoár-hangulat a mosdóban ...

Hő visszanyerhető a fürdés és zuhanyzás meleg lefolyóvizéből.
Szigetelés, ami hőveszteségek ellen véd, ugyanolyan hatékony a hűtőszolgáltatásoknál (vö. a bal felső példával).
Az energia visszanyerése ipari folyamatoknál is lényegesen hatékonyabban használható.

Az egyedi kialakítású mosdó mellett egy üvegfalú zuhanyozó kapott helyet. A hálószobában tolóajtós a gardróbszekrény is ami nyitott állapotban lezárja a fürdőszobát. A hálóban az optikai térnövelésről az óriási portréképek gondoskodnak.

A gyerekek (de még a felnőttek is) hajlamosak a zuhany alatt állni hosszú perceken keresztül, természetesen a testünk tisztántartása alapvető dolog, azonban ezt tehetjük takarékosan is. Fogmosáskor ne folyassuk feleslegesen a vizet!
Takarékoskodjunk a fűtéssel! ...

Egy kisebb sarokkád 140×140 centiméteres területet követel, a pezsgőkádak általában ennél nagyobbat. A zuhanytálcának legalább 80×80 centiméteresnek kell lennie. A zuhany megközelítéséhez körülbelül 50 centiméter szabad hely szükséges valamelyik oldalról.

a mennyezet lejött a zuhanyfülke felett, gondolom a gőztől. Ezt valahogy ki kellene javítanom. De pontosan mivel és hogyan? 2. Meszelt fal van csempével a fürdőben. Erre mivel lehet ráfesteni, csak mész festékkel? És ha lecsiszoljuk?

Zuhanyrózsához hasonló megfásodó virágszárában egyesével ülnek a makktermések. Ezt a virágszárat a szárazvirág-kötészetben használják.
Magassága: 2 m
Szélessége: 2 m
Ültetés, szaporítás: Sekély vizű tóban, vagy dézsában áttelel. Magvetéssel és a rizómák szétosztásával ...

Fürdőszobánk stílusa ismét ad lehetőséget a játékra, mert - miután majdnem minden esetben ajtóval elkülöníthető (ettől nagyjából csak a loft esetében használatos üvegfalú zuhanyozók és a minimálnál a hálóba helyezett fürdők a kivételek) - itt is eltérhetünk a lakás többi részétől.

Nos az öltet az volt, hogy mivel úgyis fel akarja újítani a teljes garzonlakást, a mostani miniatűr konyhafülkéből csináljunk egy zuhanyt, vagy nyissuk egybe a szobával.

A letisztult formavilágú félsarok kádból szintén élvezhető a csodálatos panoráma. A dönthető fali panel segítségével a TV is a megfelelő szögben nézhető. Az esőztető zuhannyal felszerelt zuhanyfülke üveg szerkezete nem szűkíti a teret. A csempe kiosztásánál is figyelembe vettük ezt az átláthatóságot.

A megszokottól eltérő módon itt, a növények 'árnyékában' helyeztük el az egyedi kialakítású kerti zuhanyt. A vízfelület negyedik oldalához gyepfelület csatlakozik, így megvalósul az élő és élettelen felület harmonikus kapcsolata.
Kertünk, bár nagynak tűnik, valójában egészen kicsi.

Itt pedig ez történt. Amit a képeken láttok az egy zuhanyozó burkolata fából! Mégpedig olyan fafajtából, amit a hajókészítéshez is használnak, növényi olajokkal kezelve.Mindezt Korona Sándor mesélte el nekem a Laurum cég képviseletében.

Használatba vételből származó nedvesség, például zuhanyk, szaunák okozta pára. Mosókonyhák, fürdőszobák, szárítóhelyiségek szellőzetlenségéből is származhat. Gőzképződéssel járó munkavégzés is okozhatja.

Ehhez pedig csak egyszerűen csatlakoztatnia kell a tömlőt és máris indulhat az öntözés! A tömlőn kívül csatlakoztathat még különböző eszközöket, mint például öntözőrudat, locsolópisztolyt, esőztetőt vagy egy kerti zuhanyt, hogy felfrissíthesse magát egy forró nyári napon.

A szakemberek szerint nem csupán a klíma okozhatja, előfordulhat a zuhanyozókban is a baktériumok elszaporodása. A megoldás a higiénia, a kellő tisztaság. A vízhűtéses rendszerű légkondicionáló berendezések esetében léteznek olyan tisztítószerek, amelyek megölik a baktériumokat.

(Kiemelendő, gipszkötésű alapanyagok esztrichkészítésre csak az I-es vízterhelési osztályba tartozó vizes/nedves helyiségekben használhatók (lakásokban található, padlóösszefolyóval készült fürdőszoba zuhanytálcával vagy fürdőkáddal), ott ahol az igénybevétel csak időszakosan és rövid ideig, ...

Aki viszont a házának nem csak a melegvíz-ellátását, hanem a fűtését is napenergiával akarja megoldani, 1,5-4 millió forint között számolhat. Csak önmagában egy kerti zuhany, 20 literes tartállyal 80-100 ezer forint között kapható. Mint ahogyan a termékek, az árak is sokfélék.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Ablak, Terasz, Padló, Radiátor, Festés?

◄ Zöldtető   Zuhanyfülke ►
 
RSS Mobile