Kezdőlap (Tervdokumentáció)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tervdokumentáció

Otthon  Térrendezés  Tervezés

A tervezés fázisában a tervező tervdokumentációt készít, amelyben - többek között - az MSZ EN 13670:2010 és MSZ 24803-1:2010 szerint kell definiálni a készítendő szerkezet megjelenési módját. Fontos kérdés az, hogy ebben a dokumentációban milyen információkat kell közölnie a tervezőnek.


Építészeti-műszaki tervdokumentáció
Az építési tevékenység megvalósításához - pályázathoz, tervpályázathoz, tervtanácshoz, engedélyezéshez, ajánlatkéréshez, építőipari kivitelezéshez, állapotfelméréshez, állapot vagy megvalósítás dokumentálásához - szükséges terveket, dokumentumokat tartalmazza.

Átalakítási munkálatok - Lakberendezési tervdokumentáció
Cikkünkben nem egy hagyományos lakásbemutatót, illetve látványterveket talál, hanem egy részletes tervdokumentációt, mely bepillantást nyújt az összetett lakberendezői munkába.

A tervdokumentáció
Az előzetes beszélgetések alapján és a megállapodásokat követően dolgozza ki a részleteket a lakberendező.

A TERVDOKUMENTÁCIÓ PÉLDÁNYSZÁMA
(elsődleges szolgáltatásoknál)
Vázlatterv 2 példány (1 pld a tervezőé; 1 pld a megbízóé)
Kiviteli terv 4 példány (1 pld a tervezőé -színes; 1 pld a megbízóé színes; 2 pld a kivitelezőé -fekete-fehér, vagy szükség esetén színes) ...

Az elkészült ~t engedélyeztetni kell az illetékes építésügyi hatósággal. A ~t megállapodástól
Fafödémek
Napjaink legkedveltebb és egyben legkeresettebb családi ház típusa a viszonylag kis, vagy közepes alapterületű (80-120nm) földszintes ...

~ elkészítése, benyújtása
6. Bútorozási terv véglegesítése, ebből dolgozik majd az elektromos tervező is
7. Elektromos kiviteli tervek készítése
8. Gázszerelési terv készítése
9. Gázterv engedélyeztetése
10.

- A jogerős és végrehajtható építési engedély és a hozzá tartozó jóváhagyott műszaki ~, valamint a kivitelezési tervek alapján a szerelés ellenőrzése, a nyomvonalak kitűzése helyességének, szükség esetén a környezetvédelmi és egyéb felmérések, vizsgálatok megtörténtének ellenőrzése.

A kérelem dossziéjának tartalmaznia kell a teljes engedélyezési tervdokumentáción kívül az elérhető szabványosított MINERGIE® módszer szerinti energiamérleg számítást, illetve a szintén formanyomtatvány jellegű MINERGIE® minősítő lapot.

- komplett megvalósulási ("D") ~
- kivitelezői nyilatkozat
- jegyzőkönyvek nyomáspróbáról, beszabályozásról, beüzemelésről, betanításról
- használatbavételi engedélyek: Vízmű, Gázmű, Csatornázási művek, Főkétüsz (kémények), ÁNTSZ (vízminta, stb) ...

Az Ön esetben a kivitelezési ~ azonos lesz az építési engedélyezésivel.
Kérem konzultáljon építésszel illetve a település építési osztályán kérjen bővebb felvilágosítást. (Helyenként eltérések vannak a beépíthetőség, magasság satöbbi tekintetében.) ...

A teljes ~hoz természetesen egy fekete-fehér, méretezett alaprajz (M=1:50), és a konszignáció is hozzátartozik. Ez utóbbi ilyenkor kicsit bonyolodik: ha ma beárazom az ecserin talált neobarokk tálalót, székeket és foteleket, ki garantálja, hogy holnap is ott lesznek?

Ha az építési engedélyre benyújtott ~ nem tartalmazza a készház minősítését, akkor az engedélyt meg kell tagadni - hívja fel a figyelmet Fegyverneki Sándor országos főépítész. bővebben »
Modern háztervek egyetlen kattintásra ...

Milyen tartalma van a teljes ~nak?
Családi házak kertjének terve
kertépítészeti terv
növénykiültetési terv
szükség szerint engedélyezési terv
kiviteli terv ...

A jó belsőépítész, illetve lakberendező kiváló referenciákkal rendelkezik, és tud mutatni korábbi munkákhoz kapcsolódó komplett ~t, így például látványterveket, méretezett alaprajzokat, a burkolási- és gipszkarton terveket, a bútorterveket, ...

Ezután jön még az engedélyezési eljárás időigénye. 2009. október 1.-től lerövidült az engedélyezés menete, 45 nappal számolhatunk.
Ha szükséges a ~hoz szakhatósági állásfoglalás beszerzése is, akkor hosszabb idővel kell kalkulálni.

Építészirodánk fő magyarországi tevékenysége a családi házak tervezése. Igény szerint vállaljuk csak a kreatív részt, a ház voltaképpeni kitalálását, de munkatársainkkal elkészítjük egy családi ház teljes engedélyezési és kivitelezési ~ját is.

Nagyban leegyszerűsíti a munkánkat, sőt a felmérés jelentős részét megspórolhatjuk, ha rendelkezünk az ingatlan épületfeltüntetési vázrajzával, vagy az építési engedélyhez szükséges ~ munkarészeivel, ...

Maga a bejelentési kötelezettség gyakorlatilag egy egyszerűsített engedélyezési eljárás, amely során ugyancsak kötelesek vagyunk építész (és ha szükséges, statikus, épületgépész) közreműködésével elkészíttetni a ~t, és azt beadni az építésügyi hatósághoz, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Építés, Építész, Épület, Tervezés, Szerkezet?

◄ Térrendezés   Tervezés ►
 
RSS Mobile