Kezdőlap (Szőnyegek)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szőnyegek

Otthon  Szőnyeg  Szőnyegpadló

A Keleti Szőnyegek Galériája a Váci utca 52. szám alatt található.. Kétszintes, 150 nm2-es boltunk hétköznap 11-19...
Kilim a nomád szőnyeg
Van egy különös hangulatú, varázslatos hely az Irányi utcában, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni, és ahol...


Varázsszőnyegek: Nanimarquina
Kisgyermekkorom óta szőnyeg fetisiszta vagyok. Most, hogy alkalmam van szőnyeget tervezni, még jobban ki vagyok hegyezve a különleges dizájnra. Aki sokat lapozgat külföldi magazinokat, annak a Nanimarquina termékeit nem kell bemutatnom.

A gyapjúszőnyegek a természetes szőnyegek családjába tartoznak. Alapvetően ezek a legtartósabbak, viszont nagyban függ a minőségük és külcsínük a gyapjú minőségétől. A szálakat keresztbe szövik, ezek adják meg a szövet mintáját.

A Flotex szőnyegek fektetése egyszerű, különleges szerszámot nem igényel. Az anyag bármilyen irányban, akár bonyolult vonal mentén is vágható és illeszthető, a szélek nem foszlanak.

Útmutató szőnyegekhez

A szőnyeg évezredek óta otthonos társa az embernek. Kezdettől fogva a meleget, a tér megfelelő elrendezést és a látványt szolgálta. Az a bizonyos 'pihe-puha lágyság' utáni vágyunk késztet arra, hogy beszőnyegezzük otthonunkat.

A természetes szőnyegek előnyeit a hosszú élettartam, a százszázalékos kemikália- és rovarmentesség, az antisztatikusság, és nem utolsósorban az esztétikus megjelenés jelentik.
A szizál a természetes szőnyegek közül a legerősebb. Alkalmas lakóterek, irodák, szállodák, múzeumok burkolására.

Christian Lacroix lakástextilek és ~
2011 februárjától hazánkban is elérhető a Christian Lacroix divatmárka elsőlakástextil kollekciója, melyben két legenda találkozik: a világhírű divatmárka összefog a neves textilgyártóval.

~: ide tartoznak a kilépők, és a csúszásgátlók, amelyek már mintás és gyerekek számára is vonzó változatban is kaphatóak.
Törölközők: Érdemes legalább két kéztörlőt tartani forgalomban, egyet a családnak és egyet a vendégeknek.

~ és díszpárnák
Ha módunkban áll, vegyünk egy igazi perzsaszőnyeget, ez majd feldobja az keleti hangulatot. A ~et teríthetjük az ágyra, emellett felakaszthatjuk őket a falra is. A lényeg, hogy szem előtt legyenek.

A ~ anyaga
Az akril hasonlít legjobban a gyapjúszálra. Kopásálló, de a gyapjúnál kevésbé rugalmas és a piszok is hamarabb látszik rajta, mosni nehezebb. Egy lakástűznél erősen éghető anyagnak számít.

A ~ krémje
A szállodai szobák padlójának puhaságát idézhetjük meg otthonunkban Olaszország első számú textilgyártójának szőnyegeivel.
tovább ...

A ~ és lakástextilek frissítése
A ~ porolása kiment a divatból, de ha nem tudjuk megoldani a tisztítógépes frissítést, akkor mégiscsak érdemes visszatérni nagymamáink módszeréhez. Ezenkívül távolítsunk el makacsabb foltokat a szőnyegből, végezzünk nagyon alapos porszívózást.

Párnák, ~ a nappaliban
A lakás falait nemcsak festményekkel, hanem különféle textilekkel is díszíthetjük. Nagyméretű, dekoratív kendőket, színes, nyomott mintás ágyterítőket, hímzéseket, csipkét éppúgy a falra akaszthatunk, mint gobelint, régi és új ~et.

8.) Ugyanígy a ~et, kárpitokat is alaposan takarítsuk át, vagy tisztíttassuk ki.
9.) Még a nagytakarítás előtt próbáljunk sort keríteni a könyvek portalanítására, a könyvespolcok belső részeinek áttakarítására.

~kel kapcsolatban kerestem információt a neten, mikor sokadik google találatként a te egyik szőnyeges posztodat megtaláltam. Olyan klasszul volt megírva (és nem mellékesen olyan szép volt az az öreg szőnyeg), hogy kedvem lett kicsit maradni a blogodban és körülnézni. Azóta itt vagyok! ...

A ~nek két nagy csoportját, a kézi technikával gyártott és a gépi ~et különböztetjük meg.
Milyen anyagfajtájú, stílusú szőnyeget válasszunk?
Függ a berendezni kívánt helyiség és az ott található bútorok méretétől és stílusától.

A ~ egy idő után az általános használatban is megfakulnak, elkoszolódnak. Úgy kapják vissza eredeti fényüket, ha időnként száraz sóval átkeféljük őket. A megszürkült részektől ne sajnáljuk a sót! Miután alaposan bedörzsöltük és állni is hagytuk, porszívózzuk ki.

A ~ elrendezésénél ügyeljük!
A színekkel s az őket hordozó formákkal, melyekkel elválaszthatatlanul összefüggnek, nemcsak építhetjük, de rombolhatjuk is a teret. Sajnos, eléggé elharapódzott rossz szokás lett, hogy különböző átlós osztásokkal megbontják a fal vagy éppen a mennyezet síkját.

Az új ~et először csak seprűvel tisztítsuk, ha megtehetjük, naponta. Porszívózni körülbelül 3-4 hónap elteltével javasolt, amikor már összetömörödik az anyag.

A padlószőnyegek puhaságukkal, és süppedős érzetükkel luxusélményt biztosítanak. Az angolszász otthonokban gyakran találkozni velük, de a bátrak már idehaza is elfogadják a lakás burkolataként.
Puha padlószőnyeg ...

Pompás ~ (180 m2)
A mediterrán stílus a kultúra és a történelem egyensúlyát tükrözi. Utazásaik során vendéglátóinkat az ebből fakadó életérzés éppúgy elbűvölte, mint a színek és a szép tárgyak, ~ harmóniája.

Érdekes ~
Share
Régen, még a tömegtermelés korában nem tulajdonítottak nagy szerepet a ~nek, leginkább csak funkcionális célja volt, a lábtörlés. Ma már ugyan azt a kreativitást élvezik, mint bármely más bútordarab.

A kisebb ~et se tisztítsuk rázással, mert az erős rázás kárt is tehet bennük, így széleik idő előtt tönkremehetnek. Sokkal hatásosabb, ha az ilyen ~et inkább felseperjük.
Következő
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal: ...

A kisebb ~ gyakran csúszkálnak a padlón. Ekkor tegyünk az alsó széleire tapadó szalagot vagy kétoldalú ragasztót, de akár ha padlószőnyeg van alatta a tépőzár is megteszi és máris rögzítettük a kisebb szőnyeget.

• A ~ felszedése után porszívózzuk, majd mossuk fel a padlót. Akár járólapunk, parkettánk vagy laminált padlónk van, a Sofix padlóápoló termékek közül könnyen kiválaszthatjuk a padlónkhoz legmegfelelőbb változatot, melyek nem csak a tisztaságról, de a padló védelméről is gondoskodnak! ...

Tiszta ~
Sajnos nem minden szőnyegen látszik meg a kosz, így egy tisztának tűnő darab is áraszthat kellemetlen szagokat. Érdemes sűrűn porszívózni, és gyakran mosni. Persze a szobaszőnyegekkel nem lehet mit kezdeni, legfeljebb szódabikarbónázni porszívózás előtt, hogy beszívja a szagokat.

Textíliák és ~: A textíliákban a selymet, bársonyt, csipkét, damaszt, sima vászont, nyomott virágmintát és a brokátot használják.

További kreatív ~ inspirációk:
-hatalmas horgolt csipkeszőnyeg
- felhő szőnyeg gyerekszobába
-kedvenc idézeted a szőnyegen
- stencilezett szőnyeg
-szivacsszőnyeg átváltozása ...

A padlóra is megvan a megfelelő kiegészítő: puha ~ és futók, amelyek az ágyhoz vagy ruhásszekrényhez vezető utat mutatják. Így sokkal kellemesebb mezítláb járkálni, mint a parkettán vagy a járólapon.

Csomagold be takarófóliába a képeket és az összecsavart ~et. Szedd össze a dísztárgyakat, terítőket, ágytakarókat, díszpárnákat. Ezeket együtt berakhatod dobozokba úgy, hogy a törékeny dolgokat a textilholmik közé teszed, hogy mozgatásnál ne törjenek össze.

Melegburkolatok - növényi rost~ - szizal (Agave sisalana)
Mi az a LED és mit kell tudni róla?
Minél hidegebb van, annál többen látogatják a kandallóépítéssel foglalkozó honlapokat
Modern belsőárnyékolók
Nem tapéta - festve!
Nézzen szét a Sixtusi-kápolnában, 3D-ben! ...

Szép és modern ~ remek designnal
A világot megváltoztató "MAGYAR" találmányok bemutatása
Mecénás
Ajándék Tenerifei nyaralás a kp.hu ajánlásáért
Luxusotthon egy szigeten Amerikában
Kör alakú konyhabútor kis helyiségbe
Ghislaine Vinas new york-i lakberendező színvilága ...

A jólértesült vevő által összehasonlítani próbált maximális vákuumérték azért is félrevezető, mert a takarítási teljesítmény szempontjából a nagyobb vákuum a vastag ~, kárpitok miatt lehet fontos, tehát a mélységben történő szívás érdekében.

Helyezzünk ~et a forgalmas útvonalakba, valamint oda, ahol jártunkban-keltünkben rendszeresen megállunk (pl. a szomszédos helyiségbe nyiló ajtó előtt). Ügyeljünk arra, hogy a szőnyeggel takart padló lélegezhessen.

A második csoportba a melegburkolás rugalmas anyagai, a PVC burkolatok, gumi burkolatok, linóleumok ~ tartoznak. A PVC burkolatokat műanyagból állítják elő, míg az ugyanebbe a csoportba tartozó linóleumot természetes anyagokból, ez lehet lenolaj, gyanta, jutaszövet.

Sajnos a most látott ~ az egyszínű modern fajtából valók és amíg a hölgy föl nem állt a székről, amin ült - mert ő mondott el minden információt a cement járólapokról is! - nem is tűnt föl, hogy a Kilim bolt is jelen van a kiállításon.

A konyha sok esetben hideg, fémes jellegével szemben a nappali mindig jó ha meleg, hívogató és otthonos hatást kelt az oda belépőben, így ha nem akarjuk, hogy fekete, fehér nappalink sivár legyen érdemes pácolt parkettát, vagy hidegburkolat esetén vastag és puha ~et használni.

- Mondjunk búcsút a régi függönyöknek, díszpárnáknak, ~nek, ha úgy látjuk nem illik elképzelt otthonunk atmoszférájába. Nem kell sajnálni őket, a szekrény mélyén megbújva később még hasznunkra lehetnek.

Párnák, takarók, ~ minden méretben. Ezeket a tulajdonosok személyesen szerzik be körútjaikon. Alapvetően régi darabok, pár évestől kezdve akár 100-120 éves darabokra is bukkanhatsz. Emellett új, modern kilimek is kaphatóak, rendelhetsz méretre.

A ~ ezzel párhuzamosan egyre bolyhosabbak, és egyre vastagabbak lesznek. Ez még a padlószőnyegekre is igaz, azok is egyre puhábbakká válnak.

Kerüljétek a műanyag, gumi aljjal ellátott ~et, mert alatta esetleg pára lépződhet, és elindulhat a dohosodás, penészesedés. Válasszatok textil aljú, páraáteresztős szőnyeget!
Olyan ~et is lehet már kapni cérnából, pamutból. ami jó vastag, ám gépben mosható! ...

A tapétáktól kezdve a ~en és textil anyagokon át, a legtöbb 2009-es szín trend használja az ezüstöt, mint például a képen is látható ezüstös halvány kék.

A bútorokkal, ékszerekkel, kerámiákkal és ~kel is foglalkozó házaspár úgy alakította át a járművet, hogy minél több megmaradjon az eredeti jellegéből.

Szivacsos levelei alkalmasak ~, ülőkék készítésére is. A népi és iparművészet is felhasználja. Hazánkban egy Alföldi település Tápé híres a gyékényszövésről.
Magassága: Termete változatos, fajtái elérhetik a 180-250 cm-t, de találhatunk 60-80 cm magasságúakat is.

A Fotópályázaton mindenki részt vehet 5-10 db képpel, melyek az alábbi termékcsoportokról készültek: kültéri és beltéri stukkók (díszléc, rozetta, felirat, stb); fa-, fém- és műanyag függönykarnisok; ~; valamint a világítástechnikai termékek (LED rejtett világítás, ...

A természetes hatást fokozhatjuk egy 3 dimenziós szőnyeggel. Az ilyen ~ különlegessége, hogy az egyes mintáka kézzel nyírják a ~be és a csomozásuk is kézzel történik, így minden egyes szőnyeg kicsit más és egyedi.

A legegyszerűbben cserélhető elemek: a ~, függönyök, terítők, ágytakarók, plédek és a kisebb berendezési tárgyak. Tehát évszakonként van rá lehetőségünk, hogy 'átszínezzük a lakást' egyszerűen, kevés pénzből változtathatunk az otthonunk hangulatán (és ezáltal saját hangulatunkon is).

Az ülőgarnitúra kárpitozásához jól megválasztott anyagok, azok színei, mintái visszaköszönhetnek a függönyökön, ~en, díszpárnákon, terítőkön. A textília minőségét, mennyiségét, az adott légkör határozza meg.

Ha szép színt szeretnénk a ~nek varázsolni, keféljük át jó alaposan konyhasóval. Egyéb foltokat ecetbe mártott kendővel tüntethetünk el.
Illatosítás ...

Azelőtt a falakat nagy méretű ~kel díszítették, majd később dombornyomott, festett bőrtapéták vagy különféle szövetekből -mint a bársony, brokát és damaszt- készült tapétákkal borították be. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz.. → ...

A függöny, a bútorkárpitok, párnák, ~, amelyekkel még egy megunt nappalit is feldobhatunk.
a cikk folytatása "
És ki fogja elkészíteni?

Szívesen használnak természetes anyagokat otthonukban, a vidámságot pedig világos, tört színű párnákkal, képekkel és ~kel csempészik be. Akár modern, akár régebbi bútorokkal rendezik be őket, összességében megkapó, tiszta és rendezett hangulat árad ezekből a lakásokból.
Ajánló ...

A hálószoba például pillanatok alatt nappalivá alakítható az alvó~ feltekerésével, és a nappali berendezési tárgyainak kipakolásával - melyeket általában a szekrényben tárolnak, és nem állnak másból, mint néhány ülőpárnából és egy alacsony asztalkából.

Mind a két oldal fő profilja az épületdíszítés, épületdíszítő elemek, stukkók, díszlécek, álmennyezetek gyártása és forgalmazása.
De elárulok egy titkot, mi szerint hamarosan indul egy újabb webáruházunk, ahol széles választékban modern, klasszikus és shaggy ~, ...

A 20 éves tapéták, padlószőnyegek, műanyag padló, a félig már kiégett villanytűzhely és kopott zománcú fürdőkád bizony már felújításért kiáltott. Ennek az állapotnak egyetlen nagy előnye volt; a lakás fiatal, új tulajdonosának nem okozott lelkiismeret furdalást mindezeket kidobni.

Rendkívül népszerűek a terméskő és más kő alapú burkolatok, valamint a hosszú szálú süppedő ~ és az állatbőrök. A retróban az egzotikum elemei is kedveltek, melyek különösen szobrok és faliképek formájában, illetve zebra- és ocelotmintás textilekben jelennek meg.

És a fehérre csempézett falakat, nagyon jól fel lehet dobni, különböző kiegészítőkkel, színes falszínekkel, színes törölközőkkel, fürdőszoba ~kel, lámpákkal, és akár színes fugákkal is.

A tervezés területére kiterjedően, az ott előforduló textilanyag féleségek, güggönyök, kárpitok, ~, párnák és ágyterítők struktúrális és karakteres színbeli megfeleltetése és összhangba hozása fontos.

A hőszigetelés előállításához a növény rostjait használják fel, amelyet nyalábokba gyűjtenek, megpörkölnek majd hozzáadott természetes adalékanyagokkal és ragasztókkal préselnek belőle hőszigetelő ~et, tekercseket. A tűzvédelmi tulajdonságainak javítására borax-al kezelik.

A központi porszívók használata, amelyre a tanulmány is összpontosít, a legjobb mód a házipor atka allergének ~ből, bútorokból való eltávolítására.
Mit tud a központi porszívó amit a hagyományos kézi porszívók nem?

A kivehető betétek (pl. evőeszköztartó, késtartó, tányértartó, stb.), a fiók aljára helyezhető csúszásgátló gumi~ mobilitásukkal szintén egyszerűbbé teszik a tisztítást.

Ebben a stílusban nincs helye a rikító, harsány színeknek. A sötétebb tónusok a kárpitokon, sötétítőfüggönyökön, ~en jelennek meg. A súlyos, nemes textilek tovább mélyítik a bordók, sötétzöldek, királykékek, és drappok árnyalatait.

Pedig nagyon is hatékony ebben a szerepkörben is. Persze - mivel savról van szó - az anyagok védelme érdekében hígítva kell használni. 2:1 arányban vízzel vegyítve a ~ szagtalanítására alkalmas.

Ami a toszkán Rusztikusstílust illeti, nagyjából ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a többi nemzeté. A faragot bútorok tömör fából készülnek és a falak kövekkel burkoltak. Az egyikalapfeltétele, hogy a toszkán stílus érvényesülni tudjon, hogy szétszórtan kézzel készített ~ ...

Nagyobb felületeken, például falakon használva igen intenzív, vibráló hatást érhetünk el. Nem véletlen, hogy a színházak drapériái vagy a fogadó ~ egy exkluzív üzletben pirosban vagy annak árnyalatiban pompáznak. Már az első benyomás drámai, ugyanakkor felemelő.

A feltűnő minták tapétákra nyomva kerülhetnek a falakra, vagy a bútorok, a függönyök, ~ mintázatában egyaránt jelen lehetnek, sőt a kiegészítők körében is megfigyelhetők.

a mélybarna, a narancssárga, a babarózsaszín, a királykék és az égő piros, de a meghatározó színvilágon túl a mintázatok is hangsúlyos szerepet kapnak. A csíkok, a hullámok, a körök, az egymásba érő három- és nyolcszögek, vagy akár a hatalmas virágok egyaránt kötelezően borítják el, a ~et, ...

Ezzel az üzemmóddal érdemes a nagyobb szívóteljesítményt igénylő feladatokat (például ~, szőnyegpadlók, kárpitok, autó üléshuzatok, satöbbi tisztítása) elvégezni. Használata után a készülékek a kezelőjükön elhelyezett STOP gomb megnyomásával kapcsolhatók ki.

dekor csíkok és betétek, bordűrök használata is fokozza a markánsan elegáns összhatást, de a nagy üveg felületek is jól mutatnak fémes környezetben. Fontos, hogy a sötétebb felületek komorságát helyenként megtörjük világosabb színek használatával. A hófehér szaniterek, törölközők, kilépő ~ ...

A műanyag markolatú, ipari minőségű, szénacél horgos pengéjű és többszelvényes horgos pengéjű kések PVC padlók, padlószőnyegek sérülésmentes, gyors és precíz leszabásához igen ideálisak. Az OLFA XH-1 25 mm széles pengéjű kés üvegszállal erősített markolata sav- és acetonálló.

A tőzegen nevelt ipari gyepszőnyegek előállítására és kiállítások, bemutatók satöbbi néhány hetes vagy hónapos díszítésére kiválóan alkalmas. Fontos szerepe van a rövid életű és az öntözött gyepek létesítésében. Nagy tömeget, főleg széna- és szilázsfüvet ad.

Ablakán függöny feszül, az ablakkerete minden évben átfestésre kerül. Ha földpadló az alja, akkor ~, futók fekszenek rajta. Ha beton, esetleg már kő, akkor szinte az egész padlózatot beterítik a komfortérzést emelő szőttesek.

Hiszen a klasszikus enteriőrök mindenek előtt a harmóniáról és az eleganciáról tanuskodnak. A különböző kelmék, drapériák, ~ szintén fontos elemei a berendezésnek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szőnyeg, Otthon, Lakás, Bútor, Szoba?

◄ Szőnyeg   Szőnyegpadló ►
 
RSS Mobile