Kezdőlap (Szőnyegek)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szőnyegek

Otthon  Szőnyeg  Szőnyegpadló

A Keleti Szőnyegek Galériája a Váci utca 52. szám alatt található.. Kétszintes, 150 nm2-es boltunk hétköznap 11-19...
Kilim a nomád szőnyeg
Van egy különös hangulatú, varázslatos hely az Irányi utcában, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni, és ahol...


Varázsszőnyegek: Nanimarquina
Kisgyermekkorom óta szőnyeg fetisiszta vagyok. Most, hogy alkalmam van szőnyeget tervezni, még jobban ki vagyok hegyezve a különleges dizájnra. Aki sokat lapozgat külföldi magazinokat, annak a Nanimarquina termékeit nem kell bemutatnom.

A Flotex szőnyegek fektetése egyszerű, különleges szerszámot nem igényel. Az anyag bármilyen irányban, akár bonyolult vonal mentén is vágható és illeszthető, a szélek nem foszlanak.

A természetes szőnyegek előnyeit a hosszú élettartam, a százszázalékos kemikália- és rovarmentesség, az antisztatikusság, és nem utolsósorban az esztétikus megjelenés jelentik.
A szizál a természetes szőnyegek közül a legerősebb. Alkalmas lakóterek, irodák, szállodák, múzeumok burkolására.

Christian Lacroix lakástextilek és szőnyegek
2011 februárjától hazánkban is elérhető a Christian Lacroix divatmárka elsőlakástextil kollekciója, melyben két legenda találkozik: a világhírű divatmárka összefog a neves textilgyártóval.

Szövött és csomózott szőnyegek
Akciós ajánlatok és kedvezmények a két évtizede működő Aga's Szőnyegszalonban.
Tovább a teljes cikkhez » ...

Szőnyegek és díszpárnák
Ha módunkban áll, vegyünk egy igazi perzsaszőnyeget, ez majd feldobja az keleti hangulatot. A szőnyegeket teríthetjük az ágyra, emellett felakaszthatjuk őket a falra is. A lényeg, hogy szem előtt legyenek.

A szőnyegek anyaga
Az akril hasonlít legjobban a gyapjúszálra. Kopásálló, de a gyapjúnál kevésbé rugalmas és a piszok is hamarabb látszik rajta, mosni nehezebb. Egy lakástűznél erősen éghető anyagnak számít.

A szőnyegek krémje
A szállodai szobák padlójának puhaságát idézhetjük meg otthonunkban Olaszország első számú textilgyártójának szőnyegeivel.
tovább ...

A szőnyegek és lakástextilek frissítése
A szőnyegek porolása kiment a divatból, de ha nem tudjuk megoldani a tisztítógépes frissítést, akkor mégiscsak érdemes visszatérni nagymamáink módszeréhez. Ezenkívül távolítsunk el makacsabb foltokat a szőnyegből, végezzünk nagyon alapos porszívózást.

Párnák, szőnyegek a nappaliban
A lakás falait nemcsak festményekkel, hanem különféle textilekkel is díszíthetjük. Nagyméretű, dekoratív kendőket, színes, nyomott mintás ágyterítőket, hímzéseket, csipkét éppúgy a falra akaszthatunk, mint gobelint, régi és új szőnyegeket.

8.) Ugyanígy a szőnyegeket, kárpitokat is alaposan takarítsuk át, vagy tisztíttassuk ki.
9.) Még a nagytakarítás előtt próbáljunk sort keríteni a könyvek portalanítására, a könyvespolcok belső részeinek áttakarítására.

A szőnyegek egy idő után az általános használatban is megfakulnak, elkoszolódnak. Úgy kapják vissza eredeti fényüket, ha időnként száraz sóval átkeféljük őket. A megszürkült részektől ne sajnáljuk a sót! Miután alaposan bedörzsöltük és állni is hagytuk, porszívózzuk ki.

A szőnyegek otthonunk kiemelkedő díszei, így fontos hogy sokáig megőrizzük szépségüket, és színüket.
Íme, néhány tipp hogyan tartsuk rendben szőnyegeinket.
Porszívózás ...

A szőnyegek elrendezésénél ügyeljük!
A színekkel s az őket hordozó formákkal, melyekkel elválaszthatatlanul összefüggnek, nemcsak építhetjük, de rombolhatjuk is a teret. Sajnos, eléggé elharapódzott rossz szokás lett, hogy különböző átlós osztásokkal megbontják a fal vagy éppen a mennyezet síkját.

Az új szőnyegeket először csak seprűvel tisztítsuk, ha megtehetjük, naponta. Porszívózni körülbelül 3-4 hónap elteltével javasolt, amikor már összetömörödik az anyag.

Pompás szőnyegek (180 m2)
A mediterrán stílus a kultúra és a történelem egyensúlyát tükrözi. Utazásaik során vendéglátóinkat az ebből fakadó életérzés éppúgy elbűvölte, mint a színek és a szép tárgyak, szőnyegek harmóniája.

Érdekes szőnyegek
Share
Régen, még a tömegtermelés korában nem tulajdonítottak nagy szerepet a szőnyegeknek, leginkább csak funkcionális célja volt, a lábtörlés. Ma már ugyan azt a kreativitást élvezik, mint bármely más bútordarab.

A kisebb szőnyegeket se tisztítsuk rázással, mert az erős rázás kárt is tehet bennük, így széleik idő előtt tönkremehetnek. Sokkal hatásosabb, ha az ilyen szőnyegeket inkább felseperjük.
Következő
TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION ...

A kisebb szőnyegek gyakran csúszkálnak a padlón. Ekkor tegyünk az alsó széleire tapadó szalagot vagy kétoldalú ragasztót, de akár ha padlószőnyeg van alatta a tépőzár is megteszi és máris rögzítettük a kisebb szőnyeget.

• A szőnyegek felszedése után porszívózzuk, majd mossuk fel a padlót. Akár járólapunk, parkettánk vagy laminált padlónk van, a Sofix padlóápoló termékek közül könnyen kiválaszthatjuk a padlónkhoz legmegfelelőbb változatot, melyek nem csak a tisztaságról, de a padló védelméről is gondoskodnak! ...

Textíliák és Szőnyegek: A textíliákban a selymet, bársonyt, csipkét, damaszt, sima vászont, nyomott virágmintát és a brokátot használják.

A padlóra is megvan a megfelelő kiegészítő: puha szőnyegek és futók, amelyek az ágyhoz vagy ruhásszekrényhez vezető utat mutatják. Így sokkal kellemesebb mezítláb járkálni, mint a parkettán vagy a járólapon.

Csomagold be takarófóliába a képeket és az összecsavart szőnyegeket. Szedd össze a dísztárgyakat, terítőket, ágytakarókat, díszpárnákat. Ezeket együtt berakhatod dobozokba úgy, hogy a törékeny dolgokat a textilholmik közé teszed, hogy mozgatásnál ne törjenek össze.

Szép és modern szőnyegek remek designnal
A világot megváltoztató "MAGYAR" találmányok bemutatása
Mecénás
Ajándék Tenerifei nyaralás a kp.hu ajánlásáért
Luxusotthon egy szigeten Amerikában
Kör alakú konyhabútor kis helyiségbe
Ghislaine Vinas new york-i lakberendező színvilága ...

A jólértesült vevő által összehasonlítani próbált maximális vákuumérték azért is félrevezető, mert a takarítási teljesítmény szempontjából a nagyobb vákuum a vastag szőnyegek, kárpitok miatt lehet fontos, tehát a mélységben történő szívás érdekében.

Ezt tűzött szőnyegek esetében a flórsorban történő pontos vágással tudjuk a legszebben kivitelezni, ha elég ügyesek voltunk, szinte lehetetlen lesz megmondani, hol vannak összeillesztve a szőnyegek.

Textilek, vásznak, szőnyegek
Lakásunk belső tereiben különösen nagy hangsúly fektetünk a textilek kiválasztására, mert ez biztosítja a meghittséget (süppedős szőnyegek, puha párnák, intimitást kölcsönfüggönyök és drapériák), ugyanakkor ezt a kertben ritkán alkalmazzuk.

Helyezzünk szőnyegeket a forgalmas útvonalakba, valamint oda, ahol jártunkban-keltünkben rendszeresen megállunk (pl. a szomszédos helyiségbe nyiló ajtó előtt). Ügyeljünk arra, hogy a szőnyeggel takart padló lélegezhessen.

A második csoportba a melegburkolás rugalmas anyagai, a PVC burkolatok, gumi burkolatok, linóleumok szőnyegek tartoznak. A PVC burkolatokat műanyagból állítják elő, míg az ugyanebbe a csoportba tartozó linóleumot természetes anyagokból, ez lehet lenolaj, gyanta, jutaszövet.

Sajnos a most látott szőnyegek az egyszínű modern fajtából valók és amíg a hölgy föl nem állt a székről, amin ült - mert ő mondott el minden információt a cement járólapokról is! - nem is tűnt föl, hogy a Kilim bolt is jelen van a kiállításon.

A konyha sok esetben hideg, fémes jellegével szemben a nappali mindig jó ha meleg, hívogató és otthonos hatást kelt az oda belépőben, így ha nem akarjuk, hogy fekete, fehér nappalink sivár legyen érdemes pácolt parkettát, vagy hidegburkolat esetén vastag és puha szőnyegeket használni.

- Mondjunk búcsút a régi függönyöknek, díszpárnáknak, szőnyegeknek, ha úgy látjuk nem illik elképzelt otthonunk atmoszférájába. Nem kell sajnálni őket, a szekrény mélyén megbújva később még hasznunkra lehetnek.

Párnák, takarók, szőnyegek minden méretben. Ezeket a tulajdonosok személyesen szerzik be körútjaikon. Alapvetően régi darabok, pár évestől kezdve akár 100-120 éves darabokra is bukkanhatsz. Emellett új, modern kilimek is kaphatóak, rendelhetsz méretre.

A szőnyegek ezzel párhuzamosan egyre bolyhosabbak, és egyre vastagabbak lesznek. Ez még a padlószőnyegekre is igaz, azok is egyre puhábbakká válnak.

Kerüljétek a műanyag, gumi aljjal ellátott szőnyegeket, mert alatta esetleg pára lépződhet, és elindulhat a dohosodás, penészesedés. Válasszatok textil aljú, páraáteresztős szőnyeget!
Olyan szőnyegeket is lehet már kapni cérnából, pamutból. ami jó vastag, ám gépben mosható! ...

Vitorlavirág: A bútorokban, háztartási készülékekben, szőnyegekben és festékekben található vegyi anyagokból párolgó gőzök azt jelentik, hogy egy átlagos otthon tízszer olyan szennyezett lehet, mint egy főútvonal.

A tapétáktól kezdve a szőnyegeken és textil anyagokon át, a legtöbb 2009-es szín trend használja az ezüstöt, mint például a képen is látható ezüstös halvány kék.

A bútorokkal, ékszerekkel, kerámiákkal és szőnyegekkel is foglalkozó házaspár úgy alakította át a járművet, hogy minél több megmaradjon az eredeti jellegéből.

Szivacsos levelei alkalmasak szőnyegek, ülőkék készítésére is. A népi és iparművészet is felhasználja. Hazánkban egy Alföldi település Tápé híres a gyékényszövésről.
Magassága: Termete változatos, fajtái elérhetik a 180-250 cm-t, de találhatunk 60-80 cm magasságúakat is.

A Fotópályázaton mindenki részt vehet 5-10 db képpel, melyek az alábbi termékcsoportokról készültek: kültéri és beltéri stukkók (díszléc, rozetta, felirat, stb); fa-, fém- és műanyag függönykarnisok; szőnyegek; valamint a világítástechnikai termékek (LED rejtett világítás, ...

Az ülőgarnitúra kárpitozásához jól megválasztott anyagok, azok színei, mintái visszaköszönhetnek a függönyökön, szőnyegeken, díszpárnákon, terítőkön. A textília minőségét, mennyiségét, az adott légkör határozza meg.

Ha szép színt szeretnénk a szőnyegeknek varázsolni, keféljük át jó alaposan konyhasóval. Egyéb foltokat ecetbe mártott kendővel tüntethetünk el.
Illatosítás ...

Azelőtt a falakat nagy méretű szőnyegekkel díszítették, majd később dombornyomott, festett bőrtapéták vagy különféle szövetekből -mint a bársony, brokát és damaszt- készült tapétákkal borították be. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz.. → ...

A függöny, a bútorkárpitok, párnák, szőnyegek, amelyekkel még egy megunt nappalit is feldobhatunk.
a cikk folytatása "
És ki fogja elkészíteni?

Számításba kell venni és össze kell hangolni a falak, a bútorok, a padló, a függönyök és a szőnyegek színét. Ne legyen minden egyforma, mert egy idő után ez kifejezetten nyomaszt, úgy érezzük, beszűkülnek a lehetőségeink.

A hálószoba például pillanatok alatt nappalivá alakítható az alvószőnyegek feltekerésével, és a nappali berendezési tárgyainak kipakolásával - melyeket általában a szekrényben tárolnak, és nem állnak másból, mint néhány ülőpárnából és egy alacsony asztalkából.

Szívesen használnak természetes anyagokat otthonukban, a vidámságot pedig világos, tört színű párnákkal, képekkel és szőnyegekkel csempészik be. Akár modern, akár régebbi bútorokkal rendezik be őket, összességében megkapó, tiszta és rendezett hangulat árad ezekből a lakásokból.
Ajánló ...

Rendkívül népszerűek a terméskő és más kő alapú burkolatok, valamint a hosszú szálú süppedő szőnyegek és az állatbőrök. A retróban az egzotikum elemei is kedveltek, melyek különösen szobrok és faliképek formájában, illetve zebra- és ocelotmintás textilekben jelennek meg.

Melegburkolatok - növényi rostszőnyegek - szizal (Agave sisalana)
Szórt szigetelés - a poliuretán habszigetelés
Aula korszerűsítés
Ötfős iroda lakberendezése
Egyterű nappali-étkező-konyha kialakítása
Szerkezetkész családi ház belső tervezése
Aerogél - a NASA-s hőszigetelés már nekünk dolgozik ...

A tervezés területére kiterjedően, az ott előforduló textilanyag féleségek, güggönyök, kárpitok, szőnyegek, párnák és ágyterítők struktúrális és karakteres színbeli megfeleltetése és összhangba hozása fontos.

A hőszigetelés előállításához a növény rostjait használják fel, amelyet nyalábokba gyűjtenek, megpörkölnek majd hozzáadott természetes adalékanyagokkal és ragasztókkal préselnek belőle hőszigetelő szőnyegeket, tekercseket. A tűzvédelmi tulajdonságainak javítására borax-al kezelik.

A kivehető betétek (pl. evőeszköztartó, késtartó, tányértartó, stb.), a fiók aljára helyezhető csúszásgátló gumiszőnyegek mobilitásukkal szintén egyszerűbbé teszik a tisztítást.

Pedig nagyon is hatékony ebben a szerepkörben is. Persze - mivel savról van szó - az anyagok védelme érdekében hígítva kell használni. 2:1 arányban vízzel vegyítve a szőnyegek szagtalanítására alkalmas.

Mivel a baba már úton volt, csupán néhány hónapjuk maradt, hogy a képükre formálják a szerkezetkész lakást. Kompromisszumokat azonban nem akartak kötni: csak olyan bútorok, tapéták, szőnyegek és függönyök jöhettek számításba, amelyek mindkettőjüket levették a lábukról.

Nagyobb felületeken, például falakon használva igen intenzív, vibráló hatást érhetünk el. Nem véletlen, hogy a színházak drapériái vagy a fogadó szőnyegek egy exkluzív üzletben pirosban vagy annak árnyalatiban pompáznak. Már az első benyomás drámai, ugyanakkor felemelő.

A feltűnő minták tapétákra nyomva kerülhetnek a falakra, vagy a bútorok, a függönyök, szőnyegek mintázatában egyaránt jelen lehetnek, sőt a kiegészítők körében is megfigyelhetők.

a mélybarna, a narancssárga, a babarózsaszín, a királykék és az égő piros, de a meghatározó színvilágon túl a mintázatok is hangsúlyos szerepet kapnak. A csíkok, a hullámok, a körök, az egymásba érő három- és nyolcszögek, vagy akár a hatalmas virágok egyaránt kötelezően borítják el, a szőnyegeket, ...

Ezzel az üzemmóddal érdemes a nagyobb szívóteljesítményt igénylő feladatokat (például szőnyegek, szőnyegpadlók, kárpitok, autó üléshuzatok, satöbbi tisztítása) elvégezni. Használata után a készülékek a kezelőjükön elhelyezett STOP gomb megnyomásával kapcsolhatók ki.

dekor csíkok és betétek, bordűrök használata is fokozza a markánsan elegáns összhatást, de a nagy üveg felületek is jól mutatnak fémes környezetben. Fontos, hogy a sötétebb felületek komorságát helyenként megtörjük világosabb színek használatával. A hófehér szaniterek, törölközők, kilépő szőnyegek ...

A műanyag markolatú, ipari minőségű, szénacél horgos pengéjű és többszelvényes horgos pengéjű kések PVC padlók, padlószőnyegek sérülésmentes, gyors és precíz leszabásához igen ideálisak. Az OLFA XH-1 25 mm széles pengéjű kés üvegszállal erősített markolata sav- és acetonálló.

A tőzegen nevelt ipari gyepszőnyegek előállítására és kiállítások, bemutatók satöbbi néhány hetes vagy hónapos díszítésére kiválóan alkalmas. Fontos szerepe van a rövid életű és az öntözött gyepek létesítésében. Nagy tömeget, főleg széna- és szilázsfüvet ad.

Ablakán függöny feszül, az ablakkerete minden évben átfestésre kerül. Ha földpadló az alja, akkor szőnyegek, futók fekszenek rajta. Ha beton, esetleg már kő, akkor szinte az egész padlózatot beterítik a komfortérzést emelő szőttesek.

Hiszen a klasszikus enteriőrök mindenek előtt a harmóniáról és az eleganciáról tanuskodnak. A különböző kelmék, drapériák, szőnyegek szintén fontos elemei a berendezésnek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szőnyeg, Lakás, Otthon, Bútor, Lakberendezés?

◄ Szőnyeg   Szőnyegpadló ►
 
RSS Mobile