Kezdőlap (Szőnyegek)

 Otthon 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Otthon » Szőnyegek


 

Szőnyegek

Otthon  Szőnyeg  Szőnyegpadló

Szőnyegeken a Google Earth
A Google Earth felvételei inspirálta szőnyegek nem csak gyönyörűek, de értékes információkat is hordoznak.
Tovább a teljes cikkhez » ...


A Keleti Szőnyegek Galériája a Váci utca 52. szám alatt található.. Kétszintes, 150 nm2-es boltunk hétköznap 11-19...
Kilim a nomád szőnyeg ...

Varázsszőnyegek: Nanimarquina
Kisgyermekkorom óta szőnyeg fetisiszta vagyok. Most, hogy alkalmam van szőnyeget tervezni, még jobban ki vagyok hegyezve a különleges dizájnra.

A Flotex szőnyegek fektetése egyszerű, különleges szerszámot nem igényel. Az anyag bármilyen irányban, akár bonyolult vonal mentén is vágható és illeszthető, a szélek nem foszlanak.

A természetes szőnyegek előnyeit a hosszú élettartam, a százszázalékos kemikália- és rovarmentesség, az antisztatikusság, és nem utolsósorban az esztétikus megjelenés jelentik.
A szizál a természetes szőnyegek közül a legerősebb.

Christian Lacroix lakástextilek és szőnyegek
2011 februárjától hazánkban is elérhető a Christian Lacroix divatmárka elsőlakástextil kollekciója, melyben két legenda találkozik: a világhírű divatmárka összefog a neves textilgyártóval.

Szőnyegek és díszpárnák
Ha módunkban áll, vegyünk egy igazi perzsaszőnyeget, ez majd feldobja az keleti hangulatot. A szőnyegeket teríthetjük az ágyra, emellett felakaszthatjuk őket a falra is. A lényeg, hogy szem előtt legyenek.

A szőnyegek anyaga
Az akril hasonlít legjobban a gyapjúszálra. Kopásálló, de a gyapjúnál kevésbé rugalmas és a piszok is hamarabb látszik rajta, mosni nehezebb. Egy lakástűznél erősen éghető anyagnak számít.

A szőnyegek krémje
A szállodai szobák padlójának puhaságát idézhetjük meg otthonunkban Olaszország első számú textilgyártójának szőnyegeivel.
tovább ...

A szőnyegek és lakástextilek frissítése
A szőnyegek porolása kiment a divatból, de ha nem tudjuk megoldani a tisztítógépes frissítést, akkor mégiscsak érdemes visszatérni nagymamáink módszeréhez.

Párnák, szőnyegek a nappaliban
A lakás falait nemcsak festményekkel, hanem különféle textilekkel is díszíthetjük.

8.) Ugyanígy a szőnyegeket, kárpitokat is alaposan takarítsuk át, vagy tisztíttassuk ki.
9.) Még a nagytakarítás előtt próbáljunk sort keríteni a könyvek portalanítására, a könyvespolcok belső részeinek áttakarítására.

A szőnyegek egy idő után az általános használatban is megfakulnak, elkoszolódnak. Úgy kapják vissza eredeti fényüket, ha időnként száraz sóval átkeféljük őket. A megszürkült részektől ne sajnáljuk a sót! ...

A szőnyegek otthonunk kiemelkedő díszei, így fontos hogy sokáig megőrizzük szépségüket, és színüket.
Íme, néhány tipp hogyan tartsuk rendben szőnyegeinket.
Porszívózás ...

A szőnyegekkel ugyanez a helyzet: ha a parkettádból nem hiányoznak lécek, és nem csúfítják látványos foltok, akkor ne takard el szőnyegekkel - a puszta parketta látványa rendezett, szellős összképet biztosít a szobának.

A szőnyegek elrendezésénél ügyeljük!
A színekkel s az őket hordozó formákkal, melyekkel elválaszthatatlanul összefüggnek, nemcsak építhetjük, de rombolhatjuk is a teret.

Az új szőnyegeket először csak seprűvel tisztítsuk, ha megtehetjük, naponta. Porszívózni körülbelül 3-4 hónap elteltével javasolt, amikor már összetömörödik az anyag.

Pompás szőnyegek (180 m2)
A mediterrán stílus a kultúra és a történelem egyensúlyát tükrözi. Utazásaik során vendéglátóinkat az ebből fakadó életérzés éppúgy elbűvölte, mint a színek és a szép tárgyak, szőnyegek harmóniája.

Érdekes szőnyegek
Share
Régen, még a tömegtermelés korában nem tulajdonítottak nagy szerepet a szőnyegeknek, leginkább csak funkcionális célja volt, a lábtörlés. Ma már ugyan azt a kreativitást élvezik, mint bármely más bútordarab.

A kisebb szőnyegeket se tisztítsuk rázással, mert az erős rázás kárt is tehet bennük, így széleik idő előtt tönkremehetnek. Sokkal hatásosabb, ha az ilyen szőnyegeket inkább felseperjük.
Következő
TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION ...

A kisebb szőnyegek gyakran csúszkálnak a padlón. Ekkor tegyünk az alsó széleire tapadó szalagot vagy kétoldalú ragasztót, de akár ha padlószőnyeg van alatta a tépőzár is megteszi és máris rögzítettük a kisebb szőnyeget.

• A szőnyegek felszedése után porszívózzuk, majd mossuk fel a padlót.

Textíliák és Szőnyegek: A textíliákban a selymet, bársonyt, csipkét, damaszt, sima vászont, nyomott virágmintát és a brokátot használják.

A padlóra is megvan a megfelelő kiegészítő: puha szőnyegek és futók, amelyek az ágyhoz vagy ruhásszekrényhez vezető utat mutatják. Így sokkal kellemesebb mezítláb járkálni, mint a parkettán vagy a járólapon.

Felfrissítheti a szőnyegek színét, ha átdörzsöli őket ecetes vízzel. Tízszeres hígításban keverje az ecetet a vízhez.

Szép és modern szőnyegek remek designnal
A világot megváltoztató "MAGYAR" találmányok bemutatása
Mecénás
Ajándék Tenerifei nyaralás a kp.hu ajánlásáért
Luxusotthon egy szigeten Amerikában
Kör alakú konyhabútor kis helyiségbe ...

A jólértesült vevő által összehasonlítani próbált maximális vákuumérték azért is félrevezető, mert a takarítási teljesítmény szempontjából a nagyobb vákuum a vastag szőnyegek, kárpitok miatt lehet fontos, tehát a mélységben történő szívás érdekében.

Textilek, vásznak, szőnyegek
Lakásunk belső tereiben különösen nagy hangsúly fektetünk a textilek kiválasztására, mert ez biztosítja a meghittséget (süppedős szőnyegek, puha párnák, intimitást kölcsönfüggönyök és drapériák), ...

Helyezzünk szőnyegeket a forgalmas útvonalakba, valamint oda, ahol jártunkban-keltünkben rendszeresen megállunk (pl. a szomszédos helyiségbe nyiló ajtó előtt). Ügyeljünk arra, hogy a szőnyeggel takart padló lélegezhessen.

A második csoportba a melegburkolás rugalmas anyagai, a PVC burkolatok, gumi burkolatok, linóleumok szőnyegek tartoznak.

Sajnos a most látott szőnyegek az egyszínű modern fajtából valók és amíg a hölgy föl nem állt a székről, amin ült - mert ő mondott el minden információt a cement járólapokról is! - nem is tűnt föl, hogy a Kilim bolt is jelen van a kiállításon.

fémes jellegével szemben a nappali mindig jó ha meleg, hívogató és otthonos hatást kelt az oda belépőben, így ha nem akarjuk, hogy fekete, fehér nappalink sivár legyen érdemes pácolt parkettát, vagy hidegburkolat esetén vastag és puha szőnyegeket ...

- Mondjunk búcsút a régi függönyöknek, díszpárnáknak, szőnyegeknek, ha úgy látjuk nem illik elképzelt otthonunk atmoszférájába. Nem kell sajnálni őket, a szekrény mélyén megbújva később még hasznunkra lehetnek.

Lásd még: Lásd még: Szőnyeg, Otthon, Lakás, Bútor, Szoba

Otthon  Szőnyeg  Szőnyegpadló

 
RSS Mobile