Kezdőlap (Szivattyúk)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szivattyúk

Otthon  Szivattyú  Szoba

Cseppvízszivattyúk
6 és 500 liter/óra közötti vízszállítású cseppvízszivattyúk, több teljesítménylépcsőben és különféle kialakításban. Egyedi árképzésű termékek. Kérje árajánlatunkat!
Részletek » ...


VÁKUUMSZIVATTYÚK
MELYIKET VÁLASSZAM? - SPLIT KLÍMA BERENDEZÉSEK
HÁZTARTÁSI, IRODAI SZELLŐZTETÉS
HÁZTARTÁSI LÉGTECHNIKA - KÖZPONTI PORSZÍVÓ
5 FONTOS SZEMPONT - KOMPRESSZOROK ÉS AGGREGÁTOROK ÜZEMELTETÉSE
AZ ORSZÁGHÁZ HŰTÉSI ÉS LÉGTECHNIKAI RENDSZERE
KLIMATIZÁLT ÁRTALMAK KÖZT
TUDJA-E?

Szennyvízszivattyúk
A szennyvízszivattyúnak nem csak a piszkos, hanem a kifejezetten darabos szennyeződésekkel szennyezett vízzel is meg kell küzdenie, ami egy merülőszivattyút hamar eltömítene. A szennyvízszivattyúba ennek megelőzésére ún.
Tovább a teljes cikkhez » ...

Levegő-víz hőszivattyúk zajterhelései
Forrás: Fotolia
Manapság a hőszivattyút vásárlók körében egyre népszerűbbek a levegő-víz hőszivattyúk, a víz-víz hőszivattyúkkal szemben.

A levegős hőszivattyúk a környezeti levegő hőmérsékletét hasznosítják, akár -25°C-ig (bizonyos típusok esetén). Azt ne feledjük, hogy a 0°C az 273 K, így nem a nulla Celsius fok a bűvös határ...

~, áramlási ellenállás
A kazánházban igyekezzen mindent úgy beszabályozni, hogy a ~ alacsony I. fordulaton menjenek csak. Ez legyen a kiindulási pont, csak akkor vegye feljebb a fordulatszámot, ha szükséges.

~
~ beszerelésénél a leggyakoribb probléma, hogy nem megfelelő helyre teszik azokat.

Hőszivattyúk csoportosítása hőforrás szerint
talaj:
A talajkollektoros rendszer esetében többszáz méter hosszú speciális kemény PVC köpennyel ellátott rézcsöveket, vagy polietilén csöveket fektetnek le 1-2 méter mélyen.

Hőszivattyúk
A hőszivattyú lényegében úgy működik, mint egy hűtőszekrény. Ott a hűtőszekrény belsejéből hőt vonunk el, ezt a hőt a hűtőszekrény a hátsó falán lévő rácson át adja le. A hőszivattyúk a környezet hőjét hasznosítják.

A hőszivattyúk telepítése a gyakorlatban
címkék: hőszivattyú, telepítés, gyakorlat, talaszonda, termálvizes rendszer, nyílt-vizes rendszer, viessmann, tervezői fórum, bányakapitányság, engedély, kút, nyeletőkút, szívókút
tovább ...

~, nyomásfokozók
A tartályokból csak igen szerencsés esetben kehet az összegyűjtött vizet szivattyúzás nélkül felhasználni; például ha a telek a tartályok (és az épület) felől erősen lejt a kert felé.

A hőszivattyúk olyan fűtőberendezések, amiket -kialakításuktól függően- használhatunk hűtésre, fűtésre és használati melegvíz készítésére egyaránt. A környezetből von ki hőt, amit aztán a hagyományos tüzelőanyagoknál sokkal jobb hatásfokkal hasznosít.

A hőszivattyúk EURÓPA legolcsóbb levegő-víz rendszerű hőszivattyúi fűtésre - hűtésre, valamint medence fűtésre. A hőszivattyú villamos energia igényéhez napelem és/vagy szélkerék rendszert ajánlunk. Keressen bennünket, s nem bánja meg, ha bennünket választ! ...

A hőszivattyúk hátránya a napelemekkel szemben, hogy meghajtó energiát igényelnek. Ez az esetek túlnyomó részében elektromos energia, a hőszivattyú kompresszorával egybeépített villamos motor, melynek energiája is hővé átalakulva hasznosul a hőszivattyús folyamatban.

Víz~ és vízmelegítők terén egyre agresszívabb marketing kampány kezd kibontakozni külföldön, és hazai viszonylatban is köztudottá kezd válni ez a technológia. De miről is van szó?

A Rehau hőszivattyúk akár az energia 75 százalékát is képes a környezetből kinyerni - ezzel energiaköltség takarítható meg és jelentősen csökkenthető a CO2-kibocsátás. A kellemes mellékhatás pedig: az energiaellátás hőszivattyúval függetleníthető az olaj- és gázellátástól.
Jogi nyilatkozat ...

és átemelő ~kal távolítják el .Nagyon drága kockázatos megoldás és még mindég ott probléma, hova vezessék a kitermelt vizet. Mindég válasszuk a legegyszerűbb megoldást az adottságokhoz képest.
Megyeri Szabolcs
További cikkek.

Vannak úszó ~ - igény szerint spotlámpával kombinálva, amely a sötétben megvilágítja a vízsugarat -, ezek a többi között mocsaras fenekű tavak esetében számítanak ideális megoldásnak. Lényeges szempont, hogy mennyire energiatakarékos a szerkezet motorja, és milyen a karbantartási igénye.

A geotermikus hőszivattyúk jósági tényezőjét COP értéknek nevezzük. A COP érték megmutatja, hogy 1 KW villamos energiával mekkora fűtési energiát lehet elérni. A komolyabb hőszivattyúk COP értéke akér 5-ös értékű is lehet. Ez azt jelenti, hogy hatásfoka 500%.

A napkollektorok, hőszivattyúk, kazánok és a fűtésrendszerek kapcsolata
Néhány lehetőség az energiatermelők és a tervezett, vagy már működő, melegvízkészítő- és fűtés-rendszerek kapcsolatára. bővebben »
Magyarország geotermikus világhatalom ...

Mérnökként évekig foglalkoztak repülőgépek gyártásával, majd ~ készítésével, végül az egyik testvér 15 hónapos kisfia megbetegedett, reumás ízületi gyulladást (rheumatoid arthritis) kapott. A hidroterápiás kezelések között a kisfiú erős fájdalomtól szenvedett.

A másik szerkezetünk, amit ki szeretnék emelni, az épületgépészeti rendszerek "szívei": a ~ és ventilátorok.
Alapvető működési paramétereik a szállított közegmennyiség és a létrehozott nyomáskülönbség, ami a közeg szállításához szükséges.

A nagyszabású hazai mintaprojektek között említhető egy veresegyházi lakópark, ahol a családi házakat egyetlen hőközponttal, a legkorszerűbb hőszivattyúk segítségével fűtik, hűtik.

Fontos, hogy különbséget tegyünk a ~hoz kapcsolt egyszerű mechanikai szűrőházak és a valódi biológiai szűrők között. A mechani-kai szűrők rendszerint elég kicsik, sokszor egy kisebb műhab- vagy selyemkóctömegből vagy -betétből állnak, mely az apró részecskéket szűri ki.

A ma ismert, háztartási célú hőszivattyúk kb. 30 éve kezdtek terjedni, a második olajválság után, azokban az országokban ahol a villamos áramot igen olcsón lehetett előállítani (pl. Svédország, vízerőművek).

Hidrofortartály - ~ kiegészítője lehet. Nagysága a pár literestől a több száz literesig terjedhet. Házikertekbe általában 24-50 literes tartály javasolt. Szerepe elsősorban a kis vízelvételek kielégítése szivattyúüzem nélkül, vagy csökkentve az indítások számát.

A talajszint alatti, illetve a földfelszíni tartályok, ~ és szikkasztók, valamint az ezekhez (is) kapcsolódó vezérlő rendszerek ma már bárki számára elérhetők. Ha a költséghatékonyságot vizsgáljuk, megállapíthatjuk, hogy egy összetettebb rendszer megtérülési ideje hozzávetőlegesen 5-6.

Megújuló energiák » Hőszivattyúk
A hőszivattyú alapvetően úgy működik, mint egy hűtőszekrény, csak ellenkező hasznosítással. A hűtőszekrény elvonja a hőt az élelmiszerektől. Ezt aztán a készülék hátoldalán lévő bordákon keresztül leadja a helyiségnek. ...

Öntözés, ~
Szomjazó szobanövények az üdülési szezonban
Szivattyús öntözés
Az álom gyep mindössze 6 hét alatt elérhető!
Mikor öntözzünk?
Vízellátás kútszivattyúval
Kertlocsolás vízdíj nélkül
Víztakarékos öntözés
Gépesített öntözés
Esőztető öntözés
Pázsitöntözési egyszeregy ...

Még a fagymentes helyeken felszerelt ~at is érdemes télen, amikor nincs rájuk feltétlenül szükség leszerelni, szükség szerint szervizbe vinni, vagy száraz helyen tárolni.
Milyen stílusú dísz kutat válasszak?

Egyes szabályzók képesek frekvenciaváltós ~ kezelésére is, ezzel egyes nyomáskülönbségből adódó problémák elkerülhetőek, illetve a kollektorokat a legjobb hatásfok körüli értéken üzemeltethetjük.

~ energetikai számításai és méretezése Wilo-Select szoftverrel (Wilo)
Energiahatékony és költségkímélő légtechnikai megoldások (Trox)
Szakaszos fűtési igényű, nagyméretű (légterű) épületek energiahatékony fűtési megoldásai (Két Kör Kft.)
Fűtéskorszerűsítés? Radiátorcsere! ...

NIBE svéd, CONSTRUMA újdonságdíjas hőszivattyúk képviselete. Lakossági és központi légkondícionálók.
Bővebb információ »
Rathscheck Schiefer und Dach-Systeme ...

A csöveket a medencéhez használatos keringető szivattyúhoz kell csatlakoztatni, amit időkapcsolóval is célszerű ellátni. Vigyázni kell arra, hogy a keringető szivattyúval azonos magasságba kell elhelyezni a KPE vagy PVC csöveket, mivel a ~ nem túl nagy teljesítményűek, ...

alkalmazható pelletkandallókhoz, pelletkályhákhoz valamint hagyományos vízteres kandallókhoz és kályhákhoz. A környezet hőmérsékletét és a füstgáz hőmérsékletét mérve indítja illetve állítja le a fűtési rendszert, kapcsolja és vezérli a puffertartályhoz kapcsoló~at.

A házunk tetején elhelyezett kollektorokkal a nap hőjét használhatjuk, a napelemek elektromos áramot termelnek csakúgy, mint a szélkerekek, a hőszivattyúk pedig a talajban tárolt hőenergiát hasznosítják. Ezek segítségével akár olyan házat is építhetünk, amely teljesen független a hálózatoktól.

A méret meghatározásához a tetőfelület és az öntözendő terület nagysága ad segítséget. A szivattyú esetében szélesebb kínálatból választhatunk, alkalmazhatunk olcsóbb száraz beépítésű szivattyút, de fontos szempont lehet a merülő~ üzembiztossága is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fűtés, Épület, Lakás, Szivattyú, Hőszivattyú?

◄ Szivattyú   Szoba ►
 
RSS Mobile