Kezdőlap (Szivattyúk)

 Otthon 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Otthon » Szivattyúk


 

Szivattyúk

Otthon  Szivattyú  Szoba

Cseppvízszivattyúk
6 és 500 liter/óra közötti vízszállítású cseppvízszivattyúk, több teljesítménylépcsőben és különféle kialakításban. Egyedi árképzésű termékek. Kérje árajánlatunkat!
Részletek » ...


VÁKUUMSZIVATTYÚK
MELYIKET VÁLASSZAM? - SPLIT KLÍMA BERENDEZÉSEK
HÁZTARTÁSI, IRODAI SZELLŐZTETÉS
HÁZTARTÁSI LÉGTECHNIKA - KÖZPONTI PORSZÍVÓ
5 FONTOS SZEMPONT - KOMPRESSZOROK ÉS AGGREGÁTOROK ÜZEMELTETÉSE
AZ ORSZÁGHÁZ HŰTÉSI ÉS LÉGTECHNIKAI RENDSZERE ...

A levegős hőszivattyúk telepítése igényli a legkevesebb előkészítő munkálatokat. Amennyiben beltérben kívánjuk a készüléket elhelyezni, úgy gondoskodni kell az óránként több ezer köbméternyi levegő bejutásáról és eltávolításáról.

Levegő-víz hőszivattyúk zajterhelései
Forrás: Fotolia
Manapság a hőszivattyút vásárlók körében egyre népszerűbbek a levegő-víz hőszivattyúk, a víz-víz hőszivattyúkkal szemben.

A levegős hőszivattyúk a környezeti levegő hőmérsékletét hasznosítják, akár -25°C-ig (bizonyos típusok esetén). Azt ne feledjük, hogy a 0°C az 273 K, így nem a nulla Celsius fok a bűvös határ...

Szivattyúk
Szivattyúk beszerelésénél a leggyakoribb probléma, hogy nem megfelelő helyre teszik azokat.

Szivattyúk, áramlási ellenállás
A kazánházban igyekezzen mindent úgy beszabályozni, hogy a szivattyúk alacsony I. fordulaton menjenek csak. Ez legyen a kiindulási pont, csak akkor vegye feljebb a fordulatszámot, ha szükséges.

Hőszivattyúk méretezése
Cimkék: hőszivattyú, méretezés, költség, energiatakarékos
Forrás és hőleadás oldal. ...

Hőszivattyúk csoportosítása hőforrás szerint
talaj:
A talajkollektoros rendszer esetében többszáz méter hosszú speciális kemény PVC köpennyel ellátott rézcsöveket, vagy polietilén csöveket fektetnek le 1-2 méter mélyen.

A szivattyúk hatásfoka az új EU szabályozás tükrében
Az Európai Unió energia-megtakarítást előmozdítani szándékozó projektjei az elmúlt évtizedekben sajnos nem hozták a kívánt eredményeket.

A hőszivattyúk telepítése a gyakorlatban
címkék: hőszivattyú, telepítés, gyakorlat, talaszonda, termálvizes rendszer, nyílt-vizes rendszer, viessmann, tervezői fórum, bányakapitányság, engedély, kút, nyeletőkút, szívókút
tovább ...

Szivattyúk, nyomásfokozók
A tartályokból csak igen szerencsés esetben kehet az összegyűjtött vizet szivattyúzás nélkül felhasználni; például ha a telek a tartályok (és az épület) felől erősen lejt a kert felé.

A hőszivattyúk elterjedése garantáltnak látszik, hiszen bármivel is állítsák elő az áramot, biztos, hogy négyszer-hatszor kevesebb szennyeződés kerül egy ház kifűtése során a környezetbe, mintha a lakás kazánházában égetnék el a gázt, ...

A hőszivattyúk EURÓPA legolcsóbb levegő-víz rendszerű hőszivattyúi fűtésre - hűtésre, valamint medence fűtésre. A hőszivattyú villamos energia igényéhez napelem és/vagy szélkerék rendszert ajánlunk.

A hőszivattyúk hátránya a napelemekkel szemben, hogy meghajtó energiát igényelnek.

Vízszivattyúk és vízmelegítők terén egyre agresszívabb marketing kampány kezd kibontakozni külföldön, és hazai viszonylatban is köztudottá kezd válni ez a technológia. De miről is van szó?

A Rehau hőszivattyúk akár az energia 75 százalékát is képes a környezetből kinyerni - ezzel energiaköltség takarítható meg és jelentősen csökkenthető a CO2-kibocsátás.

és átemelő szivattyúkkal távolítják el .Nagyon drága kockázatos megoldás és még mindég ott probléma, hova vezessék a kitermelt vizet. Mindég válasszuk a legegyszerűbb megoldást az adottságokhoz képest.
Megyeri Szabolcs
További cikkek.

Vannak úszó szivattyúk - igény szerint spotlámpával kombinálva, amely a sötétben megvilágítja a vízsugarat -, ezek a többi között mocsaras fenekű tavak esetében számítanak ideális megoldásnak.

A geotermikus hőszivattyúk jósági tényezőjét COP értéknek nevezzük. A COP érték megmutatja, hogy 1 KW villamos energiával mekkora fűtési energiát lehet elérni. A komolyabb hőszivattyúk COP értéke akér 5-ös értékű is lehet.

A napkollektorok, hőszivattyúk, kazánok és a fűtésrendszerek kapcsolata
Néhány lehetőség az energiatermelők és a tervezett, vagy már működő, melegvízkészítő- és fűtés-rendszerek kapcsolatára. bővebben »
Magyarország geotermikus világhatalom ...

Mérnökként évekig foglalkoztak repülőgépek gyártásával, majd szivattyúk készítésével, végül az egyik testvér 15 hónapos kisfia megbetegedett, reumás ízületi gyulladást (rheumatoid arthritis) kapott.

- Gázabszorbciós hőszivattyúk (Ezermester)
2013.08.22. - Gázabszorbciós hőszivattyúk (Ezermester)
2013.08.22. - Szulfátálló cementek (Ezermester)
2013.08.22. - Rozsda eltávolítása (Ezermester)
2013.08.22.

A másik szerkezetünk, amit ki szeretnék emelni, az épületgépészeti rendszerek "szívei": a szivattyúk és ventilátorok.
Alapvető működési paramétereik a szállított közegmennyiség és a létrehozott nyomáskülönbség, ami a közeg szállításához szükséges.

Fontos, hogy különbséget tegyünk a szivattyúkhoz kapcsolt egyszerű mechanikai szűrőházak és a valódi biológiai szűrők között.

A ma ismert, háztartási célú hőszivattyúk kb. 30 éve kezdtek terjedni, a második olajválság után, azokban az országokban ahol a villamos áramot igen olcsón lehetett előállítani (pl. Svédország, vízerőművek).

Hidrofortartály - Szivattyúk kiegészítője lehet. Nagysága a pár literestől a több száz literesig terjedhet. Házikertekbe általában 24-50 literes tartály javasolt.

Mivel a szivattyúk a kád vizét keringetik, csak a masszázsprogram végeztével ajánlatos a tisztálkodószerek használata.

A talajszint alatti, illetve a földfelszíni tartályok, szivattyúk és szikkasztók, valamint az ezekhez (is) kapcsolódó vezérlő rendszerek ma már bárki számára elérhetők.

Megújuló energiák » Hőszivattyúk
A hőszivattyú alapvetően úgy működik, mint egy hűtőszekrény, csak ellenkező hasznosítással. A hűtőszekrény elvonja a hőt az élelmiszerektől.

Szolár-szabályozó: A szolár-szabályozó általában a szolár-szivattyú állomás közelében van, ő vezérli a szolár-szivattyút, de vezérelhet még egyéb szivattyúkat, motoros szelepeket, váltószelepeket, zónaszelepeket is.

Még a fagymentes helyeken felszerelt szivattyúkat is érdemes télen, amikor nincs rájuk feltétlenül szükség leszerelni, szükség szerint szervizbe vinni, vagy száraz helyen tárolni.
Milyen stílusú dísz kutat válasszak?

Egyes szabályzók képesek frekvenciaváltós szivattyúk kezelésére is, ezzel egyes nyomáskülönbségből adódó problémák elkerülhetőek, illetve a kollektorokat a legjobb hatásfok körüli értéken üzemeltethetjük.

Lásd még: Lásd még: Fűtés, Épület, Hőszivattyú, Szivattyú, Építés

Otthon  Szivattyú  Szoba

 
RSS Mobile