Kezdőlap (Szivattyúk)

 Otthon 

  » »
 
   

Szivattyúk

Otthon  Szivattyú  Szoba

Cseppvízszivattyúk
6 és 500 liter/óra közötti vízszállítású cseppvízszivattyúk, több teljesítménylépcsőben és különféle kialakításban. Egyedi árképzésű termékek. Kérje árajánlatunkat!
Részletek » ...


VÁKUUMSZIVATTYÚK
MELYIKET VÁLASSZAM? - SPLIT KLÍMA BERENDEZÉSEK
HÁZTARTÁSI, IRODAI SZELLŐZTETÉS
HÁZTARTÁSI LÉGTECHNIKA - KÖZPONTI PORSZÍVÓ
5 FONTOS SZEMPONT - KOMPRESSZOROK ÉS AGGREGÁTOROK ÜZEMELTETÉSE
AZ ORSZÁGHÁZ HŰTÉSI ÉS LÉGTECHNIKAI RENDSZERE ...

Szennyvízszivattyúk
A szennyvízszivattyúnak nem csak a piszkos, hanem a kifejezetten darabos szennyeződésekkel szennyezett vízzel is meg kell küzdenie, ami egy merülőszivattyút hamar eltömítene. A szennyvízszivattyúba ennek megelőzésére ún.

Levegő-víz hőszivattyúk zajterhelései
Forrás: Fotolia
Manapság a hőszivattyút vásárlók körében egyre népszerűbbek a levegő-víz hőszivattyúk, a víz-víz hőszivattyúkkal szemben.

A levegős hőszivattyúk a környezeti levegő hőmérsékletét hasznosítják, akár -25°C-ig (bizonyos típusok esetén). Azt ne feledjük, hogy a 0°C az 273 K, így nem a nulla Celsius fok a bűvös határ...

Szivattyúk, áramlási ellenállás
A kazánházban igyekezzen mindent úgy beszabályozni, hogy a szivattyúk alacsony I. fordulaton menjenek csak. Ez legyen a kiindulási pont, csak akkor vegye feljebb a fordulatszámot, ha szükséges.

Szivattyúk
Szivattyúk beszerelésénél a leggyakoribb probléma, hogy nem megfelelő helyre teszik azokat.

Hőszivattyúk csoportosítása hőforrás szerint
talaj:
A talajkollektoros rendszer esetében többszáz méter hosszú speciális kemény PVC köpennyel ellátott rézcsöveket, vagy polietilén csöveket fektetnek le 1-2 méter mélyen.

A hőszivattyúk telepítése a gyakorlatban
címkék: hőszivattyú, telepítés, gyakorlat, talaszonda, termálvizes rendszer, nyílt-vizes rendszer, viessmann, tervezői fórum, bányakapitányság, engedély, kút, nyeletőkút, szívókút
tovább ...

Szivattyúk, nyomásfokozók
A tartályokból csak igen szerencsés esetben kehet az összegyűjtött vizet szivattyúzás nélkül felhasználni; például ha a telek a tartályok (és az épület) felől erősen lejt a kert felé.

A hőszivattyúk olyan fűtőberendezések, amiket -kialakításuktól függően- használhatunk hűtésre, fűtésre és használati melegvíz készítésére egyaránt. A környezetből von ki hőt, amit aztán a hagyományos tüzelőanyagoknál sokkal jobb hatásfokkal hasznosít.

A hőszivattyúk EURÓPA legolcsóbb levegő-víz rendszerű hőszivattyúi fűtésre - hűtésre, valamint medence fűtésre. A hőszivattyú villamos energia igényéhez napelem és/vagy szélkerék rendszert ajánlunk.

A hőszivattyúk hátránya a napelemekkel szemben, hogy meghajtó energiát igényelnek.

Vízszivattyúk és vízmelegítők terén egyre agresszívabb marketing kampány kezd kibontakozni külföldön, és hazai viszonylatban is köztudottá kezd válni ez a technológia. De miről is van szó?

A Rehau hőszivattyúk akár az energia 75 százalékát is képes a környezetből kinyerni - ezzel energiaköltség takarítható meg és jelentősen csökkenthető a CO2-kibocsátás.

és átemelő szivattyúkkal távolítják el .Nagyon drága kockázatos megoldás és még mindég ott probléma, hova vezessék a kitermelt vizet. Mindég válasszuk a legegyszerűbb megoldást az adottságokhoz képest.
Megyeri Szabolcs
További cikkek.

Vannak úszó szivattyúk - igény szerint spotlámpával kombinálva, amely a sötétben megvilágítja a vízsugarat -, ezek a többi között mocsaras fenekű tavak esetében számítanak ideális megoldásnak.

A geotermikus hőszivattyúk jósági tényezőjét COP értéknek nevezzük. A COP érték megmutatja, hogy 1 KW villamos energiával mekkora fűtési energiát lehet elérni. A komolyabb hőszivattyúk COP értéke akér 5-ös értékű is lehet.

A napkollektorok, hőszivattyúk, kazánok és a fűtésrendszerek kapcsolata
Néhány lehetőség az energiatermelők és a tervezett, vagy már működő, melegvízkészítő- és fűtés-rendszerek kapcsolatára. bővebben »
Magyarország geotermikus világhatalom ...

Mérnökként évekig foglalkoztak repülőgépek gyártásával, majd szivattyúk készítésével, végül az egyik testvér 15 hónapos kisfia megbetegedett, reumás ízületi gyulladást (rheumatoid arthritis) kapott.

A másik szerkezetünk, amit ki szeretnék emelni, az épületgépészeti rendszerek "szívei": a szivattyúk és ventilátorok.
Alapvető működési paramétereik a szállított közegmennyiség és a létrehozott nyomáskülönbség, ami a közeg szállításához szükséges.

Fontos, hogy különbséget tegyünk a szivattyúkhoz kapcsolt egyszerű mechanikai szűrőházak és a valódi biológiai szűrők között.

A ma ismert, háztartási célú hőszivattyúk kb. 30 éve kezdtek terjedni, a második olajválság után, azokban az országokban ahol a villamos áramot igen olcsón lehetett előállítani (pl. Svédország, vízerőművek).

Hidrofortartály - Szivattyúk kiegészítője lehet. Nagysága a pár literestől a több száz literesig terjedhet. Házikertekbe általában 24-50 literes tartály javasolt.

Mivel a szivattyúk a kád vizét keringetik, csak a masszázsprogram végeztével ajánlatos a tisztálkodószerek használata.

A talajszint alatti, illetve a földfelszíni tartályok, szivattyúk és szikkasztók, valamint az ezekhez (is) kapcsolódó vezérlő rendszerek ma már bárki számára elérhetők.

Megújuló energiák » Hőszivattyúk
A hőszivattyú alapvetően úgy működik, mint egy hűtőszekrény, csak ellenkező hasznosítással. A hűtőszekrény elvonja a hőt az élelmiszerektől.

Még a fagymentes helyeken felszerelt szivattyúkat is érdemes télen, amikor nincs rájuk feltétlenül szükség leszerelni, szükség szerint szervizbe vinni, vagy száraz helyen tárolni.
Milyen stílusú dísz kutat válasszak?

Egyes szabályzók képesek frekvenciaváltós szivattyúk kezelésére is, ezzel egyes nyomáskülönbségből adódó problémák elkerülhetőek, illetve a kollektorokat a legjobb hatásfok körüli értéken üzemeltethetjük.

Szivattyúk energetikai számításai és méretezése Wilo-Select szoftverrel (Wilo)
Energiahatékony és költségkímélő légtechnikai megoldások (Trox)
Szakaszos fűtési igényű, nagyméretű (légterű) épületek energiahatékony fűtési megoldásai (Két Kör Kft.) ...

NIBE svéd, CONSTRUMA újdonságdíjas hőszivattyúk képviselete. Lakossági és központi légkondícionálók.
Bővebb információ »
Rathscheck Schiefer und Dach-Systeme ...

Vigyázni kell arra, hogy a keringető szivattyúval azonos magasságba kell elhelyezni a KPE vagy PVC csöveket, mivel a szivattyúk nem túl nagy teljesítményűek, a megerőltetésük gyors meghibásodáshoz vezethet.

Rendszeresen ellenőrizd a szivattyúkat és a csőrendszert, és, ha a vízminőség megváltozik, járj utána, mi az oka. A helyi közegészségügyi hatóságnál kérhetsz tanácsot a mintavétellel és a teszteléssel kapcsolatosan.

valamint hagyományos vízteres kandallókhoz és kályhákhoz. A környezet hőmérsékletét és a füstgáz hőmérsékletét mérve indítja illetve állítja le a fűtési rendszert, kapcsolja és vezérli a puffertartályhoz kapcsolószivattyúkat.

A házunk tetején elhelyezett kollektorokkal a nap hőjét használhatjuk, a napelemek elektromos áramot termelnek csakúgy, mint a szélkerekek, a hőszivattyúk pedig a talajban tárolt hőenergiát hasznosítják.

A méret meghatározásához a tetőfelület és az öntözendő terület nagysága ad segítséget. A szivattyú esetében szélesebb kínálatból választhatunk, alkalmazhatunk olcsóbb száraz beépítésű szivattyút, de fontos szempont lehet a merülőszivattyúk ...

Lásd még: Lásd még: Fűtés, Épület, Hőszivattyú, Szivattyú, Építés

Otthon  Szivattyú  Szoba

 
RSS Mobile