Kezdőlap (Szigetelés)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szigetelés

Otthon  Szerszámtároló  Szigetelőanyag

Szigetelés - műgyanta szigetelés -ipari létesítményben
A legnagyobb terhelésnek kitett burkolatok, csempék és járólapok valószínűleg az ipari létesítményekben találhatók meg. A tökéletes szigetelés ezeken a területeken tehát nem csak fontos, hanem törvény által előírt kötelezettség is.


Szigetelési hibák - 2. rész
Tető és padlásfödém szigetelés
Folytatjuk cikksorozatunkat a tető és padlásfödém szigetelés tanácsadással, továbbá a rossz kivitelezésből vagy anyaghasználatból adódó hibák összeállításával.

Szigetelés vagy klíma?
Vajon az otthonunkban nyáron meg kell sülni, télen pedig megfagyni?

Szigeteléssel teremt 168.000 munkahelyet Barack Obama
Forrás: Knauf Insulation ...

szigetelés
szigetelés belsőleg vagy külsőleg?
Sok oka van annak, hogy szeretnénk belülről hőszigetelni. Az egyénileg, lakásonként is elvégezhető beavatkozás vonzó, a bekerülési költséget is kisebbnek látjuk az állványozással egybekötött külső oldali szigetelésez képest.

~technikai kiegészítők
Különféle ragasztók, hígítók, öntapadó záró- és tömítő szalagok, hőszigetelő csőbilincsbetétek, öntapadó rögzítőtüskék, végelzáró mandzsetták, szigetelő szerszámok, polipropilén és alumínium szalagok, PVC, polipropilén és alumínium csőhéjburkolatok, stb.

Víz~ Födém ajzat ~ Injektálás Fal~ Falfűrészelés
Mobil: 06-30-9602-062
Falszigetelő Vállalkozás ...

Burkolás és ~
Burkolás otthonunkban A burkoló munka több funkciót is ellát otthonunk védelmének az érdekében. A burkoló munkáról eddigi cikkeinkben, mindig, mint beltéri burkolásról beszéltünk.

Kruchina Sándor
~i szakértőnk válaszol
Képgaléria .
Iratkozzon fel - RSS ...

~: minél vastagabb, annál többet hoz
A ~ alkalmazása bizonyítottan az egyik legjövedelmezőbb, legnagyobb megtérülést eredményező befektetés.

~i hibák: nincs megfelelő lejtés (legalább 2% kell), illetve nem akadálytalan a vízelvezetés. De még ennél is gyakoribb, hogy "elfelejtik" a ~t felhajtani a szegélyező falakra, nem készül lábazati ~.

~:
A belső meleg elválasztása a külső hideg területtől, megakadályozva hogy a hideg a belső térbe jusson.
Légzárás:
A megfelelő - előírt - légzárást biztosítja.

A SZIGETELÉS TÉLEN FŰT, NYÁRON HŰT
Egy új cikksorozat indul most a blogomon, ami érthető segítséget nyújt majd azok számára (szerintem sokan vagyunk ezzel), akik fontolgatják a házuk ~ét.

Hang~
Egy épületelem vagy épület-struktúra azon képessége, hogy csökkenti a rajta keresztül történő hangátvitelt. A hang~t különböző frekvenciákon mérik, normál körülmények között 100-4000 Hz-en.

Ablak~ régi házon
Szóltam anyámnak, hogy jöjjön, mert vigyázni kéne a srácokra péntek este, nekünk ugyanis programunk van. Na és mi jót fogtok csinálni?-kérdezte anyám, és már szinte hallotta a választ: moziba megyünk/színházba megyünk/ beülünk egy klassz étterembe...

teknő~ fogalma
A falak közti belső tér víz~ére alkalmazott kifejezés.
Kiemelt apróhirdetések ...

Lakás ~e olcsón
Negyedével csökkentheted a rezsit: 9 olcsó módszer a lakás ~ére
Ha nincs pénz komolyabb beruházásra, így szigetelj! ...

Kender~_Hanfdämmung.pdf
Comments are closed.
Hővisszanyerős, hűtő-fűtő szellőztetés
Talajhőcserélő
Hőszivattyú és napenergia
VÍZkezelés
Energiatakarékos épület
Passzívház
Központi porszívó ...

~ habszalaggal
A tél közeledtével egyre fontosabb lesz a lakásunk, házunk ~e. Milyen állapotban...
Miért ne spóroljunk a megfelelő alapozással ...

Bio~: gyapjú, nád, kender
Egy energiatakarékossággal kapcsolatos előadáson járva természetesen szóba kerültek az épületek is, mint az emberi környezetben található egyik legfontosabb energia-fogyasztók. Ezen belül is a fűtés a legjelentősebb tényező.

Hang~ utólag
A baj eredendően a tervezéskor, majd az építkezéskor történik, amikor a fal vastagságán vagy a ~en spórolnak. Az utólagos hang~ eredménye sosem lesz tökéletes: csak tompítani lehet a hangokat, teljesen kiszűrni nem.

A víz~ során feltétlenül be kell tartani a gyártók által javasolt előírásokat!
Mapei MAPELASTIC
A terasz víz~ elkészítése után nem érheti 24 órán keresztűl csapadék, ezért gondoskodni kell a teljes fóliatakarásról! ...

Pinceszigetelés hatékonyan
Idegeidre megy az állandó beázás a pincében? Nyirkosak, nedvesek a falak, lemállik...
1 ...

Dryvit ~ és utólagos hő~. Tetőfedés Tetőfelújítás. Víz~ és tetőépítés, tetőtér-beépítés. Fürdőszoba felújítás Csempézés és padlólapozás. Térkő burkolás és homlokzati felújítások. Lakásfelújítás Budapest, lakásbővítés, lakásátalakítás.

A jobb ~ következtében (függetlenül, hogy melyik külső épületrészen történt) csökken a belülről kifelé irányuló hőáramlás.

Társasházi ~: mire kell figyelnünk?
A Társasházi Háztartás szaklap legutóbbi konferenciasorozatában kiemelt szerepet kapott a társasházak ~e, hiszen az Otthon Melege program támogatásainak jelentős hányadát lehet erre a célra fordítani.

Az új típusú ~ek hangzása feltűnően üreges, ezért elsősorban az erdőszéli házak tulajdonosai találkozhatnak hívatlan vendégekkel. Konkrét megoldást még erre a problémára nem találtak a szakemberek, de ideig-óráig tartót annál inkább.

Ha húz a cúg: ~
voá
olvass még a szerzőtől!
A cúg, vagyis a léghuzat télen rendkívül haszontalan és káros jelenség, melynek folyománya a fűtésszámla irracionális megemelkedése, és a szűnni nem akaró fázás.

holmi (1) ház (1) házszám (1) HDF (1) hdf (1) hegedű (1) helytakarékos (2) henger (1) hengercsiszoló (9) hengeres (2) hibák (3) hinta (2) hintaló (1) hintaszék (2) hobbi (1) homokozó (1) hópehely (1) hordó (1) hordófa (1) horony (4) hosszabbító (3) hosszlyuk fúró (2) hossztoldás (1) ~ (1) ...

Az utóbbi években elég nagy szerepet kapott a homlokzat ~e és a nyílászárók cseréje abból a célból, hogy kisebb költségen lehessen felfűteni az adott ingatlant.

EGY HIBÁSAN KIVITELEZETT UTÓLAGOS FALSZIGETELÉS
A problémát ezen az oldalon bemutattam, a munkát végző kivitelező megnevezése nélkül, a leírásban még csak utalást se tettem rá, hogy mi okozta a hibát.

~i mustra
Penészt veszünk észre a lakásban. Mit tegyünk? Mindenekelőtt tegyük fel a kérdést: vajon mitől? Természetesen sohasem egyetlen körülményre vezethető vissza e kellemetlen jelenség kialakulása. Leginkább a műanyag nyílászárók beszerelésére gyanakodhatunk.

~, cserép, kémény
Ha már a tetőt cseréljük, akkor ezzel egyidejűleg vizsgáljuk meg a kémény állapotát is, ha újra kell rakni, ne habozzunk azt is megcsinálni, így egy kalap alatt végzünk vele, és nem kell majd a későbbiekben megbontani az új tetőzetet.

~
Az energiaforrások használatakor (fosszilis üzemanyagok elégetése) üvegházhatású gázok keletkeznek a légkörben, ami globális felmelegedéshez vezet.
Nehézség
Egyszerű ...

~i alkalmazástechnika:
Napjainkban igen sokféle szigetelőanyag, és hozzá tartozó technológia terjedt el az élet szinte bármely területén.

~
A legtöbb forgalmazónál a hőszigeteletlentől a legjobb ~ű panelfajtákig terjed a kínálat. Mielőtt a ~ mértékéről döntenénk, gondoljuk végig a következő szempontokat! ...

SZIGETELÉS
A lélegző fal legendája!
Hála az energiatakarékosságról szóló kampányoknak, az már minden építkező vagy a lakását felújító család számára egyértelmű, hogy hőszigetelni szükséges.

~
Hőszigeteljen ahol csak tud, mindent. A ~ nem kér enni, nem igényel karbantartást, amíg megvan, pénzt spórol a továbbiakban.
A hő szigetelje padlásfödémet. Ha nincs beépítve a padlástér és van rá hely - gurítson le még plusz 10 cm vastag hőszigetelő paplant.

~
Az épületszerkezetnek azt a tulajdonságát, amivel megakadályozzák a különböző oldalukon mért két hőmérséklet kiegyenlítődését, ~nek nevezzük. Ennek kifejezése a hőátbocsájtási tényezővel történik.

SZIGETELÉS (vissza a tartalomjegyzékhez >>>)
Az utóbbi években egyre inkább hangsúlyossá vált az ablakok ~e. Az épületek energiaveszteségének nagy része az ablakokon keresztül történik.

~ kontra tégla ház - utólagos hő~
In: Téglaház ...

~csapda
1955 óta tudjuk, hogy az azbeszt rákkeltő. Magyarországon a hatvanas, hetvenes években mégis tömegével használták ~re, elsősorban a lakótelepeken. Az azbesztből mikroszkopikus szálacskák kerülhetnek a levegőbe, amelyek belélegezve a tüdőbe jutnak.

Víz~
Födém
A födém porotherm födémrendszer alkalmazásával, statikai ellenőrző számítás szerint készült. Minden épületnél található olyan tartószerkezet (alaptest, pillér, gerenda, födém), amely statikai tervezést igényel. Ahol ez szükséges, ott nem szabad spórolni vele.

~
Az épületek hőveszteségeinek egyik sarkalatos pontja a ~. Ha a szükségtelen hőveszteségek miatt a belső térből a szabadba jut a drága pénzen vásárolt energia, szinte mindegy, hogy milyen fűtési rendszert építünk ki.

A víz~ hiánya a szomszédos helyiségek beázásához vezet
Fürdőszobák burkolásakor sokan kispórolják a víz~t, aminek gyakori következménye, hogy a fürdővel szomszédos helyiségek, vagy az alsó szintek eláznak.

Vegyi ~ek
Abban az esetben, ha más ~i módszer kivitelezése nem gazdaságos, illetve nem megoldható alkalmazhatjuk a nyomás alatti injektálást is, mint ~i eljárást.

KOSZORÚSZIGETELÉS - ZSALUZÁS NÉLKÜL!
Az épületkoszorú az a szerkezet, amely az építőipar fejlődése ellenére szinte változatlan formában készül. A kialakuló hőhidak megszüntetésére egyszerű a megoldás - 'a vb. koszorút be kell csomagolni'.

Milyen ~ szükséges a zöld tető alá?
A zöld tető alá tökéletes kivitelű gyökérálló ~ szükséges.
Milyen gyakori a beázás?

Milyen ~i lehetőségek vannak?
- Régi, fa nyílászárók egyrétegű üvegezéssel, gumitömítés nélkül ...

Belső ~ tapétával
Az tagadhatatlan, hogy az épületek ~ét hathatósan csak külső szigetelő réteg falra erősítésével lehet megoldani. Ez azonban jelentős beruházás, és nem is mindig megoldható, például egy...
OK ...

- jó ~
Ezen feltételek teljesülése mellett a hőveszteség kicsi, kisebb tehát a beépítendő fűtőteljesítmény is.
4.2Nyereségorientált ( szoláris, interaktiv ) stratégia ...

Hang~
23..44 dB
A teljes falvastagság kiszámításához össze kell adni a külső burkolat, a tartószerkezet és a belső burkolat vastagságait, például a kívül-belül vakolt fal vastagsága: 50+140+50=240 mm.
Külön kérésre a tartószerkezet és a ~ vastagsága módosítható.

A jó ~ hűsíti otthonunkat a forró nyarakon
2050-ig 3,5-5 fokkal emelkedhet a globális átlaghőmérséklet az International Energy Agency (IEA, Nemzetközi Energia Ügynökség) legfrissebb előrejelzései szerint, vagyis a jelenleginél is forróbb nyaraknak nézünk elébe.

Belső ~ gipszkarton lapok felragaszgatásával megoldható, és így a párától sem kell félni. A lapok és a fal között legyen egy kis rés. De a falak talajszigetelésének tökéletesnek kell lenniük. Különben max 1 hónap és rádesik az egész.
Üvegszövet tapétával kell borítani!!! ...

Szórt ~ - a poliuretán hab~
Kategóriák: prokoncept
Polisztirol alapú építési rendszer
Polisztirol alapú falazó elem
Polisztirol alapú födémrendszer
Polisztirol tetőelem ...

Dryvit ~ kiválasztásánál szempont, hogy sokszor meglévő homlokzati vakolatokon használják, azok elhasználódása, málása, elöregedése miatt.

Utólagos ~
Az utólagos ~re zömében régi házakban van szükség, de előfordul, hogy egészen új épületekben is szárítani kell a falakat. A probléma megoldása nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Manapság már többféle eljárás közül lehet választani.
tovább ...

Javasolt ~
(Nikecell) vastagsága
A Nikecell által közölt táblázatban az ajánlott hőszigetelő lapok vastagságának számításakor a 2003-tól javasolt U (k) <0,4 W/m2k hőátbocsátási értéket vették figyelembe. ...
Tovább>> ...

Dryvit ~

Mikor ~ről beszélünk akkor az esetek
nagy részében ezt a falakra értjük, mert értelemszerűen
oda érdemes a legnagyobb figyelmet fordítani ahol
legnagyobb a hő veszteség, s ennek csökkentésével
javul a legnagyobb mértékben az épület
energiafelhasználása.

A jó ~ 20% megtakarítást eredményez
A fűtés hatékonyságának, illetve annak növelésének másik sarkalatos pontja a ~.

1.Kiváló ~

Az energiatakarékos építés legfontosabb elve: az épület köré megszakítatlan ~t kell elhelyezni.

A ~ lezárását a homlokdeszkára illeszkedésnél úgy kellett megoldani, hogy a vízcseppek könnyen le tudjanak gördülni. A műanyag rétegeket visszahajtottuk 5 cm széles rétegeltlemez csíkra és ezt idomra hajtott horgonyzott bádoglemezzel rögzítettük.

Utólagos hő~ alumínium fóliával
Egy jól szigetelt lakás télen meleg, nyáron pedig hűvös, így járul hozzá az energiahatékonysághoz. A ~t általában építkezés alatt készítik el, de vannak sajnos régebbi típusú...
előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő ...

Természetes ~?
Környezetbarát szempontú értékelés
E folyóirat már többször foglalkozott az épületek energiatakarékos kialakításával, és a zöld irányzatok bemutatásával is.

- Jó lépés-~sel lássátok el az aljzatot. Ha szakboltban vásároltok, akkor ott erre javaslatot fognak tenni, hiszen minden lépést lehet alul hallani, ha ez nem oké.

Ökológia: ~ és környezetvédelem
Az ember gyakran nem tudja összekapcsolni a látott-hallott híreket és a mindennapi munkáját.

A megbízható ~ a távhőellátási csővezetékeknél ugyanolyan fontos működési, hatékonysági kritérium, mint a tartósság és az élettartam. Az Uponor távhőellátási rendszereknél már korábban is használt térhálósított polietilén szigetelőanyag tulajdonságait módosították.

Korszerű dryvit ~, 38-as tégla fal esetében is minimum 8-10 cm-es javasolt
Külső nyílászárók U érték szerinti helyes kiválasztása: két rétegű gázzal töltött üveg, fa vagy műanyag szerkezetben, minimum U= 1,1 W/m2K.

- Szüntessük meg a ~i hibákat, mert a beázott falak igazán penész veszélyesek.
Penészmentesítés ...

Lakásfelújítás előtt érdemes átgondolni szükséges -e a fal~ felújítása is, hiszen az eddigiek alapján számos problémát elkerülhetünk a segítségével, sőt hosszú távon jelentős energia megtakarítást érhetünk el egy kiváló akár utólagosan létrehozott fal~sel.

A nedvesség alapfalakhoz szivárog, s a talajról visszafreccsenve a ~ fölött éri a vakolatot. Rövidesen megjelenik, és egyre feljebb jut a jellegzetes nedvességfolt az épület lábazatán, idővel mállik a vakolat, később akár a bútorok is nedvesedhetnek.

A megfelelő ~ hiánya miatt a kritikus időszakban, a hajnali hirtelen lehűlés miatt a határoló falak felülete harmatponti hőmérséklet alá hűl. A belső levegő párája ezeken a felületeken kicsapódik. Lényeges a hőmérséklet, relatív páratartalom és a falfelületek hőmérsékletének aránya.

Fal~ szükségességének megvizsgálása
12. Kongó, sérült vakolat leverése a falról, és a mennyezetről
13. Elektromos rendszer elbontása
14. Régi gépészet elbontása
15. Válaszfal elbontása
16. Szennyvíz alapvezeték lefektetése, szennyvízrákötés létesítés
17. Ivóvíz bekötése műanyag csővel
18.

Egy papírdarabra rácsukjuk az ajtót, és ha könnyen ki lehet húzni, ideje kicserélni a ~t. A csere költsége elenyésző a rossz ~ből adódó energiaveszteséghez képest.

(Erről az utólagos ~i lehetőségről is olvashat oldalainkon, ill. azt, hogy miért nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás!) A későbbi időkben elterjedt egy másik változata, amelyet kapcsolt gerébtokos ablaknak neveztek.

Hővédelem: jellemzői a ~ és a hőtárolás (Ytong). A ~ csökkenti a szerkezet hőveszteségét, véd a páralecsapódás, fagykárok ellen és fűtési költséget takarít meg.

Az építész iroda a ház szerkezetét helyi építési szabályoknak megfelelően betonból készítette, amelyet - a parafa ~ felett - antik és új cserepek keverékével fedett le.
A ház tradicionális architektúráját minél jobban megőrizendő a lehető legkevesebb extra ablak beépítése volt a cél.

A villanyszerelés dupla ~ű kábelekkel történik. A világítás rendkívül energiatakarékos ledes rendszerű. Mobilházaink fűtése árammal működő, mennyezetbe épített infra fűtőpanelekkel történik.

Számba jöhet még a magas nyomású injektálással történő utólagos fal~ is, ami egyszerűbben fogalmazva annyit tesz, hogy víztaszító folyadékot fecskendeznek a falba.

Gyönyörű új ház, a tetőtérben az összes közmű, a tetőszerkezetben a ~ is kész volt már. Már csak a gipszkartonozás volt hátra.

Ez méretbeli, szín- és rajzolatbeli sokféleségüknek, valamint a hőszigetelő képesség, a hang~, az áttetszőség, a mechanikai ellenállás és a tűzállóság terén mutatott magas szintű minőségi és műszaki jellemzőiknek köszönhető.

Megjegyezzük, hogy a tetőtéri gipszkarton burkolatok kialakítását meg kell előznie a statikailag megfelelő tartószerkezet, a külső héjazat és alátétfólia valamint a hézagmentes ~ megépítésének.

PS2560: 25/4-3 szivattyú, golyós csap, menetes vég, ellenőrző szelep, hőmérő, ~
PS2570: 25/6-3 szivattyú, golyós csap, menetes vég, ellenőrző szelep, hőmérő, ~
PS209: 20/9 szivattyú, golyós csap, menetes vég, ellenőrző szelep, hőmérő, ~ ...

Itt a leggyakoribb probléma a nem megfelelő víz~ kialakítása, amelyet például a Murexin által kínált zuhanykabin ~ szettel egyszerűen meg lehet oldani.

Erkély, loggia beépítés előnye: megfelelő ~ mellett kihelyezhetők oda növényeink, bútoraink védve lehetnek esőtől, széltől, hótól, fagytól. Forgalmas utak mellett zajvédő hatása is ismert.

A talaj, mennyezet és a falak szakszerű ~e esetén a hideg és a nedvesség egyáltalán nem tud benyomulni. A pince~e csökkenti a házon belüli általános fűtési költségeket. A mesterséges és természetes fények jó kombinációja gondoskodik a jó közérzetről.

1, A legfontosabb a jó ~.
De ne csak az üvegre figyeljetek, fontos, hogy az ablakkeret falba illesztése megfelelő legyen.

Érintésvédelem szempontjából legkedvezőbbek a kettős vagy megerősített ~sel készülő, II. érintésvédelmi osztályú lámpatestek. Itt az alapszigetelésen kívül egy további biztonságot adó második, védő ~ is található.

Fontos, hogy ügyeljünk a ~re is. Ha nem biztosítjuk a zuhanytálca ~ét egészen 25-50 centiméteres magasságig, úgy nem tudjuk teljesen vízállóvá építeni.

Azt gondolom egyébként, hogy ez az elszíneződés nem jelent az esztétikai problémán túl nagyobb bajt, feltéve aha a falon a csempe alatt van víz~. A víz~ ugyanis nem engedi, hogy a fugán átszivárgó víz kárt t egyen a falban, eláztassa azt.

A megbízható és tartós víz~ elkészítésében segítségünkre van a CR 90 Kristályképző, egykomponensű, vízzáró cementhabarcs, ami egyszerűen felhordható, ellenáll a pozitív és negatív oldali víznyomásnak, és a legérdekesebb tulajdonsága az, ...

9/ Tartály halk működésű pelletszívó turbinával (vákuumos rendszer)
10/ ~
11/ Automatikus füstjárat tisztító mechanika
12/ Kazánburkolat
13/ Első ajtók EPP ~sel (igény szerint átfordíthatóak balos-jobbos)
14/ EPP kazánburkolat eltávolítható elemekkel ...

8W/m2K, egy réteg lágy fémbevonattal ellátva az egyik réteget - ezt nevezik Low-e bevonatnak - így a ~ Ug=1,4W/m2K. Argon gáztöltéssel a ~ tovább fokozható Ug=1,1W/m2K. Általában a piaci igények és klímánk ennél erősebb üveget Magyarországon nem követelnek.

ablak ablakcsere ablakok acél biztosági ajtó ajtó Aluplast Ideal 4000 beépítés biztonsági ajtó CO csere Deceuninck Zendow emelőpaneles ablak felmérés garancia hidro szellőző ~ jótállás KBE Select könyöklő légbevezető légzárás műanyag ablak műanyag nyílászáró Műanyag nyílászárók nyílászáró ...

A kétrétegű falszerkezet belső magja maga a ház tartó vázszerkezete, és a vázszerkezet közötti cellulóz hő~, amely újrahasznosított újságpapírból készül.
A külső - szintén ~ből és tetszőleges burkolatból álló - réteget egy légrés választja el a belsőtől.

Épületszerkezet (pl. tetőfedés vagy víz~), amelyen keresztül a nedvesség átszivárgása csak olyan mértékű, amely a védett oldalon káros következmények nélkül elpárolog.
Forrás: BMGE Építészmérnöki Kar, Épületszerkezettani Tanszék
Kategória: Építésügy ...

Extra ~
Szinte hőhídmentes szerkezetek tervezése
Fal, tető, padló szerkezetekre előírt hőtechnikai értékek elérése
3 rétegű, nemesgázzal töltött üvegezésű hőszigetelt ablakszerkezetek
Légtömörség biztosítása
Nagy hatékonyságú szellőző berendezés hőcserélővel, földhő hasznosítással ...

A meg nem felelt égősoroknál általában a felépítés műszaki biztonsági követelményeinek megsértésével volt probléma: például nem felelt meg a követelményeknek a villásdugó, a vezeték rögzítése, a huzalozás, a ~ vagy az áramütés elleni védelem.

Épületek víz elleni ~e
Miért szigeteljük épülő házunkat? Azért, mert a nedvesség megváltoztatja az építőanyagok tulajdonságát, és további kellemetlenségeket
Ajtók ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Építés, Hőszigetelés, Épület, Felújítás, Lakás?

◄ Szerszámtároló   Szigetelőanyag ►
 
RSS Mobile