Kezdőlap (Szék)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szék

Otthon  Szegélyléc  Szekcionált

A szék is lehet sikkesen francia
Kényelem, trend és egy kis pikantéria egyben. Fodros szék, megnyerő formával, divatos színekben. Íme a francia design legújabb remeke.
Tovább a teljes cikkhez » ...


Szék felújítása
Van egy régi, kopott széked amit sajnálsz kidobni? Újítsd fel magad és lesz egy modern, trendi bútorod.

A szék, ami halhatatlan
sattablue
olvass még a szerzőtől!
A dizájntörténet egyik leghíresebb modelljének 'atyja', Verner Panton a futurisztikus formák mestere volt, belsőépítészként, bútor- és textiltervezőként egyaránt a legelismertebb alkotók közé sorolhatjuk.

Görgős szék szőnyegre
A szőnyegre ajánlott forgószék görgő kemény futófelülettel rendelkezik, ezért alkalmasak az olyan puhább felületekre, mint padlószőnyeg, a linóleum, vagy a PVC padló.
Mire számíthatsz, ha a szőnyeg görgős székedet kemény felületen használod? ...

Driade szék 'Out-In' Philippe Starck-tól
ultramodern lakberendezés
Driade karosszék az 'Out-In' kollekcióból Philippe Starck-tól ...

3. A kerti szék vázát mi - alapozás után - Supralux kültéri zománcfestékkel kentük le. Drágább, viszont nem kell alapozni, ha Hammerite-ot használunk.

A kagyló szék: CH07
Hans J. Wegner (1914-2007) a dán dizájn egyik úttöröje. Karrierjét Arne Jacobsen asszisztenseként kezdte, majd önállósította magát. Érdeklődésének középpontjában a szék állt: első nagy sikerét is a Chinese (kínai) széknek köszönhette.

Ez lenne a szék jövője?
Dizájnerek újragondolták az ülőalkalmatosság funkcióját, és meglepő dolgokat hoztak ki belőle
Kapcsolódó cikkek ...

Asztal és 7 szék
Ezt az asztalt és a hozzátartozó székeket nem feltétlenül azért teszem fel mert nagyon tetszik, magam is bizonytalan vagyok benne, hogy egyáltalán használható-e. A blogon is, ahol találtam eléggé egymásnak ellentmondó kommenteket lehetett olvasni róla. Pl.

ülőke, design szék, pihenőszék
Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!
Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Látványos és trendi - a műanyag szék
A Dublino Kft. elsősorban modern vendéglátóipari bútorairól ismert de az étkezőszék vásárlás előtt állókat is szívesen látja. Összeállításunkban a választékukban kapható műanyag székeikből válogattunk, melyek a modern étkezők meghatározó bútorai lehetnek.

Szék új ruhában
Szép Házak
Azért, mert egy szék régi, kissé megviselt, vagy billeg, esetleg meguntuk, nem jelenti azt, hogy azonnal selejteznünk kell. Némi asztalosmunka és átkozmetikázás után lakásunk dísze, de legalábbis egyedi darabja lehet.

Szék vagy pad?
Ha csak étkezősarkot tudunk kialakítani, viszont hat személyt szeretnénk leültetni, célszerűbb padot helyezni az ...

Fa szék karbantartása
Fakonzerváló szerek alkalmazásával (favédő szerrel vagy lazúrral) újjá varázsolhatja régi kerti székét. A szer felhordása után két teljes napig hagyja száradni a széket.
Nehézség
Egyszerű ...

A szék kiválasztásánál fontosabb a funkció, mint az ár. Órákat kell benne eltöltenünk, így körültekintően válasszuk ki, hogy megfelelően tartsa a gerincet.

Mivel szék és lámpamániás vagyok, az étkezőnél is ezekre szeretek fókuszálni. Egyedit és stílusosat csak úgy lehet kialakítani, ha az ember bátor, ha ki tud szakadni a szokványosból, ha mer játékos, humoros lenni és nem veszi túl komolyan az egészet.

} Szék, mint nagy kiterjedésű és viszonylag nagy lélekszámú helység természeti okok miatt eleve három részre, három völgyre tagolódott. A három településrészt: Felszeget, Forrószeget és Csipkeszeget egy-egy utcaként emlegetik a székiek.

A Vörös szék tulajdonképpen hét, lakkozott, hajlított acélrúdból készült. A Vörös szék az öt játékos szék egyik darabja, amely kollekciót egy 2005-ös kiállításra tervezett.

A Chassis szék tervezőinek célja az volt, hogy otthon és az irodában egyaránt használható bútort alkossanak.

2db Lotus szék, 1db Orlando kisasztal (45,5x45,5x53cm)
további infó és ár
Orlando kávézó szett
1db Orlando fotel, 1db Orlando lábtartó, 1db Orlando kisasztal
további infó és ár ...

75. ábra. Szék, egy fából faragott üléssel és támlával. Mohács (Baranya vm.), 1754 ...

3 db FROSTA szék az alapja ennek a különleges polcnak.
TROFAST műanyag dobozok polcrendszert alkotva így néznek ki. Egyes dobozok világítótestként is működhetnek. Képek
FINTORP vagy GRUNDTAL mágneses késtartóval minden fém kisautó megtalálja helyét a falon.

Kovácsoltvas szék
Egy kis poén mindig kell a kertben!
Végy egy széket, ha lehet, akkor legyen kovácsoltvas, illetve bármilyen szép, de már nem használatos fémbútor.
Az ülőfelületet távolítsuk el, és helyezzünk oda egy rozsdamentes rácsot.

Bárhol is alakítsunk ki dolgozósarkot a legfontosabb a megfelelő asztal, szék és világítás hármasa, ezek együttesen alkotják ugyanis a megfelelő ergonómiát.

Az íróasztal és szék kiválasztásánál vegyük figyelembe a gyermek korát, testmagasságát; ez a helyes tartás kialakulása érdekében nagyon fontos. Nagyon praktikus lehet, ha az íróasztal lábai állíthatók az idő előrehaladtával.

Lakberendezés, szék, asztal, bútor, ágy, szekrény, polc, fenyőbútor, francia ágy, író, dohányzó asztal, éjjeli szekény, fotel, ülőgarnitúra.

Szék, asztal, ágy, fotel, kovácsoltvas, klasszikus és modern bútorok, otthonra, irodába, vendéglátóhelyekre.
Klubszoba - Játékszoba - házikaszinó
Biliárd és rex asztalok,
drats táblák, csócsó,
kártyaasztalok és kiegészítők webáruháza.

Az asztal és a szék viszonya a gerinc egészséges fejlődése szempontjából lényeges.

A bútorai nagyon változatosak, lehetnek nagyon éles, szögletes igen extrém törésekkel megjelenő asztalláb, szék, asztal stb., de ennek a szöges ellentéte is megjelenik a nagyon íves, kerekded vonalvezetés is.

Hogy kerül a selyem tapéta elé az ormótlan, fehér retro alumínium komódszekrény és az antik szék...

Az ilyen munka előtt először is azt célszerű megfejteni, hogy a szék párnázott részei miként kapcsolódnak a vázhoz. Az ún. lapos párnázatú ülést a székállványhoz, annak aljazásába illeszkedő vagy közvetlenül az állványzatra csavarozott, rétegelt lemezből kialakított lap tartja.

Ha lehet, akkor ragaszkodjatok a fa (kisasztal-szék .stb.) kisbútorokhoz! Nyílván stílusban és arányokban eltér a szoba többi bútorától, de anyagával illeszkedve jobban kapcsolódik a szobához. Ilyet az IKEA kínálatában is találhattok megfizethető áron.

A legfontosabb egy kényelmes szék ! Erre nem szabad a pénzt sajnálni, mert rövidesen gerincbántalmaink lesznek. Olyan széket válasszunk, amelyik kényelemes, és tartja a gerincet, valamint állítható magasságú! ...

Lehet benne szék, kisasztal és fotel is. Itt lehet a ruhás-cipős tárolószekrényeink java része, de legalábbis az alsóneműk, ingek blúzok, harisnyák, zoknik, törölközők, satöbbi Nem mindenkinek adatik meg egy jó kis külön gardróbszoba.

Párnázat, kárpit: ha az ülés és a háttámla ergonomikus habszivacs párnázatú, szinte bármilyen testalkatú felhasználóhoz igazodik a szék. A kárpitválaszték legyen széles, hogy a szék illeszkedhessen az adott környezethez, illetve az igényekhez.

Lobster & Shelley szék
Share
Oluf Lund és Eva Paarmann dán tervező páros alkotása a Lobster fotel és kistestvére, a Shelley szék. A gyönyörű, hajlított ívet rétegelt lemezből készítették és dió furnérral borították. A belsejét környezetbarát Pantera habbal bélelték, hogy igazán kényelmes legyen.

Új huzatot kaptak a bőrpuffok és a dolgozóasztal előtt álló szék is, világosabb színük kevésbé súlyosnak mutatja őket. A nappaliban régen egy klasszikus festmény uralta a főfalat.

A legtöbb kert legfontosabb eleme még ma is a szék, ezekből számtalan forma és szín áll rendelkezésünkre. A székek lehetőleg legyenek könnyűek, és könnyen mozgathatók és kényelmesek, ép ezért egyre elterjedtebb a kerti pad, és nyáron a napozószék.

Panta Rhei kétszemélyes szék Egy modern szék, amelyen már nem csak egy, hanem két...
Emelkedhetnek az ingatlanárak, mert fogyóban vannak a lakások A Budapesten jelenleg kapható új lakások várhatóan 2010 végéig elkelnek,...

10 fantasztikus virág szék
Várnai Zseni: Csodák csodája "Tavasszal mindig arra gondolok, hogy a fűszálak milyen boldogok: újjászületnek, és a bogarak, azok is mindig újra zsonganak, a madárdal is mindig ugyanaz, újjáteremti őket a tavasz.

Ma már a klasszikus stílusnál is beiktathatunk modern elemeket, legyen az csaptelep, lámpa, asztal, szék, tükör. Színeiben is eltérhetünk a fehértől, bordótól, zöldtől. Használhatunk barack, vagy kék árnyalatokat.
Helyezzünk nagy tükröt a mosdó fölé: érdekessé teszi és nagyítja a teret.

Nagyon praktikusak és könnyen kezelhetők, de ha kiöntjük a kávét vagy a fekete teát, rögtön le kell törölni, hogy az italnak ne legyen ideje beszívódni és az asztallapot vagy a szék karfáját tartósan elszínezni.

Fontos, hogy ne legyen szék, fotel az ajtónak háttal!
Az ülőhelyek irányába ne mutasson éles tárgy!
Ilyen lehet a fal, oszlop, gerendák vagy a bútorok éles sarkai. A fotelek, székek elhelyezésénél ezt is vedd figyelembe! ...

falfülke, könyvtámasz, faburkolat védelme, kandalló burkolat, forma, megmunkálás, hideg burkolás, asztal, szék, közös képviselő, tisztítás, tetőtér szigetelés, esővíz, házicincér, Heluz tégla, hangulatvilágítás, rönkház, kis lakás, kárpit, társasházi törvény, betétes szűrő, csap, hő leadás, ...

: a kanapé, fotel, szék, puff, ilyen esetekben akár csak a szövetet, vagy huzatot is elég lehet lecserélni. De a sárga remekül mutat a szekrényeken is. Ha függönyként, főleg sötétítő függönyként sárga szövetet alkalmazunk, a szoba teljesen más megvilágításba kerül, mint előtte.

név nélkül, óvodai jel alapján(pl zöld szék)+ melyik oviból
az érvényes pályázat 2 rajzból áll...ilyen volt, ilyen lett, lásd feljebb a kiírásban
* vagy postán az é z s é kft irodájába: 1125 Budapest, György Aladár utca 35-39.

Kültérre főként a kerti bútorok kényelmi funkcióját növeljük szék és ágypárnákkal, azonban Magyarországon még kevésbé elterjedt az, hogy a kültéri étkező asztal alá például szőnyeget helyezzünk.

Amit magammal hoztam, egy Vaterás asztal, 4 szék, és egy IKEA komód, ami végül drasztikus átalakuláson ment keresztül, és természetesen eladásra került :)
Ilyen volt.

Ligne Roset Tazia szék, 5.Innoshop Jordi Labanda Metal Chic kollekció, 6.Ikea Lydia Rand párnahuzat, 7. Innoshop Innovation Wheel ágy, 8.Ikea Mikael számítógépasztal, 9.Ikea Ringum szőnyeg, 10.KBazovszky ágytakaró, 11.Koziol CD-tartó ...

Olyan anyagokból építsük meg az állandó építményrészeket, melyek a csapadéktól, a napfénytől és a téli fagyhatástól nem károsodnak. A mozdítható tárgyakat és berendezéseket évszakok természetéhez igazodva helyezzük el itt (kanapé, asztal, szék, hintaszék, függőágy, fotel, stb.).

A helyes az, ha a szék áll a falnál, az íróasztal pedig előtte, az ajtóból átlósan a bal vagy a jobb sarokban. Ez ugyanis a szoba legerősebb energetikai pontja. A figyelem összpontosított, közben pedig mindenre rálátása van a tanulónak.

Így például, ha a nappali egyben dolgozószoba is, akkor a kikapcsolódást szolgáló ülőgarnitúrán és TV-polcon kívül szükség lesz íróasztalra, egy szekrényre a dokumentumoknak, s egy kényelmes szék, amelyben szívesen ülünk több órán keresztül.

Az építészmérnök által tervezett Rocking-2-Gether Chair még csak most szeretne berobbanni a köztudatba, de előtte még a tervezőnek meg kell találni a megfelelő értékesítőket. Egy ilyen szék használatával a lakásban élő kutyák és macskák helye is el van intézve.
Képek forrása:freshome.com ...

Praktikus, ha a hálószobához és a fürdőszobához is közel esik és jó ha egy párnázott szék, zsámoly vagy pad is helyet kap, hogy a cipőinket kényelmesen fel és le tudjuk venni.

Még a legkisebb szobán is elfér pár kisebb bútor, amely lehet egy kis éjjeliszekrény vagy egy szék. Ha nem találunk színben harmonizáló bútort, egyszerűen fessük át saját kezűleg ezeket, például fehér színre, amely a szoba többi színével is jól harmonizál.

Lakás esetében a balkont zsúfoljuk tele pozsgásokkal meg leanderekkel és a kovácsoltvas szék alá terítsünk nádszőnyeget! A belsőt illetően természetesen először a funkcionális szükségletek kielégítése a legfontosabb, majd jöhet a design.

35. Hasonló kialakítással egy szekrény rejthet akár egy csöpp dolgozószobát is, benne számítógép, polcok, lenyitható asztallap és gurulós szék.

Ennek egyik példája a Louis Ghost (Lajos szelleme) szék, amely áttetsző vagy színezett polikarbonátból készül, rokokó stílusjegyeket hordozva.

Eltört kantaaljban, amit mázlósnak neveznek, újabban mosdótálban, a kertből fekete földet hoz be, vizet önt rá és kék kötődarabbal vagy más ronggyal, letérdelve a földre, felmázolja a ház földjét simára. Vigyáz, hogy a falat be ne csapja, se a bútort, vagy a szék lábát.

Ha ilyen van, figyeljünk oda, hogy az üres folyosó bútorokkal (1-1 szék, kisebb szekrényke) megtört legyen. Így az energia lelassul, és kedvezően érint bennünket.
Feng Shui szempontból az olyan iroda is kedvezotlen fekvésu, amely a mosdóval szemközt helyezkedik el.

Vannak olyan fürdőszoba-burkolási stílusok, amiknél csak a fal felét, a padlótól egy szék magasságnyi részt borít csempe, míg más esetekben csak a fürdőkád vagy a zuhanyzó környéke csempézett. Fürdőszobai csempéket alkalmaznak munkafelületeken is. A fürdőszobában szinte minden felület csempézhető.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bútor, Otthon, Lakás, Asztal, Szoba?

◄ Szegélyléc   Szekcionált ►
 
RSS Mobile