Kezdőlap (Stukkó)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Stukkó

Otthon  Stúdiólakás  Sugárzófűtés

Stukkó
Belső és külső felületek díszítésére szolgáló speciális keverékű gipszvakolat, gipszplasztika, vagy előregyártott díszítőelem.
Címke: díszítő elem, hipszstukkó ...


A stukkó épületeken, főleg beltérben alkalmazott, gipszből készült plasztikai elem. A reneszánsztól kezdve szerepe van az enteriőr kiképzésében, a falak és a mennyezet tagolásában, mely a márvány látszatával varázsolja fenségesebbé a belső teret.

Ötletek falak stukkózására
Szuper-elegáns belvárosi lakás felújításához insprirálódom éppen. Stukkós falmegoldásokat nézegetek, mert szerintem az annyira csodás! :) Izgalmas projektben vagyunk, hamarosan írok róla többet is..
Tovább a teljes cikkhez » ...

Élelmiszer áruház kristálycsillárral és aranyozott stukkókkal
. és persze hol máshol lenne mindez, mint Moszkvában. Az Eliseevsky áruház már több, mint 100 éves, először 1901-ben nyitotta meg kapuit. A 18. századi épület eredetileg luxus bérház volt, amikor Grigorij Eliseev megvásárolta.

A stukkók, polisztirol szegőlécek felrakása, beépítése elkészült.Egy nagyon fontos dologról, még feltétlenül beszélnünk kell.
9.Kérgesítés!
A mechanikai sérülésnek kitett polisztirol díszléceket, polisztirol stukkókat védeni kell kéreganyaggal, kérgesítéssel! ...

- A gipszstukkó mögé rejtett, szabályozható fénycsöves vagy világítócsöves megoldás is megfelelő. Előbbi a szabályozási lehetőségnek köszönhetően az általánostól a hangulatvilágításig minden fényigényt kielégít, míg az utóbbi meleg hangulatot kelt, kellemes, derített fényt ad.

- dekoratív hatását stukkó díszítéssel fokozhatjuk
- csillámpor hozzáadásával egyedi hatást érhetünk el.
Így tapétázunk vele: ...

Különleges atmoszférát teremtenek a gipszből vagy hungarocellből készült párkánykiemelések, stukkók, esetleg gipsz- vagy bronzcímerek.
A kb. 1 cm vastag, téglány alakú, agyag vagy műkő alapanyagú burkolatok közvetlenül a vakolatra vagy a polisztirol hőszigetelő táblákra ragaszthatók.

Óriási belmagasság, gyönyörű régi szárnyas ajtók, stukkó és parketta. Egy ilyen klasszikus polgári lakásba antik bútorokat az ember. Vagy ennek éppen az ellenkezőjét. Mindig izgalmas korok és stílusok találkozása, még ha a tér és a berendezés között feszül is az ellentét.

A legegyszerűbb válasz: a kézzel fogható díszítő elemek, mint a hatszögű torony, gipszstukkó, tagozatok, kőkorlát, íves áthidalók satöbbi Ezek azok az elemek, amelyek alkalmazásával nagyon óvatosan kell bánni, mert amennyire könnyen jött ötletek, annyira giccsesek is, ...

Az összetett alaprajzú épület utcai, eklektikus homlokzata a legdíszesebb, ajtó- és ablakkeretei stukkódíszekkel készültek. Legszebb része az oromzat lomfűrésszel készített fadíszítése.

Igazán könnyen elkészíthetők az élő, stukkó-hatású dekorációs elemek a falra, csupán megfelelő szemcseméretű struktúrglettre van szükség és némi kézügyességre.

A Prefa Solar Classic elemek standard színekben, stukkó és sima felülettel kaphatók, igény esetén egyedi színekben is rendelhetők.

Az ágy fölötti falszakaszt díszléccel keretezett, önmagában mintás fehér tapétabetéttel dekoráltuk, mely szépen összecseng a párkányvilágítással kombinált fehér stukkódíszítéssel.

trópusi fa burkolat, zománcfesték, utak fűtése, szauna építése, stukkó, zuhanyzó, otthon, ereszcsatorna felújítás, plafon, nyikorgás, melegburkolás, szivárgás, levelek, intelligens épület, télikert építés, csavar, gérláda, tisztítás, halasztás, lábazati szigetelés, Mapei kivitelezői szakember, ...

A MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó rendeltetése sztiroporból készült díszlécek, lábazati lécek és elemek, álmennyezeti idomok felragasztása. Ugyanilyen jól használható gipszből készült stukkó elemek, rozetták, díszek felhelyezésére is. Csiszolható, festhető és vakolható.

Lajos idején lassacskán megnyugodtak a kedélyek, és előtérbe került a klasszikus vonalvezetés nemcsak az építészetben (görög-római oszlopok, timpanonok, frízek, stukkók), de a lakberendezésben egyaránt.

Ugye, hogy Ön is megcsodálta már a régebbi épületek külső, és belső gipszstukkó díszítését!? Ezekkel egyenértékű díszítéseket saját családi házában, vagy lakásában is alkalmazhat, akár klasszikus, akár modern kivitelben, ha a polisztirol, vagy poliuretán alapanyagú díszítőelemeket használja.

' Amikor a pár megvásárolta ezt a spanyol stílusú, 20-as építésű stukkóval díszített házat, az enteriőr minden jellegzetességtől megfosztott állapotban volt, a konyha modern pultokkal volt felszerelve, és alumínium redőnyök voltak a házban mindenhol.

A mennyezet a legritkább esetben van vízszintben, és még azt is hozzáfűzhetjük, hogy hullámos. Ezért a plafonig érő csempézés vágott sora nem lesz tökéletes, sok esetben takarásra szorul, ami megoldható stukkó felragasztásával. Ám van, akinek a stukkó díszléc nem tetszik.

A falak festéséhez használjuk a marokkói "tadelakt" felületképzést vagy a velencei stukkót így a falak fényes, kemény, egységes márványszerű felületet kapnak. Színei: meleg, terrakotta színek vagy homok szín
marokkói enteriőr ...

A házban kifejezetten meghitt, családias hangulatot sugároz a klasszikus stílusú kandalló. A visszafogott színvilág, a stukkókkal gazdagon díszített, igényes padlóburkolattal burkolt előszobában is folytatódik, így az összhatás kifinomult és egységes lett.

Egy halványszínű kővel vagy zsaluval keretezett ablak hangsúlyossá válik, de akár egy szép stukkóval is megnyújthatjuk az ablakok optikai méretét.

Színek: csak is a pasztell például a : vajszín, bézs, tejeskávé, krém , mogyoró, tojáshéj néha a halvány sárga, de a stukkók és a mennyezet és minden nyílászáró általában fehérszínű.

Használj egy kis fekete-fehér csíkosat falon, kárpitban, ezeket nyugodtan kombináld virág mintákkal, arannyal, díszes tükörrel majd frissítsd még élénk színekkel. Használj díszes szegélyeket, stukkó mintát. Az eredmény? Sokszor kissé kaotikus, de nagyon szerethető. Nézd csak!
Forrás
...

Tökéletes, mert milliméter pontossággal lehet vele dolgozni.
Gyors, a kiváló technológiának, és a szakembereknek köszönhetően.
Látványos, mert boltívek, polcrendszerek, stukkók, mennyezeti dobozok kialakítására tökéletesen alkalmas.

Magas térnél mélyen belógó lámpát használjunk, ilyenkor a fény nem direkt, hanem oldalra vagy felfelé szórt legyen, amely a falakról veri vissza a fényt. Alacsony térben alkalmazhatunk frízbe, stukkóba rejtett világítást.

Ez problémákat okozhat a függönyválasztás során, hiszen előfordulhat, hogy nincs helye a drapériának, kétsínes karnis helyett háromsínes karnisra van szükségünk, nem fér a stukkó mögé a karnis, rudat szereltünk fel a tépőzáras rendszer helyett, és még sorolhatnánk az ebből következő hibákat.

(nem érdemes például a lilát erőltetni, ha Fradi drukker )
Eredeti tervek
Az utca hangulata, a városrész hangulata
A ház stílusa
A stukkók illetve egyéb kiemelések, falburkolatok színezése
Benapozottság
Növények
Műszaki lehetőségek ...

Nagyon fontos, hogy lakható, viszonylag jól kihasználható, megfelelő arányú tereket kapjunk. Semmi értelme a leválasztásnak akkor, ha két sötét lyukat tudunk csak kialakítani. Gondosan tervezzük meg a fal helyét, ne vágjunk ketté ablakot vagy szép faldíszt, stukkót.

Ez utóbbi hidegebb árnyalatát hozza vissza a falrészt fölül lezáró, a helyi világítást megoldó égőket magában foglaló stukkódíszítés élének festése. Ugyanilyen festéssel zárták a fürdőszoba felől a zuhanyfülkét szeparáló fal tetejét is.

keritésépítés, hőszigetelés, dryvit, Szerkezetépítés, kulcsrakész kivitelezés, épületfestés szobafestés beázás utáni festés és javítás penészedés megszüntetését Stukkók és rozetták elhelyezését Ereszdeszka festés Budapesti burkolók Korlát és kerítésfestés Homolokzatfestés Jó ár és minőség! ...

Ha a hálószoba stílusa megengedi és stukkó is van a helyiségben, rejthetünk ezek mögé hangulatfényeket is. A sötétítés módja is teljesen stílusfüggő, vannak például olyan lakberendezési irányzatok, amelyek akkor is megkövetelik a függönyt, ha éppen egyáltalán nem használjuk.

Ha a piros a kedvenc színünk, azért nem kell lemondanunk róla, hiszen remek kiegészítője lehet egy vele színben harmonizáló enteriőrnek. A fotón látható fürdőszobában piros csempével kombináltuk a sárga klönböző árnyalatait, és a felső lezáró elemként alkalmazott stukkó is ilyen színű.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szoba, Felújítás, Lakás, Fürdő, Otthon?

◄ Stúdiólakás   Sugárzófűtés ►
 
RSS Mobile