Kezdőlap (Stukkó)

 Otthon 

  » »
 
   

Stukkó

Otthon  Stúdiólakás  Sugárzófűtés

Stukkó
Belső és külső felületek díszítésére szolgáló speciális keverékű gipszvakolat, gipszplasztika, vagy előregyártott díszítőelem.
Címke: díszítő elem, hipszstukkó ...


A stukkó épületeken, főleg beltérben alkalmazott, gipszből készült plasztikai elem. A reneszánsztól kezdve szerepe van az enteriőr kiképzésében, a falak és a mennyezet tagolásában, mely a márvány látszatával varázsolja fenségesebbé a belső teret.

Ötletek falak stukkózására
Szuper-elegáns belvárosi lakás felújításához insprirálódom éppen. Stukkós falmegoldásokat nézegetek, mert szerintem az annyira csodás! :) Izgalmas projektben vagyunk, hamarosan írok róla többet is..

Élelmiszer áruház kristálycsillárral és aranyozott stukkókkal
. és persze hol máshol lenne mindez, mint Moszkvában. Az Eliseevsky áruház már több, mint 100 éves, először 1901-ben nyitotta meg kapuit. A 18.

A stukkók, polisztirol szegőlécek felrakása, beépítése elkészült.Egy nagyon fontos dologról, még feltétlenül beszélnünk kell.
9.Kérgesítés! ...

- A gipszstukkó mögé rejtett, szabályozható fénycsöves vagy világítócsöves megoldás is megfelelő.

- dekoratív hatását stukkó díszítéssel fokozhatjuk
- csillámpor hozzáadásával egyedi hatást érhetünk el.
Így tapétázunk vele: ...

Különleges atmoszférát teremtenek a gipszből vagy hungarocellből készült párkánykiemelések, stukkók, esetleg gipsz- vagy bronzcímerek.
A kb.

Óriási belmagasság, gyönyörű régi szárnyas ajtók, stukkó és parketta. Egy ilyen klasszikus polgári lakásba antik bútorokat az ember. Vagy ennek éppen az ellenkezőjét.

A legegyszerűbb válasz: a kézzel fogható díszítő elemek, mint a hatszögű torony, gipszstukkó, tagozatok, kőkorlát, íves áthidalók satöbbi Ezek azok az elemek, amelyek alkalmazásával nagyon óvatosan kell bánni, mert amennyire könnyen jött ötletek, ...

A penészfoltok a betonon, a burkolatkövön vagy a stukkón is megjelenhetnek. Eltávolításukhoz ez esetben is elég egy kevés fehérítő, csak az a lényeg, hogy klórt tartalmazzon, ami az egyik legjobb fegyver a penészgombák ellen.

Az összetett alaprajzú épület utcai, eklektikus homlokzata a legdíszesebb, ajtó- és ablakkeretei stukkódíszekkel készültek. Legszebb része az oromzat lomfűrésszel készített fadíszítése.

Igazán könnyen elkészíthetők az élő, stukkó-hatású dekorációs elemek a falra, csupán megfelelő szemcseméretű struktúrglettre van szükség és némi kézügyességre.

A Prefa Solar Classic elemek standard színekben, stukkó és sima felülettel kaphatók, igény esetén egyedi színekben is rendelhetők.

Az ágy fölötti falszakaszt díszléccel keretezett, önmagában mintás fehér tapétabetéttel dekoráltuk, mely szépen összecseng a párkányvilágítással kombinált fehér stukkódíszítéssel.

trópusi fa burkolat, zománcfesték, utak fűtése, szauna építése, stukkó, zuhanyzó, otthon, ereszcsatorna felújítás, plafon, nyikorgás, melegburkolás, szivárgás, levelek, intelligens épület, télikert építés, csavar, gérláda, tisztítás, halasztás, ...

A MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó rendeltetése sztiroporból készült díszlécek, lábazati lécek és elemek, álmennyezeti idomok felragasztása. Ugyanilyen jól használható gipszből készült stukkó elemek, rozetták, díszek felhelyezésére is.

Lajos idején lassacskán megnyugodtak a kedélyek, és előtérbe került a klasszikus vonalvezetés nemcsak az építészetben (görög-római oszlopok, timpanonok, frízek, stukkók), de a lakberendezésben egyaránt.

Ugye, hogy Ön is megcsodálta már a régebbi épületek külső, és belső gipszstukkó díszítését!?

' Amikor a pár megvásárolta ezt a spanyol stílusú, 20-as építésű stukkóval díszített házat, az enteriőr minden jellegzetességtől megfosztott állapotban volt, a konyha modern pultokkal volt felszerelve, és alumínium redőnyök voltak a házban mindenhol.

A mennyezet a legritkább esetben van vízszintben, és még azt is hozzáfűzhetjük, hogy hullámos. Ezért a plafonig érő csempézés vágott sora nem lesz tökéletes, sok esetben takarásra szorul, ami megoldható stukkó felragasztásával.

A falak festéséhez használjuk a marokkói "tadelakt" felületképzést vagy a velencei stukkót így a falak fényes, kemény, egységes márványszerű felületet kapnak. Színei: meleg, terrakotta színek vagy homok szín
marokkói enteriőr ...

A házban kifejezetten meghitt, családias hangulatot sugároz a klasszikus stílusú kandalló. A visszafogott színvilág, a stukkókkal gazdagon díszített, igényes padlóburkolattal burkolt előszobában is folytatódik, ...

Egy halványszínű kővel vagy zsaluval keretezett ablak hangsúlyossá válik, de akár egy szép stukkóval is megnyújthatjuk az ablakok optikai méretét.

Színek: csak is a pasztell például a : vajszín, bézs, tejeskávé, krém , mogyoró, tojáshéj néha a halvány sárga, de a stukkók és a mennyezet és minden nyílászáró általában fehérszínű.

Használj egy kis fekete-fehér csíkosat falon, kárpitban, ezeket nyugodtan kombináld virág mintákkal, arannyal, díszes tükörrel majd frissítsd még élénk színekkel. Használj díszes szegélyeket, stukkó mintát. Az eredmény?

Tökéletes, mert milliméter pontossággal lehet vele dolgozni.
Gyors, a kiváló technológiának, és a szakembereknek köszönhetően.
Látványos, mert boltívek, polcrendszerek, stukkók, mennyezeti dobozok kialakítására tökéletesen alkalmas.

Alacsony térben alkalmazhatunk frízbe, stukkóba rejtett világítást. A fal ebben az esetben lehet bármilyen színű, a fríz felett a fal és a mennyezet legyen fehér, a frízből a fény felfelé világít, növelve ezzel a belmagasságot.

Ez problémákat okozhat a függönyválasztás során, hiszen előfordulhat, hogy nincs helye a drapériának, kétsínes karnis helyett háromsínes karnisra van szükségünk, nem fér a stukkó mögé a karnis, rudat szereltünk fel a tépőzáras rendszer helyett, ...

Ez utóbbi hidegebb árnyalatát hozza vissza a falrészt fölül lezáró, a helyi világítást megoldó égőket magában foglaló stukkódíszítés élének festése. Ugyanilyen festéssel zárták a fürdőszoba felől a zuhanyfülkét szeparáló fal tetejét is.

keritésépítés, hőszigetelés, dryvit, Szerkezetépítés, kulcsrakész kivitelezés, épületfestés szobafestés beázás utáni festés és javítás penészedés megszüntetését Stukkók és rozetták elhelyezését Ereszdeszka festés Budapesti burkolók Korlát és ...

Ha a hálószoba stílusa megengedi és stukkó is van a helyiségben, rejthetünk ezek mögé hangulatfényeket is.

színünk, azért nem kell lemondanunk róla, hiszen remek kiegészítője lehet egy vele színben harmonizáló enteriőrnek. A fotón látható fürdőszobában piros csempével kombináltuk a sárga klönböző árnyalatait, és a felső lezáró elemként alkalmazott stukkó ...

Lásd még: Lásd még: Szoba, Gipsz, Felújítás, Lakás, Világítás

Otthon  Stúdiólakás  Sugárzófűtés

 
RSS Mobile