Kezdőlap (Stukkó)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Stukkó

Otthon  Stúdiólakás  Sugárzófűtés

Stukkó
Belső és külső felületek díszítésére szolgáló speciális keverékű gipszvakolat, gipszplasztika, vagy előregyártott díszítőelem.
Címke: díszítő elem, hipszstukkó ...


A stukkó épületeken, főleg beltérben alkalmazott, gipszből készült plasztikai elem. A reneszánsztól kezdve szerepe van az enteriőr kiképzésében, a falak és a mennyezet tagolásában, mely a márvány látszatával varázsolja fenségesebbé a belső teret.

A stukkó épületeken - homlokzaton vagy beltérben - alkalmazott, eredetileg gipszből vagy polisztirolból készült díszítőelem. Régóta használják főleg enteriőrők díszítésére, illetve a falak és a mennyezet tagolására.

Élelmiszer áruház kristálycsillárral és aranyozott stukkókkal
. és persze hol máshol lenne mindez, mint Moszkvában. Az Eliseevsky áruház már több, mint 100 éves, először 1901-ben nyitotta meg kapuit. A 18. századi épület eredetileg luxus bérház volt, amikor Grigorij Eliseev megvásárolta.

és a Stukkó3 Webáruházban vásárolhatod le itt!
Az alábbiak közül választhatsz:
Vászonkép ...

A ~k, polisztirol szegőlécek felrakása, beépítése elkészült.Egy nagyon fontos dologról, még feltétlenül beszélnünk kell.
9.Kérgesítés!
A mechanikai sérülésnek kitett polisztirol díszléceket, polisztirol ~kat védeni kell kéreganyaggal, kérgesítéssel! ...

- A gipszstukkó mögé rejtett, szabályozható fénycsöves vagy világítócsöves megoldás is megfelelő. Előbbi a szabályozási lehetőségnek köszönhetően az általánostól a hangulatvilágításig minden fényigényt kielégít, míg az utóbbi meleg hangulatot kelt, kellemes, derített fényt ad.

Újra divat a ~. A széles ~, esetenként rejtett világítással kombinálva, egyre többen igénylik. Talán egy kicsit még a gipszkarton mennyezeti elemeket is visszaszorította.
Megosztom
0 ...

- dekoratív hatását ~ díszítéssel fokozhatjuk
- csillámpor hozzáadásával egyedi hatást érhetünk el.
Így tapétázunk vele: ...

Különleges atmoszférát teremtenek a gipszből vagy hungarocellből készült párkánykiemelések, ~k, esetleg gipsz- vagy bronzcímerek.
A kb. 1 cm vastag, téglány alakú, agyag vagy műkő alapanyagú burkolatok közvetlenül a vakolatra vagy a polisztirol hőszigetelő táblákra ragaszthatók.

Óriási belmagasság, gyönyörű régi szárnyas ajtók, ~ és parketta. Egy ilyen klasszikus polgári lakásba antik bútorokat az ember. Vagy ennek éppen az ellenkezőjét. Mindig izgalmas korok és stílusok találkozása, még ha a tér és a berendezés között feszül is az ellentét.

A legegyszerűbb válasz: a kézzel fogható díszítő elemek, mint a hatszögű torony, gipszstukkó, tagozatok, kőkorlát, íves áthidalók satöbbi Ezek azok az elemek, amelyek alkalmazásával nagyon óvatosan kell bánni, mert amennyire könnyen jött ötletek, annyira giccsesek is, ...

A penészfoltok a betonon, a burkolatkövön vagy a ~n is megjelenhetnek. Eltávolításukhoz ez esetben is elég egy kevés fehérítő, csak az a lényeg, hogy klórt tartalmazzon, ami az egyik legjobb fegyver a penészgombák ellen.

Az összetett alaprajzú épület utcai, eklektikus homlokzata a legdíszesebb, ajtó- és ablakkeretei ~díszekkel készültek. Legszebb része az oromzat lomfűrésszel készített fadíszítése.

Igazán könnyen elkészíthetők az élő, ~-hatású dekorációs elemek a falra, csupán megfelelő szemcseméretű struktúrglettre van szükség és némi kézügyességre.

A Prefa Solar Classic elemek standard színekben, ~ és sima felülettel kaphatók, igény esetén egyedi színekben is rendelhetők.

Az ágy fölötti falszakaszt díszléccel keretezett, önmagában mintás fehér tapétabetéttel dekoráltuk, mely szépen összecseng a párkányvilágítással kombinált fehér ~díszítéssel.

trópusi fa burkolat, zománcfesték, utak fűtése, szauna építése, ~, zuhanyzó, otthon, ereszcsatorna felújítás, plafon, nyikorgás, melegburkolás, szivárgás, levelek, intelligens épület, télikert építés, csavar, gérláda, tisztítás, halasztás, lábazati szigetelés, Mapei kivitelezői szakember, ...

A MESTER Díszléc ~ Ragasztó rendeltetése sztiroporból készült díszlécek, lábazati lécek és elemek, álmennyezeti idomok felragasztása. Ugyanilyen jól használható gipszből készült ~ elemek, rozetták, díszek felhelyezésére is. Csiszolható, festhető és vakolható.

Lajos idején lassacskán megnyugodtak a kedélyek, és előtérbe került a klasszikus vonalvezetés nemcsak az építészetben (görög-római oszlopok, timpanonok, frízek, ~k), de a lakberendezésben egyaránt.

Ki gondolná, hogy a századfordulós, belvárosi bérház homlokzatának bájos ~díszei mögött egy ízig-vérig modern, fiatalos és színes lakás bújik meg, amely kialakításával és stílusával a világ bármelyik nagyvárosában megállná a helyét.

Ugye, hogy Ön is megcsodálta már a régebbi épületek külső, és belső gipszstukkó díszítését!? Ezekkel egyenértékű díszítéseket saját családi házában, vagy lakásában is alkalmazhat, akár klasszikus, akár modern kivitelben, ha a polisztirol, vagy poliuretán alapanyagú díszítőelemeket használja.

' Amikor a pár megvásárolta ezt a spanyol stílusú, 20-as építésű ~val díszített házat, az enteriőr minden jellegzetességtől megfosztott állapotban volt, a konyha modern pultokkal volt felszerelve, és alumínium redőnyök voltak a házban mindenhol.

A mennyezet a legritkább esetben van vízszintben, és még azt is hozzáfűzhetjük, hogy hullámos. Ezért a plafonig érő csempézés vágott sora nem lesz tökéletes, sok esetben takarásra szorul, ami megoldható ~ felragasztásával. Ám van, akinek a ~ díszléc nem tetszik.

Ez egyébként nem túl díszes: néhány boltíves ablak és néhány gipszstukkó,3,5m belmagasság.
A konyhában van egy nagyon egyszerű, vakolt csikókályha és azt találtam, ki, hogy NEM szeretnék csempét, hanem átlátszó üvegburkolatot a falra.

A falak festéséhez használjuk a marokkói "tadelakt" felületképzést vagy a velencei ~t így a falak fényes, kemény, egységes márványszerű felületet kapnak. Színei: meleg, terrakotta színek vagy homok szín
marokkói enteriőr ...

- A mennyezeti karnis elbújhat a ~ mögött, de eltakarhatjuk akár furfangos drapériával is. Mindez attól függ, mit szeretnénk - modern vagy antik hatást - elérni. Mindkét megoldás lehet izgalmas.

A házban kifejezetten meghitt, családias hangulatot sugároz a klasszikus stílusú kandalló. A visszafogott színvilág, a ~kkal gazdagon díszített, igényes padlóburkolattal burkolt előszobában is folytatódik, így az összhatás kifinomult és egységes lett.

Egy halványszínű kővel vagy zsaluval keretezett ablak hangsúlyossá válik, de akár egy szép ~val is megnyújthatjuk az ablakok optikai méretét.

Színek: csak is a pasztell például a : vajszín, bézs, tejeskávé, krém , mogyoró, tojáshéj néha a halvány sárga, de a ~k és a mennyezet és minden nyílászáró általában fehérszínű.

Szerencsés embernek mondhatja magát az, akinek az otthona karakteres. Karaktert pedig ezek a különleges építészeti elemek, mint például egy szokatlan nyílászáró, látszó gerendák, ~ díszek, lélegzetelállító lépcsők vagy oszlopok adhatnak.
Tetszik
Megosztás Küldés ...

Használj egy kis fekete-fehér csíkosat falon, kárpitban, ezeket nyugodtan kombináld virág mintákkal, arannyal, díszes tükörrel majd frissítsd még élénk színekkel. Használj díszes szegélyeket, ~ mintát. Az eredmény? Sokszor kissé kaotikus, de nagyon szerethető. Nézd csak!
Forrás
...

Tökéletes, mert milliméter pontossággal lehet vele dolgozni.
Gyors, a kiváló technológiának, és a szakembereknek köszönhetően.
Látványos, mert boltívek, polcrendszerek, ~k, mennyezeti dobozok kialakítására tökéletesen alkalmas.

Magas térnél mélyen belógó lámpát használjunk, ilyenkor a fény nem direkt, hanem oldalra vagy felfelé szórt legyen, amely a falakról veri vissza a fényt. Alacsony térben alkalmazhatunk frízbe, ~ba rejtett világítást.

Ez problémákat okozhat a függönyválasztás során, hiszen előfordulhat, hogy nincs helye a drapériának, kétsínes karnis helyett háromsínes karnisra van szükségünk, nem fér a ~ mögé a karnis, rudat szereltünk fel a tépőzáras rendszer helyett, és még sorolhatnánk az ebből következő hibákat.

(nem érdemes például a lilát erőltetni, ha Fradi drukker )
Eredeti tervek
Az utca hangulata, a városrész hangulata
A ház stílusa
A ~k illetve egyéb kiemelések, falburkolatok színezése
Benapozottság
Növények
Műszaki lehetőségek ...

Nagyon fontos, hogy lakható, viszonylag jól kihasználható, megfelelő arányú tereket kapjunk. Semmi értelme a leválasztásnak akkor, ha két sötét lyukat tudunk csak kialakítani. Gondosan tervezzük meg a fal helyét, ne vágjunk ketté ablakot vagy szép faldíszt, ~t.

Ez utóbbi hidegebb árnyalatát hozza vissza a falrészt fölül lezáró, a helyi világítást megoldó égőket magában foglaló ~díszítés élének festése. Ugyanilyen festéssel zárták a fürdőszoba felől a zuhanyfülkét szeparáló fal tetejét is.

keritésépítés, hőszigetelés, dryvit, Szerkezetépítés, kulcsrakész kivitelezés, épületfestés szobafestés beázás utáni festés és javítás penészedés megszüntetését ~k és rozetták elhelyezését Ereszdeszka festés Budapesti burkolók Korlát és kerítésfestés Homolokzatfestés Jó ár és minőség! ...

Ha a hálószoba stílusa megengedi és ~ is van a helyiségben, rejthetünk ezek mögé hangulatfényeket is. A sötétítés módja is teljesen stílusfüggő, vannak például olyan lakberendezési irányzatok, amelyek akkor is megkövetelik a függönyt, ha éppen egyáltalán nem használjuk.

Ha a piros a kedvenc színünk, azért nem kell lemondanunk róla, hiszen remek kiegészítője lehet egy vele színben harmonizáló enteriőrnek. A fotón látható fürdőszobában piros csempével kombináltuk a sárga klönböző árnyalatait, és a felső lezáró elemként alkalmazott ~ is ilyen színű.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szoba, Lakás, Felújítás, Festés, Gipsz?

◄ Stúdiólakás   Sugárzófűtés ►
 
RSS Mobile