Kezdőlap (Pince)

 Otthon 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Otthon » Pince


 

Pince

Otthon  Pezsgőfürdő  Pinceszint
2014.04.19

Pince bevilágító a ház oldalán, perforált lemezzel
telikert-kep:
pince bevilágítás
üveg ...


Pinceszint
Az épület azon része, amelynek padlófelülete a terepcsatlakozás alá kerül legalább 70 cm-rel.
Címke: ...

Pince- és lábazati hőszigetelése
A pincefalakra hathat talajnedvesség, talajvíz, rétegvíz, felszíni leszivárgó csapadék vagy mindezek együttesen. Ezektől a hatásoktól vízszigeteléssel védik meg a falszerkezetet.

Pincefödémek, mélygarázsok hő- és hangszigetelésére ajánlott fagyapot termékek:
- Heraklith C F akusztikus lap és Nobasil ADN;
- Tektalan HS;
- Tektalan C2;
- Heratekta C3*;
- Heratekta C2*;
- Heratakta C2 031*.

A saját pince mint lakótértartalék, a háztulajdonosoknak többnyire utoljára jut eszükbe. A kompakt készülékek és berendezések beköltözésével a kazánházak és mosókonyhák elveszítették eredeti funkciójukat.

Nemcsak pinceajtónak való
Az acél- vagy alumíniumajtók nem csak raktárhelyiségekbe vagy alagsorba kerülhetnek ezentúl, ugyanis a Hörmann fémajtó-programja a funkcionalitás mellett az esztétikumra is nagy hangsúlyt helyez.

A száraz pince titka a tökéletes vízszigetelés
Sok gondot okoz a vizes, dohos, penészes pince, és semmire sem használható, viszont a száraz pince kiváló tároló, és helyet adhat garázsnak, szaunának, ...

Helyiség - előszoba, vécé, garázs, pince, padlás, gardrób, tároló, dolgozó, iroda
X
Helyiség ...

Pince és padlózat hőszigetelése
A Fraunhofer Épületfizikai Intézet stuttgarti kutatásai alapján egy családi ház esetében a pince miatti hőveszteség az épület teljes hőveszteségének mintegy 20%-át is elérheti.

Pinceszigetelések
Megkülönböztetünk új építések esetén, illetve utólagosan készítendő szigeteléseket. Ezek lehetnek negatív és pozitív oldali vízszigetelések.

Pince
Az alap elkészülte után gyors léptekben haladt a munka. A pince külső falazata 38-as porotherm pincefalazó blokkból készült, míg a belső falak 30-as teherhordó falazatok, szükség szerint vasbeton pillérekkel megerősítve.

Pince:
Zöldségtárolásnál, vagy kis házi borospincébe optimális klímát biztosít a helyiségnek.

Pince
Fagymentes, általában földalatti építmények, melyben általában bort, zöldségeket, gyümölcsöket tárolnak. A borospince kényelmes pihenőhely is egyben a forró hónapokban.
Góré ...

Pincefödémek
Néhány szó a pince és árkádfödémek utólagos hőszigeteléséről. A legnagyobb probléma itt a szigetelőanyag stabil felhelyezése, illetve a burkolat anyagának kiválasztása.

Pinceszinti helyiség, helyiségcsoport: amelynek padlófelülete több mint 0,70 m-rel kerül a terepcsatlakozás alá.
Rendeltetés: az a használati cél, amelyre az építmény, az önálló rendeltetési egység vagy a helyiség létesül.

pince borozó
vendéglátóhely
További kevésbé keresett helyiségkategóriák: ...

A Pince:
Budafokon, a központban található ez a régi pince, mely az eredetileg összefüggő pincerendszer egy része.

A pincepadló lakkozása
A pincepadlónak strapabírónak kell lennie. Ezért használj­on különösen ellenálló padlófestéket.
Előkészületek: Az alapot festés előtt alaposan meg kell tisztítani a zsírtól és olajtól.

Borospince a csapóajtó alatt
Judit
Borgyűjtő vagy? Nincs hely a kollekciónak? Földszinten laksz? Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, akkor egy kiváló megoldással szolgálnánk.

PINCE alaprajz
Csak a szokásos tárolók és egyéb gazdasági helyiségek
FÖLDSZINT alaprajz
Az öbölszerű terasz északi ugyan, de gyönyörű a panoráma, és nyáron kellemesen hűvös ...

Pince szigetelése, felszíni szigetelés kapilláris nedvesség ellen
7. Nagykereskedés Bp. XIII. Forgách u.26-28
Falszigetelés, injektálással ...

A pince, és földszint + 3 emelet beépítésü lakóház (társasház) padlástér felújítása, tetőtér hasznosítása, optimális padlás beépítés tervezés engedélyeztetése; ...

A pinceszinti területekre dolgozó berendezések légszállítása kb. 18 000 m3/h, illetve 14 000 m3/h. A légkezelőket keresztáramú lemezes hővisszanyerő egységekkel látták el.

Ha a pincehelyiség fűtetlen, a pincefödém leszigetelésével visszatarthatja a talajból felszálló hideget, és a földszinti szobákban sem kell alacsonyabb hőmérséklettel és hideg padlóval számolnia.
A fűtőtest mögött is szigeteljen ...

220 éves pinceétterem; Abszint étterem; Aranyszarvas bisztró; ARAZ étterem; Bambuszliget japán étterem; Bohémia bisztró; Café Dorottya; Carne di hall; Centrál Kávéház; Chess étterem; Chelsea étterem; Citadella Panoráma étterem; Clock café & ...

A jó borospince - funkció és stílus találkozása (második rész)
A borok iránti szenvedély, és az az igény, hogy az otthon melegében hódolhassanak a borkedvelők bor iránt érzett rajongásuknak, egyre inkább teret nyer.
0 komment ...

A padlásról, pince mélyéről előkerülő, ütött-kopott edények sorsa minden bizonnyal nagy fordulatot vesz, ha tarka ruhát dekupázsolunk rájuk. Virágokkal beültetve máris kiemelt helyre kerülhetnek.

Fel nem tárt pincejárat miatti alapkárosodás
Ha van ilyen pince, de ragaszkodunk a házhoz, mindenképpen szakemberrel vizsgáltassuk meg az épület alatt húzódó járatokat, és tanácsait fogadjuk meg.

4. Mivel kültéri pincelépcsőről van szó, célszerű a csúszásgátló szalag széleinek tapadását megerősíteni a rendszerhez kapható, áttetsző tömítővel. A tubust egyenletesen nyomva, gyorsan húzzuk végig a szalag széleinél.

A katonaságtól örökölt légópince szerszámoskamraként született újjá, aminek a tetején alakították ki a társasági élet színterét, a szaletlit.

Építész férjével, Vincze Ferenccel tervezték és kivitelezték a Kerámiapark páros épületeit, benne saját lakhatásukat és a tetőtéri vendégszobákat, a kézműves kellékboltot, alatta a bolthajtásos pincerendszert, ...

rendeltem a 2 pince ágba valamint a garázsba 18db 50cm hosszú 39db ledes paneleket ösz fogy 36w.alig vártam az estét hogy megnézem hogy hogy világit.

A falszerkezet geodéziailag ellenőrzött vasbeton alépítményre kerül, mely a megrendelő előzetesen rögzített adatszolgáltatása alapján, egyedi terv szerint készült pince, vagy anélküli alépítmény.

Vázas épületek esetén külön figyelmet kell fordítani a pincefalak kialakítására. Maguk a pincefalak -ugyanúgy, mint falazott épületeknél - készülhetnek tömör téglából, ill. a monolit beton vagy vasbetonból.

Bár melyik tény miatt is kényszerülünk a gyümölcsök téli eltartására, rendelkeznünk kell hozzá jól szigetelt, télen-nyáron, egyenletes hőmérsékletet tartó pincehelyiséggel vagy kamrával, esetleg veremmel.

Például egy homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal ellátott épületben - amelyben a pince és tetőfödém nem került szigetelésre - a középső szinteken található "védett" lakások energiaszükséglete töredéke lehet az alsó és felső szinten ...

Mint ahogy az emlékek feldolgozásához is időre van szükség, úgy a pince rendbetételét is fokozatosan végezd: akkor kezdj hozzá a pakoláshoz, amikor úgy érzed, valahogy megakadtál az életben, viszont elég erős vagy ahhoz, hogy változtass.

A háziasszonyt is kifaggattuk szokásairól, és kiderült, hogy a pincelejárót csak ritkán használja, és van egy külső lépcső is, amin a pince ez után is megközelíthető, így a lejárót megszűntettük.

Padló, pince: 10-15%. Bejárati és erkély ajtók: 10-15%. Ablakok 20-50%. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy fajlagosan hol lehet a legtöbb pénzt megspórolni. A ár/érték arány hol térül meg a legjobban!?

- Jó megoldás a pince, verem, éléskamra építése, ahol több hónapra való élelmiszer is tárolható. A pince nem csak az épület alá, de attól elkülönülten is megépíthető (akár utólag is).
- Hasznosítsuk az esővizet, építsünk ciszternát.

A központi gépet célszerű olyan helyre telepíteni (pince. garázs, stb.), ahol nem okoz gondot a gép zaja, illetve ahonnan a gép által beszívott levegő a szabadba vezethető.

Ennek az okai között szerepelhet földszintes lakásoknál, hogy a pince-teremgarázs menyezete nincs szigetelve, vagy a padlózat alatt gyenge, vagy egyáltalán nincs hőszigetelés.

A 0°C-os zónában (vagy rekeszben) az élelmiszereket, borokat "pincehőmérsékleten" tárolhatjuk. Különösen húsok, halak, tenger gyümölcsei, felvágottak, és egyéb romlékony élelmiszerek tárolására ajánlott zóna.

Az épületegyüttesben több, mint 30 siló, földalatti pincerendszer volt, mindez romos állapotban. Két év alatt megtervezte és felújította a gyárat.

A második ház, amit bemutatok, egy jelenleg szerkezetkész állapotban lévő, 3 szintes (pince, földszint, tetőtér) családi ház, mely akár használható kétgenerációs családi házként is.

Austrothern EPS szigetelőanyag, álomház, wellness, olajfesték, burkolás, lélegzőfólia, fű, tároló, berendezés, energetikai pályázat, eszet, pincegomba, observant, koszorú, energiatudatos építészet, lámpaernyő, szivárgás, beillesztés, engedélyezés, ...

Ha a könnyűszerkezetes ház alatt hagyományos pinceszint készül, akkor ügyelni kell az eltérő falszerkezeti vastagságokra, különösen a lépcsőházak kialakításánál fontos ez.

Ahogy azonban a századok során létrejöttek a lakóházak speciális rendeltetésű helyiségei, mint például a konyha és a kamra, illetve emberi tartózkodásra is szolgáló gazdasági épületek, köztük az istálló és a borpince, ...

egy tetőszerkezetnél az OSB-lap, egy falazott falnál a belső vakolat, a pince és a földszint között a betonfödém, stb.). Ezen légtömör rétegnek az elhelyezkedése piros vonallal kerül berajzolásra az alap-, illetve metszeti rajzra.

Ki gondolná, hogy a kőburkolat borospince ajtaját rejti?
Fotó: renovention
Ajánló ...

Átriumos házat találtam Mátyásnak Sidney-ben. Kicsit káoszos a bútorozás a nappali térben, ahol az összhang is hiányzik, a pince és a tetőterasz viszont bőven kárpótolnak minket!Forrás: desire to inspire
Bejegyezte: Nikoletti Petra - Lakberendező ...

Alátámasztás, vagy oldaltámasz. A födém alátámasztására (más néven aládúcolására), illetve falak, pincefalak kitámasztására használnak dúcot.
Friss apróhirdetések
Családi ház építés ...

Hőszigetelt padlókból elég sokféle van az épületekben: talajon fekvő padló, pince feletti hőszigetelt közbenső (lefele hűlő) födém, árkád, áthajtó alatti födém, padlásfödém, és természetesen a padlófűtés, mint külön kategória.

Tökéletes megoldás olyan helyiségek részére is, amelyeket eddig optikailag elhanyagoltak: folyosók, mellékhelyiségek, gazdasági helyiségek, lépcsőházak, raktárak, pince-környezetek, egészségügyi területek, kantinok, tartózkodó helyiségek - közömbös, ...

Lapostető hővesztesége
Padlásfödém hővesztesége
Fűtetlen pince feletti alsó zárófödém hővesztesége
A csatlakozási élek (pl. lábazat) mentén kialakuló hőveszteség
Az ablakokon bejutó napsugárzásból származó hőnyereség ...

Előny: a terepviszonyok jó kiaknázása, szépen tagolt, modern homlokzat.
Hátrány: magas kivitelezési költség.
Ötlet: sík terepen, pince nélkül, külön álló garázzsal is megépíthető, nyomottabb áron.

3 mm rétegvastagságban alkalmazva azonos szigetelést biztosít, mint egy hagyományos, 10 cm vastag üveggyapot szigetelés. Lezárja és szigeteli a folyamatosan kondenzálódó hideg pincefalakat, ...

Ezeknek viszont télre szükséges egy nem túl meleg helyiség, pince vagy egyéb fűtetlen hely, mert ezek mediterrán növények és nálunk nem élik túl a telet, fagyot, de fagymentes helyen átteleltethetők.

rendszer részelemei felhasználhatók felújításoknál és új épületeknél is egyaránt, valamint alkalmasak a tégla vagy betonfalba süllyesztett vízvezetékrendszer szerelésére, a faszerkezetű épületekben a rendszer takart kivitelezésre, és a pince és a ...

A helyszínválasztás is lehet fantáziadúsabb, mint a medence partja, a sufni, a pince vagy a gardrób: vannak tavon úszó szaunák, és volt űrszauna a MIR űrállomáson is, tehát a határ tényleg a csillagos ég.

Lásd még: Lásd még: Épület, Építés, Szerkezet, Szigetelés, Lakás

Otthon  Pezsgőfürdő  Pinceszint
2014.04.19

 
RSS Mobile