Kezdőlap (Pince)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pince

Otthon  Pezsgőfürdő  Pinceszint

Pince bevilágító a ház oldalán, perforált lemezzel
telikert-kep:
pince bevilágítás
üveg ...


Pinceszint
Az épület azon része, amelynek padlófelülete a terepcsatlakozás alá kerül legalább 70 cm-rel.
Címke: ...

Pincefödémek, mélygarázsok hő- és hangszigetelésére ajánlott fagyapot termékek:
- Heraklith C F akusztikus lap és Nobasil ADN;
- Tektalan HS;
- Tektalan C2;
- Heratekta C3*;
- Heratekta C2*;
- Heratakta C2 031*.

A saját pince mint lakótértartalék, a háztulajdonosoknak többnyire utoljára jut eszükbe. A kompakt készülékek és berendezések beköltözésével a kazánházak és mosókonyhák elveszítették eredeti funkciójukat.

Nemcsak pinceajtónak való
Az acél- vagy alumíniumajtók nem csak raktárhelyiségekbe vagy alagsorba kerülhetnek ezentúl, ugyanis a Hörmann fémajtó-programja a funkcionalitás mellett az esztétikumra is nagy hangsúlyt helyez.
A Hörmann irodaajtói szépek és praktikusak ...

Helyiség - előszoba, vécé, garázs, pince, padlás, gardrób, tároló, dolgozó, iroda
X
Helyiség ...

Pinceszigetelések
Megkülönböztetünk új építések esetén, illetve utólagosan készítendő szigeteléseket. Ezek lehetnek negatív és pozitív oldali vízszigetelések. A legjobb, ha van lehetőség a pozitív azaz a szerkezet víz felőli oldalán szigetelni, így kizárva a vizet az épület falazataiból.

Pince
Az alap elkészülte után gyors léptekben haladt a munka. A pince külső falazata 38-as porotherm pincefalazó blokkból készült, míg a belső falak 30-as teherhordó falazatok, szükség szerint vasbeton pillérekkel megerősítve.
Az alap feltöltése agyaggal, majd kőzúzalékkal ...

Pince:
Zöldségtárolásnál, vagy kis házi borospincébe optimális klímát biztosít a helyiségnek.

Pince
Fagymentes, általában földalatti építmények, melyben általában bort, zöldségeket, gyümölcsöket tárolnak. A borospince kényelmes pihenőhely is egyben a forró hónapokban.
Góré ...

Pincefödémek
Néhány szó a pince és árkádfödémek utólagos hőszigeteléséről. A legnagyobb probléma itt a szigetelőanyag stabil felhelyezése, illetve a burkolat anyagának kiválasztása. Vízszintes felületet alulról ne vakoljunk, mert előbb-utóbb lepotyog.

Pinceszinti helyiség, helyiségcsoport: amelynek padlófelülete több mint 0,70 m-rel kerül a terepcsatlakozás alá.
Rendeltetés: az a használati cél, amelyre az építmény, az önálló rendeltetési egység vagy a helyiség létesül.

pince borozó
vendéglátóhely
További kevésbé keresett helyiségkategóriák: ...

A Pince:
Budafokon, a központban található ez a régi pince, mely az eredetileg összefüggő pincerendszer egy része. Sajnos az utóbbi években nagyon kevés figyelmet fordítottak a terek tisztán tartására és javítására, de az új fiatal üzemeltető csapat lelkesen állt neki a felújításnak.

A pincepadló lakkozása
A pincepadlónak strapabírónak kell lennie. Ezért használj­on különösen ellenálló padlófestéket.
Előkészületek: Az alapot festés előtt alaposan meg kell tisztítani a zsírtól és olajtól.
Alapozás: Beltérre higított padlófestéket kell használni, míg kültérre mélyalapozót.

Borospince a csapóajtó alatt
Judit
Borgyűjtő vagy? Nincs hely a kollekciónak? Földszinten laksz? Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, akkor egy kiváló megoldással szolgálnánk.

PINCE alaprajz
Csak a szokásos tárolók és egyéb gazdasági helyiségek
FÖLDSZINT alaprajz
Az öbölszerű terasz északi ugyan, de gyönyörű a panoráma, és nyáron kellemesen hűvös ...

Pince szigetelése, felszíni szigetelés kapilláris nedvesség ellen
7. Nagykereskedés Bp. XIII. Forgách u.26-28
Falszigetelés, injektálással ...

-pinceszint lakásonként egy gépkocsinak + tárolók
-földszint + 2 emelet, alacsony hajlású magastető
2. telekadottságok és beépítési mutatók: ...

A pince, és földszint + 3 emelet beépítésü lakóház (társasház) padlástér felújítása, tetőtér hasznosítása, optimális padlás beépítés tervezés engedélyeztetése; az addig padlástér funkciójú tetőtér beépítés használatba vételi engedély megszerzése volt a feladat.

A pince és a présház telke, valamint a falubeli lakótelek összetartoztak, egységet alkottak. Együtt képezték gazdájuk darabokra tagolt belsőségét. Esetenként az egységbe szálláskert is tartozhatott.

Ha a pincehelyiség fűtetlen, a pincefödém leszigetelésével visszatarthatja a talajból felszálló hideget, és a földszinti szobákban sem kell alacsonyabb hőmérséklettel és hideg padlóval számolnia.
A fűtőtest mögött is szigeteljen ...

220 éves pinceétterem; Abszint étterem; Aranyszarvas bisztró; ARAZ étterem; Bambuszliget japán étterem; Bohémia bisztró; Café Dorottya; Carne di hall; Centrál Kávéház; Chess étterem; Chelsea étterem; Citadella Panoráma étterem; Clock café & étterem; Fuji japán étterem; Gellért söröző; ...

A jó borospince - funkció és stílus találkozása (második rész)
A borok iránti szenvedély, és az az igény, hogy az otthon melegében hódolhassanak a borkedvelők bor iránt érzett rajongásuknak, egyre inkább teret nyer.
0 komment ...

A padlásról, pince mélyéről előkerülő, ütött-kopott edények sorsa minden bizonnyal nagy fordulatot vesz, ha tarka ruhát dekupázsolunk rájuk. Virágokkal beültetve máris kiemelt helyre kerülhetnek.

Fel nem tárt pincejárat miatti alapkárosodás
Ha van ilyen pince, de ragaszkodunk a házhoz, mindenképpen szakemberrel vizsgáltassuk meg az épület alatt húzódó járatokat, és tanácsait fogadjuk meg. Ha a pince, barlang, üreg jó állapotban van, akkor sem szabad elfelejtkezni a folyamatos ellenőrzéséről.

Bágua-térkép "
A pince hatása "
Bejárat környezete "
Bejárati ajtó hatása "
Kerek asztal hatása "
Beugrók befolyásolása "
Hiányzó részek, szobák "
Vágóenergia csökkentése "
Pozitív energia bevonzása "
Ideális otthon berendezése "
Kiszögellések befolyásolása " ...

4. Mivel kültéri pincelépcsőről van szó, célszerű a csúszásgátló szalag széleinek tapadását megerősíteni a rendszerhez kapható, áttetsző tömítővel. A tubust egyenletesen nyomva, gyorsan húzzuk végig a szalag széleinél.
Láthatatlan csúszásmentesítés ...

A katonaságtól örökölt légópince szerszámoskamraként született újjá, aminek a tetején alakították ki a társasági élet színterét, a szaletlit. A szülők háza közelében leválasztották az anya birodalmát, a veteményest, ami kis mérete ellenére az egész családot ellátja friss zöldségekkel.

Építész férjével, Vincze Ferenccel tervezték és kivitelezték a Kerámiapark páros épületeit, benne saját lakhatásukat és a tetőtéri vendégszobákat, a kézműves kellékboltot, alatta a bolthajtásos pincerendszert, ahol a művészbarátok kiállításait és előadásait tartják.

falai vannak, egyharmada alatt boltíves dupla pince van, ami nyomja szét az oldalfalakat ezen a részen. A statikus szakember azt mondja, hogy a bolthajtás helyett ha beton öntök
a ház még eltart 80 évig.

rendeltem a 2 pince ágba valamint a garázsba 18db 50cm hosszú 39db ledes paneleket ösz fogy 36w.alig vártam az estét hogy megnézem hogy hogy világit. elkel mondanom nagyon kelemesen csalódtam mert nagyon jó fényt adott elég világosság van minden helyiségben.

A falszerkezet geodéziailag ellenőrzött vasbeton alépítményre kerül, mely a megrendelő előzetesen rögzített adatszolgáltatása alapján, egyedi terv szerint készült pince, vagy anélküli alépítmény.

Bár melyik tény miatt is kényszerülünk a gyümölcsök téli eltartására, rendelkeznünk kell hozzá jól szigetelt, télen-nyáron, egyenletes hőmérsékletet tartó pincehelyiséggel vagy kamrával, esetleg veremmel.

A konyha belterében elég nagy helyet foglal el egy furcsa műtárgy, a külső pincelejárat ferde födéme, a konyhában töri át részben a padlót. Először erre a "ferde falra" kellet találnom egy elfogadható megoldást, csak így lehetett tovább lépni a konyha tervezésében.

Például egy homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal ellátott épületben - amelyben a pince és tetőfödém nem került szigetelésre - a középső szinteken található "védett" lakások energiaszükséglete töredéke lehet az alsó és felső szinten található lakásokénak ...

A háziasszonyt is kifaggattuk szokásairól, és kiderült, hogy a pincelejárót csak ritkán használja, és van egy külső lépcső is, amin a pince ez után is megközelíthető, így a lejárót megszűntettük.

Padló, pince: 10-15%. Bejárati és erkély ajtók: 10-15%. Ablakok 20-50%. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy fajlagosan hol lehet a legtöbb pénzt megspórolni. A ár/érték arány hol térül meg a legjobban!? Az elszivárgó energiáról és pénzről részletesebben itt is olvashat.

- Jó megoldás a pince, verem, éléskamra építése, ahol több hónapra való élelmiszer is tárolható. A pince nem csak az épület alá, de attól elkülönülten is megépíthető (akár utólag is).
- Hasznosítsuk az esővizet, építsünk ciszternát.

A központi gépet célszerű olyan helyre telepíteni (pince. garázs, stb.), ahol nem okoz gondot a gép zaja, illetve ahonnan a gép által beszívott levegő a szabadba vezethető. A takarítást rendkívül hatékonnyá teszi, hiszen a beszívott levegőt nem a légtérbe fújja vissza.

Ha nagy a család és sok a cipő, akár a padlásfeljáró vagy a pince lépcső alatti üres teret, a kamra egyik sarkát is érdemes bepolcozni. Nem is gondolnánk, mennyi holmi elfér itt.
A görgőkön mozdítható, zsanérok segítségével összehajtható ruhásszekrény, kifejezetten kis lakásokban lehet hasznos.

Ennek az okai között szerepelhet földszintes lakásoknál, hogy a pince-teremgarázs menyezete nincs szigetelve, vagy a padlózat alatt gyenge, vagy egyáltalán nincs hőszigetelés.

A 0°C-os zónában (vagy rekeszben) az élelmiszereket, borokat "pincehőmérsékleten" tárolhatjuk. Különösen húsok, halak, tenger gyümölcsei, felvágottak, és egyéb romlékony élelmiszerek tárolására ajánlott zóna. A zóna páratartalma néhány készüléknél beállítható.

A második ház, amit bemutatok, egy jelenleg szerkezetkész állapotban lévő, 3 szintes (pince, földszint, tetőtér) családi ház, mely akár használható kétgenerációs családi házként is. A tulajdonosok jelenleg az egyik házrészt otthonukként, a másikat irodaként szeretnék majd használni.
ď"ż
Közösség ...

Az épületegyüttesben több, mint 30 siló, földalatti pincerendszer volt, mindez romos állapotban. Két év alatt megtervezte és felújította a gyárat. Ma, az otthonán kívül számos iroda és közösségi tér is helyet kap itt, koncerteket, kiállításokat rendeznek.

Austrothern EPS szigetelőanyag, álomház, wellness, olajfesték, burkolás, lélegzőfólia, fű, tároló, berendezés, energetikai pályázat, eszet, pincegomba, observant, koszorú, energiatudatos építészet, lámpaernyő, szivárgás, beillesztés, engedélyezés, hangszigetelés, válaszfal, polc, könyvtámasz, ...

A Knauf Insulation széles termékválasztéka a legkülönfélébb hő- és hangszigetelési feladatokra nyújt megoldást. Ezek közül a pince- és padlásfödém hőszigetelése éppen úgy a leggyakoribb felhasználási területek közé tartozik, ...

Ahogy azonban a századok során létrejöttek a lakóházak speciális rendeltetésű helyiségei, mint például a konyha és a kamra, illetve emberi tartózkodásra is szolgáló gazdasági épületek, köztük az istálló és a borpince, úgy alakultak ki - a szobából ide kiszorult, divatjamúlt holmi mellett - egyes, ...

egy tetőszerkezetnél az OSB-lap, egy falazott falnál a belső vakolat, a pince és a földszint között a betonfödém, stb.). Ezen légtömör rétegnek az elhelyezkedése piros vonallal kerül berajzolásra az alap-, illetve metszeti rajzra.

Átriumos házat találtam Mátyásnak Sidney-ben. Kicsit káoszos a bútorozás a nappali térben, ahol az összhang is hiányzik, a pince és a tetőterasz viszont bőven kárpótolnak minket!Forrás: desire to inspire
Bejegyezte: Nikoletti Petra - Lakberendező
Vélemények: ...

Ki gondolná, hogy a kőburkolat borospince ajtaját rejti?
Fotó: renovention
Ajánló ...

Alátámasztás, vagy oldaltámasz. A födém alátámasztására (más néven aládúcolására), illetve falak, pincefalak kitámasztására használnak dúcot.
Friss apróhirdetések
Családi ház építés ...

Ismét egy szerkezetet veszünk górcső alá: a hőszigetelt padlókról szól az idei negyedik előadás. Hőszigetelt padlókból elég sokféle van az épületekben: talajon fekvő padló, pince feletti hőszigetelt közbenső (lefele hűlő) födém, árkád, áthajtó alatti födém, padlásfödém, és természetesen a padlófűtés, ...

Tökéletes megoldás olyan helyiségek részére is, amelyeket eddig optikailag elhanyagoltak: folyosók, mellékhelyiségek, gazdasági helyiségek, lépcsőházak, raktárak, pince-környezetek, egészségügyi területek, kantinok, tartózkodó helyiségek - közömbös, hogy üzemi vagy magánkörnyezetben.

3 mm rétegvastagságban alkalmazva azonos szigetelést biztosít, mint egy hagyományos, 10 cm vastag üveggyapot szigetelés. Lezárja és szigeteli a folyamatosan kondenzálódó hideg pincefalakat, illetve az alacsony hőmérsékletük miatt állandóan párás - vizet, gázt, ...

Most néhány dézsás növényt ismertetnék. Ezeknek viszont télre szükséges egy nem túl meleg helyiség, pince vagy egyéb fűtetlen hely, mert ezek mediterrán növények és nálunk nem élik túl a telet, fagyot, de fagymentes helyen átteleltethetők.

Ezért inkább dobozold be őket, és rejtsd el a padlás vagy a pince egy eldugott sarkába, ahol nem sok vizet zavarnak, de szükség esetén előkereshetők. A másik lehetőség, hogy ajándékozd el őket valakinek, akiről tudod, hogy megbecsüli, és jó hasznát veszi, vagy pedig ajánld fel a helyi könyvtárnak! ...

Így nyáron, amikor a levegő hőmérséklete magas volt, a beszívott levegő bizonyos mértékben lehűlt a hosszú alagúton végighaladva a pincehatás miatt. Nyáron a friss levegő szállítását nem gravitációs úton, hanem ventilátorok segítségével oldották meg.

A fagyvédelmi-funkció biztosítására a napkollektorhoz tartozó tartozó speciális tároló által egy egész év során a tetőre szállított hőmennyiség a napkollektor hozamának csupán 2-3%-os tartományában található (mérési eredmények Németországban, Würzburgban). Már egy hagyományos melegvíz tároló pincei ...

Burkolás alapanyagok helyszínre szállítása, keletkezett hulladék elszállítása Fürdőszoba burkolás, nappali aljat készítés, konyha oldalfal csempézés, folyosó és garázs burkolatok, terasz aljzat készítés, lépcső burkolás, pince, homlokzat, lábazat, üvegtégla falazat készítés, válaszfalak rakása ...

Az épületet az exlusivHAUS nevű cég építette Stuart Hughes építész tervei alapján. A villát egy 2442 négyzetméteres telken építették öt éven át. Alapterülete 752 négyzetméter, ehhez tartozik egy 388 négyzetméteres terasz és egy 245 négyzetméteres borospince, valamint négy garázs.

Kell-e, lehet-e pince? Hogyan szeretnénk a felső szintet kialakítani? Tetőtérben, „magastetőben” (35-45o) és/vagy emeletben, netán kis hajlású (18-25o), „mediterrános”, illetve „lapostetőben”?
Épület stílusa: ...

Az Uponor PE-Xa vízellátási rendszer részelemei felhasználhatók felújításoknál és új épületeknél is egyaránt, valamint alkalmasak a tégla vagy betonfalba süllyesztett vízvezetékrendszer szerelésére, a faszerkezetű épületekben a rendszer takart kivitelezésre, és a pince és a padlásterekben a nyílt ...

Ugyanakkor, lehet konténerből vagy sílift kabinjából is. A helyszínválasztás is lehet fantáziadúsabb, mint a medence partja, a sufni, a pince vagy a gardrób: vannak tavon úszó szaunák, és volt űrszauna a MIR űrállomáson is, tehát a határ tényleg a csillagos ég.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Épület, Építés, Lakás, Szerkezet, Szigetelés?

◄ Pezsgőfürdő   Pinceszint ►
 
RSS Mobile