Kezdőlap (Padlófűtés)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Padlófűtés

Otthon  Padlóburkoló  Padlopon

Padlófűtés kialakítása
A fűtési rendszerek tervezését a külső- és belső térelhatároló szerkezetek hőtechnikai adataiból, a mértékadó téli fűtési hőszükséglet számításával kell kezdeni.


Padlófűtés babaszobába - gyerekszobába?
Padlófűtés pro és kontra
Sok kérdés érkezik mostanában hozzám mind az alternatív, mind a kandallós, öko-, padló- és falfűtésekkel kapcsolatban.

Padlófűtés - Hogyan tervezzünk vele?
Korszerű felületfűtési rendszerek kialakításának szempontjai ...

padlófűtés
A hőszigetelt padlók titkai
Az Austrotherm Akadémia soros tanulmányában ismét egy komplett szerkezet került vizsgálat alá, nevezetesen a hőszigetelt padlók. A leírtakat már csak azért is hasznos megfontolni, mivel hőszigetelt padlókból elég sokféle lehet akár egy épületen belül is.

Amit a padlófűtésről általában tudni érdemes
Minden rendszer tartogat előnyöket és hátrányokat is, így a helyes választ akkor lehet megadni, ha ismerjük a lakóépület tulajdonságait, a tulajdonos elvárásait.

Címke: ~
Kalotaszegi népművészeti motívumokkal díszített családi ház ...

Tag Archive for ~
Milyen csempe való ~re? Burkoló, kontra burkolat. ...

40 %-al megnőtt az egyszerű csöves ~hez képest. A PYD-Alu ~i rendszerrel különlegesen alacsony előremenő fűtési hőfok érhető el. Ennek következtében kiugróan jó hatásfokkal képes az alacsony hőmérsékletű un.

Burkolás és meleg - ~
Ami a burkolás alatt van- a ~ rendszere A ~ kapcsán és az azt követő burkolás viszonylatában az emberek többsége rögtön arra asszociál, hogy jó, de kifizethetetlenül drága.

~, -hűtés
Felületfűtési és -hűtési rendszerek (padló- és falfűtés, illetve hűtés) ...

A ~ előnyei
A ~ nyilvánvaló előnyei mellett - például a meleg padlóról a víz könnyedén felszárad a fürdőszobában, vagy a sáros cipőnyomok felmosással való eltűntetése hamar megszárad az előszobában - van fűtéstechnikai előnye is.

A ~es és radiátoros rendszert javarészt célszerű azonos -alacsony- hőmérsékleten üzemeltetni (természetesen ehhez helyesen méretezett ~i és radiátor felületek szükségesek).

A ~ szempontjából nem lényegtelen a padlóburkolat anyaga. Ideális esetben kő, márvány vagy padlócsempe alá fektetik a csöveket. Kedvezőtlenebb hőleadási paraméterekkel szőnyegpadló vagy parketta alá is fektethető ~.

- a Caleo ~i rendszer intelligens vezérelhetőségének eredményeként jelentősen csökken az energiafelhasználás;
- a vezérlés helyiségenként programozható, így csak ott és akkor kell fűteni ahol arra szükség van;
- közvetlenül a burkolat alá kerül, lerövidítve ezzel a felfűtési időt; ...

Elektromos ~ vizesblokkokban (magán fürdőszoba)
Amennyiben vizesblokkban (fürdőszoba) elektromos ~t akarunk kialakítani, a csempeburkolat alatt kötőszigetelést kell létrehozni.

~ alkalmazása növeli komfortérzetünket. A ~t ajánlott különálló fűtési körként, saját szivattyúval szerelni, és hőcserélőn keresztül kapcsolni a radiátoros rendszerhez.

~ parketta burkolat alatt. Figyelem! További szabályok laminált burkolatnál itt.
1.
Parketta szegőléc ...

A ~ előnyei és hátrányai
~t szeretnél, de még nem vagy biztos benne? Szeretnéd tudni az előnyeit és a hátrányait is? Mi most eláruljuk neked, milyen érvek szólnak a ~ mellett és milyenek ellene!
3 komment ...

- ~, amelynek hűtési célú felhasználása sem szentségtörés egy passzívházban.

~ könnyen kiépíthető, a felület könnyen tisztítható, és a legkevésbé csúszós a felület. A lapok közötti fugák viszont idővel beszennyeződhetnek, ezek tisztítása nehéz, de fontos, mert sokat ront ez az összképen, sőt higiéniai szempontból sem utolsó szempont.

~re lehet szőnyeget tenni?
Tisztelt Szerkesztőség! ~es házat készülünk vásárolni.
Deák Marcsi ...

~ a fürdőszobában.
Fürdőszoba
Büdös fürdőszoba
Új fürdőszoba kialakitása / kb milyen árból.
Komplett fürdőszoba felújítás ...

~ esetén - ha a ~ csőanyaga nem oxigéndif fúzió-mentes - építsünk be hőcserélőt. Használati melegvízelőállítás esetén alkalmazzunk vízlágyító berendezést.
Melyiket a sok közül?
...

A ~ elsősorban a hidegburkolatú, valamint nagy alapterületű, nagy belmagasságú és a sok üvegfelülettel kialakított helyiségekben ajánlott. A lábnak kellemes, egyenletes melegérzet nyújt, de vannak olyan vélemények, hogy éppen emiatt nem tesz jót az ember keringési rendszerének.

- ~nél a "vékonysága" miatt sokkal hatékonyabban, gyorsabban melegszik fel az adott helyiség ...

A ~re valóban lehet fa burkolatot rakni, meg lamináltat is, bizonyos megkötésekkel, illetve megfelelő technológiával. Azt azonban figyelembe kell venni , hogy a fapadló hőleadása 80%-a a kőburkolatnak. Tehát a drága fűtésednek a 20%-a elvész.

Mi is ~t szeretnénk mindenhol, de le akarnak beszélni bennünket arról, hogy a hálóba is azt tegyünk. Állítólag nem szerencsés, mert pont olyan magasságban lebegteti a port, amilyen magasan fekszünk. mi erről a véleményed, illetve mi a saját tapasztalatod?
előre is köszi.

Radiátor ~ Falfűtés Egyéb Még nincs
Tervezett fűtésrendszer:
Kazán Kondenzációs kazán Napkollektor Hőszivattyú
Radiátor ~ Falfűtés ...

Alkalmas ~ feletti burkolásra, szőnyegpadlók kiváltására, régi burkolatok bontás nélküli felújítására. Az apró mérete miatt kiváló ~ fölötti burkolásra. Alkalmazása esetén a padló felület megengedett maximális hőmérséklete 28 °C.

Alkalmas ~ű helyiségek burkolására is.
azonnal lerakható, gyorsan használatba vehető
A felületkezelést követő nagy méretpontosságú keresztmetszeti megmunkálásnak köszönhetően a lerakott parketta teljesen kész felületet ad.

Általában ~nél játszik szerepet a hőtükrös fólia. A lépésálló szigetelés és a ~ csövei közé kerül tükörrel felfelé. A hőt a kívánt irányba tükrözi. Fontos még a hőtükör a tetőtérbeépítésnél is, hogy a nap hőjét távol tartsa a lakóhelyiségektől.
Kiemelt apróhirdetések
Állvány ...

De mi van, ha ~ van alatta?!
Ez esetben már nem alakítható utólag a dilatálás, nem kívánt kompromisszumokra ítélve a kivitelezést.

Lehetőség van ~, fal és mennyezet hűtés és fűtés beépítésére, de ebben az esetben a falakat gipszkarton helyett Heratekta lemezekkel burkoljuk, majd a csövek elhelyezése után gépi gipszes vakolattal vakoljuk.

Laminált padló ~hez
Minden laminált padló használható ~hez, de csak vizes rendszerűekhez, mert az elektromos rendszer túl meleg a számukra.

Mivel a megrendelő ~t szeretett volna, ezért az eredeti fa padlót visszabontották és helyére (fehér színű) könnyített betonpadló került.

Akinek ~e van, biztosan gondolt arra, mi lenne, ha a kerti kútjából a vizet a ~ csöveire csatlakoztatná. Milyen jól lehűtené nyáron a padlót! ...

A sugárzó fűtések már régóta ismert és alkalmazott módja a ~, míg a mennyezet és falfűtést csak nemrég kezdték el alkalmazni.

Mostanában ugyan nagyon divatos a kőburkolat, de ahol nem lehet megoldani a ~t, ami nem is egészséges teljesen, ott sokat dob a szoba hangulatán és stílusán a szőnyegnemű.
Ha nem kedveljük annyira szőnyeggel borított padlót, akkor is érdemes egy-két kisebb szőnyeget vagy futót elhelyezni.

A ~ kiépítésén viszont el kell gondolkodni, mert ez a beruházás nem minden esetben növeli a lakás értékét; egyre többen vannak, akik nem kedvelik ezt a megoldás, ők pedig garantáltan nem fizetnek többet egy ~es ingatlanért.

Ha ez érvnek kevés lenne, jó hír, hogy a fahatású hidegburkolat teraszon, illetve a nappaliban is megállja a helyét, amennyiben ~ben gondolkodsz.

A konyhabútor színét nagyon szeretik a háziak, így az nem változott, viszont a régi faburkolatot szürke, pala jellegű greslap váltotta fel és alá ~ került. Új huzatot kaptak a bőrpuffok és a dolgozóasztal előtt álló szék is, világosabb színük kevésbé súlyosnak mutatja őket.

A természetes kő burkolatok tartósak, de ha nincs ~, nagyon hidegek, a márvány pedig ráadásul csúszós is. Így hát esetükben mindenképpen elengedhetetlen egy pamutszőnyeg, ez azonban eltakarja a drága, pompás anyagot.

: ~, nyitott terasz, satöbbi
Flexibilis: Csempéhez, padlólaphoz egyaránt alkalmas még kőporcelán lapokhoz is. Tapadási és szilárdsági paraméterei magasabb igénybevételhez is megfelelőek. A magasabb diszperzió tartalma miatt alkalmas nagyobb hőingadozások elviselésére, pl.

A modern fűtési rendszerek alkalmazása, a ~ terjedése kapcsán a fűtéscsövek keresztmetszete meglehetősen lecsökkent. A fűtéscsövek, a gázkazánok hőcserélői a vékony keresztmetszetek miatt leszűkülnek, eldugulnak.

A padlóba vezetett meleg vizes csövektől, azaz a ~től csak egy lépés választja el a korszerűbb változatot, a falfűtést.

A törülköző melegítők és a ~ még több komfortot biztosít. S ha kandallót, dekorszőnyeget viszünk a fürdőbe, a hétköznapi fürdőzésünk maga lesz a paradicsom.

Másrészről ~em van amit láttam, hogy a szerelő betonra tettek lépésálló szigetelést, rá hűfóliát, arra a rácsot és a fűtést végül beöntötték betonnal. Én ragaszkodom a szigeteléshez, de ő nem akarja felrakni, mondván nem kell és nincs rajta a terven sem.

Fontos szerepet játszanak a nyugodt légkör kialakításában a pazar, selymes felületek, a sima mészkő vagy padlócsempe - a már megszokott ~sel - a kádelőtől a teljes padlófelületig, de a sima faburkolat is megfelelő, ráadásul korszerű megoldás.

Hiába kapcsoljuk be a kazánunkat várva a kellemesen áradó hő azonnali megjelenését, miután a csövekben lévő víz, a csövek és radiátorok, valamint ~i rendszereknél maga a padló szerkezete még hideg.

Melyik kondenzációs kazán rendelkezi rosdamentes hőcserélővel?
A ~ rendszerben oxigén van. Eddig egy FÉG lemezes hőcserélő vélasztotta le.
Olyan kondenzációs kazánt keresek amelyet közvetlenül rá lehet kötni a meglévő ~ rendszerre. Így az alacsony visszatérő hűmérséklet előny.

A ~ kifejezetten előnyös, de alkalmazható másfajta központi fűtés is.

Padlóként kimondottan ajánlott ~es helyekre, mert jól vezeti és a hőt, ráadásul 4mm-es vastagságának köszönhetően hamar átmelegszik.
Én a workshopon kétféle gyantával ismerkedtem meg, az egyik kenhető, a másik önterülő.

Elektromos, hőtárolós radiátorok. Az elektormos fűtés illetve az elektromos ~ megfelelő meleget biztosít otthonában. Napi 3-5 óra üzemeléssel tárolja a hőenergiát, s egész nap kellemes hőmérsékletet biztosít minimális energiafelhasználással. Gyártó: Lucht-LHZ.

Ha sehogy nem tudod kivédeni, hogy túlzott hő érje a fenyő íróasztalodat, mert ~ed van, vagy központi fűtés van a lakásodban és mindenhol 40 fok meleg van, akkor szellőztetéssel és a helyiség párásításával tudod ellensúlyozni a kedvezőtlen és túl gyors kiszáradást.

2?3 vagy egysoros parkettaelemek, valódi fa fedőréteggel (2,5?6 mm között). ~re is alkalmasak. Gyárilag lakkozott vagy olaj-viasz emulzióval bevont. Ma már Click and Fix kivitelben készül. (Vastagságuk 14-20 mm)
40-60 év
Tömörfaparketták (lamella, mozaik ...

Tudja meg, hogyan hat allergiájára a radiátoros, illetve ~!
Beruházási és üzemeltetési költségek
A fűtési költségek kiszámításakor is sok tényezőt kell figyelembe vennünk. Milyen adatok befolyásolják a költségeket. Pl.: ...

Ezért is javasolt ebben az időszakban minél több szőnyeget elhelyezni a lakásban (kivétel a ~es lakásban). Energetikai szempontból is sokkal kedvezőbb őszi, téli időszakban a szőnyeggel fedett padló, mint pl.:a hideg csempeburkolat.

Hó-, jégolvasztás gépkocsi bejárókban, járdákon. Elektromos ~ fürdőszobákban.
Bővebb információ »
Legrand Zrt.

Fűtés: a fűtést a központi térben elhelyezett cserépkályha biztosítja, melyben forróvíztárolóval kiegészített fűtési rendszer kerül kiépítésre. A fűtési rendszer ~. A melegvíz ellátást az épület mellett a talajon elhelyezett állványzatra épített napkollektorok biztosítják.

Bútoripar, dísztárgyak, Díszítőfurnér,Padlóburkoló, bútorok, hajógyártás. Festőfának is kiválló. Alkalmas ~es helyiségek burkolására.
Eukaliptus fák ...

Ám a greslappal utánozhatjuk a jóval drágább márványt vagy gránitot is. Jelentős hátránya ~es helyiségek esetében, jóval lassabban melegszik át, mint a kerámialap és nem is tartja a meleget olyan sokáig. Ezért és tartóssága okán garázsokba, télikertekbe használják sokan.

Legalább egy fűthető törölköző szárítót szereljünk be, így megszabadulhatunk az állandóan nedves törölközőktől. Az árammal működő típust bármikor ki-be kapcsolhatjuk. Vegyük fontolóra a ~t is, hiszen a hideg burkolat ettől sokkal kellemesebb.
Tárolás a fürdőszobában ...

A lokáció, az elegáns bérpalota és a lakás felújítottsági szintje épp megfelelő volt, a legfontosabbnak mégis a ~ meglétét tartotta, mivel tapasztalta már a saját bőrén, mekkora rombolással is jár annak kialakítása.

A kondenzációs és a hybrid kazán kiváló alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekhez, például felületfűtéshez, ~hez vagy falfűtéshez, de a kondenzációs kazán megfelelően méretezett radiátoros fűtés esetén is jó megoldást jelenthet.
...

őshonos mandula- és olajfák hangulatát mínusz húsz fokba teljesen átültetni, meg aztán az ott bányászott kövek is sokszor vagyonokba kerülnek, mire hozzánk megérkeznek. Aki viszont alkalmazkodik a helyi adottságokhoz, rájöhet, hogy nem kell lemondania az égetett kerámia burkolólapról, ha ~t ...

Ismét egy szerkezetet veszünk górcső alá: a hőszigetelt padlókról szól az idei negyedik előadás. Hőszigetelt padlókból elég sokféle van az épületekben: talajon fekvő padló, pince feletti hőszigetelt közbenső (lefele hűlő) födém, árkád, áthajtó alatti födém, padlásfödém, és természetesen a ~, ...

Lehetőség van továbbá a tárolóban kialkítható különböző hőmérsékletű puffer víz rétegződéséből adódóan eltérő hőigényű rendszerek egy tárolóból történő fűtésére (lakáson belül ~ illetve radiátoros rendszer esetén).

Ilyen fűtési rendszer például a falfűtés, amely a nyári hónapokban teljes értékű hűtésként is funkcionál. Sokan kedvelik a már jól ismert ~t, ám szinte teljesen ismeretlen még a padlószegélyfűtés, amely akár tisztán elektromos fűtésként is működtethető.

A rosszul kiválasztott burkolat ezért sok bosszúság forrása lehet, az idő előtti elhasználódás árát pedig drágán kell megfizetni. Ezért nem érdemes sem a burkolaton, sem aljzatán spórolni. Különösen fontos a szigetelés, hiszen a követ hidegnek érezzük - kivéve, ha ~ melegíti a családi ...

A ház energiafelhasználása zöld, maximálisan környezetkímélő. A közeli örökzöld fák nyáron természetes árnyékot adnak, a ház teljes alapterületén ~t telepítettek, az áramot pedig a tetőn található fotovoltaikus, azaz napelemes áramtermelő rendszer szolgáltatja ...

Fektetése lehet ragasztással, összepattintható változatban vagy szögeléssel, ráadásul ~hez is alkalmazható.

Radiátorok nincsenek a házban, az alkalmazott ~ jóval hatékonyabb. Szadán, a tervezés után mintegy öt hónap alatt hozták létre az építményt, mely nem rendelkezik gázbekötéssel és kéménnyel, ugyanis nincs rájuk szükség. Az építkezést sikerült 230 ezer forintos négyzetméteráron megvalósítani.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Padló, Burkolat, Felújítás, Tervezés, Szoba?

◄ Padlóburkoló   Padlopon ►
 
RSS Mobile